Written by serenity | November 26th, 2017

Pengacara Roslan Shah telah membuat satu siaran langsung di Facebook mendakwa dua orang artis wanita telah bergaduh ketika berniaga di Halal Food Expo yang sedang berlangsung di Singapura semalam.

Menurut Roslan, dia membuat siaran langsung itu bertujuan untuk menegur kedua-dua artis tersebut yang disifatkannya memalukan golongan aktivis seni.

Paling kasihan peminat bodoh yang memuja artis plastik. Hadapan peminat, bukan main ramah lagi.

Roslan mendakwa siaran langsung itu dibuat kerana namanya disebut dalam pergaduhan tersebut. Roslan memberitahu, salah seorang artis yang terbabit dalam pergaduhan itu dibawa masuk ke ekspo tersebut olehnya.

Menurut Roslan, gerai jualannya yang menjual kosmetik berada berdekatan pentas, menyebabkan dia tidak tahu menahu mengenai pergaduhan tersebut. Hanya setelah ia berlaku dia diberitahu, kerana ia berlaku di gerai mereka berdua yang terletak di tengah-tengah dewan.

Tidak menamakan dua artis tersebut, Roslan bagaimanapun mendakwa salah seorang artis wanita itu berkahwin dengan lelaki kulit putih dan artis wanita yang bergaduh dengannya ialah seorang artis wanita veteran. Punca pergaduhan dikatakan kerana dengki. Roslan menulis:

Tadi artis Malaysia bergaduh di Booth Singapore Expo….buat malu aje….Rezeki tu Allah yang bagi….Nama Cik Lan terbabit pasal Cik Lan pernah masukkan artis ini…kita berniaga kena tolong sama sama. Tak perlu dengki antara satu sama lain……Rezeki ada di mana mana..

Video siaran langsung tersebut boleh ditonton di bawah:


Menyifatkan pergaduhan yang berlaku memalukan, Roslan berharap ia tidak berlaku lagi kerana ia turut membabitkan dirinya yang disebut dalam pergaduhan itu dan rakyat Malaysia secara umumnya. – beautifulnara.com

 

 

46 responses to Dua Artis Wanita Bergaduh Di Sebuah Ekspo Di Singapura?

  1. Anonymous says:

    Hah sapa tu? Ada video? Rebut apa ya?

    0

    0
  2. adul says:

    asyik bergaduh je bila nak aman nniiii

    0

    0
  3. Fidot says:

    Aku tau salah sorg tu Lana Nordin, tp yg lagi sorg x tau. Ce cari sapa orgnye… hihi

    7

    0
  4. Zaza says:

    Lana Nordin?

    4

    0
  5. Anonymous says:

    Mkn tangan kiri ke roslan

    3

    5
    • mila says:

      bodo la kau ni, tu kan front camera, mcm mirror terbalik.. bodoh it..

      12

      0
      • Anonymous says:

        makan mcm cina bukit…eee….gelojoh. nk termuntoh tengok.

        12

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Lain kali nak makan mengadap rezeki makan je.. tak payah nak buat LIVE bagai… Selekeh betul makan sambil bergossip…entah apa benda yg kau sedut…nyonyot….lepas tu kau puiiih atas pinggan…lepas tu kau kutip apa tah atas pinggan yg sama kau sedut lagi…. Eeeeee geli lah…
          Kau ingat helok ke perangai ko tengah makan tu.

          6

          0
    • Anonymous says:

      No table manners!

      10

      0
  6. Kak Nam says:

    kalau pergi expo..L Nordin dan artis veteran xpasti…byk kt situ. Ifa Radziah, Liza Abdullah, Azza Elite,…katanya penyanyi veteran..

    7

    0
  7. Anonymous says:

    retis kawin mat salleh berniaga kt expo..
    Lana Nordin lah…

    7

    0
  8. ciK piNgu says:

    Lana Nordin?

    1

    0
  9. Anonymous says:

    small matter lah. saja nk viral ler tu…
    get a life..

    26

    0
  10. Anonymous says:

    viral yg tak menjadi. please lah….

    8

    0
  11. Anonymous says:

    Lagi yg senior dan veteran nk tarik perhatian

    4

    0
  12. benci melayu + singapork bdoh says:

    bila mse mlyu tu cerdik? semuanya bodoh same dgn singapork 2+5 haha

    2

    6
  13. Anonymous says:

    perkara kecik je. vodohhhhh nk ber live facebook bagai!

    6

    0
  14. Anonymous says:

    sambil suap rezeki ke mulut, sambil mulut pot pet mengumpat membuka aib., sedgkn kepala ko berkopiah.
    mmg suci sgt..terpuji sgt. eee…please lah!

    29

    0
  15. piah says:

    konon tak sebut nama nampak nau saja nak viral kan retis plestikla…bagai .
    mende kecik jek bkn tarik rambut pon..mgkn ada salah paham..ko gi viralkan bagusla pakai kopiah ngumpat kat meje makan…lepas ni reporter carik ko pastu glemer pada pendapat aku yg takde spm ni ko la plestik.
    makcik bawang sangat..

    17

    0
  16. sakinah says:

    batu api detected!!

    7

    1
  17. Kak Lazer says:

    X koser mak nyahhh. Yng pergi masuk Expo d Spore ni byk retis2 yng dah tenggelam dah lama sendu jadi batu karang. Lain la Fazura gaduh tendang2 tong sampah dgn Janna Nick ke? Lopah ke? Ayda Jebat ke?

    5

    1
  18. Anonymous says:

    Mami jarum sangat…kuat sebar gosip pondab tua ni. Bertaubat lah..kesian kt mak yg uzur tu.

    8

    0
  19. lengkuas ajaib says:

    konon malas nk cerita. tpi video live ko ..sejam jugak dok mengata org. ko pun sama!

    16

    0
  20. daon kesom says:

    Elok la. Yg mengata kat sini pun bodoh paling pondan. Nak ambik bahagian jgk sbb dpt join expo

    0

    6
  21. medina says:

    yup..kalau org x sebar aib sambil makan je ko citer pastu stop..
    ni sambung arini plak retis busuk ati n haprak..ke ko jeles ngan laki pelakon tu
    bawak2 ngucap ngan jalan sambil merempan pahtu ngata retis
    kalau salah paham settle bkn buat fb live dah nak bersihkan apa nama ko
    sekurangnya aku pon x ,minat retis tu tapi pernah beli produk dia kasut pkl 12 malam layan custemer wasup ok je..
    manusia ni ada mood lagi2 pompuan datang musim berangin terlebih sikit gayanya
    bkn jadian nak settle konon…

    3

    0
  22. Anonymous says:

    Lahai..konon2 dia makayam la kt Spore tu. Perangai dia pun terok gak!

    7

    0
  23. la vida puaka says:

    nk sebar gosip pon tunggu la habis makan dulu. geli tengok dia makan….

    4

    0
  24. Zal says:

    Seriously?mintak maaf la ckp, cara makan dia ni mmg MELOYAKAN….adab makan yg sangat rendah….

    4

    0
  25. Anonymous says:

    eventhou korg kutuk the way he eat, adab dia, but i really respect how he treat his mom :)

    2

    5
  26. whatever says:

    pakcik.. tgh makan daging saudara ke tu? dah lupa ker mengumpat tu ibarat apa???

    6

    0
  27. Peah says:

    Eh muke ni mcm pernah nampak.

    Dulu kan ada sorang ex pondan Cikgu Jefri tak silap yg buat pendedahan pasal zaman silam dia. Lepas tu ada pulak sekor pondan tak puas hati kata Cikgu Jefri tu hipokrit ke hapa. Muke ni la yg buat video tak puas hati tu.

    0

    0

Leave a Comment

Optional