June 26th, 2019

Penampilan terbaru pelakon Lisa Surihani  yang manis bertudung selepas pulang dariapda menunanikan ibadah Umrah mula menarik perhatian netizen. Memuat naik foto dirinya mengenakan hijab di akaun Instagram, ramai yang memuji Lisa kelihatan lebih cantik.

Sedar mengenai perkara itu, Lisa mengakui keputusan untuk kekal bertudung atau sebaliknya terlalu peribadi. Kata Lisa, dia bertudung bukan kerana hendak menunjuk dirinya baik ataupun meraih pujian.

Bertudung tanpa paksaan sesiapa, Lisa berharap dia dapat kekal istiqamah dan melakukannya dengan niat kerana Allah SWT.

Jauh di sudut hati kecil saya, hal ini (bertudung) memberikan banyak terjemahan dan kesimpulan. Saya agak bimbang apabila ada yang membuat andaian perubahan ini (bertudung) sebagai imej baharu.

Bimbang kalau saya terus muat naik foto memakai tudung, seolah-olah mahu meraih pujian sesama insan. Ia sangat peribadi, Sebab itu saya ambil masa yang agak lama untuk memuat naik gambar ini.

Saya harap terus istiqomah dalam hal ini dan melakukannya kerana Allah. Jauh sekali atas tekanan atau kehendak sesiapa.

Tiada manusia yang sempurna dan pasti tidak akan pernah lari daripada melakukan kesilapan, oleh itu Lisa mahu berubah secara perlahan-lahan agar dirinya lebih menganjak ke hadapan dalam soal menutup aurat dan bukannya ke belakang.

Dalam melakukan perubahan pasti akan ada cabarannya, tetapi kami doakan agar Lisa terus kuat dan kekal istiqamah berhijab.

Sumber Berita : BH ONLINE


60 responses to “Doakan Saya Terus Istiqamah – Lisa Surihani”

  1. kak dukun says:

    berapa lama mampu….besok sendat tetek jojol mcm kak ratu!!

  2. Kak Tina says:

    Semuga kekal Istiqomah. Lisa yg mmg cantik, bertambah cantik & yg penting suami tk menanggung dosa kerana isteri tk menutup aurat. Satu lagi family yg saya suka, kelihatan sederhana serba serbi. Alhamdulillah.

  3. kakikucnghitan says:

    MasyaAllah cantiknyaa lisa. Semoga istiqamah. cantik sgt

  4. pening lalat says:

    org minta doa agar dia sentiasa istiqamah pun kena bahan ker, mana riak dia kat situ, cer cer ita

  5. bong cit says:

    paling menyampah statement belum bersedia…pastu artis yg g mekah acah2 pakai purdah jubah tutup aurat then bergambor ala2 g holiday…balik msia sumer terbang…ko ingat korg tu x wajib ke tutup aurat…main2 agama btol…

    • Anonymous says:

      itu lah kan… post2 gmbr tudung kekonon tak minta puji… tup tup belum bersedia… kekonon mintak istiqamah… nnti dpt jemputan fesyen terus lupa tudung…

      bertudung ni tak perlu minta2 istiqamah pd org… kubur masing2 gitu sendiri harus beringat tentang agama perihal aurat… balik umrah terdesak nk puji2an… tunggu 6 blm lagi sethun lagi gigih post baju partyinggggg…

Loading...