Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Empat Bulan Tiada ‘Job’ Selepas Pertukaran Kerajaan – Nabil Ahmad

Pada luarannya nampak mewah, senang dan popular, tetapi kehidupan selebriti tidaklah semudah yang disangka.  Pelawak dan pengacara, Nabil Ahmad mengakui tahun 2019 agak sukar baginya.

nabil ahmad

Nabil memberitahu dia tidak mendapat sebarang tawaran kerja selama empat bulan pada awal tahun ini dan ketika itu hanya bergantung pada pendapatan sebagai hos program MeleTOP dan penyampai radio Era FM.

Advertisement

Sejujurnya sejak tukar kerajaan, saya akui memang perjalanan kerjaya sedikit terjejas. Permulaan tahun 2019 sukar untuk saya sekeluarga. Empat bulan saya duduk rumah, tak ada job sebab semua job yang saya dah lock tahun lalu dibatalkan atas faktor tertentu.

nabil ahmad empat bulan tiada job

Kebanyakan tawaran yang saya terima melibatkan majlis kerajaan terdahulu. Jadi, sepanjang empat bulan itu saya hanya bergantung pada bayaran jadi penyampai radio dan pengacara MeleTOP.

Disebabkan masalah yang dihadapi itu,  Nabil mula mencuba nasib dalam bidang perniagaan vape yang sememangnya menjadi trend masa kini dan laris dipasaran. Namun, Nabil sedar perniagaan dan produk itu bukan untuk golongan kanak-kanak di bawah umur.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : EH! Malaysia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

31 Comments

  1. Rina

    September 25, 2019 at 3:56 pm

    Dh Dh gi haji tp tu masih xberubah lg..rezeki tu allah yg tentukan hj nabil…bkn kerajaan yg tentukan..dh tua pon bodoh?

  2. ApaApaJeLah Labu

    September 25, 2019 at 3:55 pm

    Atas cita pasal abg haji yang tak bersyukur…bawah cita pasal Hajah yang terdedah auratnya…mmg ngam la 2 org retis meletop nih…Baik ko muhasabah diri lagi baik la Abg Haji weihhh..

  3. the best emcee

    September 25, 2019 at 3:47 pm

    hiduplah dalam realiti, watak Nabil dalam emcee perlu laser dan seumpamanya, mmg bidang tu perlu mcm tu..hiburan kan bukanya emcee dalam hal2 berkaitan agama, talk ker, barulah formal ayatnya… dgn kelaseran aka marketing strategi…byk org dpt duit… majalah, produk2, nama artis tu sendiri dan yg berkaitan… xkan la dlm bidang hiburan..ckp formal2 aduhai, semua orang d dunia tau rezeki datangnya dari Allah ttp kita sebagai manusia kena berusaha jg. xsalah ayat Nabil tu…” disebabkan tukar kerajaan dia takda job. kalo nak komen dr sudut agama mmglah boleh ckp rezeki ditarik balik, tp kita komen dr segi soal kerja, kerajaan baru peraturan baru. itulah hakikatnya, bkn seja Nabil serba serbi byk bertukar, ramai jg yg hilang kerja dan projek. itulah roda kehidupan. Terima kasih kerana sudi membaca luahan sy.

  4. Aida Musa

    September 25, 2019 at 12:20 pm

    4 bulan pun tak boleh tahan? Dah kata pengacara yang dibayar paling tinggi di msia, menabung la sikit .. diaorang ni agaknya asal masuk je duit terus habiskan hari tu jugak .. bodoh la

  5. nana o nana

    September 25, 2019 at 11:46 am

    Hidup ini ibarat roda..berputar..adakala diatas..adakala kebawah..yg penting kena berusaha..ingatlah..semua rezeki datang dari Allah swt..Hanya Allah yg Maha Kuasa melapangkan dan menyempitkan rezeki seseorang.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top