September 26th, 2017

Selain daripada Hans Isaac, Eizlan Yusof turut sama berada di atas pentas FFM29 ketika Zizan Razak membuat lawak “gelaran Datuk dibeli”. Ternyata tindakan Zizan mempersendakan gelaran Datuk yang dimilikinya telah membuatkan Eizlan Yusof berasa sedih. Namun begitu, Zizan Razak telah pun menghubungi Eizlan Yusof dan meminta maaf atas perkara tersebut.

eizlan yusof

Eizlan Yusof juga melahirkan rasa bangga atas tindakan Hans Isaac yang mempertahankan diri dan juga rakan-rakan selebriti yang membawa gelaran Datuk. Kata Eizlan:-

Siapa yang tak sedih apabila perkara sebegini boleh berlaku. Saya memang senada dengan Hans. Apa yang dia rasa, saya pun sama seperti itu. Tapi semua sudah selesai. Saya hormat dengan tindakan berani Zizan yang membuat permohonan maaf secara terbuka. Malah, dia juga ada menghubungi saya untuk meminta maaf. Saya terima permohanan tersebut.

Saya berbangga Hans yang mengambil tindakan terdahulu mempertahankan diri dan juga rakan-rakan selebriti yang lain. Saya harap selepas ini seluruh rakyat Malaysia tidak lagi mempertikaikan institusi diraja kerana ia adalah lambang kedaulatan negara dan perpaduan masyarakat Malaysia. Apabila diberi gelaran Datuk, ia menjadi tanggungjawab kami memegang amanah yang diberi oleh institusi tersebut

eizlan yusof

Apa pun semoga kejadian ini menjadi pengajaran buat kita semua. Bukan semua orang “hati kering” untuk menerima lawak daripada seorang pelawak. Jadi sensitivi harus dijaga. Mungkin sebelum buat lawak boleh check dulu dengan orang-orang sebegini. Sumber Mstar Online.


Comments are closed.

Loading...