Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Erma Fatima Minta Netizen Berhenti Hina Dan Perlekehkan Najib Razak

Berita penahanan bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak oleh SPRM berkaitan isu pecah amanah melibatkan SRC International Sdn Bhd. sekitar jam 3 petang semalam amat menggemparkan dan mendapat pelbagai reaksi dari rakyat Malaysia. Pengarah dan penerbit Erma Fatima antara selebriti yang menyuarakan pendapat beliau berhubung berita tersebut.

Advertisement

Erma akui dirinya merasa sebak saat mendengar berita penangkapan Najib Razak kerana setelah sekian lama jiwanya itu tidak tenang melihat bangsa sendiri berbalah antara satu sama lain kerana berbeza fahaman serta pandangan tentang isu politik. Beliau berharap penangkapan itu juga dapat mengurangkan dosa orang ramai yang selama ini menabur fitnah dan mencetuskan pelbagai spekulasi terhadap bekas perdana menteri itu.

Pada masa yang sama, beliau turut memohon semua pihak untuk berhenti menghina dan memperlekehkan Najib Razak kerana ia bukanlah budaya kita.

Ada betulnya apa yang dikatakan oleh Erma itu, tiada guna kita meghina dan berbalah antara satu sama lain. Biarlah undang-undang Malaysia menunjukkan serta menentukan kebenarannya nanti yang akan membuka mata semua.

Kredit Foto : AFP/Mohd Rasfan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

41 Comments

  1. Pendekar Melayu

    July 4, 2018 at 5:02 pm

    Janga.n main main dgn Pahlawan Bugis …. Pirahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  2. Anonymous

    July 4, 2018 at 4:47 pm

    sebab tu ada pepatah – hidup ibarat roda, adakala kita diatas, adakala kita dibawah.. tayah nak nangis sgtla erma oiii.. mahkamah paling adil hanya di masyar kelak.. ini baru permulaan untuk semua kita..

  3. Noname

    July 4, 2018 at 4:24 pm

    Skrg ni yg letak level dia se aib tu..rakyat ka…bkn perbuatan dia sendiri ka…
    Masa ada kuasa bkn dia guna macai2 dia aibkn org sana sini..
    Let yg berkenaan dn berkuasa buat tanggung jawab mereka..
    Kifarah x pilih kau homeless or bangsawan..
    Sebaiknya ambil pengajaran ..

  4. Anonymous

    July 4, 2018 at 3:45 pm

    com on lah..bukan pasal org nak hina bekas PM ni. Dia sendiri buat perkara salah sebab membuat perkara tak baik dan minta dihina so at the end of the day the result org akan pandang hina sebab perbuatan yang tak baik dilakukannya. Jangan pulak nk menyalahkan org lain. Statement si EF ni kadang2 tolo tolo nak nampak baik konon2.tak payahlah..Org semua nampak, buka mata.Rasanye rakyat Msia ingat semua sumbangan dia kepada negara Msia ni tapi bila dah buat salah yang gemparkan negara dan dunia what do u expect? Kalau nak kasihan dan lepaskan dia mungkin dia akan buat lagi , serik ke tidak? pikir2 ler…

    • Anonymous

      July 4, 2018 at 4:11 pm

      kan…dah buat kena berani tanggung la. bukan seringgit dua kot dia curi..dia kaya raya joli sana sini anak beranak…kita plak yg seksa . nak berjimat celah mana dah ntah. kalau dia sanak beranak sama2 susah lain la. ni joli sakan . puak2 tu mana paham semua ni sbb puak2 tu dapat dedak…yg sejemput tu pon rasa hebat dah.

  5. Anonymous

    July 4, 2018 at 3:19 pm

    aku rasa rakyat malaysia ni mmg sayangkan DSN n RM…klu x takkanlah sanggup bg pahala free kat diorg…yg salah tetap salah…di dunia n akhirat mmg kena hukuman setimpal dgn perbuatan… tp bila di akhirat kelak x mustahil timbangan kebaikannya adalah hasil dari tohmohan, caci maki, keji, kutuk n mcm2 lg…dia kutip je pahala korang yg bila mengutuk tak igt dunia… dah habis pahala korang pulak yg kena ambik dosa2 dia…mcm diri korang tu maksum…mcmlah pahala tu dah byk sgt sampai sanggup sedekah kat org…

    • Anonymous

      July 4, 2018 at 3:26 pm

      korang ni x perlulah ckp pasal akhirat.
      itu kerja Allah akan dtg.
      Hadapi yg skrg. Kalau dh mati lain kira.
      Manusia mati meningalkn nama kan.
      Jadi nama tu yg penting, bkn kedudukan yg di kejar oleh org2 skrg.
      Org ini hinalh…org ini terbaiklah…puihhhhhhhhhhhhh

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top