Written by Bella | April 3rd, 2017

Selepas melihat dan meraikan perkahwinan kakaknya, Noor Nabila dan Sharnaaz Ahmad, pengacara dan pelakon Neelofa berharap beliau juga akan ke jinjang pelamin.

Menerusi muat naik beliau di Instagram, Neelofa berharap peminatnya mendoakan beliau untuk mendirikan rumah tangga tidak lama lagi.

Tentu sekali ia mendapat sambutan yang agak positif daripada peminatnya yang turut mengaminkan hasrat Neelofa itu.

Sebelum ini, Neelofa pernah hangat dikatakan bercinta dengan Fattah Amin tetapi hubungan mereka cuma bertahan selama seminggu ketika menjalani penggambaran drama Suri Hati Mr Pilot. Kemudian, Neelofa dikaitkan pula dengan seorang kerabat diraja.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to Doakan Saya Pula Berkahwin Selepas Ini – Neelofa

  1. Tak minat lofatah says:

    Start dahhhhh.
    Lofa, cinta jgn terlalu dikejar,
    mengharap jgn terlalu ditunjuk,
    takut tak menjadi..
    Selalunya cinta dtg time kita tak mencari, time tak fikir pun.
    Tapi kalau terlalu hadap sgt gatal nak kawin, itu yg bahaya nanti.
    RMS is not for you, kau nak kawin dgn anak raja yg almost every night keluar pegi club sana sini with different girls?
    Hati kau kat fattah but you broke his heart sbb otak kau kat istana.
    Makeup your mind girl.

    90

    0
    • Rasyidah says:

      Lofa dah mula la tu mengelenyorrrrr.
      Mana tak nya, geng2 dewi remaja semua dah settle.
      Ramona dpt org palestin.
      Anzalna dpt org kaya.
      Izara dpt anak dato k.
      Ate menggelabah la hajah kiteeeee

      57

      0
      • Pishang says:

        Tuhan tu maha adil chorrr.
        Ramona izara anzalna dpt jodoh awal tapi xde bisnes yg stabil.
        Lofa dah ada bisnes stabil tapi x dpt jodoh lagiiii.
        Tapi an tapi an ….
        Aku nengok ramona izara anzalna tu pun kaya naw naw jugaaaak aaaaarghhghhgghhh dunia ini tidak adillllllll

        19

        2
        • Puteri Kedondong says:

          Itulah die.. iolls tgk deme tu kaya tapi dpt pulak mcm2 brg free especially ramona tu jeles makkkkk!
          Huntung la jadi retissss… yg kaya makin kaya, yg miskin tetap miskinnnnnnn…

          11

          0
        • yo says:

          mana kita tau kaya.depa tunjuk ja p london rumah banglo semua.
          asb zero. hutang loan semuanya.. just saying. instagram can be very deceiving

          25

          0
        • man kijang says:

          its ok Pishang, nak sribu dya, xnak sribu dalih.
          ramona & anzalna bukan lah dtg dri keluarga yg kaya sgt pun tapi bukan la miskin juga, tpi aku tau ramona & anzalna both work hard to achieve what they have right now.
          izara pulak x silap aku mmg family dah kaya mcm lofa cuma die jnis x show off sgt cam lofa.
          aku doakan kau akan berjaya juga nanti ya

          7

          0
    • I know the truth says:

      To : tak minat lofatah

      U ckp rms is not for lofa but u tau x lofa doesnt care about all that? This girl will do anything for MONEY & STATUS.
      Siapa yg kenal lofa kenal lah, followers lofa yg hari2 dok like & comment tu satu haram xtau her real attitude.
      She wears tudung just for the sake of her biz, she knows its the best way utk dptkan attention & courtesy org melayu.
      She loves cars, money & sex. U really think she cares if RMS jenis yg minum alcohol & pegi club every night? Dia tak kisah lah, janji hidup dia dah terjamin senang dpt kawin anak raja dia dah happy dah.

      35

      2
    • Bbycumil says:

      Dh agak dh..komfem ade cite lofa nk kawin…x perlu la bgtau 3-4 kali yg ko nk kawin..mcm buat iklan la pulak

      13

      0
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      start dah. betina ni mata duitan. pakau tudung pun sbb nak jual tudung. hypocrite. kesian bakal suami dia nnti. kena yg kaya raya sbb nak tanggung kos belanja betina mata duitan ni

      13

      2
  2. Lily Anna says:

    What’s wrong with this girl?
    This is when we say “money can’t buy class”. Lofa, you can try so hard to be as classy as you want but you gotta walk the talk, girl.
    #hajahnowadays #pakaitudungtapigatal

    22

    0
    • Best ke jadi negative ? says:

      Owhh my . Apa salahnyer dia nak suruh kakak dia doakan dia dapat jodoh dgn laki yg dia sesuai . So dia dpt hajah dia takleh kahwin ke ? Too demanding la hatters . Everybody deserve to be happy . Jgnla salahkan dia gatal when every move or nak date media nak hebohkan ye . She cannot make a mistake when other people can ? Kakak dia pon cerai and kawin sekali lagi dgn org yg sesuai dgn dia . ? Too much la people kalau tak kutuk tak sah .

      9

      8
      • Guna otak says:

        Awkkk, org pun x negative mcm awk fikir tu tapi dgn pakai tudungnya, dgn dah pegi mekah nya, dgn dah ada title hajahnya, dah terlalu BANYAK KALI sgt dia ni buat statement psl nak kawin.
        Itu yg org MENYAMPAH.
        Awk tu pompuannn, malula sikit, jgn bagi hint sgt yg awk tu gatal nak kawin..
        Ramai je artis lain dpt jodoh lambat cth sherry ibrahim ada dia ulang byk kali soh peminat doakan dia next?
        Think awkkkk, think!

        15

        1
        • Anonymous says:

          salah ke mintak orang lain doakan untuk kita?
          jangan sombong ok.
          setiap manusia ada buat kesilapan…kita try jadi sebaik yang boleh….the rest is up to Allah Yang Maha Esa.
          dugaan kat dunia ni sangat banyak….macam blog gosip ni….patutnye kita jauh dari gosip….tapi kita masuk gak n comment gak.
          setiap orang pun nak jadi kaya…xde upyang nak jadi miskin….
          so her dream is to marry somebody with money and status…..biarlah….whats wrong with that.
          dah kahwin nanti pandai2 dia lah jaga suami dan rumahtangga sendiri.

          3

          7
        • Best ke jadi negative ? says:

          Haha dah memang dia nak kawin and settle down . Apa salahnyer ? Siti Khadijah yg pinang Nabi Muhammah tak ada pulak org nak kata gatal la pulak eh? Lagi satu yg sibuk tanya bila nak kawin ialah wartawan yg nak sensasikan cerita . semua artis pon kena tanya benda sama lepas kawin tanya bila nak dapat anak pulak lepas tu cucu. kalau neelofa jawab “saya tak nak kawin sbb saya kaya saya boleh jaga diri sendiri” kau kutuk jugak kan?

          Tak payah nak suruh think sangat la. tak payah nak buat diri tu emo ebb neelofa nak kawen . banyak kali if dia buat statement pon ada rugi ke data handphone awak tu ?

          Memang dah budaya kita pon if tak kawin at a certain age orang sibuk nak tanya soalan tu banyak kali but org pressure. So dari awak mengutuk org gatal nak cari jodoh . baik tengok diri tu la ade tak orang mengutuk pasal awak yg nak emo pasal artis .

          0

          5
        • Biadap says:

          Dasar biadap sampai kisah Nabi dgn Siti Khadijah kau heret masuk sini. Dasar biadap tak ada rasa hormat pada agama. Tak boleh bagi contoh lain ke? Nk menangkan lofa sampai kau buat main-main dgn kisah Nabi dan isterinya.

          6

          0
  3. a5 says:

    semoga lofa jumpa jodoh yg baik2 dan sesuai untuk dia..
    semoga fatah pun sama jumpa jodoh yg mmbahagiakan masing2..
    tp hrp sgt jodoh fatah bkn dgn lofa..biarla masing2 jodoh lain yg mbahagiakan..#jgnpatahatifatahlagi.

    15

    0
  4. aku nak kawen says:

    Hidup sekarang kene jadi mata duitan..
    *hakikat*
    dunia akhir zaman…

    5

    0
  5. duka lara says:

    saya mintak yg baik2 dari lofa..
    seratus kali lebih baik….
    U doa unt diri sendiri….
    dari mintak org doakan…
    “saya pula berkahwin selepas ini”
    U yg semakin gedik…
    seluar ketat.. blouse singkat…
    nampak sangat…
    attentions seeker…
    U dah berkali2 gi umrah…
    dah ada title Hajjah pun….
    jgn di persia2kan…
    kemewahan dan peluang..
    yg Allah bagi….

    16

    1
  6. Anonymous says:

    semua yang lopak mintak semuanya Allah dah bagi melimpah ruah…tapi hukum Allah ko permainkan…tudung dah tinggal belit kat leher jek…kain baju dah singkat, KETAT…

    15

    0
    • Anonymous says:

      Ko yu mulut jahat budget x mmpermainkn hukum Allah. Siapa ko nk menghukum org..ko pn dua kali lima.. dh solat zuhur ke belum???

      2

      2
  7. loyalmalaysian says:

    Jodoh, maut, rezeki semua di tangan Tuhan…fikir2kan…

    0

    0
  8. Kiah says:

    Aku tak faham pasal Fatah dengan Neelofa. Kenapa Fatah yang patah hati? Bukan ke dia kantoi kayu tiga?

    1

    1
  9. elle says:

    lofa syg kat fattah tp syg fattah takde ape yg die nak utk jamin mase depan die, too bad.

    2

    0
  10. tina fazlita says:

    lofa cair meleleh…..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    don’t be too desperate to get married.

    2

    0
  12. aaakulahhh says:

    ko pegi depn rumah dia naik bentley ke bmw X6 ke..
    pastu klua pakai kopiah buat2 muka baik…
    upah la bebudak2 lalu lalang..ko hulur la sorang rm10 ke…
    pastu tunjuk dlm dompet ko ade rm100 300x ke dlm tu..
    terus minah ni nk bercinta ngan ko

    2

    0
  13. Anonymous says:

    mmg dasar pompan kelantan mmg kebanyakannya tak tau malu..yg baik bbrp kerat jer

    1

    1