Written by Bella | March 1st, 2018

Keputusan Elfira Loy dan Sufian Suhaimi yang enggan mendedahkan sebab mereka membuat keputusan untuk putus tunang membuatkan netizen terus mencetuskan spekulasi mengenai punca mereka berpisah.  Baru-baru ini, timbul dakwaan mengatakan hubungan antara Elfira dan Sufian berakhir kerana wujudnya orang ketiga.

Walaubagaimanapun, Elfira menerusi akaun Instagramnya menafikan dakwaan jejaka bernama Asyraff Mazlan adalah punca putusnya pertunagannya dengan Sufian.

Elfira juga berang dengan tuduhan yang mengaitkan ibunya mahukan seorang menantu yang berduit. Beliau juga sudah bosan dengan sikap manusia yang sering ingin menimbulkan fitnah.

Gosip percintaan antara Elfira dan Asyraff mula diperkatakan selepas jejaka itu memuat naik foto bersama Elfira ketika mengerjakan ibadah umrah pada awal bulan lalu. Ramai yang membuat andaian bahawa mereka pergi berdua sahaja dan mengatakan Asyraff seorang usahawan adalah kekasih baru Elfira.

27 responses to Elfira Loy Nafi Hubungan Rapat Dengan Asyraff Mazlan Punca Putus Tunang

  1. makcik says:

    Sudah sudahlah…biarkan diorang…dah putus nak buat macam mana? Eloklah dari bercerai-berai bila dah kawin nanti….pilih betul2…lagipun kita bukannya tahu masalah sebenar mereka pun…

    27

    0
    • Anonymous says:

      BERITA NI MENGUATKAN LAGI YG FAMILY KAU TERMASUK KAU2 SEKALI..MATA DUITAN..HADOOI..MANUSIA2

      5

      2
      • SuperFox says:

        Betul3… EL xyah nak cover la. Time putuskan tunang punya la heartless buat melalui mak bapak while you’re away some more. Now baru nak sensitive pulak bila dpt backlash? B*tch please… just embrace your gold digger status k.

        6

        0
  2. Anonymous says:

    Retis mestilah mau duit banyak. Cuma Izreen nak pelir ude dia ikhlas ude x ada duit..kereta pun tiada untuk anak dan bekas bini. Izreen belanja semua. EL ni high maintanance makeup saja sekali beli berpuluh ribu. Tu lah emaknya nak lelaki kaya raya

    12

    0
  3. Anonymous says:

    tak pasal2 mak punya perbuatan anak yg kena tempias..kesian kau dik..hadapi dgn tabah ye..that’s the price u have to pay to be an artist

    7

    0
  4. Anonymous says:

    tkyh ckp ape lah EL, dah mmg nampak sangat dh ponn….

    11

    0
  5. bunga lalang says:

    x minat dia ni …

    7

    0
  6. mak leha says:

    Izreen=perosak rumahtangga, Elfira=si mata duitan, lofa=hajjah zouk, apa persamaan ketiga-tiga ni? bertudung….diaorg ni rosakkan imej wanita muslimah bertudung ja

    33

    0
  7. nok gebuzzz says:

    mak n anak sama jer la,perasan dari puteri kayangan nak anak raja masuk meminang…tgk la nnty,kalau jantan berduit tu jujur bagus la….kalau dpt mcm peel dato Red abis la ko!!

    9

    0
  8. Anonymous says:

    Tapi el, selepas kau putus tunang dengan pian baru kau up gambar jantan tu. Nampak sangat dah sebenarnya. Kalau betul takda apa apa bila orang kecam kenapa delete story?

    Satu jelah el, kalau hidup nak kejar kekayaan dunia, jangan tanya kenapa bila dah takda apa apa. Mentang pian tak kaya kau tinggalkan je lepas tu dah putus post gambar jantan lain.

    Sorry, story awak boring. Nextttt

    26

    0
  9. yoyo says:

    Biarlah…pilihan dia yg korang sibuk buat apa..bukan anak ko pun…korang kalau ada anak sure nak yg terbaik…alah sufian tu apa kurangnyer boleh je tinggalkan gf utk elfira..kat dunia ni kadang2 balasan cash dpt…semua dah ditentukan allah.

    4

    5
  10. Hihi huhu says:

    Kalau xnk kena fitnah, jgn nak upload apa2 yg boleh menyebabkan fitnah lah! Sibuk sangat nak upload gambar dgn jantan. Bila orang kata, marah, ckp fitnah. Tp diri sendiri yang gatal asam keping nak perhatian sampai menimbulkan fitnah. *komen ni xd kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia. Tq*

    14

    0
  11. anon says:

    dah 2 lah tu kening tebal
    kau dah jumpa calon kete menjalar2 kan
    jadi baik diam
    org betunang kenal hati budi
    tapi kau bertunag kenal ketebalan kocek …hahaha
    mamat2 ni bersepah2 pic dgn wanita2
    tapi RM kepuksss2 ..peduli apa kan
    itu pun kalau mamat ni nak gi melamar kau lah kan
    hahaha

    6

    0
  12. Abang Besar says:

    DIAM LA KENING TEBAL BODOH!!! TETEK KECIK!!

    3

    0
  13. mami tanjung says:

    haaaa ni lah punca sebenaqnya,pian kena tinggai dia dah ushar mamat ni,mak dia pon sergonok poket tebai takat mekap 10k tu mcm 1k saja.muka pun elok pada pian keding lembik tu bak hang hmmmm nmpak gaya susuk badan,batang pon nala pda pian punya haluuuiiiihh,’ayam serama’ mau yg lebih adventurous bak hang

    1

    1
  14. Anonymous says:

    Nanti bila couple, keluar lah statement “Gossip telah membuat kami bertambah rapat”.

    1

    0
  15. El says:

    Berfudah, habis tu bergambar berdua saat umroh di Mekkah, ko rase patot ke

    1

    0
  16. mak leha says:

    Izreen=perosak rumahtangga, Elfira=si mata duitan, lofa=hajjah zouk, apa persamaan ketiga-tiga ni? bertudung….diaorg ni rosakkan imej wanita muslimah bertudung ja

    4

    0
  17. SianPian says:

    Memang sah la lelaki kalau berkacamata,rambut belah tepi rupa nerd mmg senang kene bodoh dengan pompuan.sabar la pian oi.

    1

    0
  18. elforo says:

    aduh..kalau ye pun kawan,tapi time tu xputus tunang lg…xperlu la bergambar mcm tu..masa tunang pun kena jaga adab jugak..fitnah pun dapat..dah org tudung laki tu puncanya…

    1

    0
  19. farah queen says:

    nanti kalau tetiba dah nak kahwin keluarlah statement “Ashraf Jodoh Saya” . So lame elfira.

    0

    0
  20. Pelik aku org berebut pepekx busuk sekoq nih.

    satu asia tengggara dah jolox pepekx hanyir bulu lebat lobos si tetek flat bontot tecik ney.

    Jakarta lombok gondangdia semua dh balun Baim Wong yg dah main beratus2 cwek indon, Randy Pangalila bertatu sana sini dh main, semua la kt Jakarda tu dh cumface cibai ni korg duk lg berebut pesaipa?

    Mamat asyraf tu nk glamer je buatpe la dia nk kt minah ketot hanyir ni… byk dh dia rasa kalau kawin dgn minah ni mst cpt bosan jgk nnt… tgok ketot ni tkde value la

    4

    0

Leave a Comment

Optional