Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Elyana Luah Rasa Sedih Terpaksa Gugurkan Kandungan

Sebagai seorang pesakit kanser Limfoma tahap empat, penyanyi Elyana menghadapi pelbagai cabaran untuk terus kekal sihat, tetapi bukan itu sahaja yang menguji dirinya. Ada satu lagi kisah duka dimana Elyana mendedahkan beliau terpaksa menggugurkan kandugannya yang berusia dua bulan baru-baru ini.

Advertisement

Meskipun sudah lama menyimpan hasrat untuk menimang cahaya mata lagi, Elyana terpaksa menggugurkan kandugannya itu kerana tidak mahu penyakit yang beliau hidapi memberi kesan kepada bayinya nanti.

Sudah bertahun-tahun lamanya saya mengimpikan kehadiran anak kecil. Sebelum ini, terlalu sukar untuk saya hamil. Bagaimanapun, saya harus membuat keputusan yang besar dalam hidup selepas disahkan hamil.

Hati saya terlalu berat mahu menggugurkan kandungan, tetapi jika saya meneruskannya, ia memberi kesan pada bayi nanti. Bimbang ubat saya ambil boleh memberikan kesan pada bayi. Saya takut anak yang dilahirkan tidak cukup sifat.

Sebenarnya Elyana tidak sedar dirinya sedang berbadan dua sehinggalah tahap kesihatannya merosot dan beliau mengambil keputusan untuk berjumpa dengan doktor sebelum disahkan hamil.

Kami harap Elyana akan kekal tabah menghadapi dugaan ini. Percayalah setiap perancangan Allah SWT itu adalah yang terbaik dan jangan pernah berputus asa.

Sumber Berita : BH ONLINE

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

41 Comments

  1. neelofa

    March 19, 2018 at 2:09 pm

    rahim ada tapi ada masalah n …

    Saya Dah Tak Boleh Mengandung..” – Penyanyi Elyana Akui Kini …

    sembangmeletup.blogspot.com/…/saya-dah-tak-boleh-mengandung…

    Translate this pageMay 19, 2017 – Kini penyanyi Elyana telah membuat keputusan untuk mencari anak angkat kerana dia sememangnya ingin mempunyai anak yang ramai. Ini komen Elyana: (Rotikaya) “Saya nak mengandung tapi tak boleh dah. Saya sekarang nak cari anak angkat, sebab saya dah buang sebelah. Baru-baru ini saya …

  2. hmmmmmouiii

    March 19, 2018 at 2:08 pm

    rahim ada tapi ada masalah n …

    Saya Dah Tak Boleh Mengandung..” – Penyanyi Elyana Akui Kini …

    sembangmeletup.blogspot.com/…/saya-dah-tak-boleh-mengandung…

    Translate this pageMay 19, 2017 – Kini penyanyi Elyana telah membuat keputusan untuk mencari anak angkat kerana dia sememangnya ingin mempunyai anak yang ramai. Ini komen Elyana: (Rotikaya) “Saya nak mengandung tapi tak boleh dah. Saya sekarang nak cari anak angkat, sebab saya dah buang sebelah. Baru-baru ini saya …

  3. makjoy

    March 19, 2018 at 1:54 pm

    rahim ada tapi ada masalah n …

    Saya Dah Tak Boleh Mengandung..” – Penyanyi Elyana Akui Kini …

    sembangmeletup.blogspot.com/…/saya-dah-tak-boleh-mengandung…

    Translate this pageMay 19, 2017 – Kini penyanyi Elyana telah membuat keputusan untuk mencari anak angkat kerana dia sememangnya ingin mempunyai anak yang ramai. Ini komen Elyana: (Rotikaya) “Saya nak mengandung tapi tak boleh dah. Saya sekarang nak cari anak angkat, sebab saya dah buang sebelah. Baru-baru ini saya …

    yang mana betui aku pun tak tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu elyna sila jawap jawaapan padu bukan hempedu atau [email protected]!!!

  4. Anonymous

    March 19, 2018 at 1:29 pm

    Erm elyana ni bukan ke last year die announce yg die x boleh nak get pregnant anymore because dah buang rahim or something like that..which is which sis?

    • opah

      March 19, 2018 at 1:48 pm

      entah ler retis……………hal dalam kain tok sah laerrr cita satu donia……………..penat opah dengor!!!! beul ker dah buang Rahim…………………..hmmm esuk NARAure upkan cita ELYNA marah pulak….

    • Anonymous

      March 19, 2018 at 4:58 pm

      dia xpernah buat apa apa kenyataan tentang pernah buang rahim,

      dia pernah gugur sekali tahun 2016 dan xboleh hamil atas sebab sebab tertentu, mungkin sbb sakit dan atas nasihat doktor. itu je kot rasanya statment yg dia oernah keluarkan.

      sekian.

    • bedah

      March 19, 2018 at 3:15 pm

      rahim ada tapi ada masalah n …

      Saya Dah Tak Boleh Mengandung..” – Penyanyi Elyana Akui Kini …

      sembangmeletup.blogspot.com/…/saya-dah-tak-boleh-mengandung…

      Translate this pageMay 19, 2017 – Kini penyanyi Elyana telah membuat keputusan untuk mencari anak angkat kerana dia sememangnya ingin mempunyai anak yang ramai. Ini komen Elyana: (Rotikaya) “Saya nak mengandung tapi tak boleh dah. Saya sekarang nak cari anak angkat, sebab saya dah buang sebelah. Baru-baru ini saya …

    • Anonymous

      March 19, 2018 at 3:26 pm

      mmg dia dh annouce..tpi mcm mana lk hamil..
      oh ye.tau..sbb ada laki
      wakakakaka

    • Bubu

      March 19, 2018 at 9:06 pm

      Buang rahim ke buang fallopian tube

  5. Anonymous

    March 19, 2018 at 1:25 pm

    Erm elyana bukan ke dah declare x boleh pregnant after dia buang rahim or apa ntah last year? Hurm dia ni sekejap citer A pastu citer B..which is which sis?

    • neelofa

      March 19, 2018 at 2:12 pm

      rahim ada tapi ada masalah n …

      Saya Dah Tak Boleh Mengandung..” – Penyanyi Elyana Akui Kini …

      sembangmeletup.blogspot.com/…/saya-dah-tak-boleh-mengandung…

      Translate this pageMay 19, 2017 – Kini penyanyi Elyana telah membuat keputusan untuk mencari anak angkat kerana dia sememangnya ingin mempunyai anak yang ramai. Ini komen Elyana: (Rotikaya) “Saya nak mengandung tapi tak boleh dah. Saya sekarang nak cari anak angkat, sebab saya dah buang sebelah. Baru-baru ini saya …

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama