October 16th, 2019

Kontroversi berhubung penyebaran video pesta arak yang membabitkan sebilangan peserta Dewi Remaja 2018/2019 memang cukup hangat diperkatakan dan turut menjejaskan imej pertandingan tersebut sehingga teruk dikecam oleh netizen.

haneesya hanee

Tidak mahu perkara yang sama berulang lagi,  Editor Pengurusan Remaja, Fiezreen Ahmad memaklumkan peraturan bagi Dewi Remaja kali ini diperketatkan lagi, dimana 12 peserta Dewi Remaja 2018 akan “dikurung” di sebuah rumah khas dan setiap muat naik dan perkembangan media sosial mereka dipantau.

Dewi remaja kali ini menyaksikan kesemua peserta akan dikuarantin sepanjang 54 hari berterusan di sebuah rumah khas. Mereka juga akan dipantau dalam menguruskan media sosial bagi mengelakkan peristiwa lama berulang.

top 12 dewi remaja 2019

Senarai 12 peserta Dewi Remaja 2019 sudah diumumkan iaitu, Andrianna Fernandez, Shaza Nuriman, Nynaa Harizal, Sharlina Gilbert, Nina Amin, Syamira Izzati, Adriana Ghaafar dan Aishah Aznan. Turut bertanding, Shatirah Amanda, Saidah Syahirah, Myra Natasya dan Syaza Azra.

Bekas juara Dewi Remaja 2005/2006 dan pelakon, Scha Al Yahya dilantik sebagai juri tetap bersama pengarah dan penyanyi Yusry Abdul Halim. Model dan selebriti popular Amelia Henderson pula dipilih sebagai hos program.

dewi remaja 2019dewi remaja 2019

Terdahulu, Dewi Remaja 2018/2019 mencetuskan kontroversi apabila gelaran juara Haneesya Hanee ditarik balik susulan kontroversi berhibur di kelab malam dan meminum arak. Tiada sesiapa ditabalkan sebagai Dewi Remaja bagi edisi 2018/2019.  Tempat kedua  milik Tia Sarah dan Sherin Amiri di tempat ketiga.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Majalah Remaja


5 responses to “Enggan Kontroversi Pesta Arak Berulang, Peserta Dewi Remaja 2019 “Dikurung” 54 Hari”

 1. HAMESYA HAMEE says:

  INI MACAM NAK TUTUP PEKONG SENDIRI. BAIK PUNYA SEAL. KALAU DAH LEPAS DR MAKSUDNYA DIEORG BEBAS LAH WALAUPUN DAH PEGANG TITLE? MACAM MANA NAK JADI ROLE MODEL KEPADA REMAJA? DUHHHH

 2. Anonymous says:

  Yang ni Dewi remaja 2018 ke? Bukan Dewi Remaja 2019/2020? Bella mcm biasalah… fail BM.

 3. aih says:

  melayu dengan rancangan nonses x habis2..

 4. Ratu PPR Arak says:

  Ratu Arak kembali daaaaaa….

 5. hihi says:

  kat sinih pun tak ade pokcik n mok cik bawang mana nih..ishhhhh tak sonok ahhhhh

Loading...