Written by Bella | September 24th, 2019

Pada luarannya nampak mewah, senang dan popular, tetapi kehidupan selebriti tidaklah semudah yang disangka.  Pelawak dan pengacara, Nabil Ahmad mengakui tahun 2019 agak sukar baginya.

nabil ahmad

Nabil memberitahu dia tidak mendapat sebarang tawaran kerja selama empat bulan pada awal tahun ini dan ketika itu hanya bergantung pada pendapatan sebagai hos program MeleTOP dan penyampai radio Era FM.

Sejujurnya sejak tukar kerajaan, saya akui memang perjalanan kerjaya sedikit terjejas. Permulaan tahun 2019 sukar untuk saya sekeluarga. Empat bulan saya duduk rumah, tak ada job sebab semua job yang saya dah lock tahun lalu dibatalkan atas faktor tertentu.

nabil ahmad empat bulan tiada job

Kebanyakan tawaran yang saya terima melibatkan majlis kerajaan terdahulu. Jadi, sepanjang empat bulan itu saya hanya bergantung pada bayaran jadi penyampai radio dan pengacara MeleTOP.

Disebabkan masalah yang dihadapi itu,  Nabil mula mencuba nasib dalam bidang perniagaan vape yang sememangnya menjadi trend masa kini dan laris dipasaran. Namun, Nabil sedar perniagaan dan produk itu bukan untuk golongan kanak-kanak di bawah umur.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : EH! Malaysia

31 responses to Empat Bulan Tiada ‘Job’ Selepas Pertukaran Kerajaan – Nabil Ahmad

    • amin says:

      aku syak pihak pembangkang bayar nabil cakap macam ni HAHAHAHAHA

      • gara2 jerebu, ada yang terjangkit mentality segelintir hindun? says:

        Kan dia cakap, ”Kebanyakan tawaran yang saya terima melibatkan majlis kerajaan terdahulu”, kerajaan tukar, bermakna adalah majlis2 yg dah kena batal. Dia dah lock untuk itu semua tapi batal. Itu je pun. Yang komen melalut ni semua, pengomen dalam ni macam ramai yg bodoh je, ke orang bodoh yg sama buat komen banyak2. Aduh nampak sangat bodohnya. Asah sikit fikiran tu. Dah serupa mentality sesetengah indon kat socmed je.

  1. kucing comel says:

    bukankah itu semua rezeki dari Allah..bukan kerana tukar kerajaan atau x..

  2. kaktus says:

    sbnrnya xde kena mengena dgn tukar kerajaan ke x…sbb rezeki itu dtg dr ALLAH.. mgkn juga KABEL nabil dh TERPUTUS :)

  3. Anonymous says:

    motif??? nak salahkan kerajaan plak dah. muhasabah la skit diri, mulut ko lazer mcm hapa. buat org sakit hati..mmg la susah rezkinak masyuk! diri sendiri yang tak betul…salahkan org lain. ko ingat ko femes sgt ker??

  4. tantrum says:

    yee lah tu. . aku br nmpk minggu lps 21/09/2019 ko shopping kt klcc kedai gucci ???

    • Anonymous says:

      uiiishhh g gucci…. bekas mat dispatch xsedorrrr diri tuh… lifestyle mewah x hengat.. kurang duit terus meroyan…

    • Anonymous says:

      mat despatch xsedar diri mcm ni laaa… xreti kenang asal usul pelajaran xseberapa harap mulut laser utk dpt rezeki skrg… patut nyer bila job kene cancel g lah muhasabah diri… rezeki industri hiburan ni ade naik turun…

    • Anonymous says:

      NABIL… sila pupus dari industri hosting… menyampah dh dgr ayat2 mulut puaka tuh cari duit jd hos.. sila berambus… xkan ke tua nyanyok nak sara bini dgn duit melaser org..

  5. Suzanne says:

    Sedar la diri yg kau tu dah sendu… Mujur je Astro balik nak ambil ko lg. Next !

  6. Farhana says:

    You still the best Nabil!!!!

  7. Anonymous says:

    mgkn betul, sbb semua management perlu di kaji selidik dan management perlu di buat pembaharuan, maksudnya bukan tiada jobs Nabil, tpi tgh buat perancangan baru oleh kabinet baru …

  8. Anonymous says:

    Alahai sekurangnya ko ada lagi job MeleTop dgn DJ radio… Org kat luar ni struggle nak carik sesuap nasik, yg kena buang kerja takyah citerla.. ni la bila miskin mendadak jadi kaya… Tak reti bersyukur

  9. damai says:

    lah knp nak blame kerajaan baru pasal x ada job, berucap biar cerdik sikit blh, awak x ada job cos awak blm cukup bagus untuk berlakon gitu

  10. Medal says:

    Saya sangat suka Nabil. Semoga nabil berjaya lebih lepasni

  11. Anonymous says:

    Cakap mcm orng tak ada iman.. rezeki tu datang dri Allah bukan dri kerajaan @ orng.. sujud pda ‘nya’ dn berdoa bnyak2

  12. Anonymous says:

    Dh mulut mcm puaka..sape nk amik ko keje…umno je ske mulut jns puaka sbb umno mmg ske mencarut, memaki…

  13. Bedah Oiii says:

    Ok…bye

  14. Akak Kantin says:

    Time ni lah nak tengok kesetiaan isteri ko Nabil…Job dah kurang..Masyuk pun kurang lebat..Adakah dia akan bertahan…Jangan nanti keluar statement dari isteri ko yang rm500 tak cukup…Time tu ko rasa nak backup Neelofa ke Sharnaz..Harap isu job ko ni tak ada kene mengena dengan isteri ko kejap pakai tudung kejap tak pakai…

    • Anonymous says:

      nabil takut dah tuh… duit abis bini pun terbang… tu laaa pilih bini mata duitan… sedar laa kawin yg asal nyer mat dispatch jer…

  15. bohoq mentalun says:

    arini kerajaan dah gaji.. gaji pembangkang xtau bile

  16. Anonymous says:

    kalau ye pun tak yah la cakap lepas tukar kerajaan takde job…aiyo..da bole nampak die pangkah siapa masa PRU /.///hahahaa

  17. lek lek says:

    masa takde job ni jimat cermat la nabil.. pasni beringat.. masa dapat job simpan duit banyak2.. kau tgk la artis2 lain.. susah sbb payah dapat job.. ko plak kira ok la banding yg lain yg lgsg xde..banyak2 sedekah..murah rezeki ko

  18. Anonymous says:

    Kita msg2 berusaha mencari rezeki…jgn lah mengambil kesempatan ni utk dpt job dr kerajaan..

  19. shah deraman says:

    motif ckp ko x de job lps tukar kerajaan??ko nk ktorg kecam kerajaan sbb ko xde job??sorry eh ktorg bukan bodoh nk kecam2 ikut suka ati…ko tu y bodoh..dh keje mls asik nk menempel je gne kabel..bersyukur laa sekurang tiap2 bulan ade gaji wlpn x byk..nmpk sgt selama ni ko mewah sbb ade kabel…x tau malu keje nk menempel je…usaha laa sndri…

  20. nana o nana says:

    Hidup ini ibarat roda..berputar..adakala diatas..adakala kebawah..yg penting kena berusaha..ingatlah..semua rezeki datang dari Allah swt..Hanya Allah yg Maha Kuasa melapangkan dan menyempitkan rezeki seseorang.

  21. Aida Musa says:

    4 bulan pun tak boleh tahan? Dah kata pengacara yang dibayar paling tinggi di msia, menabung la sikit .. diaorang ni agaknya asal masuk je duit terus habiskan hari tu jugak .. bodoh la

  22. the best emcee says:

    hiduplah dalam realiti, watak Nabil dalam emcee perlu laser dan seumpamanya, mmg bidang tu perlu mcm tu..hiburan kan bukanya emcee dalam hal2 berkaitan agama, talk ker, barulah formal ayatnya… dgn kelaseran aka marketing strategi…byk org dpt duit… majalah, produk2, nama artis tu sendiri dan yg berkaitan… xkan la dlm bidang hiburan..ckp formal2 aduhai, semua orang d dunia tau rezeki datangnya dari Allah ttp kita sebagai manusia kena berusaha jg. xsalah ayat Nabil tu…” disebabkan tukar kerajaan dia takda job. kalo nak komen dr sudut agama mmglah boleh ckp rezeki ditarik balik, tp kita komen dr segi soal kerja, kerajaan baru peraturan baru. itulah hakikatnya, bkn seja Nabil serba serbi byk bertukar, ramai jg yg hilang kerja dan projek. itulah roda kehidupan. Terima kasih kerana sudi membaca luahan sy.

  23. ApaApaJeLah Labu says:

    Atas cita pasal abg haji yang tak bersyukur…bawah cita pasal Hajah yang terdedah auratnya…mmg ngam la 2 org retis meletop nih…Baik ko muhasabah diri lagi baik la Abg Haji weihhh..

  24. Rina says:

    Dh Dh gi haji tp tu masih xberubah lg..rezeki tu allah yg tentukan hj nabil…bkn kerajaan yg tentukan..dh tua pon bodoh?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini