Elfira Loy “Sekolahkan” Golongan Bangga Tayang Aktiviti Raya Di Laman Sosial

Hiburan

Elfira Loy “Sekolahkan” Golongan Bangga Tayang Aktiviti Raya Di Laman Sosial

Meskipun kerajaan hanya memberi kelonggaran melakukan aktiviti ziarah raya dilakukan pada 1 Syawal sahaja, namun sehingga kini masih ada sebilangan masyarakat yang kurang peka dengan maklumat tersebut.

elfira loy

Advertisement

Kurang senang dengan sikap segelintir pihak yang masih tidak mahu mengikuti peraturan yang ditetapkan, pelakon Elfira Loy tampil menyuarakan pendapatnya di laman Instagramnya.

Menurut kenyataannya di “Insta Story”, Elfira dikhabarkan seakan mempertikai tindakan individu yang sengaja memaparkan aktiviti berkenaan di laman sosial sehingga menjadi ikutan ramai.

elfira loy sambutan raya aidilfitri

Pelakon ini turut mendakwa, menjemput orang, berjumpa rakan dan keluar bersiar itu merupakan pilihan anda sendiri namun situasi itu dianggap kurang enak kerana memaparkan perkara berkenaan di Instagram boleh menimbulkan pelbagai pendapat orang lain.

Bagaimanapun, Elfira turut menasihatkan golongan ini mengingkari arahan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) untyuk tidak berkongsi aktiviti berkenaan di laman sosial.

“Nak buat benda salah jangan show off la itu saja cerita dia. Simpan je kenangan itu.”

Hal ini kerana, aktiviti ziarah hanya dibenarkan pada hari raya pertama sahaja dengan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

elfira loy

Malah Datuk Seri Ismail Sabri yang juga Menteri Kanan (Keselamatan) turut menegaskan sambutan pada hari raya kedua adalah tidak dibenarkan sekali gus menyalahi SOP yang dikeluarkan kerajaan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

11 Comments

  1. Cici

    May 29, 2020 at 11:38 pm

    BM pn ok..kn dh byk grammatically error.. huhuu.

  2. poosak

    May 29, 2020 at 7:59 pm

    what are you trying to convey? just bcos you completed your fasting month, you can mock your fans/friends/families on social media? learn some manners, darling.

    and btw, if you cant write properly in English, just use BM lah!

  3. Christina Bremas Empaling

    May 29, 2020 at 7:37 pm

    English berterabur

  4. Ulat bulu

    May 29, 2020 at 7:22 pm

    I know its your right tapi tolong lah trim sikit bulu kening tu. Tak yah lah nak tunjuk kat social media…geli le

  5. Lunaz

    May 29, 2020 at 4:34 pm

    Oh my broken english!

    • Anonymous

      May 29, 2020 at 4:45 pm

      baru perasan teruk benor english die