July 12th, 2017

Drama Korea “Coffee Prince” kira-kira 10 tahun dahulu memang meletup di Malaysia. Drama lakonan Gong Yoo dan Yoon Eun Hye ini telah menjadi kegilaan ramai ketika itu. Baru-baru ini, pengarah popular, Michael Ang telah mengumumkan bakal mengarahkan drama remake “Coffee Prince” versi Malaysia. Drama ini akan dibuat sebanyak 28 episod dan memulakan penggambaran pada 19 Julai ini dan akan ditayangkan sekitar November 2017.

cofee prince malaysia

Apa yang menjadi perbualan hangat di kalangan netizen ialah pemilihan hero untuk “Coffee Prince” versi Malaysia ini iaitu Fattah Amin. Ramai yang membantah pemilihan tersebut kerana sudah jemu melihat wajah Fattah di kaca televisyen. Selain Fattah, Janna Nick dan Hafidz Roshdi turut sama diumumkan sebagai pelakon utama untuk remake drama ini. Walaupun begitu, penglibatan Janna dan Hafidz pula tidak pula dikecam netizen yang juga peminat versi original Coffee Prince. Antara komen netizen:-

cofee prince malaysia

cofee prince malaysia

Pada pendapat Abang Nara, Fattah Amin memang sedang hangat di pasaran sekarang ini. Letak je Fattah Amin, confirm akan meletup drama tersebut. Hanya segelintir netizen sahaja yang tidak menyukai Fattah Amin. Jadi Michael Ang sebagai pengarah sudah pasti mahu mengekploitasi kepopularitian Fattah Amin. Suka atau tidak, ini adalah satu kenyataan yang harus diterima netizen.

cofee prince malaysia

Apa-apa pun, kita sama-sama nantikan “Coffee Prince” versi Malaysia di kaca tv tidak lama lagi. Adakah ia akan meletup seperti versi asal? Apa pendapat anda? Sumber EH.


Comments are closed.

Loading...