April 30th, 2012

Dilahirkan sebagai seorang lelaki, Abang Nara memahami betapa susahnya menjadi seorang wanita. Terutama apabila wanita tersebut bekerja di dalam bidang yang dikuasai oleh lelaki. Abang Nara memang sangat respek dengan wanita-wanita yang berjaya di dalam bidang yang dominannya adalah lelaki. Sesungguhnya itu menunjukkan bahawa keyakinan diri mereka sangat tinggi. Contoh terbaik sudah tentu Dato’ Maznah Hamid yang lebih dikenali sebagai wanita besi.

memberku hawa

Kalau dalam drama-drama Melayu yang ditayangkan di tv pun kita jarang nampak cerita-cerita yang mengisahkan perjuangan seorang wanita bekerjaya. Asyik-asyik cerita cinta di galangan anak-anak korporat. Tak menarik langsung. Namun drama Memberku Hawa yang sedang ditayangkan sekarang di TV3 membuatkan Abang Nara sedikit teruja.

memberku hawa

Abang Nara pasti ramai yang tengok drama ini tapi Abang Nara nak bagitau jugak jalan ceritanya. Drama Memberku Hawa mengisahkan bagaimana 2 orang wanita bernama Hawa (Faezah Elai) berlakon sebagai seorang Network Engineer dan Kay (Nad Zainal) berlakon sebagai seorang model manager membina keyakinan diri dan menyahut cabaran di dalam kerjaya yang dikuasai oleh lelaki. Yang menariknya blogger popular iaitu Hanis Zalikha turut sama berlakon di dalam drama Memberku Hawa ini.

memberku hawa

Abang Nara dah tengok drama Memberku Hawa dan Abang Nara terkagum sebentar dengan kisah di episod 3 . Di dalam episod ini, Hawa dipandang rendah oleh Dato’ Fakhrul yang tidak percaya keupayaan seorang wanita untuk bekerja sebagai Network Engineer sementara Kay pula berjaya mengawal salah seorang model yang bermasalah. Namun Hawa tidak mengaku kalah untuk mendapat kepercayaan Dato’ Fakhrul manakala Kay pula menunjukkan yang dia merupakan seorang yang tegas dan tidak mudah mengalah. Paling penting, Hawa dan Kay berani mengeluarkan pendapat masing-masing walaupun berhadapan dengan lelaki-lelaki yang kurang mempercayai keupayaan mereka.

memberku hawa

Memang bukan senang untuk seorang wanita melahirkan pendapat, menegaskan pendirian dan tak dikuasai secara sesuka hati oleh kaum lelaki. Wanita selalunya dikaitkan dengan lemah lembut, takut meluahkan pendapat dan mudah dikawal. Namun dalam drama Memberku Hawa ini menunjukkan yang wanita sebenarnya juga perlu fight for their right dengan penuh keyakinan. Sebab itulah drama ini ditaja oleh Kotex, yang digunakan untuk memastikan wanita sentiasa penuh keyakinan walaupun semasa that time of the month.

memberku hawa

Tahukah anda yang 7 daripada 10 wanita merasakan Kotex adalah lebih selesa untuk mereka? Dan paling penting, daripada 3 wanita, 2 mendapati yang Kotex menyediakan back leakage protection yang lebih bagus berbanding produk lain. Ini semua adalah kerana Pro Active Technology yang ada di dalam Kotex. Ianya akan memberikan perlindungan yang terunggul kepada wanita sekaligus memastikan keselesaan walaupun kerjaya anda memerlukan anda bergerak aktif. Abang Nara dah pun suggest kepada wife yang tersayang untuk mencuba Kotex ini supaya dia tak perlu risau tentang kebocoran yang boleh berlaku dengan jenama lain.

memberku hawa

Dan bersempena dengan tayangan drama Memberku Hawa yang ditaja oleh Kotex ini, ada photo contest End Your Compromises yang menawarkan hadiah makeover bernilai USD1000 sedang dijalankan di Facebook Kotex.  Selain itu kalau anda terasa dah jatuh cinta dengan drama Memberku Hawa, boleh download wallpaper, ushar gambar behind the scenes dan dapatkan sample percuma Kotex di www.kotex.com.my.  Macam-macam lah boleh dibuat di Facebook (www.facebook.com/iknowmovement) dan laman web Kotex (www.kotex.com.my) ini.

memberku hawa

Apa pun jangan lupa untuk saksikan drama Memberku Hawa yang dibawakan oleh Kotex ini pada setiap hari Ahad jam 10.30 malam di TV3. Wife Abang Nara memang suka tengok drama nie sebab katanya dia rasa bangga apabila melihat Hawa dan Kay begitu tegas, tenang dan penuh dengan keyakinan dalam menangani isu di tempat kerja.


57 responses to “Drama Memberku Hawa Memang Menarik!!!”

  1. pokok says:

    Nani rostam tu ada komen cakap kamal adli hodoh orangnya gelap dan gigi jarang.Tpi si hanis tu pun dulu kan ke pakai braces giginye pun tak cantik lah. Sedapnya mengutuk orang walhal anak ko pun sama.

  2. misstiger says:

    ade sesapa tau mne nk download cite ni x?

  3. ayu says:

    eh ..pelikla..hanis la antara blogger yang jarang & tak pernah edit gmbar kalau post entry..hanis sempoi habis kot dan tak control okey cam sesetengah model..sy sendiri pernah jumpe hanis zalikha kat rumah die, mase tu nak gi amik tempahan kuih raya dan hanis zalikha sangat natural beauty, kulit die mmg cantik..kalau die tak popular camne dia boleh beat Dato siti nurhaliza dlm The Most Searched People in Google Malaysia..

  4. apa da says:

    aku tgk sikit je cite nie tp tak sk kat hanis tu menyamph…bc kat blog mak dia pun adoi la mak dia tak nampak ke anak org lain lbh cantik,cute,comel,jelita dr anak dia yg asyik duk memuji anak dia jer…jd mcm mak aku tak penah puji pun anak dia dpn org…mak aku ckp anak dia tak selawa anak akak…tp bl org jumpa aku adik beradik semua puji ckp cantik n ensem…tp kita org adik beradik tak rs pe pun coz dah biasa dr kecik mak tak ckp cantik n x memuji anak sendiri…mak aku ckp arwah atok dia kata kalo anak tu cantik kene ckp sebaliknya kalo emak memuji2 anak sendiri tkt anak tu bl besar jd lupa diri,lupa daratan n perasan cantik…nie yg mak aku bgtau yg penting mak aku kata cukup ms ada org dtg msk meminang anak dia…tu pun dia dah ckp bersyukur…dr cantik tak laku baik sedang2 saja janji laku…

  5. emy says:

    abg nara,tolong siarkan teks saya ni..
    saya kecewa dengan ahli umno mcm afzdlin shauki..
    sya baru menonton filem baru dia yg bertajuk berani punye budak..
    sebenarnye saya dh tgk cerita dia sblm ni,sya cukup menyesal tgk movie dia..
    terasa terinaya dsbbkn filem dia nak bt comeback mcm filem titanic..
    atleast pihak produser titanic pn bgtw comeback 3d..
    bodoh punye shauki..

Loading...