Written by Bella | May 6th, 2019

Selepas empat bulan mendirikan rumah tangga, pelakon Elfira Loy dikurniakan rezeki untuk hamil. Tentunya, pengalaman mengandung buat kali pertama merupakan detik indah buat semua wanita.

Sedang hamil di trimester pertama, Elfira ketika menjawab pertanyaan di akaun Instagram memberitahu beliau lebih gemar dengan bayi perempuan tetapi beliau berharap agar bayi sulungnya adalah lelaki kerana apabila anaknya besar nanti, dapatlah menjaga beliau dan suami, Faris K Anuar ketika tua.

Of course la suka girl sebab banyak barang boleh shopping. Tapi as first child lebih baik lelaki sebab boleh jaga kita. Perempuan (anak) esok dah besar lepas kahwin kena ikut laki dia, kalau (anak) lelaki jaga mama dia.

Semoga dimakbulkan impian Nora itu. Apa yang penting jangan berhenti berdoa, siapa tahu ada rezeki kan?

Sumber Berita : Astro Gempak

37 responses to Elfira Loy Harap Timang Cahaya Mata Lelaki

  1. nani says:

    Orang lain susah dapat anak,bila dapat x kisah lelaki atau perempuan.Bersyukur amanah dari Allah.Klau anak pompuan sekalipun sulung dan dpt suami baik apa salahnya dpt jaga

    31

    0
    • Anonymous says:

      Bodohnya kau elfira..kau igt semua anak lelaki nak jaga mak bapak dia ke..kalau kena yg degr cakap bini…padan muka kau..
      Kekadang anak perempuan lagi baik..anak perempuan selalunya lebih sifat kasih sayangnya pada mak bapak dia..
      Takyah confident sgt bole tk..tk marah tapi nasihat

      35

      0
      • Anonymous says:

        bodohnya kau.. biasalah mak2 bila mengandung teringin nak anak perempuan ke lelaki ke.. apa pun alasan dia. aku dulu masa anak first pun mmg nk anak lelaki. bukan sbb x nak anak perempuan, saja anak first nk anak lelaki. confident celah mana? org tanya, standardlah org tgah pregnant excited. kau cuba tya kawan2 kau yg pregnant anak 1st camne. x yah nak emo sgt lah sampai nk padankan muka org. jaga je anak sendiri insyaAllah dah besar lelaki ke perempuan ke x lupa mak bapak. bukan ikut telunjuk laki ngan bini je.

        7

        0
  2. Anonymous says:

    Nora sapo?

    27

    0
  3. Anonymous says:

    Confident nye statement beliau. Cube ucap bersyukur dan komen sye xkisah laki or perempuan yg penting sihat. Ade pulak alasan tiap anak gitu gini. Kesian lah sikit pde yg belum ade anak. Akai xpanjang2 lagi.

    22

    1
  4. potpet says:

    dah kenapa nora pulak? puasa penat sgt ke bang nara oi?

    5

    1
  5. anak makcik bawang says:

    AKU SEMUA ADIK BERADIK PEREMPUAN. BOLEH JE JAGA MAK SENDIRI WALAUPUN SUDAH BERSUAMI DAN BEKELUARGA. YANG PENTING MACAM MANA KAU DIDIK HUSBAND KAU. KALAU KAU SENDIRI TUNJUK YANG KAU MALAS JAGA MAK SENDIRI – LAKI KAU PUN IKUT SAMA

    27

    0
    • sape2 says:

      Ya setuju sangat……especially klu mak kita admitted to hospital. anak2 pompuan ni la yg jaga sampai tinggalkan anak laki kat umah….yg bekerja sanggup ambik cuti semata2 nak jaga mak kat hospital….now ni anak2 aku semua nya perempuan…senang buat keja rumah…Alhamdulillah. bak kata boss aku: anak2 perempuan ni mesti cari mak bapak klu dia ada problem….klu anak lelaki mesti ikut cakap bini…So, Elfira terima aje lah anak lelaki sb itu kurniaan Allah set yang tak ternilai…baik buruk nya dia nanti….kita yg mencorakkan di kanvas kehidupan nya.

      5

      0
  6. anak makcik bawang says:

    SEKALI KAU DAPAT KHUNSA

    2

    4
  7. Anonymous says:

    Mcm lah laki enko tu jaga mak bapak dia..dia pun dh syok dok dgn enko..maklumlah bini retis. Bagi jelah org tua tu bibik indon jaga. Gitulah lumrah org berharta ni…cam tu lah citernya.
    Bknlah nk kutuk2 org di bulan mulia ni..tp hakikatnya..baik ank laki atau pompuan payah nk jaga org tua…apatah lagi org berharta. Ye lah kan..,.lebih kat situ.,,kurang kat sini.

    6

    3
  8. CiK piNgu says:

    Semoga dimakbulkan impian Nora itu. Apa yang penting jangan berhenti berdoa, siapa tahu ada rezeki kan?

    choppp, Nora Who R Yussss pulak nih

    3

    0
  9. Anonymous says:

    impian nora pun bole…. hahahahaa

    bagi aku lah… anak pompuan lah best… time raya/kenduri/gathering meriah dapur.. jaga time tua pun harap ehsan hati pompuan jgk menjaga kita balik… anak laki biasa xnak keje2 kemas bilik mak dah tua nnti..

    10

    0
  10. Anonymous says:

    Sepglmn sayalh dn kisah rkyat disekeliling ketika ini, ank pompuan jika sulung mmg bertuah jika dpt..dpt mmbntu mak dlm urusan apa shj smada msih single atau dh kawen..ikut lki mmglh dia akn ikut lki..tpi jika ko sakit awal di waktu tua..tak nk nyer menntu pompuan ko jga.. itupun brgntung didikn mak mcm mna. Lain lah jika mak tetsalh didik sikit. Contohnya asik bising je mak tpi mak juga yg buat keja dlm rmh.. Ada sestgh org..mak tak bising..tpi ada cara mcmna ank jdi rajin tnpa di suruh buat keja rmh.
    Melainknlh ko mak je yg buat semua..dgr citer iron bju buat smbl blacanpun ko x pandaikn masa bertunang dgn SS dulu tu.
    Bgi saya pompun lebih brkualiti skrg dn cekal dlm hidup. Lelaki tu dlm 5 hanya 1 je ok.

    14

    0
    • Anonymous says:

      boleh x tak payah nk meroyan anak lelaki ke anak perempuan lagi baik? org yg semua anak dia anak lelaki macam mana? nk kata anak dia x berkualiti lah? benda ni bergantung dgn org jugak. kalau mak dia pun menceceh mengata anak org x berkualiti, kau rasa anak dia camne?

      2

      0
  11. Anonymous says:

    AKU SEMUA ADIK BERADIK PEREMPUAN. BOLEH JE JAGA MAK SENDIRI WALAUPUN SUDAH BERSUAMI DAN BEKELUARGA. YANG PENTING MACAM MANA KAU DIDIK HUSBAND KAU. KALAU KAU SENDIRI TUNJUK YANG KAU MALAS JAGA MAK SENDIRI – LAKI KAU PUN IKUT SAMA

    5

    1
  12. Anonymous says:

    Pergh… apa punya kenyataanlah,Rezeki Allah nak bg patutnya tak kisah lelaki atau perempuan…apa punya retislah dia ni.

    7

    0
  13. Anonymous says:

    So ortodoks.

    7

    0
  14. KakKiah says:

    Jangan harapkan anak jaga kita bila dah tua ye dikk. Doakan saja. Sebab tu anak tu dipanggil amanah. Kita ni jaga dia sampai dia bijak leh hidup sendiri. Kalau dia sendiri yang nak jaga kita tu bonus

    15

    0
  15. Mak ko hijo says:

    Lol, aku adik beradik 4 org, 2 laki 2 perempuan. Mak ayah sakit, tp anak2 perempuan yg lagi concern jaga makan pakai. Anak laki dah kahwin sibuk layan kerenah bini memasing. Konsep esok esok2 anak laki jaga mak ayah dah tak relevan elbirah oi.

    17

    0
  16. aaa says:

    kahkahkah..statement budak2 hingusan gitu..laki ke pompuan ke..bersyukur jelah..kira ko tu beruntung sgt sbb cepat bunting..org lain tu lagi siann..konpiden je anak laki ko esok boleh jaga ko n laki bila tua..entah2 berkepit dgn bini je

    6

    1
  17. Popo says:

    Akak cuba nk suka si el nie tp entahlahh. Byk sgt statement dia xmatang. Akak fhm dia baru 25 tp dah jadi bini org kan. Dikk, boleh x fikir dulu sebelum ckp?

    10

    0
  18. Anonymous says:

    Dpt anak nanti perangai mcm PU Abu, ashraf muslim, akill hayy, romiang laki king coco , laki fiza elit, ude wahid , norman hakim dan geng2 lain best tu ramai menantu….
    Tuhan bagi senang dpt anak sebab nak kita tahu bagaimana rasa perbuatan anak nanti atau mcm mana perbuatan menantu kpd anak nanti..

    1

    0
  19. JIMBO says:

    Dari bercinta sampai kawn sampai preggy, berkokok je minah ni. Dah2 la tu. Ko dah tak releven. Gi duduk bwh ketiak ATM machine laki ko tu.

    6

    0
  20. Aida says:

    Perempuan la boleh diharap jaga keluarga. Yang laki sampai 16 tahun dah ada gf, tak nak dah ikut family keluar makan semua. Dah 20an sibuk dengan kawan & gf. Dah kawin, balik rumah sebelah bini lerrrr .. kau tengok laki kau nanti dah kawin ni banyak duk rumah mak bapak dia atau rumah mak bapak kau? Kalau raya ni turn kau dulu, memang tipis harapan anak laki jaga family. Tapi ada 1 tip, kalau mak bapak kaya insyallah anak2 melekat kihkih ..

    4

    0
  21. Anonymous says:

    nanti ni lah jenis mak mertua yang bila anak dah kahwin pun masih nak kepit anak lelaki tu bawah ketiak. macam dia takda life sendiri.

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Anak lelaki atau anak perempuan, patut didik mereka jadi insan yang bertanggungjawab. Bukannya duk ajar shopping enjoy smua tu. Hati2, nanti dah besar terbiasa pula dengan perangai buruk. Nasihat dari pengalaman. I’m not perfect either.

    1

    0
  23. eeee yuuu says:

    kenapa ea dari dulu kalau aku tgk si ikan kaloi ni kalau bercakap… mcm busuk je nafas dia….

    2

    0
  24. Nini says:

    El ckp mcm bdk tak pas sekolah jer, lelaki pompuan sama jerlh, anak rezeki Allah, DOA jer dpt anak yg soleh n solehah yg ada tanggungjwb kat org tua. DOA baik2 sudahlh el

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Belum apa apa dah mengharapkan anak jaga. Lol! Mentality macam ni yang patut diubah. Ibu bapa yang pilih bawak anak ke dunia ni, tak sepatutnya mengharapkan anything pun. Ibu bapa spent banyak duit besarkan anak? Dah memang tanggungjawab. Asalkan anak jadi manusia berguna,cukup dah.

    1

    0
  26. Kami ank perempuan says:

    die ni ckp psl diri die sendiri. maksud nye die x jaga mak pak die. sbb die ank perempuan

    0

    0
  27. Anonymous says:

    patut perangai tu cover2 skit dah jd menantu dato…. buat malu belah mertua jerrr… dah lah diri tu xde background education.. harap jual muka jerkk

    0

    0

Leave a Comment

Optional