Written by Bella | April 19th, 2016

Tentu ada masih ingat dengan kes dimana pelakon Eira Syazira dan Azad Jasmin yang dikatakan telah menipu ahli mereka dalam perniagaan MLM.

Terbaru, menerusi ruangan Poklip di Utusan Online beliau mendakwa kawan beliau ditipu apabila membeli kasut berjenama yang dijual oleh Eira.

Dibeli dengan harga RM500 dan memberitahu bahawa kasut itu adalah yang asli, namun apabila ia sampai kepada pembeli ia indah khabar daripada rupa.

Bukan sahaja barang yang dijual oleh Eira tidak mempunyai kualiti tetapi rupa-rupanya ia adalah produk tiruan.

Bukan tidak boleh menerima jika ia barang reject daripada kilang, tetapi Poklip mempersoalkan kejujuran Eira dalam berniaga.

Apa salahnya untuk Eira beritahu jika barang tersebut mempunyai sedikit kecacatan dalam penghasilannya daripada mengakui ia adalah barang asli.

Erm, bagus dah langkah Eira Syazira untuk menceburi bidang perniagaan tetapi jika benar beliau tidak jujur, memang selepas ini tiada lagi orang yang akan membeli barangan yang dijual oleh beliau. Harapnya Eira dapat tampil dan menjelaskan hal yang sebenar.

Sumber Berita : Utusan Online

21 responses to Eira Syazira Didakwa Tipu Pembeli : Jual Kasut Tiada Kualiti

  1. ku says:

    kesilapan org kita sndiri.
    mampu beli [email protected] dgn harga ratusan atau ribuan ringgit. bila kita kata akan ada yg balas,..biaq pilah duit depa,..bukan duit hang pun…depa kerja gaji bnyak…dan mcm2 lagi yg org akan kata. org mula akan kata kita dengki, cemburu, iri hati dan sakit hati dgn kemampuan org…org akan kata,..org yg bising2 ni dia tdak bolh tgok kemampuan org lain,..
    belilah barangan di kedai yg sedia ada. yg berkualiti yg tdak berkualiti pun ada. bila mahal,..alah membeli menang memakai…selesa dan puas hati,kan.
    beli kasut mahal2 dik,…utk apa…?org tak tnya pun…memang org xkn tnya.
    bnyak lgi kasut yg harga bwah rm500 tu..cntik pun cntik.
    buat sedekah lgi baik dik duit itu. mngkin xde rezeki awk nk pkai yg mahal2.
    bila2 ingat dik…berhati2lah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dulu buat MLM Rania marketing milik mak mertua Jimmy Shanley tuh depa dua ni. Konon mampu beli motor Ducati la …apa lah. Nak tolong orng2 Melayu lah. Skg mana???

      0

      0
    • Anonymous says:

      entah apa2 kau ni .. dia beli sebab dia mampu .. bukan masalah orang nak tanya ke orang takkan tanya ke .. yang bermasalah si penjual .. yang kau nak suruh dia sedekah dah kenapa? beli kasut rm500 .. yang dia dah sedekah entah2 dah rm5000. eh eh kau ni

      0

      0
      • Anonymous says:

        kadang2 orang beli sebab kepuasan..barang mahal selain dari selesa boleh tahan lama..so far aku beli barang mahal memang tahan lama..cuma xmampu le lagi nak beli kasut yang harga 500..biasanya aku pakai kasut 200 boleh tahan 3,4 tahun..kalu husband aku yang calculative siap kira lagi 200 bahagi 36 bulan dapat berapa RM sebulan..nak bandingkan dengan kasut yang 60-80 mungkin dapat pakai selama setahun je..tapi terpulang pada cara si pemakai juga..

        0

        0
        • Anonymous says:

          awat aku taip xdan habis dah kuar post ni..patutnya ada sambungan lagi nih..
          tapi xsemua kasut aku mahal..ada juga yang murah..cuma sekali sekala nak g function @ nak jalan jauh mesti le nak melaram yang mahal..cuma biasala manusia bila tengok kita beli 1 benda mahal cakap kita berlagak pakai yang mahal padahal kat rumah ada 10 lagi yang murah orang xnak perasan pulak

          0

          0
    • Anonymous says:

      sebab tu laki aku haramkan aku beli barang online nih..cantik macam mana pun kalu dia tahu online kena rejectla..barang online ni salunya tak boleh percaya..kalu kat kedai puas hati boleh pegang boleh belek2

      0

      0
    • titi says:

      den boli yang brand scholl pon tak sampai rm500. tahan dah sampai skang, almost 4years. selesa pon selesa. aduiiii

      0

      0
  2. fatimah busung says:

    kesian xde org komen. biar aku komen dulu. hai erra fazira!! eh silap.. eira syazira (whatever..)

    0

    0
  3. loyalmalaysian says:

    x senangnya hidup kalau asik nak menipu je….

    0

    0
  4. Anonymous says:

    buat MLM dulu pun ada kes jugok!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Kalau dh pemalaih mcm tu lah..padan muka kena tipu. Nk beli kasut mahai pgi laa kedai kasut . Kt pavilion tu segala butik ada..nk murah sket pgi lah bkt bintang mcm2 kasut ada.500 tu kalau kedai kasut bata boleh dpt [email protected] pasang…hihi kedai bata tu feveret kami 4 generasi dh

    0

    0
    • Anonymous says:

      hang mampu takat bata beli la bata .. buat apa pertikai dia nak beli kat mana pun .. haih mcm2 la

      0

      0
      • Hamba Allah says:

        Bukan sj2 nk pertikaikan..tp bila jd kes camni..kan dh berbunyi. Cer duduk diam2..redho je apa yg terjadi. Lgpun utk peringatan sesama kita.

        0

        0
  6. ku says:

    Anonymous
    says:
    April 19, 2016 at 11:02 am

    hang mampu takat bata beli la bata .. buat apa pertikai dia nak beli kat mana pun .. haih mcm2 la..
    —————————————————————————————————————
    susah bila komen org tak faham maksud…
    minta maaflah.
    alhamdulillah standard sya memang bata shja,..sejak kecil. kalau bata tipu pembeli pun sya tak terkilan,..sebb pengguna bolh buat aduan terus pada bata. sebb bata tdak ada jual barangan lebih drpd rm200.
    alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi..sya masih mampu beli selipar dan kasut.
    maksud sya “sedekah” itu ialah dripda hendak beli barangan yg mahal2..lebih baik sedekah..”bnyakkn ia. rm500 tu mcm2 bolh buat lgi. oh ya..no point taip lebih2.

    kepada yg kena tipu tu..sya minta maaf ye andai teguran sya itu salah. itu pun jika awak ada terbaca ruangan ini. sya cuma beri nasihat shja tdak lbih drpd itu.
    sya x nk nnti sya akn merangkak cari awak di SANA kelak,

    0

    0
  7. Kupu kupu Emas says:

    Hmmm..Ntah laa.. aku mcm kesian kat pasangan ni..Mcm da xbyk job berlakon..Cuba MLM ingat boleh kaya, skali kayap…Pastu try lak business lain, tp mcm jual brg reject… Satu je laa nasihat aku..Aku tgk derg ni mcm tergopoh gapah nk kaya…Nk bina business mmg susah, tp jika business tu halal dan berkat, walaupun perlahan tp in sya Allah boleh maju… Bukan senang nak jd senang oooii…

    0

    0
    • BooSook says:

      A’ah memang kesiannn, masa kawen dulu pun kena tuduh tak bayar catering…Itulah akibatnya kalau idup nak glamor tapi papa kedana..

      0

      0
  8. Anonymous says:

    kesian anak die je..mkn duit haram mak bapak…x abis2 kes tipu..MLM tipu..nak kaya sgt masuk MLM 2016…haha..dh lama x kuar tv laki bini ni…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Sometimes bukan taknak pegi beli kat kedai tp that particular shoes x jual kat msia or even limited… So terpaksa la beli online n have to take the risk lor..

    0

    0
  10. Hamba Allah says:

    Tipulah kalau kita kata beli utk kepuasan kerana manusia itu tidak pernah PUAS, tetap akan beli wpun dah ada berderet kasut di rak. Lain le beli kasut plg [email protected] dan pakai sampai lunyai baru beli yang lain.

    0

    0
  11. aisyahkassim says:

    Kan dah kata 2 pasang RM500? Kira jatuh RM250 okaylah tu. lagipun eira kira dropship so barang post direct dari pembekal maybe org nak kenakan dia. and cuba fikir logi kenapa customer tu nak tambah aib dengan sebar kan kenapa tak bagitau eira. #justthinkpositive

    0

    0
  12. Anonymous says:

    diorg ni asyik ada kes jela…

    dulu kawin xbayar duit catering…masuk MLM tipu duit org…jual kasut, kasut cap hayems…

    kesian…diorg ni terlalu nak berjaya…n kkejar kemewahan….tp gelojoh….kesian tak berhati hati….

    0

    0