“Ejen-Ejen Dajjal Makin Rancak!” – PU Syed Minta Kerajaan Larang BLACKPINK Buat Konsert Di Bukit Jalil

Hiburan

“Ejen-Ejen Dajjal Makin Rancak!” – PU Syed Minta Kerajaan Larang BLACKPINK Buat Konsert Di Bukit Jalil

Seperti yang diketahui ramai, penceramah bebas iaitu Pencetus Ummah (PU) Syed sebelum ini ada menyuarakan bahawa dia mempunyai hasrat untuk halang konsert penyanyi Hollywood, Billie Eilish di langsungkan baru-baru ini di Stadium Bukit Jalil.

Menurutnya, anjuran konsert seperti itu langsung tidak memberi manfaat kepada negara, agama serta bangsa.

Advertisement

Terbaharu pula, PU Syed ada membuat hantaran di Instagram meminta agar pihak kerajaan halang penyanyi kumpulan dari Korea iaitu BlackPink hadir ke Malaysia untuk mengadakan konsert pada tahun hadapan.

Ejen-ejan Dajjal semakin rancak menyelinap masuk dalam negara Islam.

Risau tentang keselamatan dan akhlak umat Islam, PU Syed berpendapat gerakan untuk halang kumpulan ini hadir ke Malaysia perlu dilakukan dari sekarang.

Di akhir kata hantarannya itu, pendakwah berkenaan menegaskan jika orang kafir ingin berhibur, mereka harus pergi ke Korea ataupun negara lain kecuali Malaysia.

6 bulan lalu

"Pergh Beria...Demi Artis" - Peminat Billie Eilish Beratur Seawal 8 Pagi, Netizen Pesan 'Jangan Lupa Solat'

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Instagram

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

7 Comments

  1. Ec

    August 24, 2022 at 8:37 am

    Habis ostad penonggeng ugama ni menuduh orang kata ejen dajal tanpa bukti nyata tu takpe la eh? Dibolehkan? Tu bukan fitnah ke? Bukan ke ostad kata fitnah tu lebih besar dosa daripada membunuh? Setakat teori konsiprasi tu bukan bukti. Nama pun teori.

  2. anonymous

    August 23, 2022 at 3:58 pm

    ostat ni penuh dosa sebab suka buka aib dan suka emosi dan gila glamour sebenarnya yg aku hairan ostat kau berani tegur retis dan isu hiburan saja ,what about bigger issue hmmm like pemimpin islam yng makan rasuah setiap masa dan berlarutan apasal kau tak tegur ,kau takut kena angkut kan aku rasa kau ni lah pendosa sebenarnya

  3. Anonymous

    August 23, 2022 at 12:08 pm

    Tepuk dada, tanya iman. Sebelum kita nak jatuh hukum atau larangan kat anasir2 luar nie, kite cuba tengok akidah org islam/kaum melayu kite..baik dari org marhaen, org politik ker, artis tempatan ker.

    Sy rasa kite tak patut membandingkan org luar dgn org kite tapi kite kena tekankan kaum Islam kite dulu. Kalau kite nak tgk industri hiburan misalnyer, kebanyakan artis kite beragama Islam. Artis2 nie pun menganjurkan konsert, crowd yg beli tiket dan dtg ker konsert, majority nyer pun Islam. Adakah kalau crowd tu dibahagikan (lelaki dan perempuan asing2), the same mannerism carries out after the concert ends?

    Di sini, kite kena tanya diri kite..iman kite..akidah dan akhlak kite. Batalkan konsert BP misalnyer, tak mengubah apa2 pun pada sy lah.

  4. Hayrin Matahir

    August 22, 2022 at 8:58 pm

    Mujur taknah terjebak dengan Kpop nih..

  5. Cermin diri dulu

    August 22, 2022 at 5:05 pm

    Ingat sikit. Shaitan besar gile dtg dpd msia. Mak nyah Dan pengkid gi umrah.Tu lagi besar Shaitan.

    • bukan racist

      August 23, 2022 at 8:54 am

      tak de kpop kat atas muka bumi ni pun malaysia teruk jugak. tengok la golongan lgbt, alif syukri, baby shima tu.

      “orang kafir ingin berhibur, mereka harus pergi ke Korea ataupun negara lain kecuali Malaysia” radist betul ostad sekarang. aku cadangkan golongan macam ni yang tak boleh hidup bermasyarakat berbilang kaum ni pindah je ke arab.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini