Written by Bella | November 30th, 2018

Sekarang ini, tidak dinafikan ramai artis yang mahu dikurniakan anugerah tang membawa gelaran Datuk. Gelaran itu bukan sahaja sekadar  pengiktirafan tetapi mengangat sedikit taraf seseorang dan pastinya lebih dihormati ramai.

Namun, buat penyanyi lagenda Ratu Rock Ella, beliau tidak pernah mengejar sebarang anugerah mahupun gelaran Datuk walaupun sudah 32 tahun berkecimpung dalam industri seni tanah air. Buat Ella, sekarang ini bukan rezekinya untuk memikul anugerah tersebut.

Saya tidak kejar pangkat atau gelaran Datuk sepanjang 32 tahun berkecimpung dalam bidang nyanyian kerana percaya pada rezeki dari Allah. Kalau rezeki itu milik kita tiada siapa pun akan dapat menghalangnya kerana rezeki tidak pernah salah alamat.

Sebenarnya, bukan senang untuk golongan anak seni mendapat gelaran Datuk itu kerana sebagai mana yang kita tahu ada tanggungjawab besar yang perlu dipikul selepas itu. Gelaran sebagai Ratu Rock tanah air juga sudah cukup buat saya berasa bangga dan dihargai peminat dalam bidang muzik tanah air.

Bagaimanapun, Ella tidak menolak jika satu hari nanti ada pihak yang ingin menganugerahkannya gelaran Datuk. Ia adalah rezeki buat beliau dan akan menerimanya dengan hati yang terbuka.

Sumber Berita : Harian Metro

18 responses to Ella Tidak Kejar Pangkat Atau Gelaran, Hargai Peminat Yang Menyokong Kerjayanya

  1. Faraj says:

    Kalo tk kejor pangkat ..kenapa kawin lambat…kikiki.

    0

    36
    • Viviana says:

      Pagi2 dah sengal,,,
      Simpan lah sengal tu utk diri ko sendiri….
      Jodoh tu rahsia Allah…. jgn pertikai kan lah sengal…
      Ella tetap Legenda ……

      38

      0
    • Anonymous says:

      kalau x ada citer nk taip, lebih baik x pyh taip. Menyemak je mesej kosong

      2

      0
    • Mak andam pencen says:

      Kau ade anak perempuan x. Kalo ada simpan komen dan cuba zip tgn kau drpd menaip perkara yg mmpersoalkan jodoh dan takdir org. Takut2 anak kau nnti kne badi perangai kau ni. Nasihat kpd semua yg berkenaan.

      1

      0
  2. dato V says:

    ramai yang masih jahil agama bab jodoh, bab anak… kan itu keje Allah
    dah lambat dpt jodoh … takan itu nak dipertikaikan

    19

    0
  3. Cream Horn says:

    Ella ni berckp umpama nk beritau kenapa dia dh lama jadi ratu rock m’sia tapi xde dpt anugerah datuk lg..ckp je terang2 lh Ella xyah koner2..lagak suci kekonon, artis m’sia mmg giler pangkat datuk, sanggup miskin beli pangkat, full stop.

    1

    14
    • Anonymous says:

      Dia dh mmg dpt gelaran Ratu rock Malaysia..siapa skrg atau yg lepas2 boleh sailang dia punya title tu. No body. Jadi Gelaran Datuk ni dia kata, kalau ada org yg menganugerahkan coming soon, dia terima dgn hati terbuka. Tak kn x appreciated pemberian org..ye dok.
      Tapi bebaru ni dia dpt The Brandlaureate ..yakni Ikon selebiriti Award 2018 (Sumbangan sebagai Tokoh Rock Wanita Pertama).

      itu yg diwar2-warkn dlm media.

      9

      0
  4. nok gebuzzz says:

    sekurang2nyer ella ada keinginan jugak tok berubah…nak jugak berhijab cuba tok jadi muslimah walaupon x byk…ada hajat kearah ke situ pon dah kira ok,tak mcm retis2 yg dau tua kerepot pon masih lagi x nak berubah….cthnye salamiah hasan mak atilia,dato kat,dah ramai lagi la seangkatan dgn nyer.semoga mereka semua diberikan hidayah .pangkat semua x penting…yg penting berubah,rezeki pon mencurah jugak…

    7

    2
  5. Anonymous says:

    Ella, Ogy Ahmad Daud, Erma Fatima adalah anak seni sejati….x kisah pada gelaran dan x kisah dgn dunia glamor. Dgn bakat serta usaha yang kuat..dgn sendiri nya mereka bertahan dan dikagumi walau dimakan usia.

    Lagipun..gelaran Dato di Malaysia ni perjudis dan double standard…..hanya diberi sekiranya kerabat ‘berkenan’ dan ada udang disebalik batu.

    9

    1
    • Anonymous says:

      Setuju tu.. klu pelakon mcm Fauziah Nawi, Fatimah Abu Bakar, Noorkumalasari etc.. cuma Noor dah bersara lps kawin. Derang ni yg byk menyumbang pd industri seni tanahair cuma xdpt title Datuk.

      6

      0
    • Akak Kantin 2.0 says:

      Ogy Dato Ahmad Daud..ko jgn xsebut pangkat Dato ayah Ogy wehh…nt dia saman…kikiki..Bagi akak xde sangat ler anak seni sejati si Ogy tu..biasa2 jer…mutu lakonan ogy tidak dinafikan la..bagus dalam penghayatan…

      2

      5
  6. Anonymous says:

    Beli je title Datuk dari Pahang.. kat sana banyak jual kat artis artis

    1

    0
  7. Anonymous says:

    Dh tua ni ella ckp masih gedik2 leweh3…lg, eh dh tk sesuailh, ko.bygkn nenek kau yg baya mcm ella tu mengedik, nk muntah tk keluar rasanya.

    2

    4
    • Pemanjat pokok kelapa says:

      Nenek kau bkn artis. Buat pe dia tergedik2. Ella ni artis. Imej dia dh mmg gitu. Cuba ko suruh Lady Gaga pakai mcm kerani. Ikut profession dia it is ok.

      1

      0
  8. fishball says:

    Anuar Zain ngan Ziana Zain pun dapat gelaran datuk. Nape eh?? Kot si Farid Kamil yang ntah ape2 je tu boleh plak dapat gelaran datuk. Aaron Aziz and Adi Putra included.

    1

    0
  9. ubat kuat says:

    fuh mcm2 skrg ni

    0

    0
  10. fuh mcm2 skrg ni …beli jela datok senang kann

    0

    0
  11. Arrrrrrhhhhggg says:

    Umur sudah lebih separuh abad, tapi vokal mmg super power

    Inilah bakat+usaha, bukannya auto tune mcm “penyanyi” yg baru muncul.

    4

    0

Leave a Comment

Optional