Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Dua Tahun Buat Kerja Amal, Rich Estranged Bakal Bertanding Jadi Wakil Rakyat Pada PRU Ke-16

Jika di luar negara, artis terlibat dalam dunia politik bukanlah perkara baru dan luar biasa. Begitu juga dengan vokalis kumpulan Estranged, Rich yang sudah bersedia untuk melibatkan diri dalam Pilihan Raya Umum ke-16 yang bakal dijalankan dalam masa tiga tahun lagi.

Menurut Rich yang ditemui media, dia mengambil keputusan untuk bertanding menjadi calon wakil rakyat Tambunan, Sabah selepas melibatkan diri dalam Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) di daerah itu kira-kira hampir dua tahun.

Advertisement

Rich atau nama sebenarnya, Richael Lawrence Gimbang,38, berkata lagi, dia ingin membantu penduduk kampung di kawasan pendalaman yang sentiasa berhadapan dengan masalah air, elektrik serta ingin fokus kepada pendidikan generasi muda.

View this post on Instagram

If you hadn’t noticed.. I’m actually the tallest in the band. But just slightly though. Oh and I had to slouch here too.. ? Jakarta tour done. ?? Can’t wait to get back there again!!!

A post shared by RICH (@richaelgimbang) on

“Buat masa sekarang, saya hanya umum mengenai keputusan saya untuk bertanding di Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah akan datang, bukan yang terkini. Saya akan bertanding untuk calon wakil rakyat Tambunan,”

Advertisement

Walau bagaimanapun, Rich masih belum memikirkan untuk menyertai parti yang mana tersedia pada ketika ini. Dia yang sering melakukan CSR di kawasan Tambunan sejak tahun 2018 yang lalu kini merasakan sudah bersedia untuk bertanding sebagai wakil rakyat.

Sebelum ini, Rich telah dilihat memuat naik poster di Instagram miliknya sebagai petanda dia sudah memulakan kempen untuk menjadi calon wakil rakyat di negeri Sabah.

View this post on Instagram

The work starts now! We are ready to go!

A post shared by RICH (@richaelgimbang) on

Dalam pada itu ketika ditanyakan mengenai masa depan dunia seninya setelah terlibat dengan dunia politik, ini merupakan jawapan penyanyi yang terkenal dengan lagu Itu Kamu bersama kumpulan Estranged ini.

Advertisement

“Biarpun saya sudah menceburi bidang politik tapi ia tidak bermaksud yang saya akan keluar daripada kumpulan itu (Estranged). Malah, ahli kumpulan yang lain iaitu Solihuddin Hormat dan Nor Hanafi juga akan turut membantu saya. Ianya seperti perjalanan kumpulan kami,”

Beranggapan bahawa dunia politik dan dunia muzik bukanlah dua buah entiti berbeza, Rich ingin membuktikan kepada masyarakat bahawa kedua-dua bidang ini boleh berjalan seiringan dan sejalan.

Dalam pada itu, Rich juga mengatakan bahawa dia sudah bersedia untuk menerima kritikan serta komen negatif daripada masyarakat di luar sana. Suami kepada bekas pelajar Akademi Fantasia musim ke-4 ,Velvet, mengakhiri temubual dengan menegaskan bahawa dia hanya mahu fokus melaksanakan kerjayanya dengan baik dan menjadikan peunduduk Tambunan sebagai keutamaan apabila dilantik menjadi wakil rakyat kelak.

Sumber: mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. menyampahakutengokkaudikoi

    September 15, 2020 at 10:34 am

    jahanammmm…kau gay boy ke dik? pi sambung belajar la ehh..sependa pun mak kau beli lagi..dah takde kerja takde la tu, nak jadi politician..syarat2 jadi politician kan mesti bangang tapi tamak nak cepat kaya..tak payah sekolah pun takpe..

    • Anonymous

      September 15, 2020 at 1:27 pm

      pe benda ko merepek kak. spenda mak beli. dia da ade anak bini da tu. meroyan org tua ni

  2. Anonymous

    September 14, 2020 at 4:59 pm

    rambut dia tebal. how come?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top