Written by Bella | November 30th, 2017

Berita Elyana menghidap kanser Limfoma tahap 4 mendapat perhatian netizen sejak beberapa hari lepas, ramai yang bersimpati dengan nasib penyanyi itu dan mendoakan beliau. Walaubagaimanapun, masih ada sesetengah netizen yang memperlekehkan sakitnya itu dan dengan lantang menghakimi penampilan Elyana yang masih tidak menutup aurat.

Menerusi portal Astro Gempak, Elyana memberitahu beliau tidak berkecil hati dan menyifatkan apa yang dikatakan netizen itu adalah sekadar nasihat.

Teguran itu saya terima dengan berlapang dada dan segala nasihat yang dikirimkan kepada saya sangat betul. Saya setuju dengan komen-komen tersebut dan terima seadanya kerana mereka sebenarnya mendoakan yang terbaik buat saya. Insya-Allah, akan sampailah doa anda itu.

Pada pandangan saya, ajal maut semua Allah tentukan.  Tidak semestinya saya sakit kanser tahap empat saya yang akan pergi dahulu, sebab semua antara kita akan mati. Saya menghargai setiap komen dan doa yang ditulis peminat kepada saya.

Kami puji dengan semangat dan kekuatan Elyana yang memandang sesuatu perkara itu dari sudut yang positif. Kita tidak tahu betapa deritanya Elyana cuba melawan penyakitnya dan siapalah kita untuk menghakimi beliau tidak memikirkan akhirat ataupun tiada niat untuk bertudung. Doakan sahaja yang baik-baik untuk Elyana.

Sumber Berita : Astro Gempak

35 responses to Elyana Terima Teguran Dan Kecaman Netizen Minta Beliau Bertaubat Dan Bertudung

  1. sepaun says:

    Semoga Elyana & semua pesakit kanser bertabah, sentiasa dilindungi & dirahmatiNya

    21

    0
    • Mat Sahdo says:

      hishhh…xpayah la kecam. org tu tengah sakit. isu pakai tudung ni hak peribadi. nabi muhammad pun hanya menyampaikn pesanan bukan memaksa. ingat bertudung tu terus ke automatik ke syurga ke? sedangkan dr madza pun tak judge org yg x pakai tudung, inikan pulak korang.
      doa yg baik2 je lah…

      4

      1
  2. tina says:

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    2

    3
  3. mak bechok says:

    Kepala bapak korang la!!!bodoh macam tunggul kayu…Tudung tu tak ada dalam quran, kalau pakai salah sebab terikut-ikut budaya arab bahlol….Klau pakai tudung pun bukan nye jaminan masuk suyrga. Agama adal personal dan private antara individu dan tuhan. Tak termasuk ustaz2 dan ustazah2 jadian

    0

    44
    • Anonymous says:

      Amboi. Tak kira lah kau tu agama apa, tp bila kau mati, org lain jgk yg akan uruskan. Tp kalau kau agama Islam, shame on u.

      14

      1
      • taksokongmemanepun says:

        ”tp bila kau mati, org lain jgk yg akan uruskan” , mmg btl nie, tp skrg semua pun pakai duit, tok imam nk sembahyang kan pun nak duit, akhir zaman, jadi sebelum nak cari salah orang, betulkan dulu diri sendiri, shame on u too babe <3

        3

        12
    • bodow le tu says:

      Mak bechok…. betul aku setuju
      Mmg dalam Quran tak sebut tudung…
      Kalau ko sanggup pakai tudung saji, kanvas penutup motor atau shower cap pun masih boleh janji aurat ko tak nampak…
      bukan urat ye… aurat

      26

      0
    • din hantu says:

      tak habis2 tudung, melayu otak sempit. pasal tu tak maju asyik pikir pasai tudung je. Yang ambik rasuah, curi duit rakyat, tipu rakyat langsung tak ambil kisah. Ingat halal haram dosa pahala tu antara yang si mati dengan tuhan. Sudah le yang nak tunjuk terlebi islamik. Korang jaga anak bini cukup la. Jangan kacau hidup orang lain

      6

      6
    • Anonymous says:

      lebih baik cakap dengan seekor keldai dari bercakap dengan 10 orang yang bodoh lagi ignorant. Dia ingat dunia ni dia yang buat agaknya.

      8

      0
    • peace yo says:

      Mak bechok, mmg btl dalam quran x sebut tudung tetapi dia sebut tutup aurat dan dalam hadis menerangkan bgm mana itu cara tutup aurat, cuma telepak tangan dan raut muka sahaja yg blh nampak dan yg lain tubuh itu adalah aurat termasuk telapak kaki. Awak x nak tutup aurat diam2 aja, jgn menghalalkan benda yg haram. jgn nak jadi ct kassim kat sini yea

      11

      0
    • Anonymous says:

      Tudung tak wajib tapi tutup aurat tu wajib. Ko nak tutup aurat pakai beg plastik hitam pun..no problem. Yang bechok2 ni biasa la, dalam kepala kosong. Habis2 langau seekor.

      5

      0
    • Anonymous says:

      Kau yg tunggul kau kata orang. Memang quran tak kata pakai tudung tapi tuhan suruh tutup aurat dr kepala ke kaki. Kalau takde tudung kau nak tutup rambut dgn apa? Belanga? Next!

      3

      0
    • akuputih says:

      bila hati sudah hitam

      1

      0
  4. Kne pndang bwah sllu says:

    I likee..x mudah sntap dn blh trima tguran org x mcm capang yg ego tu,ckit2 nk sman.brlgak diva sgt.unprofessional sngguh

    7

    0
  5. Dia says:

    good respond syg…. [email protected] sesuatu tuu, kita amik sebagai panduan & tauladan dlm hidup… mereka nak menegur tp cara agak kasar. penuhi sisa2 hidup kita dgn perkara2 yg baik2…. kuatnya kamu syg. takutnya menghadap mati.

    5

    0
  6. Anonymous says:

    bila benda wajib dibahaskan..hurrmmm

    5

    0
  7. anon says:

    yang kata Al-Quran tak kata kena pakai tudung tutup aurat, kita tunggu hari akhirat nanti dalam kubur, malaikat tanya hang apa kewajipan yang hang dah buat.. tapi masa tu dah lambat dah kan.. dunia ni tak ada keadilan sebab tu wujudnya hari pembalasan kat alam mahsyar nanti dimana semua pekara baik dan jahat dihitungkan.. kalau kau rasa amalan baik kau dah cukup untuk cover semua dosa tak tutup aurat kau tu, go on laa dengan tak tutup aurat kau.. peace

    3

    3
  8. Cleopatra says:

    Suka dengan cara elyana respond dengan teguran netizen, kita doakan yang baik2 sahaja untuk elyana and all cancer fighters out there, bagi saya mereka ialah warrior of their life!!! lets spread loves not hates…

    7

    0
  9. adelia says:

    nara pun tak yah la letak gambar elyana yg tidak tutup aurat. bolehkan cerita psl dia tanpa letak gambar?

    5

    0
  10. DivaAA says:

    Fazura pun x pkai tudung..korang masih puja..kimakkkkk melayu terbangsattt

    7

    1
    • Anonymous says:

      Yg ni aku setuju. Dlu masa dia nyanyi kelaut kemain ramai duk kutuk. Skrg puji n puja tak hengat…

      7

      0
      • Anonymous says:

        bagus elyana ni balas komen dgn budi bahasa…. kalo jd kt neelopa abis lah sape yg kutuk tuh bukan lopa jer yg balas.. die hard fans dgn seluruh family lopa sekali keluar bahasa2 biadab..

        1

        3
        • Anonymous says:

          beli petik nama fazura, ada je belachi fazura nk attack lofa..panas bontot ke fazura dan belachi nyee….

          0

          0
  11. Mime says:

    Doakan je yg baik2…bkn menghakimi….kita pn dlm pekerjaan seharian pn dh tentu ke buat setimpal dgn amanah yg diberikan..mulut dn tgn dh tentu ke x de dosa…akhirat kita pn bole tentu lps…bole je nasihat ikhlas tidak mengaibkn…

    0

    0
  12. semoga jadi orang yang selalu berbuat kebaikan aja ya kak

    0

    0
  13. Anonymous says:

    netizen nak jadi penjaga neraka….

    1

    0
  14. Anonymous says:

    dr maza…thank you.

    0

    0
  15. ohyeah.. says:

    menutup aurat itu wajib. tapi ia bukan jaminan ke syurga.
    jauhi tabiat mengecam org yg tidak menutup aurat kerana belum tentu amalan2 kita dijanjikan Allah balasan syurga.

    0

    0
  16. rara says:

    Kena buat yg wajib, banyakkan yg sunat, tinggalkan yg haram. Kurangkan yg makhruh. And remind each other tanda caring n sayang. Settle..

    0

    0

Leave a Comment

Optional