Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Elfira Loy Kena Bahan Sebab Salah Guna Bahasa Omputih Dalam Twitter

Nak gelak pun ada, nak menangis pun ada dan nak kagum dengan kepandaian rakyat kita berbahasa omputih pun ada. Elfira Loy semalam telah dibahan oleh warga Twitter apabila dia salah menggunakan satu perkataan omputih.

elifra loy

Advertisement

Ini yang ditulis di Twitter Elfira Loy:-

Guess what , tomorrow m wearing versace and it cause abt 45k. OMG!

Kalau anda bijak dan memang power, sila cari apakah kesalahan perkataan yang telah dilakukan di atas. Kalau anda tak jumpa, maknanya anda pun boleh kena bahan macam Elfira Loy kena. Cian kat dia.

Terfikir pulak takkan kena ada perfect English baru boleh nak speaking? Sampai bila kita nak maju dan pandai guna bahasa omputih kalau benda macam nie pun kena bahan kaw-kaw punya?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

319 Comments

  1. fif

    June 5, 2012 at 1:48 am

    tergelak membaca komen-komen di atas. Sememangnya lumrah hidup manusia banyak ragamnya.

  2. jesica

    May 26, 2012 at 4:07 am

    pls dont ever published your blogs anymore,if you can speak then write it down..then you can talks about the celebrities who is not on the right tracks..keep your opinions to yourself…

  3. deknoe

    May 14, 2012 at 10:18 am

    pe la masalah korg nie nk kutuk2 org…
    slh bende kcik je,bkn besar pn…
    yg nk kecoh2 nape…bio la….
    kalo xslh kte xtau uyg kte bt mistake…
    dats y org putih ckp “learn from mistake”
    kalo dia da tau slh,xkn die nk bt lg…
    mcm la eng korg nie bgus sgt xde yg slh….
    ishhh,dah2 la mengutuk k….

  4. whateverlah

    March 15, 2012 at 6:13 pm

    ala benda kecik macam natang pown nak heboh,,,agak2 orng yg asyik nak betulkan ni tak tahu pasal auto kowt,,,,biarlah dia nk gembira dngn ejaan dia,,,,serabut jer lebih yg nk betulkan tu,,,harap2 dia ajar aku bahasa inggeris dengan tepat,,,,klu dia orng putih takper gak ni org melayu,,,pleaselah,,,tkyh nk kecoh ah beb,,,,

Loading...
To Top