Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

‘Double Standard, Aku Dah Penat’ – Netizen Persoal SOP Melawat Siti Nurhaliza

Umum sedia maklum, penyanyi nombor satu negara, Dato’ Seri Siti Nurhaliza baru sahaja menimang cahaya mata kedua tanggal 19 April lalu. Berkongsi berita gembira tersebut, Asyraf Khalid menerusi perkongsian di Instagram memuat naik detik kelahiran adik bongsunya itu.

Advertisement

Walau bagaimanapun, ada netizen mempersoalkan prosedur operasi standard (SOP) bersalin di hospital apabila ramai pelawat dibenarkan masuk. Tambahnya, berdasarkan pengalaman, tiada seorang pun dibenar masuk kecuali suami sahaja.

Mendapat lebih 1.4k retweet dan 1.3k tanda suka, pelbagai respon yang diterima lelaki ini. Rata-rata berpendapat pelawat dibenarkan masuk kerana sudah membuat ujian swab terlebih dahulu.

Menurut mereka, jika bersalin di hospital kerajaan, pelawat sememangnya tidak dibenarkan masuk kecuali hanya seorang penjaga.

Manakala, hospital swasta pula peraturannya lebih longgar dan tertakluk kepada syarat-syarat tertentu seperti ujian swab dan sebagainya.

SUMBER : Twitter
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

9 Comments

  1. masar

    April 24, 2021 at 3:10 pm

    aku besalin hospital kerajaan ja..laki aku jenuh ligan nk tgk anak bila nurse nk masuk kn bb dkt nicu sbb xcukup oxcigen…dan aku pas besalin langsung xdpt tgk suami huhuhu…brg2 antaq pun dkt pak guard ja..pak guard yg tolong mai antaq kt aku…sedih sbb aku besalin operations…aku bukan celebriti..aku manusia biasa,,,

  2. mimi

    April 21, 2021 at 12:39 pm

    tak minat siti and tya ni pun Tapi memang follow ig sebab aafiyah and arif. All I can is rasanya boleh lawat jika dah buat swab test dan ada keperluan. Memandangkan rozi pn dah explain staff yang masuk tu dah swab, i suppose diorg masuk atas urusan kerja, sebab shooting tu utk youtube or social media siti kot. level2 up kat sosmed diorang bukan mcm kita orang biasa2 ni. its a serious business for them so make sense juga la, mcm anak kd kahwin tu, semua yang datang dan staff hotel yang bekerja diwajibkan swab.

  3. cintra

    April 21, 2021 at 11:27 am

    bagi pendapat saya , bukan maslaah duit. ko ada duit . ko boleh buat swab test utk 1 kampung masuk pun tak apa. tp org marah sebab double standard. aku paham apa abg nie maksudkan. ada juga swasta yg dia limitkan org masuk. tp bila dato ct siap bawa kameraman bagai. emmm…. entahlah

  4. unknown

    April 21, 2021 at 11:07 am

    ntah laa bukan nak backup.. ak pun deliver time pkp.. few weeks b4 nurse brief setiap peneman perlu buat test.. dinasihatkan peneman adalah family rapat.. aku czer so masa deliver dh ditentukan.. disebabkan hubs aku kerja yg x tentu masa, dia bg 3 nama sebagai peneman.. so ak rasa kalau private xde maslah kot.. dengar2 pulak DK ada share di hospital tuh.. silapnya dorg hupload x sensitip dengan keadaan sekarang

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top