Written by Bella | July 18th, 2019

Baru sahaja kita mendengar berita kemelut antara penyanyi Aishah dan Datuk Seri Vida sudah selesai, kini timbul pula isu baharu.

Aishah mendakwa tindakan DSV yang mempamerkan dan meletakkan dua berlian bernilai RM27,100 dan RM12,920 di dalam balang keropok sebelum diserahkan kepadanya adalah satu penghinaan.

Saya hanya minta hak, tapi diperlekehkan sebegitu rupa. Kasihankan menjadi artis? Anda sendiri boleh tengok keikhlasan orang. Pernah ke orang bagi barang tapi letak dalam kerepek dulu dan campak.

Bagi saya ini penghinaan dan diperlekehkan. Dari awal lagi saya dan suami dikatakan tidak menyempat mahu memilih barang kemas sedangkan jadual padat dan masa itu saja yang ada. Tak perlu nak perlekehkan macam kita tak pernah jumpa berlian.

Menurut Aishah, dia tidak tahu menahu mengenai sidang media yang diadakan oleh DSV. Pada masa yang sama, Aishah turut menafikan dirinya terdesak untuk memiliki berlian tersebut.

Hari ini memang tarikh akhir penyerahan barangan kemas seperti yang dipersetujui pada sesi mediasi. Lagi satu, kami pergi ke kedai emas ini selepas mediasi kerana petang itu kami memang berkelapangan.

Saya nak jumpa peguam pun masing-masing sibuk, jadi kami terus ke sana. Bukan pasal kami lahap sangat barang ini. Lagipun bukannya dapat ambil terus. Saya difahamkan, baru hari ini dia menyelesaikan bayaran iaitu hari terakhir ikut perjanjian.

Terdahulu, DSV menerusi satu sidang media khas semalam menunjukkan berlian dan barangan kemas bernilai RM80,000 yang dipilih sendiri oleh Aishah sebelum diserahkan melalui peguamnya di sebuah kedai emas di Bangsar. Jutawan kosmetik itu sempat  membuat gimik apabila memasukkan dua berlian ke dalam balang keropok.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : mStar Online

66 responses to DSV Letak Berlian Dalam Keropok, Aishah Dakwa Dirinya Dihina

  1. Anonymous says:

    INI BEZANYA ORANG BERPELAJARAN DGN YG TIDAK BERPELAJARAN…
    ALA ALA ORANG BUNIAN AKU TGK MAKCIK VIDA KEROPOK NI..ADOOIII..DAH TUA2 TK INSAF2..SIAP NK MENYINDIR2 ORANG..KAYA TAPI HATI HANYA ALLAH SAJA YG TAHU..

    73

    1
    • Anonymous says:

      yg sebenarnya x ikhlas nak bg. xsanggup nak byr tp terpaksa. tgk bayaran dibuat tarikh terakhir pun dah tahu,

      56

      0
      • Anonymous says:

        lepas raih mintak kesian… mcm ni perangai sebenar dsv
        dh laa drama kesian anak dia yg saiz beruk tu join sekali… bg mama duit katenyer

        9

        7
    • Anonymous says:

      Bkn kira berpelajaran ke tak ni. Tapi dah sejenis suka cari gaduh. Sebelum ni dia buat dekat bekas PA dia. Kan ritu ada bekas PA tu ckp kena buang macam sampah. Ni dia buat dekat Aishah, memang buku bertemu ruas lah.

      38

      0
    • Bosanlah says:

      Bukan nak menyebelah kan Mana2 pihak.. alahhh aishah ne mcm tak tau plak perangai DSV ne.. bukan ke DSV ne sejenis tak nak lepaskan peluang? Tu yg terus buat iklan tu.. mcm kat gegar vaganza mana mau rugi nya buat iklan.. mesti dia buat sales marketing bila ada peluang..

      4

      0
  2. wekkkkkkk says:

    kan aku dh ckp…..berterusan lah kemelut2 ni.

    1

    5
  3. Anonymous says:

    sudah sudah la Aishah.

    5

    84
    • Anonymous says:

      aku tak setuu. apa yg dicakapkan aisyah ada benarnya. sampai bila nak pejam mata & cakap ‘ sudah-sudahlah” .
      Dugong kelantan tu memBULI tau tak.
      dr AWAL cakap bg hadiah
      hadiah plak TIPU
      bila org tuntut keadilan dugong kalah
      Last2 terPAKSA bagi jugak berlian tu, tp sebab TAK IKHLAS dia buat mcm tu.
      dugong tu ygmulakan dr awal. dah kalah buat cara kalah.
      Dasar takde maruah punya dugong.

      106

      1
    • Anonymous says:

      kenapa plak kita nak suruh Aisyah plak yang sudah-sudahlah..dia berhak menuntut haknya

      52

      0
    • Anonymous says:

      @ Anonymous 2.16pm …….Kak Nam betul ko. Ko talibarut pompan yg suka pakai tiara berangan nak jadi princess eh? Aisyah cuma fight for her rights ok. DSV tu tak ikhlas dasar penipu pembelit………..attention seeker

      3

      0
    • Pemerhati says:

      Adakah awak juga akan diam bila diperlakukan sebegini? Awak dipijak..ditipu..ditindas..diperlekeh..diperbodohkan? Yes..kita diajar bersyukur tapi jangan biar diri kita dipermalukan. Always fight for your rights..be firm. Baru hidup bermakna.

      DSV menggali kubur sendiri. Once a liar..always a liar!!

      7

      0
  4. sabar je la says:

    bersabar lah kak aishah.. org mcm ni mmg nk cari cheap marketing and attention je.. jgn ambik hati… gelakkan je la kt dia…

    56

    0
  5. Mira says:

    haih makcik vida ni. perangai tah pape.

    14

    0
  6. unknown says:

    dah ler aishah.. she is nothing.. biaarlah dia dengan berlian2 pelesu dia tu.. u x rugi pon org lagi looked up on u

    10

    6
  7. terima dan bersyukur says:

    Allah dah nyatakan jgn mengejar harta intan berlian duit ni smue, jika hak kmu dh diberikn sebegitu rupa terime sje dgn hati yg trbuke, klau si vida ni mmg menghine kmu dgn cara mcm tu biarkn Allah yg uruskan tentang hal itu, mst hati kmu aman dn positif aishah , kmu dh xperlu nk post2 bende2 karot ni smue lg, dh berumur lbh baik fokus pda bende yg lbh mndtgkan pahala dan ketenangan..xpenat ke asek nk provoke antara stu sme lain mcm bdk2 x matang ni :|

    32

    11
    • Aku says:

      Ntoh nya..mkck aisyah ni..pastu tk hbis2 nk kait kn perkataan artis…nmpk cm mkcik plak yg nk pergunakn nma artis…dh dpt apa yg di tuntut sudahlah,trima jer lah..

      2

      31
      • aurorarogers says:

        Cuba esok,

        ko kahwin or anak cucu ko kahwin, hantaran org letak dalam plastik sampah.. or ms nak nikah cincin nikah tu mak mentua ko ludah je dr mulut die sebelum sarung kt ko..

        Ms tu nnt aku ckp, ala org dh ikhlas amik je laa.. ok x?

        40

        0
      • Anonymous says:

        lol! sedihnya prinsip ko dik! tak ke mana la ko dlm hidup ini.
        laki ko buat jd babu jer la dlm umah tu dik…sadis!

        1

        0
    • Anonymous says:

      ini bukan masalah rezeki atau bukan rezeki..senang cakap lahh..ada sebab dia kalah taw..bagi bukak mata besar2 kat artis atau yang bukan artis..sebelum nak terima apa2 tawaran kerja ker yang melibatkan duit baik korang baca baik2 kontrak nnti..xkan korang cakap biarjer lahh dah rezeki takat nie kalau org xbayar jumlah yang dijanjikann..semakin galak laa pihak yang menipu..aku respek aisyah nie..sanggup bersuara walaupun kena kecaman semuaa..kita jangan tunduk sangat kat mereka nie..bagi depa taw kita ada hakk..bukak suaraa tu..kalau beli barang kat kedai pastu kat kotak tu tulis dalam tu ada 5 biskut, tapi korang dapat 1 biskut jer..xkan nak cakap..xapalahh nie jer rezeki adaa..tu bodohh namanyaa…

      2

      0
    • anonnn says:

      ini bukan masalah rezeki atau bukan rezeki..senang cakap lahh..ada sebab dia kalah taw..bagi bukak mata besar2 kat artis atau yang bukan artis..sebelum nak terima apa2 tawaran kerja ker yang melibatkan duit baik korang baca baik2 kontrak nnti..xkan korang cakap biarjer lahh dah rezeki takat nie kalau org xbayar jumlah yang dijanjikann..semakin galak laa pihak yang menipu..aku respek aisyah nie..sanggup bersuara walaupun kena kecaman semuaa..kita jangan tunduk sangat kat mereka nie..bagi depa taw kita ada hakk..bukak suaraa tu..kalau beli barang kat kedai pastu kat kotak tu tulis dalam tu ada 5 biskut, tapi korang dapat 1 biskut jer..xkan nak cakap..xapalahh nie jer rezeki adaa..tu bodohh namanyaa…

      0

      0
  8. Anonymous says:

    Dah2 la tu aishah dh dpt pn brg tu dh menang fh pn

    7

    40
  9. Anonymous says:

    dah dah la weh… muak dah

    5

    20
  10. w says:

    aishah takde salah pun wei. dy nk tegak kebenaran. vida tu melebih2. aku tgk video dy letak berlian atas kerepek pastu suap dlm mulut anak dia. pastu anak dia luah balik berlian tu. amenda tu?

    82

    0
  11. Ijot says:

    2X5..next

    1

    15
  12. Sireh junjung says:

    Ke berlian palsu lagi

    2

    0
  13. Fina says:

    Aku ni bkn fans vida. Tp tula mkin lama aku mkin meluat gak kau aisyah. Mmg lh nk tgkkan kebenaran, tp gaya kau tu annoyed sgt. ?????

    2

    57
  14. Qaseh Mei says:

    kuat sentap,buat relax da la huhuhu

    3

    22
    • w says:

      ko pk tgk, org nk bg brg kat ko. dy masokkan brg tu dalam mulut anak dia, pastu anak dy luah. ko nak barang tu?

      27

      0
  15. abang jatt says:

    gaya DSV taruh berlian dlm keropok pun annoyed sgt….apa la salahnya serahkan dgn cara elok tak payah mcm ada “sesuatu” sgt

    36

    0
  16. aku says:

    aku pelik betul dgn org2 yg dkp..dah2 la..dah muak la..redha la..bersyukur la..diam je la..eh..aku rs aishah pun tak hadap sgt dgn mende2 ni..tp demi nak ajar org yg sepatutnya..dia mmg patut buat cmni.. kalau tak..sampai bila2 pun..dia jadi pembuli..n ade je org yg jadi mangsa buli dia..

    70

    -1
  17. Confused says:

    Cara vida taruk berlian and her words actually Aishah can counter sue, g belajar law yea netizen2, vida act as play victim, if dah agreed with the mediation then just provided as granted by Court, if you not happy den ask for the trial, simple rite, ini dah agreed den buat org mcm apa, cukup2 lah Vida act as play victim.

    37

    0
  18. Anonymous says:

    biarkan jer. memang ler sakit hati. perangai apa ni? nak prove apa ni? bergelar ibu tapi ini ker contoh dia nak tunjuk kat anak2 dia? what is important the message is clear. don’t cheat people, don’t twist and turn. dah terbukti dia nak buat cheap drama lagi last2 termakan diri sendiri. it will only reflect more badly on her. so kak aishah, let it stop here. we all know who she is from what the actions you’ve taken. Bravo!

    23

    0
  19. Maruah & akhlak tidak boleh dibeli says:

    DSV bukan lah seorang individual yang professional, tidak beretika, tiada adab dan sopan santun. Mengaku salah lebih mudah dan mulia dr menepis kebenaran, melangsaikan bayaran pada saat akhir, membabitkan anak dlm prosedur antara defendan dan plaintiff.

    1

    0
  20. Bawang says:

    Ada pelajaran disini pada kita semua. Pada yang suka buli kita, masa untuk kita fight back mengikut cara yang tegas dan mantapp!!! Bawang pun selalu kena buli dulu2 sebab orang tengok kita lembut malas nak bantah2. Dah 30-an ni baru ada kekuatan nak buka mulut explain panjang lebar.

    12

    0
  21. Justme says:

    Dsv ..kaya dah kaya kan…bkn Allah swt x duga kamu sebelum tp kamu belum sedar..well its true what they said..money cant buy class…mmg tepat for u

    11

    0
  22. Intan zamrud says:

    Dua2 pun sama. Yg sorang dulu jd calon PAS, bertanding PRU. Konon htk mau aktif seni dah. Alih2… Ini ujian kpd kata2 dulu. Yg sorang lg, mmng kontroversi tk hbih2. Byk lg urusan kita dgn Allah yg kita kena buat la wei. Sudah2 la. Meluat

    1

    4
  23. Anonymous says:

    Dsv ni kayu balak yg akan memarakkan lg api neraka,next

    1

    1
  24. biniorang says:

    bukan nak cakap apa, masa si dugong pink ni meniaga kt mood republik jual jubah arab dia tu pun muka mcm taik. aku tgok2 je jubah dia pun pekerja dia sibuk bagitau harga mcm aku x mampu nk beli. at last aku mmg x beli pun sbb dugong pink dgn pencacai dia x mesra pelanggan. muka mcm taik, layan org double standard. heyy dugong pink!!! ko jgn igt org pakai tshirt dgn selipar xde duit tau..hanat

    7

    0
  25. The truth untold says:

    Vida ni tak ada maruah & tak professional. Dah la businesswomen, tunjukkan lah attitude professional sikit. ni dengan akhlak macam tu. diri sendiri dah salah accept jela even if kau rasa kau banyak duit untuk bayar setakat berlian tu kau bayar jela perlu ke nak ade sindiran & penghinaan macam tu. Malay people yang popular macam ni kadang otak dia senteng! Tak pernah fikir pandangan orang kalau lihat benda macam ni. Allahuakhbar! pening betul aishah layan orang kaya ni. Fight selagi mampu. Orang macam ni memang kena diajar kalau tak sampai mampos la dia akan persendakan orang lain. Mungkin harini kena kat aishah, esok lusa wallahualam….

    4

    0
  26. Anonymous says:

    ecah tu nape ye…aku bkn sebelah ke vida pon tp aku tau die tgh promote kropok tu…alang² nk bg berlian die promote la kropok tu…ecah ni mmg suke gaduh agaknye…dulu dgn tokti pon berdengki..xbole org lebih dr die

    4

    11
  27. Anonymous says:

    Pls lah boikot Vida ni, rasanya org lebih respect kalau dia properly bagi Aisyah the jewelry. Ini masuk mulut anak dia pulak, keterlaluan sgt…

    6

    0
  28. Anonymous says:

    Mula2 aishah..lpas tu firman pulak..boleh nilai sape d pihak yg benar. Aishah tak salah. Dia cuma mintak hak die. Korang yg meroyan sokong si vida tu klu satu hr nnt korang kene tipu pg duduk diam kat bucu katil je tau.

    7

    0
  29. cintaik says:

    matlamat aishah — nak barang kemas yang dikatakan haknya dengan nilai yang dipersetujui
    matlamat DV — pulangkan apa yang dipersetujui ketika mediasi dengan jumlah yang dipersetujui

    masing-masing dah dapatkan? DV nak baling ke nak campak ke..tu akhlak dia..yang memasing jadi panas tu kejadahnya..
    aishah pulak, dah dapat hak..diam je la…lain kali masa mediasi cakap terus apa yang ko nak dari beli sampai cara hantar barang tu kat tangan ko…ni rumah dah siap tapi pahat masih berbunyi..

    0

    8
  30. suka hati aku lah says:

    sudah2 la aishah oi…ko ni kecoh sgt sgt…tua dah pun…p bribadat tu lebih cket la…tak sedar diri dah tu, masih nak kejar glamer…bila da kena game, meroyan..

    2

    3
  31. Anonymous says:

    Pandai la ckp..kene kat batang hidung sendiri menyalak2 satu kampung agak nye

    0

    3
  32. Anonymous says:

    Si gemuk Vida ni mmg cilaka.
    perangai mcam hanat. Perempuan Gila ..kedekut hati busuk. Kau mmg kaki penipu. Tu kau hina Aishah. Nanti Anak pompuan bamboon tu kawin bagi pulak hadiah berlian dlm jamban

    0

    0
  33. makcik says:

    haaa saman la.. saman kalau tak puas hati lagi

    0

    0
  34. orang melayu ni kan ada adap,,, jangan la lupa diri sb dah kaya,,, isu nk buat iklan dengan pulang kn barang ni xsama,,, xkan xboleh beza,,, jangan mempermainkan perasaan dan maruah org, nnti kene kat batang idong sendiri baru tau… masa tu ko jangan nk buat drama kata orang menghina kau la,,, meyampah.. pliz la da tua pun bole buang peragai buang tebiat tu,,, kesian kat anak

    1

    0
  35. ilham says:

    harap masalah ini dapat diselesaikan..amin

    0

    0
  36. zety liyana says:

    Aisyah ni nak apa sebenarnye eh. Nak orang sembah dia ke. Benda tu percuma. Patutnya respect orang yang nak bagi. Shut your mouth. Take it or leave it. Ni tak. Nak bising2 macam benda tu kau beli.

    0

    2
    • Anonymous says:

      Aishah aishah, nak DSV persembahkan berlian tu cara mcm mana ya. Dah la, dulu ya la awk popular. Skrg dah sendu kot.. klu buat persembahan pun x dpt 80k tu.

      0

      0

Leave a Comment

Optional