Written by Bella | January 3rd, 2019

Kalau sudah jodoh tidak kemana, itulah ungkapan sesuai untuk pasangan pengantin baru Elfira Loy dan Faris K Anuar.

Siapa sangka sebenarnya Elfira telah menjadi gadis idaman Faris sejak lima tahun yang lalu. Rahsia itu didedahkan oleh penyampai radio terkenal, Hani Fadzil. Berkenalan hanya beberapa bulan, bibit percintaan serta kasih sayang terus mekar dalam hati masing-masing.

Mengikat tali pertunangan pada 2 September lalu, kini Elfira dan Faris sah bergelar suami isteri pada 1 Januari lalu dalam sebuah majlis akad nikah secara tertutup di Cyberjaya. Difahamkan, pasangan ini akan mengadakan lima majlis resepsi perkahwinan.

Jodoh dan pertemuan semuanya rahsia Tuhan, semoga pasangan ini kekal bahagia sehingga ke syurga.

Sumber Berita : Media Hiburan

Kredit Foto : Sweet Pictures

25 responses to Elfira Loy Gadis Idaman Faris Sejak Lima Tahun Lalu

  1. bibik_cun says:

    Hani Fadzil die bgtau awk kt class ape tu? coz setahu sy awk skolah SMK (P) Sri Aman PJ.. ke kt class memandu kete? kot2 class tuition kowt.. husnuzon husnuzonn

    4

    2
    • Anonymous says:

      klas kursus kawen, dulu kan si laki EL ni dh bertunang pun penah terbaca dlm blog BN ni, memendam hati kat EL lah, rampas dri Pian. Tpi bgus juga Pian x berjodohan dgn dia, Allah dah ada perancangaNya.

      Mmg org Melayu ni majoriti suka berlebih2an dan menunjuk2. Kalau aku ni di jemput, aku bagi RM2.00 je ikhlas dlm sampul tu…x kan buka kot sampul tu tgh org ramai…pas tu aku tapau lah apa yg ada.

      kihkihkih

      4

      6
    • Anonymous says:

      hurm aku pun minat The Rock dah lebih 10 tahun.. ade sesape kesah tak?

      0

      0
  2. yinboyfriendsajataccident says:

    Ha yelah, kami netizen bawangners ni tak sabau nak tunggu berita
    epira aktif malam pertama
    epira enggan buat kerja rumah dek suami tidak izinkan
    epira sudah mula mabuk
    epira tunjuk jantina bayi
    epira kuat makan kerana pembawakan
    epira mahu ganjaran selepas beranakkan anak faris
    epira beranak dekat los anjeles
    epira namakan anak selamah gandingan nama suami
    epira tunjuk surat beranak selamah
    epita brestfeed selamah & rezeki banyak susu
    selamah dah jadi penceramah tentang ibu ibu
    selamah mabuk lagi
    selamah tunjuk pregnancy test

    Okay dah, aku dah letih menaip

    69

    0
  3. faraj says:

    “Kalau dh 5 kali majlis Resepsi, nampak sgt Golongan B40 Suami dia ni….mesti buat Personal Loan untuk kawin….!!! ” org kaya btol2 simple jer…Contoh: TMJ & Raja Nazrin…simple jer…tu jer nk ckp…!!

    19

    0
    • Anonymous says:

      belum pun sampai 5, baru dua. 3 acara majlis belom lgi.

      Dlm 5 majlis tu nnti, bacalah Al-Quran bagi ke dua-dua psgn. Klau dlm 5 tu x ada buat yg ini, mmg kosonglah..no value.

      13

      0
  4. Mak Jemah says:

    Sudah2 lah bercerita tentang Elfira Loy ni. Time bahagia memang la semuanya indah2 belaka… Janganla tunjukkan sangat pada orang lain waima anda tu selebriti. Tapi yang tumpang sekaki men’sensasi’kan pun ramai. Walaupun saya bukan la peminat Sufian Shuhaimi tapi kesian pulak sebab tiap2 hari keluar cite pasal si EL ni. Obvious sangat keluarga si EL ni mencari orang yang have have aje… Hati2 sebab langit tak selalunya cerah…

    26

    1
  5. yinboyfriendsajataccident says:

    Aku try hard nak menaip, sampai salah nama selamah
    haha

    0

    0
  6. Anonymous says:

    aku dh ckp, dlm blog BN ni seminggu dua ni kisah dia jelah…JEMU JELAK…LOYA..mana gossip lain.

    5

    0
  7. mia says:

    dah la tu nara….bosan weii baca kesah minah kening tebal nieee

    1

    1
  8. Cici says:

    Minat dh 5thn tapi sailang/caras tunang org,eh..Faris ke el yg dok hegeh2..sanggup lwn adat pompuan putuskn tunang gara2 pian xde duit alasan pian xboleh hafal surah almulk…nk cover kes ke hape…terobek kisah dia..
    #akupunxkenalpian

    7

    1
  9. Anonymous says:

    Aiks kenal dah 5 taun tapi dlm astro aku tgk bakal rancangan kawen die tu laki tu mcm cakap baru nak kenal elle tu mcm lawa gak die nih erghhh.. so kalau x lawa ko pon x ingin lah. hahahaha mmg dasar pilih yg lawa dulu kemudian baru pikir yg lain2. sok2 dah kawen lama aku nak tgk alasan lawa tu ada lg ke tak.

    7

    0
  10. Anonymous says:

    ala baru lagi kentit pun Wangi…

    2

    0
  11. Anonymous says:

    tak baik laaa korang ni…. doa baik2 jer… moga jodoh berkekalan hingga akhir hayat… bahagia yg penting… korang pun bila kawin xplan jd janda lepas produce anak deret2… apadaaa

    2

    1
  12. sueria says:

    pantang nmpk org senang… biarkan jak la org bahagia..diri kita blm tentu masa depanya..so..berhati2 bila berckp..yg berlalu biarkan berlalu..si Ss pn..da move on..kita jak yg lebh2 nak kata ttg el..
    apa masalahnya suami el..minat dgn el 5tahun lepas..takde masalah pun..itu hak dia.manusia2 zaman skg ni..huhuhu…

    0

    1
  13. Shame says:

    Laki el ni pendek gak erk. Tgi ckit je dr epira. Epira kan ketot pas tu pki 8inc.. laki tgi ckit.makna laki nye pendek gak laa…

    1

    0
  14. Shah says:

    Adoiiii…kot yee pn x ske dgn artis tu x Pyh laa nk membawang sgt….cb klu y up ni cite psl fattzura…amboi mak cik2 bawang sekalian…melambung puji…aku ni xde laa fanatik sgt dgn artis2 tp kkdg tgk netizen ni mmg ade double standart…klu artis y diorg x ske tu bkn main lg mengutuk…org tu buat ape2 pn di kutuk…buat baik kutuk,jahat lg laa di kutuk…tp klu tang artis y bawang2 ni minat bkn main lg memuji sakan….salah pn tetap juga puji…siap back up dan dicarutnye org y mengutuk artis kesayangan dia tu….dah2 laa makcik bawang sekalian…doa je laa y baik2…klu xnk doa pn x perlu taip y bkn2…

    1

    1
  15. Eliesa says:

    Boring. Bukan Ulama Islam pun yang hari-hari up story diaorang ni.

    0

    0

Leave a Comment

Optional