Written by Bella | March 31st, 2017

Terus-terang, dalam masyarakat kita, agak susah untuk melihat bekas suami dan bekas isteri boleh ada hubungan yang agak baik selepas penceraian berlaku. Namun, buat Jejai dan Nora, mereka enggan lagi mengenangkan apa yang terjadi di masa lalu. Tindakan Jejai yang hadir pada majlis perkahwinan Nora dan Nedim semalam nyata menunjukkan bekas suami dan bekas isteri mampu untuk menjadi kawan.

Bukan itu sahaja, Jejai turut memuat naik ucapan mendoakan kebahagiaan Nora dan Nedim.  Rata-rata netizen yang membaca ucapan tersebut memuji Jejai sebagai seorang “gentleman” dan agak “sporting”.

Berikut antara komen netizen:-

Malah, Nedim juga mengucapkan terima kasih kepada Jejai atas doa agar rumah tangga yang dibina dengan Nora akan berkekalan sehingga akhir hayat.

Wah! Kami harus akui, kami juga begitu respek dengan sikap Jejai. Semoga selepas ini, Jejai pula bertemu dengan wanita yang tepat buat dirinya dan mampu untuk menikmati kebahagiaan bersama sehingga akhir hayat.

65 responses to Doakan Kebahagiaan Nora Danish : Netizen Puji Sikap “Gentleman” Jejai

  1. minah latoya vazz mulot longkang says:

    nora danish ni mmg baik. Maintain relationship dengan keluarga bekas suami. Even ex husband dia pun xde problem dengan dia.

    Tak macam fasha sundal yang menyundal tu. Dah la muka macam bapok pondan skarang. Dlm kes ni, kita boleh tau sape yang hati baik dan sape hati busuk.

    45

    11
    • Anonymous says:

      kesian nora, hati baik pun kena cerai. semoga ciuman nedim itu tetap hangat ke akhir hayat…wah …hahaha

      35

      2
      • Anonymous says:

        baik sbb nk makan dedak je… :(

        2

        15
        • Peminat Jejai says:

          Congrats nedim & nora! Jejai redha sbb yg pernah dimiliki tak semestinya dicintai. Tp cinta yg ditentang family tak kan kekal abadi. Move on jejai! Lets Fasha peacefully. U deserve someone more better than fasha & nora! Its me maybe :)

          16

          2
        • nok nok nok says:

          Ramai komen sini macam Kenal rapat dengan individu2 Dalamgambar.

          Pertama kali, kaji sejarah yang berlaku.

          -jejai bercinta Dengan Fasha

          -Nora hijack(rampas/sailang) jejai dari Fasha

          -jejai tersedar hati dial lebih kepada fasha (sanggup ceraikan Nora waktu mengandung.

          -mak jejai tak restu perkahwinan kedua jejai

          Cuba jangan babitkan bab ramps/merampas Dengan isu tempoh perkahwinan/percintaan sebab cara hidup mereka bukan seperti anda semua.
          Jelas dekat sini, keempat-empat Jejai, Fasha, Nora dan puan Seri Ada kesalahan memasing tapi yang patut bertanggung adalah Jejai. Kenapa Korang semua bertelagah salahkan Nora&Fasha Sahaja .?

          5

          10
        • Anonymous says:

          kahh3 ko sendiri pon maccamm kenal rapat.puii.
          Siap ulang semula cerita angan2 lapuk.kah3
          Lagi teruk. Sampai tiru cerita novel siap tau dalam hati. wakakaka

          2

          0
    • Anonymous says:

      Asslmlkm minah…xbaik ckp org sundal.awak maki org bermakna awak maki Allh.kalu xsuka pun diamlh ada hikmah segalanya xsemesti bercerai jahat&dh kahwin baik.dimatamu nora baik kita xtau sebaliknya ok sis save your mouth

      21

      3
      • minah jambu shameless says:

        fasha sundal ke ni? Slalunya perampas lelaki ni kita panggil sundal. Ade problem?

        4

        13
      • DivaAAVazzz says:

        bajet alim la ko. perampas suami org mmg layak kena maki. muka dah macam pondan lorong bukit bintang skrang.

        10

        5
    • Ratu says:

      Mengeji org je….tgk la raja nora knapa xbaik ngan ex menantu yg lain…ramelle nye ex bini diana johor tu n min punye ex suami….pelik sungguh….
      Memahami perasaan fasha….sbb mak mentua bias…

      7

      8
      • jeehan says:

        hah. min pun berpisah ke?? bilaaa?

        0

        1
        • Ayam jepun says:

          Kawen tak smpai setahun si min negro tu, dh cerai!! Dh le laki die hnsem nmpk baik, kluarga laki tu pon baik2 je orgnye, si min negro je tu yg tak reti nak settle down hidup asik nak kuar msuk disco je

          1

          1
      • minah jambu shameless says:

        mak mentua bias ke atau sbb mmg perangai fasha sudal burok dan busuk hati?

        13

        4
      • Abcd says:

        Sebab min n ramelle takde cucu dgn kedua2 ex-menantu dia.

        6

        1
      • ok says:

        eh dia gn diana johor baik la pandai je ko.pnh nmpk dlm ig dia.tp x la sebaik dgn nora. fmly dorg knl dah lama. nora gn cho bff. ada cucu pulak.lg la rapat.so apa mslhnya.min walupon bru kwin tapi dah becerai nak buat camner takde jodoh.lagi pon sekarang dia pon makin bagus.dulu orang keji dia btatu bagai sekarang dia p dok dubai bljr agama gn orang2 alim.yang kita nie.p dgr ceramah ugama pon malas.

        26

        0
    • damai says:

      minah latoya, you dont know the fact please stop your nonsense. fasha mmg dari dulu elak dari berkahwin dgn jejai, pasal family jejai mmg x suka fasha cos of her family background yg hidup susah, mcm mana dia elak, jejai yg nak sgt dgn fasha, sgp naik helicopter segala, so sape kita nak ckp pasal jodoh dan maut. If you all noticed, masa fasha kahwin, blh nampak muka mak jejai dan adik dia muka tak suka dan ambil photo pun dgn fasha nak x nak gitu lho. terus terang kalau keluarga mertua mmg x suka dan apa yg kita buat semua mrk x senang susah hoi.

      14

      7
      • DivaAAVazzz says:

        x nak kawin pun kawin jgak kan? nmpak sgt hati sundal fasha ni busuk. padahal dia boleh cari husband yg jauh lebih handsome dan kaya daripada jejai. tapi fasha sundal ni nak jgak kat jejai. permpas sundal mmg cam2

        9

        3
      • Whateva says:

        Damai Sebab tu la pentingnya restu kluarga dlm berumahtangga..
        ND preggy sorang2 without a husband by her side long time ago ..can u feel the hell n sadness she been thru but luckily her inlaw love her so much n now her ex hubby n inlaw are there in her wedding.. how awesome is that r8..buang yg keruh ambik yg jernih..

        26

        1
      • Bukan sesiapa says:

        To Damai,
        Tapi cinta xkan jadi kalau orang tu bertepuk sebelah tangan. Patut dia kena usaha elakkan. Bab jodoh tu ya betul, tapi jodoh ni semua kena usaha. Usaha doa dan tawakal untuk dapatkan jodoh, begitu juga usaha dka dan tawakal untuk tolak jodoh tu sebab dia suami orang.

        11

        0
      • nana says:

        dh tau x suka asal kawen. asal pilih. sbb dlm ati fasha pon teringin. knp g terjun sarang buaya kalo tak de ilmu menjinak kan buaya. tu perumpaan la. tgk nora, tak kisah la dlu die benci jejai sbb jejai ada skandal dgn fasha tp die still positif sbb kena kan anak. so mana yg matang? pompuan yg over masa tgh appy kutuk bekas bini laki lps cerai beriya jaja2 citer atau pompuan yg positif, teruskan kehidupan n berusaha mencari kebahgian tanpa mburukkan sesama. siap maafkan lg. baik n buruk tu boleh nmpk tau. tak ckp atau jaja.

        22

        0
      • gurlzzzz says:

        Agree wif u.. Mmg la jejai wish nora kawen sebab jejai tak cinta da ngan Nora.. Org nampak fasha je salah.. Fasha da sedaya upaya elak nak kan Si Jejai tu.. Tapi Jejai mmg cinta mati ngan Fasha.. Cuba kalau fasha yg kawen.. Maunye Jejai meroyan.. Silap2 pegi serang bakal suami si fasha tu.. Jejai rileks je sbb die lelaki.. Tapi sebenarnye die yg tergila2 kat fasha..

        0

        10
    • hijau says:

      kalau fasha yg kahwin jejai sporting mcm ni tak?

      8

      1
    • Pemerhati says:

      Orang patut puji sikap nora and ned yang berlapang dada nak jemput si rizal. Coz bukan nora yang tinggalkan rizal, but rizal yang curang. Nora really have a heard of a strong woman! and ned you are just awesome to allow rizal come to your wedding.

      34

      0
    • Mak Becok says:

      Oi sitoya puaka porno Zionis DAPig, lu tu yg. betina sundal, si muka bapok oi!

      0

      0
  2. reganathan says:

    Anak2 orang UMNO, makan duit rakyat, hidup mewah, tak perlu kerja. Marilah kita ramai2 tolak pemerintah yg zalim dan semua pemimpin umno yg hanya tahu makan dedak.

    50

    1
    • getokak says:

      Setuju, kos sara hidup semakin menigkat, GST membebankan rakyat, hutang negara kian meningkat, ramai anak muda menganggur, inflasi menigkat sehingga 4.5% malangnye orang umno hidup serba mewah tanpa segan silu menunjuk-nunjuk kemewahan mereka. Alagkah bodohnye melayu yang sokong untuk mengharapkan dedak ditabur kepada mereka.

      Hari ini mereka ketawa tetapi esok kian mejelma dan kita tendang mereka keluar dari Putrajaya

      24

      0
      • Mak Becok says:

        Anjing kuraptokak, itu bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh si DAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing ni?! Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig oi!

        Yg. akan kena TENDANG sama Tuan IS-rael/Mossad lu, dr. Tanah Melayu pusaka nenek moyang Bumiputera berzaman kami ni, adalah lu si kuli2-puaka2 penjajah parasit Homo/porno puaka Zionis DAPig oi!

        0

        1
    • enota says:

      Kepada JAKIM atau Ustaz yg di luar sana, apakah hukum jika berkahwin guna hasil pencurian duit rakyat? Haram, Harus atau Wajib?

      Adakah jamuan yg dihidangkan itu halal? boleh ke kita makan tanpa was2 walaupun tidak ada logo halal?

      Yang berakal tu tolong la jawab!!! Pasai bercumbu atas unta saya dah confirm boleh main. Ini pulak kemusykilan saya

      15

      0
    • mmmmmmm says:

      bukan umno je, MIC, MCA, sampai politician pembangkang pun ramai gak buat..kawan2 sy sendiri yg duduk DAP pun pegang aje kuasa terus sebat hartanah sana sini, biz sana sini..padahal dulu sama aje mcm sy..bila borak, boleh plak dia kata “masa ada jawatan ni la nak sebat semua”..semua muka jahanam diorg tu..mintak mati cepat aje politician kaki kaup duit negara ni..apa perti pun dia duduk, corruption tetap ada..

      15

      1
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si Homo/porno puaka Zionis Penyamaq pemakan dedak si penjajah penakut lanun DAPig oi! Bangsat lu & spesis HOMO jijik lu menghina bangsa Islam/ Melayu & UMNO kami mcm. ni!

      0

      0
    • Mak Becok says:

      si pariaHomo, pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si Homo/porno puaka Zionis Penyamaq penjajah si pemakan dedak parasit lanun perasuah DAPig oi! Bangsat lu & spesis jijik Homo lu menghina bangsa Islam/Melayu & UMNO kami oi!

      0

      0
  3. Lucy says:

    Jejai never loves nora. Easy for him. But not with fasha.

    56

    7
    • taca says:

      U are right….. dah dah la pada yg kutuk fasha sandha tu..apa masalah dia nak potong rambut ke apa? Korang jeles ke dia makin cantik dgn rambut baru???

      11

      16
      • mav says:

        bukan never loves nora,(klau tak,takkan terkejar2 nak kahwini nora dulu),tp jejai dah lama move on dan takde permusuhan. sama mcam nora dah move on.
        dgn fasha pon sikit lg nak move on la tu tp pasha masih nak permusuhan dan halang jumpa anak. dah pasha jugak yg nak cerai tp knapa pasha semacam tak puas hati sampai sekarang,kerana jejai betul2 boleh lepaskan dia ke.hahaha

        27

        4
      • jiran melati rumah depan says:

        dia cantik rambut panjang je….bila dia rambut pendek nampak fresh tapi bila berdiri sebelah sajat…adoiii …ntah laa…

        9

        0
    • sara says:

      Pandainya engkauuuu…. Bila kau jumpa jantan cam jejai ni.. Baru kau tau… Ayat kau tu betul atau tak…. Ramai suami curang kerana pompuan lain.. Tak bermakna dia tak pernah sayang bini dia… Jaga mulut.. Doakan semoga awak tak jumpa pompuan cam fasha… Dan jantan cam jejai…

      20

      3
      • ayoi says:

        kak ade jgk org kawen xde perasaan cinta..terpaksa sbb fmly…org perempuan klu kawen paksa lme2 akn timbul perasaan syg kat suami..sbb org perempuan lbh sng jatuh cinta dan syg pd org y slalu amik berat dan sentiasa ade di sisinya..berbeza dgn lelaki..lelaki klu dia dh cnta seorg wanita tu mmg smpai mati dia akan kejar even dia x dpt hdp dgn wanita y dia cinta tu..sbb tu rmai suami blh curang SELEPAS jumpa bekas kekasih..huhu..kebanyakan suami berthn dgn isteri sbb KESIAN je..tp soal hati dan perasaan mmg dkt kekasih hati..huhu..aku tau sbb aku lelaki..so aku berckp sbb rmai kwn2 aku camni..xnk ceraikan isteri bkn sbb masih syg tp sbb anak2 kkdg sbb [email protected] takut isteri tuntut mcm2 lps kawen..so end up nye terpaksa laa buat kekasih gelap je..hahaha..y mna berani tu nikah laa senyap2 kat siam..org perempuan ni bese laa meroyan dia lain mcm skit bl kene cerai..sbb tu org tua2 slalu pesan nk kawen cari lelaki y BETUL2 SAYANGKAN KITA…blh beza lelaki y btl2 sygkan isteri dia dgn lelaki y x bape sygkan isteri dia…beza dr segi layanan..klu akak ni seorang isteri akk msti fhm mksd sy…

        1

        1
        • Anonymous says:

          habis ko yakin ke dorang kahwin sebab terpaksa?? ramai je tau dorang bercinta sebelum kahwin.duhh

          0

          0
    • Anonymous says:

      true

      3

      0
  4. sara says:

    Memang patut dia doakan yang baik2 untuk nora .. Setelah nora menderita sbb kecurangan dia… Semoga perkahwinan nora ni akan kekal dan sentiasa bahagia.. Aamin

    34

    1
  5. Juju says:

    Gentlemen tak akan ceraikan isteri yang mengandung…waktu tu dia bukan muda dah matang pun..
    Acah2 gentlemen sebab bukan kawin dengan dia. Orang kawin dia yang happy berseri seri sebab keluarga dah tak boleh suruh balik dengan Nora sebab Nora dah kawin.

    18

    3
    • Anonymous says:

      xperlu ungkit citer lama pun sbb Nora lebih bahgia lepas di ceraikan. anak pun di limpahi kasih sayang semua.
      Malang yg sorang lagi x gembira2 walaupun sendiri mntak cerai. bila hati mmg sedia hitam…

      8

      0
  6. Anonymous says:

    Smoga Nora n Nedim bahagia n harmoni hdup bkerluarga n kekal hingga ke akhir hayat.
    Smoga Fasha mndpt ketenangan hati dan brjmpa kekasih sperti yg dia harapkan.
    Smoga Jejai bertemu kebahagian yang dia cari serta wanita yg sama perspektif dgn dirinya.

    22

    0
    • Anonymous says:

      nak tambah..semoga jejai jumpa kebahagiaan yang dicari dan wanita yang direstui keluarganya

      9

      0
  7. Ario'amigos says:

    Sangat Gentle si Jejai ni sebab datang pernikahan ex wife dia .. Salute !

    3

    1
  8. monday tuesday wednesday says:

    sy bukan peminat, actually menyampah lg ada, hahaha..tapi pasal korg kahwin dan perkahwinan adalah perkara baik, sy ucap tahniah dan didoakan moga berkekalan..

    9

    0
  9. Fasha MEROYAN says:

    Tahniah Nora, ketenanganmu, kesabaranmu buatmu bahagia….Rasanya Nora x pernah sentap mcm Fasha, kompomlah Jejai kol dia sbb ada anakkan…dia siap nak share lg kat public kononnya Jejai kejar2…adoi time dgn Nora pun gitu jgk…tp xdelah Nora nak heboh2kan……time org tengah sarat mengandung…hengkau bersweet2 naik heli…..Nora da move on lama…tp kau?

    17

    0
    • b-0-0-0-0 says:

      ko ni biol..
      org punya rumahtangga, ko plak sibuk2..apa ko ni saka si jejai ke atau fasya yg ko tahu semua benda luar & dlm perkahwinan diorg?
      pergi lah membiol sana kat hospital gila..berlagak Tuhan mcm kau plk yg kahwin dgn fasha / jejai tu..dah biol lorat pulak..sila meninggal..

      0

      6
  10. Ms. Stalker says:

    Semua dalam ni silap, sorang back up fasha sorang back up nora. hakikatnya (adalah sesorang hamba Allah bagitau) Fyi, Fasha ni mmg 1st crush si jejai. biasalah time couple banyak la gado2. break off. si jejai try tackle ND. dapat. at the same time bapak si jejai ni soh jejai kawen tahun tu gak. kalau x harta si jejai bapak dia nak kasi pada adik dia kalau dia tak kawen gak. so yg ada depan mata si ND. pelawa lah si ND kawen. pastu si fasha ni plak dah panas bontot, dia sudah ganggu lah hubungan ND and jejai. tu la kalau korang tgk/sedar sket2 tgk ada gangguan dari pihak ke 3. time ngandung wey, FS dah kacau. kesian ND. pastu lepas je beranak, si jejai lepaskan lah si ND. pastu kawen lak ngan si FS. Allah nak tunjuk kan… jgn menggangu rumah tangga orang, skang, si FS dah rasa lah.

    maaf saya bukan peminat ND or FS… saya kongsi ape yg saya tau. tak minat langsung saya kat dorang.

    doakan lah jejai dapat isteri yg solehah. sebolehnya carilah yg bukan artis. kalau artis ni susah. jagalah martabat and nama keluarga mu jejai. sama-sama kita doakan mereka. aminnn

    1

    0
    • Selamat pagi says:

      Kau tengah buat skrip drama slot akasia ke minah?

      0

      1
    • k says:

      kalau tgok dr paper pulak. inai di jari belum lagi padam dah tsebar gosip rumahtangga nora di kacau fasha.tp si nora bela jejai ckp rumhtangga dorg ok.so korang nilai la.kalau la korang ada di situasi nora apa korang nak buat pada si pengacau tu.nak senyum jer kerrr

      0

      0
  11. Anonymous says:

    tahniah nora, semoga kekal bahagia hingga ke jannah. jejai sgt gentlemen dtg kawin dorang, nora sgt bagus menjaga silaturrahim smpi dia kawin lain pon ex-mertua ex-laki dtg meriahkan majlis. peminat fasha dlm nii beriya nk backup. nora kene cerai elok jer move on xde gaduh dgn jejai&mertua, rayqal anytime bole jupe. fasha tak abis2 tiap bulan kuar cerita meroyan nk aib jejai&mertua.

    10

    0
  12. Anonymous says:

    Alhamdulillah Tahniah
    Buat seluruh keluarga Nora Danish Hanif&Nedim Nazri Aziz
    Moga berbahagia hingga akhir hayat
    Insha Allah
    Amiinn

    1

    0
  13. kau says:

    ni bukan gentleman…tp gentel tolo…..bangang

    0

    2
  14. Anone says:

    Baju ND cam hamjadah… nampak tetek besau sebakol..tapi rasanye ND dok boh span byk2 bg nampak mombonjol camtu..tetek yg pernah digomol oleh jejai dan samseng kg gajah. Sapo lagi pas ni nak gomol tetek ND?

    1

    3
    • Love says:

      Dia sah2 dah dosa sbb terdedah..yg bahasa kasar n lucah ni pun kutip dosa jugak…..jagalah lidah bukan sekadar perbuatan…..kita pun belum tentu masuk syurga..so 1 love n doakan yg baik2…

      3

      0
  15. lalalaaaa says:

    Maka………………..tamatkan riwayat nafkah bekas CIK J Jejai…………………..

    3

    0
  16. Anonymous says:

    sooo happy for them…
    a great union between 3 families.
    to jejai….hopefully u realise the kind of woman fasha is n go look for a better one.
    there is a reason ur mom n sisters don’t like her. mom’s intuition is never wrong.
    see the kind of things she n her family n even her fans have been spreading about u n ur family…

    4

    1
    • Mak Becok says:

      Apa kaitan Fasha sungguh jelita tu dgn. si kelakuan tak senonoh jantan-betina porno ni?!! Nak mengalih cerita pula dah pecah tembelang si betina-jantan porno ni!

      0

      3
  17. Happy 2gether says:

    Tahniah…yg lain x perlulah ungkit2 or hina sesiapa…mereka masing2 dah move on. Kite pon meh ler move on. X yah dh komen hal2 dulu.

    0

    1
    • Mak Becok says:

      Kalau tak nak org. komen; jgn. dok bercium lucah mcm. puaka porno waktu istiadat nikah Islam/Melayu! Dahlah bapa dia tu antara tanggungjawab dia sbg. Mente*i, adalah utk. lindungi warisan traditional Islam/Melayu – patut dipecat si mamat ni yg. gila berpegangan tgn. & berpelukan dgn. eng homo DAPig bangsat tu! Pi berambos keluarga puaka ni!

      0

      0
  18. Mak Becok says:

    Spesis2 puaka Homo/porno puaka Zionis Penyamaq2 si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig, awat lu dok menyemak kat sini, asyik nak hina Islam/umatnya terutamanya bangsa Melayu & UMNO kita!

    Puaka2 DAPig ni akan menggelupaq mcm. spesis Anjing Kurap gila ba*i utk. menghalalkan sebrg budaya porno/homo, apalagi bila dipromosi artis2 betina/jantan sundal!

    0

    0
  19. Ida says:

    X faham betul org Islam skrg sanggup dpt dosa kering nk pertahankn artis kesayangan. Memang termasuk org org yg rugi.

    0

    0
  20. jejailovefashaverymuch says:

    dah sah2 jejai dari dulu takda hati kt nora. memang lah ok saje. cetry fasha kawin. hahahaha. mau meroyan 44hari.

    0

    0