Written by Bella | October 10th, 2016

Bukan mudah untuk menerima hakikat diceraikan ketika sedang hamil lima bulan, Elly Mazlein akui ia adalah satu sejarah hitam dalam hidupnya yang membuatkan beliau serik untuk mendekati dan menjalinkan hubungan dengan mana-mana lelaki lagi.

Serik dengan lelaki? Jawapan saya ialah sangat serik. Adakalanya saya terasa menyesal dengan perkahwinan yang saya anggap satu sejarah hitam dalam hidup saya.

Buat masa ini, memang saya tidak berhajat dan tidak pernah terfikir mengenai lelaki. Cukuplah ada Sephia dan bapa saya sahaja dalam hidup ketika ini. Soal lain, saya ketepikan. Saya dah serik.

Pada awalnya, Elly tidak berniat untuk mendedahkan aib bekas suaminya, Azmi Hatta. Namun, sikap Azmi yang tidak bertanggungjawab dan mengabaikan anak mereka selepas dilahirkan membuatkan Elly merasa geram melihat lelaki itu tidak menunaikan janjinya sebelum ini.

Saya tak bersuara dan tak memberi sebarang komen atas apa yang terjadi. Saya diamkan sebab tak mahu membuka aib, pekung dan kesedihan yang saya simpan selama ini. Saya fokus kepada rumah tangga sepenuh hati tetapi pengakhirannya, saya yang merana dan ditinggalkan ketika sedang mengandung. Saya tak mampu melihat gambar hari pertama Putri Sara Sephia dilahirkan.

Detik menerima kelahirannya sangat indah tetapi detik itu jugalah yang cukup memilukan hati. Lelaki yang berjanji akan menjaga saya ketika pantang, tidak menunaikan janjinya. Dia sekadar datang menqamatkan Sephia dan hilang tidak lagi menjengah.

Hmmph, kami harap Elly Mazlein kekal tabah demi menjaga anaknya. Setiap yang berlaku mempunyai hikmahnya tersendiri.

Sumber Berita : Utusan Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to Elly Mazlein Akui Serik Dengan Lelaki, Menyesal Berkahwin

  1. guling guling says:

    Ayat biasa yg akan keluar dari mulut perempuan yg baru lepas bercerai. 2 3 tahun nanti ada gak akan keluar gossip dgn lelaki sana sini. Pi mai pi mai tang tu juga dek. Kita ni manusia biasa. Ada nafsu, ada keinginan. Cakap tu beradab sikit. Jgn ikut sedap mulut je nak keluarkan ayat. mata org bukan sedikit pandang kita. Kamu tu artis. Esok bila rapat dgn seseorang tu nanti, org bash balik kau dgn ayat yg pernah kau keluarkan tu.

    9

    5
  2. me says:

    to elly..
    bnyakkkn beristiqtifar. fham sgt…hati siapa yg tdak sakit, bukan.
    jika kena pada sya..atau sesiapa pun pasti akan luahkn rasa marah yg teramat.
    Tidak [email protected] jika kita kata “menyesal” diatas sesuatu yg telah ditetapkn oleh Allah swt. andainya awak kata awak mnyesal mngenali dia (bekas suami awak itu)…mngkin ayat awak tu masih boleh diterima.
    faham,..hati awak masih sakit. setidaknya awak bersyukur krna awak telah tahu hati budi, tingkah laku bekas suami awak. sepatutnya awak lebih tahu sedari awal lgi..memandangkn,..sikit punya lama awak bertunang, kemudian bila time hndak bernikah masih lgi dia sprti main tarik tali.
    slepas ni..bila wartawan tnya apa2 just ignore je..dan jgn awak rancak buka cerita.
    hope awak semakin tabah & sabar..Allah mnguji krna DIA tahu kita mmpu mnghadapinya.

    21

    0
  3. Anonymous says:

    Benda dh jd.. nk nyesal pun bnda dh blalu.. xkn ada org nk kwin klu tau akhirnya akn diceraikn xde org nk merampas klu dia tau hak dia juga akan di rampas… klu sume yg akn dtg kite bole nmpk dari skrg sume org akn bjaga2.. xpela sekurang nya awk ada kje.. ada rupa.. ank pun ada tuk peneman.. compare dgn org yg ank 5-6 laki pulak cerai cari lain…

    14

    0
  4. jantan HAUK says:

    baik Elly jgn bg apa2 statement lg, move on dgn anak. lps ni kt tgk plk nasib si faye tu!

    27

    0
  5. enota says:

    Orang melayu tak dibenarkan kongkek sebelum kahwin seperti orang bukan islam. Jadi perkahwinan hanya atas dasar nak memuaskan nafsu sahaja. Sebab iti ramai pasangan melayu islam cerai. Sepatutnye perlu ada pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan sebelum berkahwin. Supaya kenal budi hati seseorang itu sebelum membuat sebarang keputusan yg long term. Pihak jabatan agama tak sepatut masuk campur

    2

    88
    • pelik says:

      “Sepatutnye perlu ada pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan sebelum berkahwin”…Statement nie dari org bukan beragama islam ker ?? kalau org islam mustahil keluar statement nie…

      36

      0
      • af says:

        ohhhhhhh…non muslim je la yg buat ayat camni? keji betul perangai stereotype orang mcm ni. jangan bajet bagus sangat.

        0

        14
        • af2 says:

          bkn stereotype..tp jenis nak masuk neraka, masuk sengsorang..tak perlu letak statement yg bercanggah dgn islam..nak kafir..kafir sengsorang ye af…sbb bodoh tu simpan dkt otak..jgn luahkan..

          9

          0
    • TKDENAMA says:

      one word

      BODOH

      14

      0
    • Anonymous says:

      I am guessing Enota ni bukan Islam so maybe you tak faham kenapa pergaulan bebas tidak dibenarkan dlm Islam.

      Fikir ya dik.. Lepas pergaulan bebas if perempuan tu pregnant, laki tu tinggal mcm tu je tak ngaku bapak sapa nak tanggung? Itu akak bg satu cth je.. jagalah maruah sebagai manusia.. kita bkn anjing atau pun kucing..

      15

      0
    • Soraya Ghazali says:

      ???????????? okaylah Enota…jika itulah masalahnya. Moral kemana, iman kemana. Ironi nya, yang you nyatakan juga berlandaskan nafsu. So maksudnya apa? You stay dengan seseorang sebab konkek dgn dia best? Macam tu? Bila dah confirm best baru kahwin? Whatever happened to yang tak best tu? Jantan or betina yg tak best kena tinggal? Macam tu? Bersepah la yang telah ditebuk tupai ( serta juga tupai2 yang tak best maka kena dumped) dgn penyakit kelamin bagai tak kira lagi anak anak yang tidak tahu siapa bapanya. Ni yang dah tahu bapak sapa pun susah nak suruh bertanggungjawab, apa lagi bila kau konkek tanpa ikatan perkhawinan kau ingat senang ke nak heret pi mahkamah? Bahlol.
      Perkhawinan itu untuk menjamin ada pembelaan- proven on that piece of paper. Tgk Aidil- aku tak suka celebrity, Rita ke sapa, tapi aku respek cara dia make sure Aidil betul2 kena bertanggungjawab. Jangan tau buat anak n lari. Aku pernah tgk kat mahkamah. Perempuan 16 tahun ditangkap basah dgn jantan 18 tahun di chalet. Dah berhari di chalet. Di mahkamah mak jantan bedebah tu pandang pun tidak kat perempuan tu. padahal bukan anak jantan dia pun salah? Perempuan 16 tahun inj lembut n sangat innocent. Tapi lihatlah bagaimana harga dirinya dipijak2 ?
      Kau nak telingkup sorang lantak kau la Enota. But I ‘m telling you this , while marriage might not be perfect, free sex outside marriage brings more disaster than u can ever imagine.

      4

      0
  6. Apam Penang says:

    Jgn cakap habis Elly…apam tu bukan ada suiz macam electrik…
    boleh di-matikan bila tidak ada keperluan menggunakan nya…

    Kalau kita semua boleh control nafsu masing-masing macam
    kita control lampu elektrik kat rumah…tak adalah anak-luar
    nikah sehingga jumlah nya cecah 150,000 sekarang ni!

    Dan juga zina tak lah berleluasa macam sekarang ni…pasangan
    yang berkahwin pun tidak menjaminkan yang zina tidak akan
    berlaku…malah sekarang yang berkahwinlah yang lebih2.

    2

    5
  7. Jodoh pertemuan di tangan Allah… Mana tahu suatu hari terbuka hati lagi..

    6

    0
  8. Propa says:

    Harus la dia serik sbb dulu dia berhempas pulas p rampas si azmi ni dari ex wife azmi skang ni dia pulak kena tinggal mane tak serik nye kahkahkah brcinta bukan main lama kawen xsampai setahun pun

    15

    0
  9. Min says:

    habis yg laki xmau buat kenyataan ke??? asyik yg perempuan je.. agaknya mungkin betul startnya lepas bcerai.masa belum cerai dulu si laki ni duk ejas si faye tu.hari2 duk ayat manis,lama2 cair jugak la minah tu. sebenarnya laki tu la yg bongok tu.gelak la ko 2 perempuan begaduh sbb kau.bangga kot.

    1

    0
  10. Anynomous says:

    Apasal b.n ni lmbt sgt update story ya…crta2 ni 4 ari da klua dr laman web lain..b.n bru nak kluakn..maaf lari tjuk..

    3

    0
  11. ida says:

    spttnye bersyukur, dengan bernikah tu la ader zuriat tau.. walaupun jodoh xpanjang.

    8

    1
  12. Anonymous says:

    jadi lesbian je lah

    0

    4
  13. Aiai says:

    Kening ko….dah2 la buat kening shinchan tu. Ngeri aku nengoknye

    9

    0
  14. janda kelas says:

    boleh tak jadi janda yang berkelas? stop buat statement itu ini dan move on. we never know what gonna happen lagi pula hati ni bebila je boleh terbuka.

    11

    1
  15. ain suzana says:

    nyesal apanya…kan ada anak tu. kalau tak kawen tak dapat la anak yg ada sekrg ni.

    5

    1
  16. kecoh betul says:

    pompuan melayu memang terkenal dgn kekecohan…nak bertunang dia paling kecoh konon bahagia..nak kahwin dia nak kecoh perkahwinan dia paling grand sekali…dah kawin bulan madu pun kecoh sekali dia paling bahagia..dapat anak pun nak kecoh tayang satu dunia padahal anak muka takda la lawa huduh betul…dah nak bercerai abis kecoh satu dunia hal dalam kain ….perempuan melayu ni mulut bawah pun kuat bunyi kentut..mulut atas pun busuk…nak selamat duit kau masa depan kau..jgn kawin dgn pompuan melayu..menyusahkan

    3

    7
    • wanita melayu says:

      Tak semua pompuan melayu cmtu la bongokk..

      6

      0
    • KT Pari says:

      kecoh betol;….9.41……ada jugak manusia perangai mcm ko ni atas dunia ni ye….tak tau lah ko ni islam ke kafir yang duk mengutuk rupa anak orang….dunia akhir zaman.

      3

      0
  17. Hamba Allah says:

    Kawan saya macam kes elly tapi suami dia xdatang pun masa baby dilahirkan. Just telefon hospital tanya anak da lahir ke. Nurse jawab dah. Suami tu suruh kirim salam je kat kawan saya. Bekas suami elly mungkin tinggalkan elly lepastu bercinta dgn perempuan . Bekas suami kawan saya tu bercinta dengan lelaki. macamana bole dapat anak? Bekas suami dia boleh dua dua cuma lebih cenderung kepada lelaki. Sedihkan? Tapi skrg kawan saya dah nikah dengan suami skrg baru dapat anak. Alhamdulillah . Jadi elly kat luar sana ramai yg senasib awak malah lbih truk. Truskan khidupan mcm biasa. jgn tutup pintu hati jangan serik. ini smua kerja Allah . Tanggungjawab kita dgn Allah pun ada yg tak selesai. tu pun Allah masih sayang kita. Renungkanlah

    3

    0
  18. escalamudial says:

    usah ditambah bara yang tersimpan..

    4

    0
  19. Anonymous says:

    Elly e most important ting is jgn nyanyi.honestly suara u tk sdap. Try hard to sounds like sitinohaliza.but sadly.. kna buat ear candling klai dga u nyanyi :(

    1

    4
  20. muntah mak tgk kau nok! says:

    asyik2 selfie perasan lawa..padahal gedik..adoiii..poyo derr..bikin muntah pelangi

    3

    2
    • anon says:

      alaa….semua artis perasan & suka berselfie. Siti norhaliza yg dah hajah & tua pun berselfie jugak, perasan habis….

      1

      1
  21. anon says:

    Menyesal kawin?? Laa kan dpt anak tu. Mmg lah jantan tu tak berguna, tapi at least ada anak buat peneman masa tua. Manalah tau ko dah tak kawin2 lps ni. Umur pn dah tua, kalau kawin lagi sekalipun, mana tau dah tak dpt anak. Anak adalah anugerah terbaik. The most precious thing in dis whole wide world…
    Anyway, yg rugi sikit tu, anak tu mcm rupa ayah dia yg tak berguna tu..

    5

    1
    • Anonymous says:

      ahhh..muka anak sebijik muka jantan x guna tu..sunat sekali lagi baru taw langit tinggi ke rendah.

      0

      0
  22. gelang emas says:

    gambar yg tudung putih tu… elly pakai serkup telekung mak2 tu..haha

    1

    0
  23. Cassandra Eve says:

    Elly, just red when we red Allah blessed us with calm & peaceful mind , prosperous rizq .. Accept with an open heart – good woman for good man and deserved a good husband … Move on GaL ! Show the world you can be better without … Inshallah ! Ameen

    0

    0
  24. Saper2 je la says:

    Udah2 le tu elly…x-laki ko tu pn bukan elok mane yg ko nk memekak kenang2kan…jaga je anak baik2…syukur la anak tu sihat…tak abih2 kecoh hal jantan x guna. Wat sakit otak je ko pikie jantan x guna n betina perampas lahanat tu. Bior je dema melingkup udah. Pikir sikit org lain yg hidup lg susah..mkn x cukup..duit x cukup…anak sakit…hidup ni kena byk belajo syukur elly oiii…takat x de laki x guna cm tu tp hidup ko tetap mewah, anak ko sihat dgn ko pn byk ms boleh selfie mcm nk rak…ape lg ko nak? Bwk2 muhasabah diri tu jgk. Jgn biasa ckp menyesal2…takdir Allah semua tu. Last sekali…lepas ko muhasabah, baik ko diam n jgn bukak mulut lg hal ni. Sori la….aku lak yg geram lebih2…

    2

    0
  25. Sabri Ali @ Nick says:

    Tabahkan hati akak Elly.. Adik sayangkan akak Elly..

    0

    0
  26. sentap says:

    frust pun tak baik smpi ckp menyesal…krg2 ada zuriat…bersyukur la…esok lusa mana tau jumpa yg lagi baik & bagus…istiqomah byk2 elly…

    0

    0
  27. beauty says:

    tak baik elly cakap macam tu.. kena ingat perjalanan hidup ni tak seindah yang kita sangka.. Tapi Allah dah anugerahkan seorang anak yang comel dan sihat, bukankah tu satu rahmat dan anugerah yang tak ternilai.. Pasti ada hikmah di setiap yang berlaku.. hidup mesti diteruskan..Allah adalah sebaik2 perancang.. ingat tu

    1

    0