Written by Bella | July 23rd, 2019

Baru sahaja bertunang pada April lalu, perancangan pelakon Syafie Naswip dan Aishah Azman untuk mendirikan rumah tangga tidak kesampaian selepas Syafie mengakui mereka sudah putus tunang.

Bukan disebabkan orang ketiga atau masalah keluarga, keputusan itu dibuat atas persetujuan bersama. Dugaan bertunang terlalu berat untuk mereka berdua.

Ya, kami sudah putus tunang. Itu sahaja kenyataan yang dapat saya berikan. Malah jika ada yang bertanya, saya tidak akan menjawab lagi tentang perkara ini. Tidak ada orang ketiga, mahupun masalah keluarga, tetapi saya rasa dugaan bertunang ini terlalu berat dan tidak mampu untuk meneruskan.

Jika dugaan ketika ini sudah tidak mampu saya tanggung, bagaimana nanti apabila sudah berkahwin? Buat masa sekarang, mungkin ini adalah keputusan yang terbaik untuk kami berdua. Mungkin juga dugaan paling besar adalah soal kematangan diri saya.

Mereka dipercayai sudah tidak mengikuti Instagram masing-masing selain memadam foto bersama. Walaubagaimanapun, Aishah buat masa ini tidak mahu mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai berita putus tunang itu.

Syafie dan Aishah sebelum ini merancang untuk melangsungkan perkahwinan pada penghujung tahun ini.

Sumber Berita : Astro Gempak

14 responses to Dugaan Bertunang Terlalu Berat – Syafie Naswip Putus Tunang

  1. Anonymous says:

    Better walk off now drpd da kawen sengsara

    11

    0
  2. whistle blower says:

    Netizen… Play God now..!!!

    0

    4
  3. Kobes Bunga says:

    Dah memang bkn jodoh…Redha je lah… tp tu lah.. thn depan fb akan kua blk memori thn ni……

    6

    0
  4. aku says:

    ok, bole sesiapa bg contoh tak..ape dugaan org bertunang ni? tanya je..aku bertunang pun tak pernah lg..

    3

    0
    • Anonymous says:

      contohnya ex yang paling kita sayang tiba tiba datang balik. contoh lain hati rasa benci sangat dekat tunang, entah kenapa. tu semua setan tuuu. jawapan kepada dugaan, istikharah. kalau Allah jauhkan, mungkin tu petanda untuk angkat kaki.

      8

      1
  5. nana says:

    tak pihak siapa2 pun. putus tunang ni lg better dari bercerai, so tak ada yg patut dimalukan. ada org tu nk nikah terus skip tunang, alasan dugaan tunang ni berat yang amat. tp time tunang la kau akan nmpk perangai tunang kau yg time kapel tak nmpk. kalau dugaan tunang pun kau rase berat mmg kalah la kalau kena dugaan lepas kawen.

    25

    -1
  6. nadlofa says:

    Bersabarlah dengan dugaan yang diberi. Kelak, jodoh yang baik akan Allah berikan kepada kalian berdua. Kita doa yang baik baik saja.

    2

    1
  7. AK2.O says:

    sebab tu lah dalam islam tekankan dalam semua perkara buat dalam besederhana..Buat majlis grand2..hantaran mahal2..skali…jodohnye pendek..Bukan istilah mampu atau tidak..tapi membazir itu amalan shaitonnnnirojimmmm….

    7

    0
  8. Anonymous says:

    Innalillah wainna ilaihi rojiun

    0

    0
  9. Anonymous says:

    saya stuju dgn komen di atas,bertunang ka .kawin ka biar sederhana,celeberity ni kan cuba lah puas puas membujang kalau dah rasa da cukup had enough enjoyed dan ada kematangan then only think of marrying,puas puas enjoy,kawin sekejap je lpas setahun dua cerai buat apa -nnti jodoh sampai situ je bnyk alasan life begins at 40.masa tu u dah puas enjoy da lihat pergerakan perempuan or lelaki then u kno wat u ned,simple.anyway gd luck to both of u.

    1

    0
  10. mike says:

    bertunang mcm kenduri kawin…tu yg agama melarang..bertunang sepatutnya senyap2..entah lah tak faham..memang nampak tak matang. glamour je lebih.

    3

    0
  11. Sofia says:

    Dugaan orang bertunang ni memang berat. Mungkin ada hikmah di sebaliknya. Doa yang baik-baik je untuk mereka.

    1

    0
  12. Anonymous says:

    Betul tu. Tunang lebih baik jangan dihebohkan. Dah nikah nanti baru boleh beritahu umum.

    1

    0

Leave a Comment

Optional