Written by Irsa | October 15th, 2019

Semua pasti kenal dengan Juara Ceria Popstar Musim Kedua iaitu Masya Masyitah kan? Walaupun pada mulanya, gadis ini hanya menyanyikan lagu ‘cover’ di laman Youtube tapi kini dia mampu berdiri tinggi di persada seni dengan beberapa lagu popularnya seperti Mawar Terbiar, Teman Bintang dan Halimunan.

Dia juga sangat aktif di laman Instagramnya bagi kekal berhubung dengan peminat tersayang. Terbaru, dia telah berkongsi beberapa gambarnya dengan berpakaian serba putih dan menampakkan tubuhnya yang langsing.

Pun begitu, ramai netizen yang perli habis gambar itu kerana jelas kelihatan ada kesan edit sehingga menyebabkan dinding di belakangnya kelihatan bengkok.

masyitah masya dihencap netizen kerana edit gambar

masyitah masya dihencap netizen edit gambar

Ramai juga netizen yang garu kepala melihat penampilan Masya Masyitah kerana sewaktu awal kemunculannya, dia sering mengenakan pakaian yang labuh dan sopan sesuai dengan imej muslimahnya.

masyitah masya dihencap netizen kerana edit gambar

masyitah masya dihencap netizen kerana edit gambar

Rata-rata netizen turut melahirkan rasa kecewa melihat perubahan penampilannya sekarang yang agak berlainan semasa awal kemunculannya. Mereka juga merasakan posing tayang ‘aset’ yang dilakukannya itu tidak sesuai dengan imejnya yang berhijab.

Kalau anda menjengah ke laman Instagram Masya Masyitah, dapat dilihat yang gadis itu sudah pun memedam entri yang mengandungi gambar-gambar ini.

Sumber: Twitter

9 responses to Edit Gambar Sampai ‘Bengkok’ Dinding, Masya Masyitah Digelakkan Netizen

  1. Anonymous says:

    trok btul edit gmbr punggung tu, mcm punggung makcik terlebih edit.

  2. Anonymous says:

    Hahaha kalau edit lagi nampak cantik takpe, ni lagi pelik gambar bontot kau dik ?

  3. Anonymous says:

    haaaa ni lawok nk sgt bontot jloooooo hahahaha

  4. Akak KanTin says:

    Terima jelah dik oi yang kau tu bontot pipih..Mencuba sangat..

  5. jurgen klopp says:

    umur tu muda lg…saiz bontot akan mngkat seiring dgn usia…dan smpi 1 tahap..ia akan menggelebeh…gi study sungguh2 dl jgn duk buat kerja2 lagha sgt

  6. Anonymous says:

    Edit gambar sama dengan palsu, bahagia ke hidup dalam kepalsuan

  7. Gelaksakan says:

    Hahahahahahaha

  8. Anonymous says:

    apa la kau orang nie,,,dia kan muda lg cuba tgk diri kau org dulu masa umur mcm nie ..rasa lebih lg kot……

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply