Written by AbangNara | August 18th, 2011

Wow. Erin Malek memang urban. Terkejut beruk Abang Nara membaca tulisan RotiKaya tentang pengakuan bertatoo dan bertindik lidah dari Erin Malek di rancangan Galaksi. Paling urban apabila Erin Malek siap tunjuk tindikan yang dilakukan di lidah time tue. Tak sakit ke eh?

erin malek tatoo tindik

Apabila ditanya sama ada tatoo yang ada di badannya boleh kelihatan di badannya kalau memakai T-Shirt, ini jawapan Erin Malek.

Mana ada orang buat buat tatoo tak bagi orang nampak. Saya buat tatoo mesti nak bagi orang tengok. Kalau buat tatoo tak bagi orang nampak buat apa buat tatoo.

Rasa-rasa kat mana ye tatoo Erin Malek nie?

UPDATE: Tatoo yang dipakai oleh Erin Malek ialah tatoo sementara yang boleh didapati di kedai Art bukannya tatoo kekal.

140 responses to Erin Malek Akui Bertatoo Dan Bertindik Di Lidah

  1. Kamal says:

    em..kat mn yer…kat celah *tuttt…tu kot..hehe

    1

    0
  2. IsyaKhaisya says:

    hmm…budak2 zaman skang

    0

    0
    • Dr. Feelgood says:

      Budak2 zaman dulu pun ramai gak yg bertatoo.. ahaks

      0

      0
      • budak dulu2 pakai tatoo yg ade kat pembungkus chewing gum tu…kena air sikit dah boleh hilang…bdk2 skrg tak pakai yg mcm tu…yg tak kekal tu pun blm tentu hilang…kalau tak hilang mcmane?…mampush la jawapnye

        0

        0
  3. Mumu says:

    1st

    0

    0
  4. mizz malay says:

    ini lah masalahnya kalau ibubapa x amik kesah tentang anak2…ermm budak2 zaman skunk..risau tol tgk…berubah n bertaubatlah kita skrg dah di penghujung..macam2 dah kejadian yang aneh bkalu…gempa bumi,tsunami..dll..beringat2lah wahai manusia..

    0

    0
  5. Chantek says:

    “Rasa-rasa kat mana ye tatoo Erin Malek nie?”

    aduhai Nara.. tak manis lah awak bertanya soalan cmni… awak kan lelaki atau suami org.. so not nice la pd pendapat sy awak bertanya soalan2 cmni..

    p/s: ada topik yang lebih baik utk dikongsikan bersama tak?

    peace..

    0

    0
    • FikLah says:

      napa tak manis lak? soalan tu direct je..dan dh dinyatakan tempatnya adalah untuk bagi orang nampak..rasanya soalan tu takda mengandungi unsur-unsur lucah pun. mgkin tatu di bahu ke,lengan ke, pusat ke,betis ke,leher ke..agak2 kat mana lah tatu tu? yang membaca la kot yang menyimpang ke arah tu. (=.=)’

      0

      0
      • Dr. Feelgood says:

        Memang lucah lah si Chantek ni.. wakaka..!!

        0

        0
        • Chantek says:

          saya dah kata kt statement kt atas, itu cuma pendapat saya.. once kita memberi pendapat tidak bermakna kita kena paksa semua orang untuk patuh dn setuju dgn apa kita katakan.. semua orang punya pendapat yg berbeza2.. tiada unsur lucah atau sebagainya..

          skg anda2 semua berkata sy lucah, sy tk mampu nk tutup mulut org utk memberi pendapat atas apa yg sy utarakan.. itu pendapat awak atas pendapat sy di atas..

          so, what can i do? senyum jek lah.. kita tak mampu nak menjaga hati semua orang..

          just berdiri di atas kaki sendiri, apa yg baik itu dtg dr Allah.. yg buruk adlh dr diri sy sendiri..

          terima kasih.. :)

          0

          0
        • Chantek says:

          satu lagi, perkataaan tidak manis @ not nice atas kenyataan sy di atas terlalu subjektif.. tidak bertumpu pd unsur lucah semata2.. mungkin saudara2 dh set dlm minda bhawa ‘tidak manis’ ‘not nice’ itu hnya tertumpu pd unsur lucah..

          sy tk kata sy pandai dlm bermain bahasa atau penuh segala ilmu di dada, tp bila kita berfikiran luas dn byk membaca, mungkin kita akn lebih berfikir pnjg seblm membalas satu2 kenyataan..

          sekali lg, apa yg baik dtg dr Allah.. yg buruk dtgnya dr sy sendiri.. :)

          0

          0
        • Dr. Feelgood says:

          1) Erin Malek says :
          “Mana ada orang buat buat tatoo tak bagi orang nampak. Saya buat tatoo mesti nak bagi orang tengok. Kalau buat tatoo tak bagi orang nampak buat apa buat tatoo..”

          2) Nara says :
          “Rasa-rasa kat mana ye tatoo Erin Malek nie?”

          **Chantek says:
          aduhai Nara.. tak manis lah awak bertanya soalan cmni… awak kan lelaki atau suami org.. so not nice la pd pendapat sy awak bertanya soalan2 cmni..

          p/s: ada topik yang lebih baik utk dikongsikan bersama tak?

          **Chantek says:
          sy tk kata sy pandai dlm bermain bahasa atau penuh segala ilmu di dada, tp bila kita berfikiran luas dn byk membaca, mungkin kita akn lebih berfikir pnjg seblm membalas satu2 kenyataan

          Dr. Feelgood says:
          Chantek >Ko mmg dah terlebih byk membaca tapi syg ko yg x berfikir panjang sblom membalas satu2 kenyataan.. Wakaka..!!

          **Chantek says:
          mungkin saudara2 dh set dlm minda bhawa ‘tidak manis’ ‘not nice’ itu hnya tertumpu pd unsur lucah..

          Dr. Feelgood says :
          Rujuk pada No:1 dan no:2
          Chantek >Awk yg sebenarnya melucahkan pemikiran dan komen awk sendiri.. Ahaks..!!!

          0

          0
        • fanabgnara says:

          kalo nak baca bnde2 nice x pyh buka laman web gosip. mmg sah2 byk not nice dari nice.

          ini pendapat saya:)

          0

          0
      • jane says:

        bida mua nya ah booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

        0

        0
    • mawar berduri... says:

      gedik ngat aih…mcm la dia tak penah mengumpat…biar la nara nak tnya apa2 pun dia punye blog…klu rasa tak tahan baca tak yah buka…buat blog sndrik

      0

      0
    • buntat says:

      namanya pun ni blog hiburan, memanglah citer2 yg camni kuar… kalau rasa tak manis jgn bukak blog ni ya…

      pelik betul…

      0

      0
  6. kucinghitamkakipanjang says:

    budak ni gile ke ape? mana mak bapak die? sile anta anak awk ke hospital mental utk di uji kewarasannya…

    0

    0
  7. zool says:

    Urban tu.. camne nak solat ada tatto tu.

    0

    0
  8. lemonate says:

    OMG!!!hari baik bln ramadhan lg dia nie lupa ke agama n keturunan dia cer tgk IC tue sket dek non…klu yer pun modern jgn sampai bertatu bagai HARAM!!!xreti bahasa kot bdk nie tak pun time cikgu mengajar agama dia tdo or xdtg sebab shooting parents dia pun 1 kena ambik brt sket hal2 ank nie especially biler dah cerai tkt jd mcm nie lah nie PROTES lah konon

    0

    0
  9. akulah says:

    dosa belakang kira… =_=’

    0

    0
    • da princess says:

      ayah die director yg ada affair ngan fiza elite tu kan…sian die ni, smg ibu bapa die bleh bimbing die ke jalan yg betul..esk mati apa lagi yg tinggal, doa anak yg soleh je..mg dia berubah.ameen.

      p/s tatoo tu even sementara punyer ttp tak bleh pakai, igt tak ustaz harun din ke sapa yg tak bgi pakai inai yg berukir2 tu sbb mirip tatu..ngk org alim ulamak punyalah detail,,sbb apa, sbb nk jagi diri dan keluarga dar api neraka..

      0

      0
  10. adik says:

    pemberontakan seorang remaja………………

    0

    0
  11. Ann says:

    Ehhh bukan bapak dia ke yang nak kawin dgn faezah Elai tu…kalau x silap la

    0

    0
  12. RinnAzrinah says:

    sume tuh budaya barat… hurmm… bebudak zaman skang nih… mcm2 lerr..

    0

    0
  13. hatiemas says:

    tah2 untuk drama/filem yg die berlakon kot… abg nara ni tulis xpenah habis.. habis kesian die kene fitnah klu xbetul..

    0

    0
    • peace says:

      hatiemas: awk ni x alasan awk x logik btl…..Kalu tok drama/filem pn,xkn x ter pk awak tu org islam….. nnti bile mati, x diterima tanah kubur….. byk2kan laa tgk tanah kubur 106… selamat berpuasa…

      0

      0
    • Norma Jean says:

      Fitnah pejadahnye. Budak tak cukup akal tu sindri mengaku.

      0

      0
    • yaya says:

      watch galaksi tv9 , pengakuan erin malik nih … budak baru nak up..berbangga dgn kerosakan…. kasihan…….

      0

      0
    • NBH says:

      Benang dh basah pun cuba nk tegak kan lg… Artis kita nie patuh taat setia btl dgn pengarah/watak yg dorang bawak dlm filem.. Suruh bogel pun boleh ~ suruh tindik/tatoo pun boleh ~ pemabuk boleh, mmg serba boleh la.. Esok2 xheran klau ada yg pegang watak penternak bab1 berjaya.. Tak gitu Cik Hatiemas???

      P/S : Klau diberi pilihan utk pegang babi @ bkn muhrim, aku lg sanggup pgang babi.. Najis dan dosa dua benda berlainan.. Fikir masak2 yg mne ada keinginan nk masuk bidang nie.

      0

      0
      • hatiemas says:

        laaa,,, mane ade aku sokong die meyy.. aku just cakap tah2 utk drama/filem.. itu aje.. xde makne aku nak sokong bende2 bodoh mcm ni lah.. lgpon korang taw je la reporter ni mcm mane.. statement artis dorg hny tunjuk sekerat je and saje nak bikin kontrobersi.. konon2 utk keuntungan dua belah pihak,, tp klu betul erin malek ni buat mcm ni, mmg die berfikir gune otakla.. lgsg xfikir pakai akal.. korang yg komen2 pon komen pakai akal gak, jgn pakai otak.. -peace-

        0

        0
  14. erin malek says:

    macam-macam manusia zaman jahiliah moden nie.takut betul la…

    0

    0
  15. peace says:

    Elok la tue bertindak kt tempat yg x sepatut nyer.dorank nie x tau ker kalu bertindak kt lidah,silap ari bulan kalu kena kat deria rasa.leh hilang deria rasa ko la dek nun.sat g x rasa dak nikmat rasa..yg buat tatoo tue ‘elok la’.mati nanti tanah x terima.bak kata sarimah ibrahim dahulu kala.hendak membuang tatoo lebih sakit dari membuat nyer.insaf2 la dik2.tobat.g sembahyang tue.ko sah2 x sembahyang sbb dah melekat tatoo tue.ingat la mati bebiler jer masa nyer.esok lusa ker? So bersiap sedialah.

    0

    0
  16. Bams says:

    menyiksa diri..mencacatkan diri..dulu comei, lani xcomei

    0

    0
  17. Ibu cute says:

    Rasanya dia nih memberontak sbb keruntuhan rumahtangga ibu bapanya…kesian sgt2 kat org mcm nih…dia pasti dlm di lema n mungkin dgn cara ini dia tunjukkan protes…harap ada yg mbimbing…agar dia kembali ke jalan yg benar….

    0

    0
  18. aspire5580 says:

    Sumber: http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-bertatu-mengikut-pandangan-islam

    Daripada Ibnu Umar R.Anhuma, sesungguhnya Rasulullah S.A.W bersabda “ Allah melaknat perempuan yang menyambung rambut dan minta disambungkan rambutnya, perempuan yang membuat tatu dan yang meminta dibuat tatu.” (Riwayat al-Bukhari)

    0

    0
  19. nony says:

    sian nye budak ni.. mesti nk tunjuk protes kat mak bapak dia yg bercerai tu! tu la bila bapak gila ikot betina lain.. kan fiza elite tu yg nyebabkn mak ayah dia becerai.. kesian nya.. memberontak la ni~ arap2 dpt dselamat kan akidah budak ni~

    0

    0
  20. sayangselasih says:

    tatioo btul ker atau palsu punya..kan haram buat tu semua…mana pg moral budak ni

    0

    0
  21. aspire5580 says:

    http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-bertatu-mengikut-pandangan-islam

    Daripada Ibnu Umar R.Anhuma, sesungguhnya Rasulullah S.A.W bersabda “ Allah melaknat perempuan yang menyambung rambut dan minta disambungkan rambutnya, perempuan yang membuat tatu dan yang meminta dibuat tatu.” (Riwayat al-Bukhari)

    0

    0
  22. no name says:

    budak ni mmg bingai..

    0

    0
  23. pelik says:

    kalau dye buat memang untuk dilihat, sah sah la kat tempat macam pusat ke, area tangan ke kan?

    hurm, haram tatoo tu, nanti kalau dia mati, cemanalah nak buang~

    0

    0
  24. suarapeople says:

    rosak rosak..ish ish ish

    0

    0
  25. KECIQ says:

    ALA.. APER NAK KISAHH.. KALU DAH KRISTIAN DIE NIEE.. BIOR KAN LAH .. KLU DIE NIE ISLAMM XDER NYER DIE NAK WAT TATOOO..TAKAT XPAKAI TUDUNG LEH TIMA AGG .. TP KLU DAH TATOO.. KAU TAU LER AZABNYER TIME MATI NNT.. TIME NAK MANDI KAN KO NNT

    0

    0
    • joe says:

      apa ke bodo ko ni.. ada plak kaitkan ngan agama KRISTIAN.. Mcm la dorang tu jahat.. kalo nak komen biar jgn sentuh isu sensitif macm ni.. nampak sgt la ko ni X EDUCATED.. Fikir la sblm komen apa2.. JGN ikut sedap mulut ko je.. Cuba tgk ada tak dorang komen tulis apa2 yg buruk dan kaitkan dgn agama kita ISLAM?? belajar hormat agama org lain dulu sblm nak tunjuk baik & bagi nasihat kat org lain..

      0

      0
  26. kemakemo says:

    tatooo bukan haram ker??bangga ker blh bertatu,,haktuii punya org

    0

    0
  27. TAU TAK HARAM? says:

    baca balik kt roti kaya, die buat temporary tatoo. adik erin,walaupun temporary tatoo, ape2 yg menyerupai orang kafir haram hukumnya.walaupun temporary.

    0

    0
  28. adakah komen ni mengundang? says:

    tgk Galaksi kat Tonton.com.my baru sat ni. Erin kata tu tattoo temporary je.

    Bukan kata tak salah dia bertattoo, tapi nasib la tenporary je. Kalo tattoo kekal??? Menjawab…~

    0

    0
  29. Norma Jean says:

    Tatoo?

    Dia perempuan Islam kan? Tiap2 bulan confirm datang bulan. Lepas abis tu mesti kena mandi wajib. Bila ada tatoo, confirm mandi wajib tak sah. Bila mandi wajib tak sah, maknanya badan masih berhadas besar. Solat pun tak sah.

    U see. berturut2 keburukan tatoo ni. Apa nak jadi budak2 skarang.

    0

    0
  30. yanto says:

    kesian..takutkan Tuhan..kita masih muda

    0

    0
  31. bunga dahlia kering says:

    budak ni sekali dengan mak bapak dia nak kena ditarbiahkan. ‘bangga’ sungguh bila kata “Mana ada orang buat buat tatoo tak bagi orang nampak. Saya buat tatoo mesti nak bagi orang tengok. Kalau buat tatoo tak bagi orang nampak buat apa buat tatoo”. Kau x terpikir ke saat Malaikat Maut datang cabut nyawa kau betina oii? (kalau perempuan yg mulus x denya nak bertindik lidah & bertatoo. sbb tu aku refer dia as ‘betina’). Aku gerenti ko x sempat nak cabut tindik kat lidah & padam tatoo kau tu bila sang Malaikat Maut nak menyentap nyawa! bangkai punya makhluk!!

    0

    0
    • Regina says:

      tu tatu smntara la bongok! x reti bacer ker??? basuh guner air hilangla tatu tu…. ko boleh gerenti yg die x smpat tgal tindik ngan tatu tu sblom mati cam ko ni ader kuasa psikik jer

      0

      0
      • misz suka kismis says:

        ajal maut tu dtgn Tuhan, kta hnya hamba-Nya yang hina…so,kalau nak komen plez guna akal..jgn guna hati untuk mnilai k..=)

        0

        0
  32. syabas betteyyyy..macam %#[email protected]*&^%$

    0

    0
  33. tuan loyar says:

    boleh pulak bangga dengan dan tattoo ..bala..bala..haish

    0

    0
  34. nunu says:

    sapa erin malek? -_-

    0

    0
  35. jabun says:

    wow cool man..

    it just temporary tatoo

    0

    0
  36. yaya says:

    abg nara kan mention its was a temperory tattoo , neway she chilsdish sgt , baru nk up , trying to expose her self , tapi salah cara ..so poor so pity .. huhuhu…menyalahkan ibu bapa pulak , behaving ourself bkn terletak pada kesalahan org lain tapi kehendak diri sendiri ..

    0

    0
    • jimmy says:

      aku pn pelik..nape nk salahkan mak bapak.. bile ank yatim xde mak bpak wat slh ckp xdpt kasih sayang.. ni ade mak bapak pn cam ni..kan dh besar gabak,boleh pk.. dose pn tanggung sendiri bkn bapak yg tanggung lagi..ke erin malik ni belum akil baligh..

      0

      0
      • akukatapayangakurasaperlu says:

        perempuan walhal dah baligh skalipun setiap perbuatan nya adalah ditanggung oleh bapa, [email protected] lelaki, suami, ank..sekiranya mereka tidak menegur perempuan itu td, so merekalah yg akan menanggung dosa tersebut..melainkan teleh dinasihati tetapi masih berdegil.. sekian

        0

        0
  37. w.a.n.n.a says:

    tak kesah la tatoo tue sementara atau kekal, yang haram tetap haram, jangan cuba nak menghalalkan yang sudah sememangnya haram,

    sama-samalah beringat dan saling menasihati, sebab sekali ALLAH turunkan bala,semua kena,

    0

    0
  38. sarah_nina says:

    sorry ya.. siapa dia ni ya..??.. tak kenal..

    0

    0
  39. man dayak says:

    eleh, mcm la glamer tahap angelina jolie pompuan nie. aku yg keturunan dayak nie pun xde ati nk wat tatoo.
    ouchh.. ouchhh.. sakit woo..

    0

    0
  40. syai says:

    salam…
    kesian kat budak nie
    dia mesti rebel kan..?
    yelaa…sejak ibu ayah bercerai…
    kesian kat anak2..
    nmpk sgt dia nie stress..smpi buat benda bukan2
    doakan yang terbaik jeklaa untuk dia..

    tak semua child from broken family tu jadi jahat,
    cuma didikan agama tu penting supaya walau apapun berlaku akhlak tetap menteeeen.
    :)

    0

    0
  41. fujii says:

    alaaa…dedahkan rambut tu pon haram…x bising lak korg nih…

    0

    0
  42. man dayak says:

    eleh, mcm la glamer tahap angelina jolie pompuan sekor nie. artis pun suam2 kuku. nk brtatoo segala. aku yg dayak nie pun xdenye nk tatoo.
    ouchhh.. ouchhh.. sakit taw!

    0

    0
  43. apekjualsayur says:

    ni la keje budak2 baru nk up……nk bt benda cr perhatian..pastu bila da tua2 nanti nyesal lidah tu da berlobang…tatu tu walaupun xkekal pnye…bangga sgt ke meniru gaya yg dilarang dlm agama Islam?buka2 kan mata tu ckit…ni kurg celik ilmu agama la jadi cmni………subhanallah…moga bakal anak2 yg akan lahir pasni dilindungi Allah swt dr segala kerosakan dunia yg tgh berlaku skrg…amin…

    0

    0
  44. Honey to the Bee says:

    she just needs attention…..nielah psychology….buat benda2 nie nak bagi org nampak and give attention kat dier…..kesian dier…mak bapak bercerai….mak tengah sedih…frust…..bapak lak give full attention kat fieza elite tu…camna dier tak memberontak…..jiwa2 remaja…

    Tengoklah….kalau dier rampas laki org ke…tunang orang ke…or curang pada suami ke in the future…i tak terkejut….semua tu dier belajar dari bapak and mak tiri dier…..parents lah yang mencorakkan anak-anak…..and kalau parents tak bagi cukup didikan AGAMA…jadilah mcm nie….ish!ish!ish….pity her….

    0

    0
  45. fujii says:

    alaa..xpkai tudung pon haram gak…xde plak bising smp cmni

    0

    0
  46. haktui says:

    APASAL LIDAH DIA TU TAK DIBELAH DUA JE….ALANG2 DAH TINDIK… BELAH DUA TERUS BARU BEST…

    0

    0
  47. man laksa says:

    tatu tu senang nk dapat beli je cewing gum, ali baba.melambak2 menempek kat keropok rm0.20 sen..
    pastu gosok kat badan terus lekat..cuci kai air terus hilang..ape nak kecoh!!..

    0

    0
  48. kpop holic says:

    die nih x semayang ker?

    0

    0
  49. Honey Bee says:

    kekal ker sementara ker… apa bezanya…?

    niat dia dah nak buat tattoo tuk tatapan umum, sah2 tattoo tu haram di sisi agama…

    astaga…

    0

    0
  50. NurAfizahMazlan says:

    Muke cam innocent je. Ke bajet suci

    0

    0
  51. LeJJ says:

    dia ni la kiter jumpa masa jom heboh..bukan main sombong lagi….intan ladyana baik layan peminat dia dok marah2 peminat nak ambil gambar ngan intan…jeles sebab tak ader sape nak b’gambar ngan dia….!!!…tak semestinya muka baik hati pun ikut baik…Hadoiiiiiiiiiiiiiiiiii….

    1

    0
  52. Anonymous says:

    sian dia ni.. jadi gini selepas mak bapanya ercerai.. bapanya yg ada skandal dgn fiza elite tu

    0

    0
  53. ain says:

    haah..”pandai” sgt ko ni..mcm ko dpt agak je bila kena tarik nyawakan..sila komen lps berfikir eh..amendela..

    0

    0
  54. ringgo says:

    nak improve oral sex ni…

    0

    0
  55. aida says:

    wow!
    xpdn ngn “budak sekola”..
    xpndai bertattoo..
    INGAT TUHAN WEYH!

    0

    0
  56. jojo says:

    kesan dari keluarga yang pecah belah.bapa lebih prefer nak menggatal dari mendidik anak2.ni la akibatnya

    0

    0
  57. BUNGA MAWAR says:

    EHS EHS…….NAPELAH WAT CAM NI…INGAT TUHANLAH CKIT….KTE ORG ISLAM HARAM KALO CAM TU…..TAUBATLAH…..

    0

    0
  58. osman taring says:

    watdepakkk!!!! apela nk jdi ngan bdk nih! nape xtindik,tatoo 1 badan jer..barula ripley’s believe it or not!

    0

    0
  59. sukma says:

    semoga allah menyayangi hamba2NYA dan mengampuni perbuatan dia..sesugguhnya ALLAH maha penyayang dan pengampun.sedih tgk industri kita..terlalu tenat..mungkin al-qur’an di rumah di dalam almari yang berhabuk..sejadah di bawah katil ditindan karpet itali…semoga kalian sedar jua..dunia terlalu uzur T_T

    0

    0
  60. xde mende len ke ko tringan erin says:

    rupe kalau x lawa pon xpe..janji perangai elok..nampak la jugak cantiknye..ni due2 hancur..sape nak jwp..
    P/s: erin..nak pakai tatoo kasik org nampak buat pe pakai tatoo tempek2 ni..pakai la btol2..baru gempak…sengal la kaw

    0

    0
  61. kesian says:

    alahai artis..bulan ramadhan ni berbanga dengan tatto dan tindik lindah..dunia dunia

    0

    0
  62. Y00na says:

    co0l la 2???cam bangang je!

    0

    0
  63. nogori mari says:

    kalau si erin nie kata tattoo untuk ditunjuk tunjuk..adakah dia akan menganga 24 jam nak tunjuk benda besi yg ditindik pada lidahnya kt khalayak ramai? persoalan yg harus erin rungkaikan…apa faedah yg dia dapat selain kesakitan semasa dia menindiknya..

    0

    0
  64. akai tara says:

    camner erk die ni gi schol…

    0

    0
  65. WEWIT says:

    ala!bru jadi artis da nk tindik2!bru umu 17 da berani./.dunia nk kiamat!

    0

    0
  66. budak CELCOM says:

    muda2 da rosak!ape mak bpk die xtegur ker??bodoh tol!!!!

    0

    0
  67. mami lawo says:

    bese2 pompuan buh tattoo atas sket pada punggung…huhuuuu…pkai suar low cut, tshirt hanging…nampak la…adoiiiii…smoga ko insaf la pas ni

    0

    0
  68. mowe says:

    bukan keluarga dia sorang aje kat dunia ni yg ada masalah rumahtangga. ramai lagi org cam tu, parents bercerai, konflik keluarga. tapi tindakan masing2 yg membezakan. harap dia dapat dibimbing.

    0

    0
  69. adala... says:

    bertindik bertatu dikatakan urban??..klo lihat sejarah rasanya tindik dan tatu ni mcm budaya masyarakat asli kuno yg dok dlm hutan amazon sana nun..yg mkn daging manusia…..so its not urbanla..its kuno punya budaya…xcapai ketamadunan pemikiran..kesian…

    0

    0
  70. ehmet kesim says:

    semoga terbuka hati kembali ke pgkal jalan…sesgguhnya mati itu tdk menunggu tua…

    0

    0
  71. meeradriana says:

    budak² baru nk femes mmg mcm nie..huhuhuhu

    0

    0
  72. Dr. Fazeley says:

    alahai, ramai betul hanjing2 menyalak kt sini nk mengutuk2 artis nih.. xpayahlah nk bising sgt, mcm la lu org ni bgs sgt. doa dlm hati sudah, xpyh menyalak sana sini la wey.. sape makan cili dia terasa pedas.. :p

    0

    0
  73. kapal selam says:

    lu kecoh pehal Fazeley..biala depa nk kata pa pun..kubor lain2…depa bukan kutuk family ko pun..yg ko komen mcm emo neh npa plak..? Betina tue bini hang ka..? Sengal..

    0

    0
  74. atokman says:

    tah..btol ckp kau..bodoh punya fazeley

    0

    0
  75. remaja says:

    die ada prob ngan family..tu pasal jd cam tuh.

    0

    0
  76. Natalia says:

    Alah, kenape krg bising2 psl bende kecik ni? Aku pun tindik lidah jgk. Bukan Erin sorang je artist yng bertindik lidah. Ade sorang artist pompuan ni pun tindik lidah. Tu krg tk bising pulak. Kalau krg ckp die berdosa sbb tindik lidah and ade tattoo, ape kurang krg? Krg kutuk2 die pun krg dosa jgk. Sudah2 la tu ye nk judge org. Look at yourselves in the mirror first then judge others. =]

    0

    0
  77. elly says:

    alaihai..kalau pn tetekan ngn hidup jgn lh wt keje bodo..awak dhlh pmpuan..

    0

    0
  78. SuperRed says:

    ma’ oi , gile kot doooo ! Astaga , mane boleh tindik , tatoo sane lah cik oi . Ape nk jadik lah dengan artis skang ni , dh alpa agaknye and dh taksub sangat dengan kekayaan di dunia ini . Cik oi , kite ni menumpang je bukannye kekal .

    0

    0
  79. hmmm says:

    “Walau bagaimanapun, Erin akan tanggalkan tindik ini apabila terlibat dengan lakonan,”
    ~aihh..time lakonan jer ker?lps lakonan,pasang balik?

    “I jenis yang buat salah sekejap je, lepas tu insaf balik.”
    ~hahaha..biar betool budak ni?pas ni,apa lagi “salah”yg bakal ko buat,..pas tu insaf balik?sbb tula kita diberikn otak oleh tuhan supaya kita fikir dlu sblm buat apa2….lol

    “Kepada sesiapa yang salah faham, anda boleh dapatkan penjelasan penuh daripada Erin seperti dipaparkan dalam rancangan tv berkenaan,”
    ~lol..penjelasan apanya?lawakk..,

    0

    0
  80. Katalina says:

    To me, all of these is part of growing up. I’m 16 & she’s 17. I understand what she’s going through cos’ I’m going through this phase as well. We teenagers just want to try new things. Pada I, ni bukan protest atau tertekan. I rase tk salah kalau kite nk try bende baru. I myself have a navel piercing, tongue piercing, 2 piercings on each ear as well as a cartilage piercing. Salah ke semue ni? I used to be a fan of temporary tattoos, too. Temporary tattoos can be removed within days! Walaupun I bertindik sane sini, I know ape yng salah dan ape yng betul. I sembahyang 5 waktu tk tinggal. Tapi I tau, who am I to say that I’m good or that I’m pious. Mmngla bertindik merata-rata ni bukan budaya kita tapi ini semua tak salah. So I rase, we should not punish her or put her down just by what she did. Who are we to judge, right? It’s part of growing up & it’s part of being a teenager, we love trying new things. I apologize in advance if whatever I’m saying here offended anybody or contradict with anyone’s opinion. Afterall, this is just my opinion & my point of view. You may accept it or not. Cheers. =]

    0

    0
  81. sarah says:

    Sedih tgk anak2 muda skrg..dah tidak menghiraukan pasal agama..sedangkan anak2 muda lah pelapis generasi utk memartabatkan Islam akan datang..sekiranya anak2 muda hancur maka apalah akan jadi ngn dunia nnti jika 20 thun akan dtg…Ada kisah sahabat Sayyidina Ali R.A dan Sayyidina Abu bakar R.A pernah bertanya kpd Rasulullah S.A.W…siapakah y Rasulullah S.A.W paling syg? maka Sayyidina Ali dan Sayyidina Abu Bakar anggap diri mreka y Rasulullah paling syg….sebab sorg menantu n sepupu Rasulullah…Sorg lagi bapa mertua Rasulullah…jadi Rasulullah pon berkata…org yang paling Rasulullah syg ialah org yang tidak hidup sezaman dgnku tetapi boleh menghidupkan dn mengamalkan sunnah2ku…..maknanya Rasulullah pling syg umat zmn skrg..tapi kelakuan manusia skrg sprti membenci Rasulullah…nauzubillah….moga2 kita semua diberi hidayah oleh Allah jika kita tidak berada di landasan yg benar…Amin Ya Rabbal Alamin….

    0

    0
  82. chipsmoreo says:

    muka kampung budget urban..euwwwww…

    0

    0
    • heyitsmeyourwife says:

      sooo true dude . kalau memang org bandar . takda nya dengan bangga nya show off . ni mesti dari ulu kottt . sorry to say but thats the fact :)

      0

      0
  83. Abg Nara says:

    KAT PEPEK DIE…SEKIAN

    0

    0
  84. haryati says:

    xpkai tudung xbising plak..tiap saat dapat dosa..cait..

    0

    0
  85. xx says:

    haiyaaa ! ini budak sulah losak woo ,,ap sulah jadi sama ank melayu sekalang .

    0

    0
  86. heyitsmeyourwife says:

    all i can say is .. minah ni culture shock . bangga lah pakai tattoo tu ? chillax lahh , if tak kekal pun tak payah nak menunjukkan sangat lahh . people will know. so kekampungan .

    0

    0
  87. whteva says:

    Manusia tiada hak untuk menentukan dose seseorg…jagala diri sndri…..

    0

    0
  88. lutfylopy says:

    dri dulu smpi skrg aku suke tgk erin malek , comel sgtttt , klau laah bleh jdi awek aku tp klau dah cmnie hmm tak best laa , tana ar kwan cmniee . i love youu :)

    0

    0
  89. i got lembu nak jage says:

    erm, yg mengomen sila jgn emo ye. tgk aku. i got lembu nak jage. x sebok jaga bdk ni nye hal. haha

    0

    0