Written by Bella | February 8th, 2018

Mula berkawan selepas bergandingan dalam drama Awak Suka Saya Tak tahun lepas, pelakon Emma Maembong dan Alvin Chong dikatakan semakin rapat dan mesra bersama lebih-lebih lagi selepas percintaan aktres itu bersama Kamal Adli dihimpit dengan pelbagai konflik.

Bersempena dengan hari jadi Alvin pada 23 Januari lalu, Emma telah memuat naik sebuah video bersama ucapan istimewa buat Alvin menerusi akaun Instagramnya.  Siap ada panggilan manja lagi buat Alvin.

Rata-rata peminat yang menonton video tersebut mengakui Emma dan Alvin sangat serasi dan kalau boleh mahu mereka benar-benar bercinta kerana merasakan Emma bahagia disamping jejaka  berbangsa Cina itu.

Sebelum ini Emma ada menyatakan beliau dan Alvin cuma berkawan sahaja dan tidak lebih daripada itu. Namun, kita tidak boleh menjangka apa yang akan berlaku di masa hadapan dan menolak ketentuan takdir.

57 responses to Emma Maembong & Alvin Chong Semakin Rapat, Dah Ada Panggilan Manja?

  1. melati says:

    hahahaha..dh terdesak …!!!” Palat pun palat lah….”

    3

    15
  2. Anonymous says:

    Sesuai. Emma please be matured

    17

    0
  3. aku semak says:

    adoi, balik balik up pasal si ema ni, semak laa woi .
    da la minah gedik sana sini, jantan sana sini.
    BN takde lagi benda yg faedah ke nak up?
    semak

    17

    3
    • Anonymous says:

      benda faedah jgn cari kat sini -.- sini benda yang mendatang kan dosa ada lah..

      38

      0
    • Anonymous says:

      Pandai emma ambik kata2 dari google..word by word..
      Korang ingt dia pandai tulis macm tu ke? Sklh pun tk habis.dari itu emma rajin2lah cari ayat2 manis kt google utk ambil hati jejaka handsome ni.

      7

      0
  4. wekkkkkkk says:

    Chinese Man, lebih baik dri Malayyyyyy.

    30

    3
    • Anonymous says:

      Chinese Man kecik

      2

      8
      • aku tetap aku says:

        ko kawen sebab nak besar jer ke? mentality melayu lah tu. asyik ke sex je. patut lah kes rogol/sumbang mahram byk melayu.

        60

        0
        • bahagia bkn ikut saiz says:

          kalo kecik pun bkn sebesar cili merah/hijau bsr kan, kureng2 sbsr ank lesung batu..jdilah..yg penting bangsa ni u fikir sendiri..kalau 5 org tu, 3 berkualiti, tapi ..malay.. kalau 5 org, 1 je kualiti.

          27

          0
      • Sumandak says:

        Mana nko Tau.. selalu sekodeng chinese men punya ka? Nanti Ada bangsa lain cakap melayu punya cinonet..haaa…sentap..marah.. wekkk.. bias n prejudice la ko Ni..

        5

        1
  5. N0 Limit says:

    Kawan aku suka sangat dengan diorang nie *Sejak jatuh cinta dgn drama diorang nie* .. Harap kapel la , harap jadi pasangan nyata la !!!

    11

    0
  6. wekkkkkkk says:

    “Baby Pus” ..mari kawen

    3

    1
  7. Min Mentol says:

    Muka nak seiras sesuai bergandingan bersama ni..

    7

    0
  8. lalalalalalala says:

    haiiii handsomenya lahai alvin niiiiii

    2

    3
  9. akulah says:

    kalau dpt anak mesti comel kalah aaisyah
    nasib baik xjd dgn zizang hidung hehe

    4

    3
    • wekkkkkkk says:

      mgkn ini pompuan yg zizang maksudkan, nampak lembut, tapi bila jadi gf padahal garang macam rimau…so goodbye je kata zizang dn kamal..belum menikah lagi..
      hehehehehe

      10

      1
  10. Anyn says:

    Apa achievement pun nan hado. Update pasal kisah cinta je la kalau si emma ni. Dia berlakon pun aku x minat nak tengok

    17

    0
  11. Jiwa Terbang Jiwa Bebas says:

    Cinta lokasi???
    emma ni mudah sgt jatuh cinta dgn lelaki yg berlakon jadi hero dgn dia.
    tiap kali dia ada drama baru, ada je la kes dia bercinta dgn hero tu.

    27

    0
  12. Luscious Lyon says:

    Always the girlfriend, never the wife

    14

    0
    • hahahaha says:

      bukan senang nak dpt gelaran “isteri” kan, kalau nk gelaran “Janda” lagi senang, apatah lagi gelaran gf…mmg senang sgt2

      alwayssss gf..

      2

      0
  13. Mug Adam says:

    Bagus lah..

    0

    1
  14. benci orang hipokrit says:

    Dia ni kan berlakon tak seberapa, tak pernah la dapat watak mencabar. Lebih kepada gosip cinta je.

    9

    0
  15. bunga lalang says:

    sudahlah perempuan ni…menyampah pulak aku

    3

    0
  16. benci nama kemal says:

    Emma and alvin are so cuteee together, I ship you guys to be couple or more than that, hope both be happy and have great time :)

    dari si kemal adli muka endon pecah umah ada hati nak tackle Zmc yang cun, perasan nye ko kemal, nasib baik si comel Em tak jadi kawin gan ko, padan muka puiii

    6

    2
  17. mine says:

    1 je aku nk cakap…Jangan perasan lah…chinese guy takkan suka prempuan melayu..kalau ade pun 1 dalam seribu…my bestfren dah experience bende ni…janji nak khwin…kapel dah 10 tahun lebih…last2 ditinggalkan…lepas tu kapel lg dgn awek melayu lain…buat stok geli2 je…so, tk yah la perasan

    7

    1
  18. El says:

    Ema kemana mana masih bekepitlah dengan Kamal tu

    1

    0
  19. Gorges says:

    Ok jer klu kapel dg Alvin. Klu jadi kawen, Alhamdulillah tambahla org Islam atau ni sekadar gimik nk kluar drama baru gandingan mereka berdua? Apapun klu jadi kawen jangan comolot in public ya. Sekarang zaman handphone. Subjek lovey dovey tu nk posing laga2 idung, nk posing peluk2 atas katil, nk comolot …, bior kat bilik saja dan foto untuk tatapan laki bini jer. Tak payah buat tayangan umum dan lepas tu minta maaf.

    3

    0
    • bangchik says:

      golongan anda ni yang sensetif nau. doa baik2 je tak boleh ke? dah korang kutuk, dorang mintak la maaf. dah mintak maaf pun kena kutuk lagi. cemana tah nak puas kan hati netizen bawang ni

      0

      1
  20. Alanice says:

    Rupe kamal ok je, siap.mng 100K super spontan lg. Tp ske ati diorg r nk kwin dgn spe. Yg krg sibuk npe? Jeles r tu

    2

    0
  21. bangsa yang kesian says:

    kerja mengatal je betina si emma ni aku tengok.
    ke sana ke sini pasal tukar2 laki saja.
    muka acah2 alim acah2 comel .. (itu lah iblis sebenar)

    murahan

    4

    4
  22. mulin says:

    Nampaknnya Alvin Chong bakal Juara Super Spontan pada akan datang If you what I mean =)

    0

    0
  23. Anonymous says:

    cina nak melayu kalau kaya gila mcm anak tokey judi dgn cina jinjang tu…

    1

    0
  24. bunga lalang says:

    cina tu nak test the water saja…jg jadik bodoh

    2

    0
  25. anon says:

    tolong lah alvin cari lahh perempuan lain …

    3

    0
  26. Dansha says:

    Mari kita tengok siapa nak meroyan !!¡!!!!!!!!!!!!!¡!!!!!!

    0

    0
  27. ikan says:

    bohsia

    2

    0
  28. Anonymous says:

    Kenapa ramai ckp cina mcm.itu ini. Melayu lagi teruk. Hidup bukan mcm Islam lebih dr bukan Islam. Kenyataan beb. Ada bukan islam kawin melayu islam dia belajar tentang islam keluarga pun belajar tentang islam sekali kawin tengaga keluarga…. hidup merela x seperti islam.pun walau melayu islam

    7

    0
  29. waytomuch says:

    awww so cutelaaa dorang kawan ja kot..tapi who knows masa depan xleh ramal kan. emma nampak happy dan selesa dengan Alvin.

    1

    0
  30. Anonymous says:

    One word: Gatal

    1

    0
  31. Anonymous says:

    Betina gatal

    1

    0

Leave a Comment

Optional