Elfira Loy Sebak Ibu Jadi Mangsa Kecaman Netizen

Hiburan

Elfira Loy Sebak Ibu Jadi Mangsa Kecaman Netizen

Apabila ibu Elfira Loy iaitu Filzah Yusuff membuat kenyataan tentang isu putus tunang anaknya bersama Sufian Suhaimi menerusi akaun Instagram, ramai netizen yang beranggapan wanita tersebut terlalu lantang bersuara dan banyak mencampuri urusan percintaan anaknya sehingga ada yang menuduh beliau menjadi punca perpisahan pasangan itu.

Advertisement

Walaubagaimanapun, Elfira menyifatkan tindakan ibunya itu adalah untuk mempertahankan maruahnya berkaitan kes putus tunang. Sebagai anak, Elfira tidak dapat menahan sebaknya ketika ratu hatinya itu menerima kecaman hebat.

Selepas apa yang berlaku, emak sanggup ambil segala tuduhan kerana tak nak orang kutuk saya. Dia cakap tidak apa kalau orang benci mama, cakap buruk fasal mama, janji orang tahu saya bukan macam itu dan saya wanita kuat.

Saya kasihan bila orang cakap macam itu dekat mak saya sebab saya tak pernah cakap ayat buruk macam itu dekat mak orang lain, tapi saya tahu dia buat ini semua supaya orang tahu saya tak salah kerana saya dah buat yang terbaik.

Apa pun yang berlaku, Elfira tetap menjadikan ibunya sebagai sumber inspirasi untuk beliau terus bangkit dan percaya apa yang dilakukan oleh Filzah merupakan perancangan yang terbaik.

Ibu mana yang tidak mahu yang terbaik untuk anak mereka bukan? Siapalah kita untuk menghakimi tindakan ibu Elfira sedangkan kita tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku disebalik kisah putus tunang yang terjadi.

Sumber Berita : mStar Online

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

37 Comments

  1. Anonymous

    March 27, 2018 at 1:17 am

    alah Elfira Loy saya harap awak baca teguran netizen di sini. Memang layak kena kecam awak, mak dan ayah awak sebab yang buka mulut panggil press conference dan lain2 ialah mak ayah awak. Yang si Pian tu pulak siap cakap selagi cincin tak pulang maknanya dia anggap masih bertunang. Mak ayah awak patut diam je. Tindak tanduk mereka menjawab panjang lebar seolah-olah dari Hari Pertama Tunang dah tak suka, umpama menganiaya. Kalau tak suka jangan terima pinangan. Jangan lanjutkan lagi benda yang dah tau famili tak sudi. Awak pun satu El mustahil awak tak tahu ayah dan mak awak tak suka dari awal. Adui ai… menganiaya. Lepas tu, lain kali kalau suka lelaki jangan follow around nanti mendatangkan fitnah. Ini zaman moden tapi agama Islam kita sesuai sepanjang zaman dik! Dan Nabi ajar bertunang senyapw dan kahwin buat kenduri. Kau buat apa ? Duhhh.

  2. Antiemakpoyoberlagak

    March 26, 2018 at 9:50 pm

    Mak ngan anak sama bodo…

  3. jurgen klopp

    March 26, 2018 at 5:16 pm

    move on la weh.
    udah2 lah..putus tunang ja pon.
    if putus zakar ok la nak buat havoc

  4. miss elvira

    March 26, 2018 at 5:15 pm

    dah mak kau yang sama naik. what did you expect dik???

  5. abam abc

    March 26, 2018 at 10:17 am

    Semoga isu ini tidak lagi dipanjangkan..dan dapat diselesaikan dengan cara yang baik..

Loading...