Elfira Loy Berlakon Dengan Cara Sendiri

Elfira Loy Berlakon Dengan Cara Sendiri

Malam tadi telefilem Biar Mimpi Sampai ke Bintang telah ditayangkan semula di Astro Ria. Telefilem ini menampilkan pelakon sinetron ngetop Indonesia Randy Pangalila dan aktres remaja Elfira Loy. Apa yang menarik, ramai yang berpendapat Elfira berupaya membawakan watak sebagai seorang gadis anak penjual ayam dengan berkesan sekali, baik untuk babak gembira mahupun sedih. Dia juga telah memenangi anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Anugerah Skrin yang lepas. Mungkin anda tertanya sama ada gadis ini mencontohi lakonan sesiapa? Harian Metro melaporkan yang Elfira menyatakan dia hanya menjadi diri sendiri:-
Photobucket

Jujur saya katakan, ia memang agak sukar untuk diri ini kerana tiada pengalaman bercinta. Saya tidak tahu macam mana perasaannya (bercinta) hingga terfikir perlu menonton lakonan pelakon lain. Apa pun, tak adil juga untuk buat begitu.

Ini kerana, jika saya menonton lakonan mereka (pelakon lain) sudah pastilah akan terikut dengan cara yang dilakukan. Jadi, mana keaslian dalam diri saya? Oleh itu, saya fikir ada baiknya berlakon dengan cara sendiri kerana lebih selesa.

Bahkan, saya juga berbincang dengan penulis skrip apa sepatutnya dilakukan. Mujur, dia (penulis skrip) pun mengesyorkan perkara sama iaitu saya jadi diri sendiri kerana watak diilhamkan itu berdasarkan karakter saya sendiri.

Bahkan Elfira menyatakan Randy ialah seorang yang menyenangkan:-

Saya senang sepanjang bekerja dengannya walaupun kami perlu melakonkan babak pasangan kekasih. Tak dinafikan, geli juga saya dibuatnya tetapi inilah cabaran yang harus disahut. Michael (pengarah) sudah memberikan peluang yang besar kepada saya.

Photobucket

Jadi, buat apa saya mensia-siakannya. Apatah lagi, Michael sudah membawa saya keluar daripada kepompong lama. Kini, saya harus buktikan kemampuan diri.

Advertisement

Buat pengetahuan anda, Elfira juga telah berlakon dalam sebuah filem Jepun, Second Chance yang ditayangkan September lepas. Gadis berbintang Pisces ini juga kini sudah mempu membeli barangan berjenama dan sering membeli kasut di Yves Saint Laurent dan Versace: satu pencapaian yang hebat untuk seorang aktres remaja. Begitu pun kami berharap Elfira akan melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi selepas ini, kerana ilmu akan boleh memperkembangkan lagi kemampuannya sebagai seorang aktres. Kredit gambar majalah EH!

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

29 Comments

  1. D'ya Marshmello

    January 3, 2012 at 11:37 am

    best la jugak drama ni. huhu, teramat jelllleeeeess. sobsob ;p

    jom terjah!

    LATEST ENTRY : Lebih 20 Kesilapan Filem Ombak Rindu Yang Tidak Disedari Penonton

  2. Cikaro

    January 3, 2012 at 11:20 am

    watak yg dia bwk ok2 ajer….

  3. effie

    January 3, 2012 at 11:10 am

    aku pn baru tgk siaran ulangan mlm td.. best ar citer tu. elfira mmg berbakat. muka sweet jer, melayu tulen.. tp, aku paling suka watak kina..hehehe lawak bila dia ckp english.. ‘sorry to say, sorry to say’, ‘i ada ramai kwn2 yg rach, rach..’ hehe

  4. bunga matahari

    January 3, 2012 at 10:51 am

    suke tgok elfira…sweet jer…klu boleh kekalkan attitude…xnk pkai seksi2…xsemestinya seksi tu boleh buat elfira glamour…ok dik…

  5. cantiksemulajadi

    January 3, 2012 at 10:41 am

    kening ape yg serabutnyer…dh semulajadi gtu…nk kemas2kan confirm la kene cukur..aku lg suke kening die mcm tu….unik…elfira mmg cantik…lg satu eika farhana pun cun….aku suke dua2….hehehehe….smoga berjaya ye dik…

Loading...