Written by serenity | January 8th, 2012

Personaliti ini memang tidak sunyi dari kontroversi, tetapi ada kalanya apa yang diperkatakan oleh Diva Azwan Ali memang sensasi sekali. Beberapa minit lepas, Azwan Ali telah muncul di program Melodi TV3 dan ‘melahar’ seorang peserta program realiti lawak kerana menghantar ular sihir ke rumahnya kerana mendakwa Azwan menjadi ‘batu api’ yang mempengaruhi seorang juri mengeluarkan peserta itu.  Azwan juga turut menyambung laharan beliau di Twitter:-
Apa kata anda?

168 responses to (GOSIP)Diva Azwan Ali Dakwa Disihir Peserta Program Realiti

  1. Raffix alias says:

    Mcm2 la….. Tu je cara AA nk kekal ‘idup’ dlm industry ni….

    0

    0
    • JIRAN MAK TONGGEK says:

      ko jelah yang paling mula hajawan ali hoi! meluattttttt mak

      0

      0
      • PEMBETULAN JIRAN MAK TONGGEK says:

        *MULIA ok bukan mula…. mak typo

        0

        0
        • Blog Pink says:

          2 artis neraka team up hantar ular sihir ke rumah AA?
          ingatkan Aaron Aziz kene sihir…risau gak

          Rupanya si hado….lantak la…

          0

          0
        • Datin Maimon says:

          Kalau AA Aaron Aziz yg kena mak pun risau gak nyah.. Tapi klu akak pondan AA yg gedik ni kena sampai ular sihir tu belit2 dia sampai dia mati pun ada mak kesah..!!! Lantak kau lah pondannn

          0

          0
        • Podahhhh says:

          Azawan Ali…bukan diva tapi publicity wh0re !!!!

          0

          0
        • abuya says:

          mulut AA. memang celupar sgt, tak heran la klu dia terkena ilmu hitam buatan orang……

          0

          0
        • NinaK says:

          Hahaha lantak lah kalau AA tu. Memang dia suka main ulau pon.

          0

          0
      • Datin Maimon says:

        Mak nyah menopause yg mulut longkang ni tak abis2 nk buat hal.. eeee benci.. geli geleman mak tgk ko nyah

        0

        0
        • SILA TEPUK says:

          penganggur tegar dan artis kertua yg tak sedar diri berdagu ala katak tempurung..muka macam pengkid Sg Kelang..ygbakal ditolak ke longkang…tak lain tak bukan….Azwan Ali!!!!

          0

          0
        • datuk kerepot says:

          kau timonnn, kelass aku tengok komen kau nyah, bila lagi nak pasang cincin kat jari jemari neraka kau tu? gtuew

          0

          0
      • bbycumil says:

        cite lain pls..borink cite artis x top ni..lol

        0

        0
      • anti PKR & ANWAR says:

        Wan Azizah bodoh….suami dia nak jadi PM..berpeluh-peluh bulu juboq dan pukinyer berkempen untuk laki dia. Last-last video seks dihadiahkan pada dia. Ha ha ha. Sesuai muka kau…masam!
        Yang bodoh sini kau Wan Azizah yg tua bangka. Kena tipu tak putus putus oleh si suami yang suka lubang wanita, lubang tahi lelaki dan semua jenis lubang. Kau kena maki hari2 …tup tup dia bayar pompuan Siam. Tom Yum Kum..he likes! Pacut berapa kali?
        Aku setuju Wan Bodozah kau kata,“Allah tau apa kita buat” sebab tu insan pujaan ko takut nak bersumpah dengan nama Allah…kan??
        Mungkin sebab dia memang tahu apa yang dia buat, ko jer yang tak berapa tahu… yang ko tahu sokong membuta tuli laki kau yg masuk keluar hotel di Thailand & KL.
        Mana laki kau waktu demonstrasi Bersih? Sorok kat dalam hotel kan? Dia ada membership card…keluar pintu belakang. Siapa bayar? Nurul Izzah ker? Kau macam lembu kena pil pelali. Angguk2 jer ha..
        Apa lagi beb, Wan Azizah…oiiii. Ruang penafian memang langsong dah tak ada. Anwar memang sudah dihimpit ke reban ibu ayam Siam. Kenapa takot Allah..mau ka junjung AlQuran ayat tersuci?
        Perut Anwar sudah berapa lama kau tak tengok. Dia asyik ke Bangkok…kau tidur peluk bantal. Jam Omega…kau gadaikan ke?
        Tapi maklumlah, Anwar bukan sebarang manusia kan? Dia anugerah tuhan sebagaimana dakwaan kau bininya yg tolol PAS dan DAP. Karpal Sign suruh langkah mayatnyer dulu nak buat negara Islam. Laki bini karoang cium celah kangkang dia yg bau kari dan pappadom..Yum Yum.
        Raja temberang, pembohong dan miliki kulit muka tebal melebihi kulit badak air nak jual Malaysia kepada kafir. PAS pulak jadi pencuci bontot Cina DAP guna lidah Mat Sabu. Hinanya Pakatan kaorang. Macam yahudi nak tanah Palestine. Mat Sabu kena tangkap basah…suami kau kenapa tak jerit HUDUD? Islam kah?
        Berani kerana benar, tapi Wan Aziah takut kerana peLIWAT bukan Allah.
        Kesian kan? Oh Azizah!
        PS; Video yg bakal dikeluarkan November, akan nampak muka suami kau masuk hotel naik pacuan 4 roda. Kau jer yg tak ade Wan Azizah. Puki kau pasti nak tisu..berpeluh nanti!

        yukh

        0

        0
        • jantan macho kentut merata-rata says:

          @anti PKR.& ANWAR = oooi bangang…….lari tajuk laaaa………..ini bukan psl anwar, citer ni psl Azwan Ali. Lain x buka blog lain utk luah kan perasaan………bodo semcm.

          0

          0
        • WIZZA says:

          mangkok tul arr, nak masok umah org tu pandai2 lee bg salam. nee tak main terjah ikut suka ati dio jew… lari topik bodo alam.

          0

          0
        • Org ada otak says:

          Ni namanya org takde otak. Nak melalak melolong tak kira tempat. Klu nk perhatian sgt buat iklan kt paper la! Dh pg main jauh2, sini tpt org bergosip bkn nk layan manusia mulut busuk mcm ko!

          0

          0
        • Nyah Cantek says:

          I setuju sgt ngan komen uolss , sebab sorang manusia , kecoh habis , yg si AA kemain lagi nganjing Saiful , mcm da gersang sgt nk main ngan DSAI , ish3 , taubat la uols k ..

          0

          0
    • makcik k-pop says:

      hade ke org nak myihir nko sbb jeles..? apa sumbangan nko smpai org nak jeles..? nko belakon pelem ke..? nko ada labum ke? nko ado?? takdo nyah…semua tu ko takdo…

      0

      0
    • Datin Maimon says:

      Min 41 : Tweets now solat
      Min 43 : Tweets lagi
      Min 46 : Tweets kata solat hajat..

      Ermm.. Bila masa dia berwudhu dan solat..?

      0

      0
      • Datin Maimon says:

        Min 41 : Tweets now solat

        * Min 42 : Berwudhu

        Min 43 : Tweets lagi

        * Min 44/45 : Solat..?

        Min 46 : Tweets kata solat hajat..

        *Pondan ni solat apa ek 2 minit je..? Mcm masak maggie lak 2 minit je.. Wakaka

        0

        0
        • zek says:

          ehhhh …you must be new in twitter

          0

          0
        • aku ko panggil sayang says:

          ko mesti tak paham konsep tweet… yang latest paling atas… so, tweet now solat tu yg paling akhir… adoiiya… tulah, kalau nak mengata pun, agak2 … jgn asyik cari salah org.. last last kita yang salah..

          0

          0
      • huahuahua says:

        min 40 dia wudu’ pastu solat,memaki,solat balik,memaki balik…hurmmm gi mekah gambo kemaen bergaya2 hah……ENCIK bercuti ke makan angen…….dlm melodi yg lepas mcam berhrap de yg pnggil dia berlakon…abes kalu da mulot cam haremmmmmmmmm, xde yg miant nk tgok pon…. p/s:gambar twitter ENCIK amt meloyakan tekak……..

        0

        0
      • ulatbulu says:

        dia solat dua minit je ke?????.kalau nak kelentong pon agak2 la…kan, dah caught in action….tuhan tu maha adill…ko nak kenakan orang,, last2 dirisendiri yang terkena….

        0

        0
      • razmaz says:

        wei korang…..baca elok-elok laaa…tweet tu kan paling latest paling kat atas. so sequence of event jadi lagu ni:

        Min 46 : Tweets kata solat hajat..
        Min 43 : Tweets lagi
        Min 41 : Tweets now solat

        lps min 41 tu la dia gi wudhu n solat. sangka baik la sikit nooooo

        0

        0
    • ko bukan mangsa tapi pemangsa wahai laserman says:

      pe mende lagi weh dgn ko ni laserman ?!!!!!

      dah x laku buat cara x laku !!

      pegi bersara ah..

      cara bercakap tu macam alim bagai..haprak

      0

      0
      • k-pop lover says:

        dia ni cam budak2… dulu time budak2 dlu, kami klu gaduh cakap gini la… jumpa kat PADANG MASYAR!!!! hahaha… betul la org cakap, makin tua akan jd cam budak2 balik…..

        0

        0
    • akulah AA says:

      Aku sebenarnya nak attack adlin aman ramliiii… Padan muker ko adlin!

      0

      0
      • kak mah (jiran datin maimun) says:

        Yu alls… Apa main ular2 ni yu allsss… Dah solat ke semua?
        Makan apa malam ni? Lapa yu allsss…

        Wahh AA kemain cantik mak tgk u kat melodi tadi.

        0

        0
      • kak mah (jiran datin maimun) says:

        Yu alls… Apa main ular2 ni yu allsss… Dah solat ke semua?
        Makan apa malam ni? Lapa yu allsss…

        Wahh AA kemain cantik mak tgk u kat melodi tadi.dah macam jantan

        0

        0
      • tah ape2 says:

        AA vs AAA?

        0

        0
    • macam2 says:

      sudah2la.dah bosan dgr cite artis AA ni. kalo dia baik, dy xkan bising2 mcm ni.please lah !

      0

      0
      • Miss_hujaN says:

        diva pondan kertu ni..kalau x di sihir pun..mmg dah perangai n mulut mcm kena tlebih sihir siam ngan jawa dah pun..

        0

        0
    • sarah_nina says:

      dia ni kalau cakap macam orang yang tak ade pelajaran.. ish,,ish…

      0

      0
    • pacik rokman says:

      azwan ali ni dah bape kali pegi balik mekah pun still tak berubah2. ingatkan makin bertambah baik. rupa2nya bertambah puaka mulut beliau. aku bosan dgn ko dowh…

      0

      0
    • suka hati aku nak cakap ape. says:

      buduh!publisiti murahan…dah org da mls lyn ko…bleyh tk ko jgn pksa ktorang sume utk mlyn ko???

      shit!

      klo tahu dosa pahala..pdg masyar sume tuh yg ko sdp ngata org tkdak saman tu skali2 dorg angkut ko masuk api!!

      ni lah akibatnya kalo blajo agama tk hbis!

      0

      0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      satu jek persoalan ak skang nieh………

      nape dia nieh selalu sgt cari gado and cari pasal ngan org len….

      sometimes org 2 xdak over mana pon.dia lak lebih2 p wat citer mcm2…

      serious……encik aa nieh remind me 2someone….dulu ada sorg clasmate sebijik cam pngai encik aa nieh…

      habit dia hari2 mari skul dok wat propa and wat gosip utk MENCAPUBKAN diri sendirik…….

      sadis sungguh dgn golongan2 camnieh.

      S.I.G.H~~~

      0

      0
      • Queen.Of.Goldfish says:

        pengakuan jujur dari hati saya~~~

        ANDA SGT OVER….DAN GEDIX KETERLALUAN…

        sekian…….

        peace yawwwwww

        0

        0
    • pelik tp benar... says:

      Hehehe..lawak tol dgn cerita AA tu…kite sini pon nak share cerita…teranjat kite bile satu ptg yg suam2 kuku tu tetibe muncul ular hmpir2 serupe dgn cite AA tu muncul depan umah…depan umah ok bukan belakang dapurrrr….hehehehe…lak tu kite pon duduk area2 hutan batu gitu…tempat yg di jaga rapi…jerit2 pekik2 mintak tlg org tangkap ular tu….sb kite geli tgk ular tu…jiran2 pon dtg ler tgk..dah cam sarkis pon ade…tetibe dtg lak sorg budak ni…dgn selamba tangkap guna guni je serkup..pastu ckp kat semua dgn muke selamba…’SORRY ULAR NI ADIK YG PUNYE TERLEPAS DR SANGKAR MASA NAK BG MAKAN’….nasib baik tak kena hempuk2 ular tu cam AA wat…tak bole bayangkan kalu buaya yg dtg…hehehe..apa agaknya langkah seterusnye AA wat…cube bygkan…hehehe
      so moral dia…bukan org sihir2 AA lah…tp ular tu kelaparan so cari tuan dia tak jumpe…alih2 tgk ada lauk BESAR PUNYEEEEEEE!!! dlm umah AA..tu yg nak d hadapnye..alih2 dah kelam barzah…so…jgn suka2 tuduh2 org..sb kite pon tak sure tol ke sihir…ntah2 diri sendiri takut dgn bayang2 sendiri kot…cam org tua2 pesan..kalu kite selalu wat jahat..benda baik pon d sangka jahat…ni lom kire dosa AA hempuk2 ular tu…ok ler debok…caw kiahhhhhhhhh…ahahaha…
      P/S:jnji tak nak ckp docher2..tp hurmm…renung2kan..tp jgn lama2 takut kena sawan…

      0

      0
      • Tips says:

        tu lah, dulu rumah aku pun pernah ular mai…takde pulak kitorg fikir dia ular sihir ke apa.
        Apa-apapun, tips dari bapak aku–Kalau nak beza ular biasa dengan ular sihir, ular sihir mata merah dan boleh kelip-kelip mata. Ular betul mana boleh kelip mata.

        0

        0
    • nokia cikai says:

      yela tu ntah2 Allah yg nk bagi petunjuk,nk bg ko sedar…sesedap je ko ckp de org nk sihir..sbb ko tebawak2 myampah kat artis realiti tu la kot ko dpt ptunjuk(klu ptujuk ko tu mimpi la)

      0

      0
      • strawbery_ijau muda says:

        ito bukan ular sihir..tp ular peringatan dr Allah supaya ko tu insaf sikit…
        berlakon tarak jgk menyanyi jauh sekali ke laut… kontroversi jerk..ko hingat ko to DIVA ke AA…

        0

        0
    • ayu says:

      tak yah komen banyak2…

      tengok gaya bahasa dia melahar manusia pun dah tahu jenis manusia macam mana dan kebenaran ceritanya.

      Kalau betul pun…no wonder lah.

      isk.

      0

      0
  2. marya says:

    Artis neraka team? Kesian betol aku tgk diorang ni. Bahasa ape ntah yg di guna.

    Dunia oh dunia~

    0

    0
    • diena says:

      siapa dia nak tentukan org ahli neraka ? dia dah dpt surat jaminan yg dia akan ke syurga ke ? td aku dgr kat dalam melodi dia kata dia dah hempuk sampai bkecai pun ular tu.. yg aku tahu la kan org2 tau ilmu sihir ke alam2 ghaib ni kla ular sihir ke..lipan sihir ke benda tu akan ghaib mcm tu jer.. tp kla dah berbangkai tu ntah2 mmg ular sesat masuk dapur ko azwan ali ooii.. x heran la kla ko duk tgh bandar pun skang ni kan gajah pun bleh sesat kat bandar..stakat ular apa sgt lah.

      0

      0
      • filah says:

        btul2.. umah ak kat kl ni pun penah masuk ular sawa.. 2 jam mnunggu pertahanan awam g angkot..

        perasan lebih org nak uat jahat kat die.. mulut die yg jahat.. adoiii

        0

        0
        • jantan macho kentut merata-rata says:

          ya betoi betoi, rmh aden siap vavi hutan msk pagar. tak heran pun……sebab binatang takda gogle map.

          0

          0
  3. hottttt dedat says:

    wow…………………………….

    0

    0
  4. ayman says:

    Ya Allah..Ada Org Hantar Sihir?Tpi Dah Siasat Dulu Ke?Papepun Banyak2kkan Ayat Kursi Tuk Pendinding Diri…Kalau Boleh Berubat Dengan Ustaz Ke Minx Pendapat….Kalau Kita Terus Buat Statement Kt Melodi…Bahaya…Elok Kita Berubat Diam2 Je..Inshaallah..Selamat….

    0

    0
  5. cik Kembang says:

    Laporan nih tepat ker?? jgn jadi batu api neraka uols

    0

    0
  6. ulalala says:

    weeehhh.. aku tak paham. what’s going on?

    0

    0
  7. Lagubestbest says:

    Sebab ada post macam ni lah azwan ali masih wujud lagi sampai sekarang walaupun sebenarnya dia dah tak diperlukan dunia dah. Please lah, ban je azwan ali dari timbul di mana-mana. Azwan ali layak kita ignore je buat tak tahu dia nak jadi tua kutuk ke nak jadi baik ke, lama-lama dia sedar lah dia dah tak diperlukan.

    0

    0
  8. akusukekritik says:

    First skali, aku mmg myampah lau melodi dok sibuk cari azwan ali ni..dah x de story lain ke nk share..boring dowh asik azwan ali je..nak rating tinggi ke..aku mmg meluat kalau azwan ali tu bg statement:
    1. G umrah 8x kecoh 1 dunia..bangga sgt..tunjuk kt org yg die tu suci la..lau tgk melodi yg lps2..bp kali die sebut ‘g umrah’..byk kali smpi aku rs die ni dah tahap riak..so lau riak amalan x jd pape pun.,.
    2. x hbis2 ckp yg die tu diva yg ade follower 1juta la..heloo x de sape pun nk jd follower ko..diorg tu follow ko sbb nk tgk korg bgadoh cam hanjing..nk tgk tahap artis yg x matang ni..klu btl ko de fan yg byk ko dh dpt anugearh ABP 8Okali bturut2..boring tul..
    3. Ok semua owg tau ko dah berubah jd baek..x jadi pondan dah..ko sndiri ckp ko dah berubah kan..tp x perlu nk publish kt twiter ke yg ko ni nak solat la, nk derma kt anak yatim la..saje je nk bg semua org tau..bajet nak tau ko tu alim r..tau x hukum riak tu ape..ape yg ko buat; x kan dpt ape2..
    4. Trend saman..sikit2 nk saman..sikit2 nk saman..adoyai..lau org dah tamak harta, duit byk tu je r yg korg pk lam otak tu..
    5. Sbnr ye kitaorg semua dh bowin,’ x suke , meluat tahap nerake tgk muke azwan ali kt tv..

    0

    0
    • AKUUUUU says:

      AA??? eiii geli ak dengar!!!! akusukekritik ak stuju ngan kau klau dia tu ikhlas nak bwat kebaikan xder nyer nak gtaw kt smua apa yg dia nk buat…….nak solat pon nak abaq kt org knapa kau xp solat ja terus klau nk tweet pon ni nak kna gtaw dlu kt org!!!! meluat ak dengar dia ckp kt tv mcm dia baik tersangat2 jaga mulut kerana mulut lah nnt kta kna humban kt neraka nnt!!!!!

      0

      0
    • komenkomen. says:

      ku tak sokong sape2. tp memang pndgn sendiri.. betul lah kalau dah banyak kali g umrah rasanya seseorang tu akan sedar & sangat2 teragak-agak na sebut perkataan2 yg ta elok tu. lbih2 lagi samakan manusia dgn binatang. Aku pun bukannya baik dgn, umrah pun tade rezeki lg na pergi tp tulah semua org yg betul2 matang, berfikiraan pnjang & sentiasa berfikiran +ve takan buat/sebut bnda2 mcmtu xpecially depat kamera. apa guna pengajaran yg kita dpt masa mengerjakan umrah? mana letaknya keinsafan? sy pernah tgok, melodi masa temubual AA ni dia ckp tade job pun brg2 sume berjenama, siap tnjuk lg. tp ehm, tak perlu lah kot tunjuk. patut bersyukur sbb tak semua org mampu beli brg2 tu sume. contohilah, aznil yg sntiasa cuba buat baik dgn sume org trmasuk kanak2 & org tua. mungkin sbb tu lah aznil masih ada job smpai skrg & rezeki tak putus2 sbb dia dpt doa dri org ramai. contoh dah ada depan mata.

      0

      0
  9. anti kecoh says:

    wahai AA kitorang faham kerja sihir itu khurafat.. pak dukun mana yg kau percaya sgt kata artis tu buat kau?.. percaya pak dukun pun boleh menyekutukan Allah.. org beriman/beramal tidak akan bercakap tentang kebesaran Allah dengan cara riak atau menghina org lain… *pesan pada diri sendiri yg belum sempurna*

    0

    0
  10. Ustaz Don II says:

    Usahlah terlalu yakin bahawa amalan kita cukup untuk bekalan di akhirat kelak. Sedangkan nabi Muhammad saw sendiri bertaubat setiap hari! Dosa sesama manusia adalah salah satu* dosa yg tidak dapat diampunkan Allah SWT kecuali mereka sendiri bermaaf-maafan. Allahu a’lam.

    * syirik kepada Allah juga adalah dosa yg tidak akan diampunkanNya.

    …Nau’zubillah.

    0

    0
  11. reban ayam says:

    mcm2 la retis ni..sihir la tu la..ni kait dgn ifa raziah ke yg die ckp ko tu sakit x sedo2..hahaha…udoh2 le tu..xyah jd artis..cri koje lain..dh tua2 ni tobat2 la yer..

    0

    0
    • hitam masni says:

      oh patutlah Ifa raziah marah dalam twitter. katanya si kertu kutuk dia dalam tv, padahal ifa x bising pun. ingat dia nak kaitkan ifa sekali dalam hal ni. ceh.

      0

      0
  12. remot says:

    letih aku dgn AA ni, neraka lah kau ni

    0

    0
  13. theanswer says:

    sihir tu dh dosa besar. kalau tuduh org sihir kite tanpa sebarang bukti lagi la dosa besar. aku rase die ni tayah sihir pon..mmg dh x relevant dlm industri kita. aaron aziz duk diam depan tv pon lagi laris dari AA yang ckp byk.

    0

    0
  14. bosan ngn AA ^^ says:

    xda keja len dia ni bornk aku tgk ko sshhhuuuuhhhh!!! klo ko 2 bek sgt…. alim sgt….. xda la org xska ma ko…. ^^

    0

    0
  15. curlassssss says:

    sukati dia jeee kte org len Neraka team…who’s AA nk judge org 2 ahli NERAKA or ahli Syurga?? dri sndiri yg brkata2 2 pon blom tntu d jmin msuk Syurga…”2 ekor pling hina lagi jijik”..ayat ko mmg BEST arr..ko sdg mghina ciptaan Allah….ko pon sme jer..pndi ckap jer..blah la AA…tobat bebanyak….
    one thing, mcm mn ko tau org tu org ni yg hntar ular sihir kat umah ko??? diorang gtau ke?? keeee….ko upah PAK BON c bomoh 2??? sme syirik 2…xde beza..wakakakaka…..oppppssss!!!!! aku kne jge mulot aku nih..kang xpasal2 AA nk saman aku plak pas ni..awwww…..

    0

    0
  16. An Non Sense says:

    DIVA PROPA tak abis-abis ko ni AzwanNUR…..

    0

    0
  17. aku le.. says:

    wats goin on??cer cite sikit..sapa 2 org yg AA dok kata tu..cer cita cer cita..

    0

    0
  18. koiwatikoi says:

    amboi2..jumpe dipadang masyar.
    awk tu AA da bsedia sgt ke amalan2 tu?
    ape2 pon bayakkn la ngaji utk pdinding diri.
    jgn tlibat dgn mende2 syirik.

    0

    0
  19. lipan says:

    buang tebiat gamaknya ..

    0

    0
  20. lis says:

    Moga AA diberi hidayah olehNYA.

    0

    0
  21. SAYA says:

    mcm sial je dia ni..ko tu esk2 jdi kayu api neraka tau..benci org mcm ko aa!!

    0

    0
  22. olala says:

    sihir memg salah. tp kalau ye pun org tu sihir ko, ko patut hadapi diorang gune ayat yg berhemah. ni statement perasan bagus punye. ayat tkleh blah. memaki hamun bagai. mcmlah die tu sebaik2 manusia sgt.

    neway, aku paling pantang kalau artis malaysia ni suke2 ati je sbut2 psl syurge, neraka, padang masyar mcm ni. perkare cmni cm dibuat mainan oleh mereka . nmpk sgt tak matang walaupun dh semakin berusia.

    ape2 jela azwan ali wey… mcm budak2 pon ade. nk still idop dlm industri la katekan…

    0

    0
  23. Qayyim says:

    Sape yang sihir ni dosa bsar,sape yang jahat sgat tu

    0

    0
  24. gua says:

    woi azwan bapuk…cara ko cakap melambangkan ko ni adik beradik setan jugak la….menyampah giler gedik nk mampos..SIAL2…
    ingat pg haji dh berubah..tapi bapuk terhuina menang TETAP bapuk terhina..

    0

    0
  25. As-Syifaa says:

    Mak aihh..sepanjang2 komen yg aku duk bace dari atah smpei bwh,xde sowang pun yg suka AA..yer la..cuba tgk bahasenya..amat2 menyentap hati kita sbg islam dan org melayu malaysia yg kaya dgn budi bahasa asal2nya..

    apo laie boleh dikata..kdg2 Allah menguji seseorg tu dgn rezeki yg lebih.dpt g umrah berkali2.tp dalam masa yg sama,manusia ni kdg2 tak tersedar yg Allah juga sdg menguji lidahnya dlm menuturkan sesuatu.setahu aku la..kalo ustaz2 yg mengamalkan perubatan islam yg mengubatkan penyakit2 sihir/ilmu hitam ni mcm darul syifa dan sbgnya,mereka takkan sesekali memberitahu pesakit siapa yg sihirkan kita,melainkan dia akan kata semua penyakit dtg dgn izin Allah,dan dgn izin Allah juga ia akan sembuh.tu saja..tak caya boleh tanya usz.dato’ dr.haron .din.(rasanya semua org kenal)

    kalo jenis yg siap bagitau nama bagai siapa yg sihirkan,itu TOK MOH namanya..mempercayai tok moh sama juga kita menyekutukan Allah.dan diantara dosa yg tidak akan Allah ampunkan diakhirat kelak ialah “menyekutukan Allah dgn perkara lain”.yakni syirikkk…

    sekian.selamat beramal AA..

    0

    0
  26. baby says:

    azam tahun baru dia kan nak folus kerjaya – kononnya.
    ini adelah salah satu langkah la. – MASUK MELODI, KONON KONTROVERSI DAN KONON DAPAT NAIKKAN NAMA DIA BALIK YG DAH TAK DE DALAM INDUSTRI NI.
    PROPA azwan ali. ular sesat kat rumah kau pun kau kata sihir.
    aku tak rasa salah MELODI. mgkn azwan ali call PAKSA diorg buat liputan. kene bayar ke. and mmg tugas diorg.
    HAKIKATNYA – dia jeles dgn 2 org yg dia kutuk tu sbb diorg masih punya job drpd dia? jangankan mengacara, artis jemputan mana2 rncgan TV/radio pun takde org nak jemput dia.
    aku taknak cakap pasal umrah, syurga neraka, pahala dosa dia. aku tak layak. tapi yg pasti, cara dia berMEGAH DIRI sedangkan dia tak punya apa-apa buat org meluat. bila org dah start meluat, itu digelar RIAK. (harus diingat – riak tak riak, ALLAH berkuasa menarik nyawa, rezeki, hidayah bila2 masa dia nak)
    dia terlalu RIAK sampai dia tak sedar yang ALLAH dah tarik sikit demi apa yg telah ALLAh kurniakan kat dia.

    Bukti: –
    1. pergi umrah 8 kali, mulut masih tak berubah. serious, tak nampak perubahan dia langsung! (seseorg yg dah betul2 insaf, dia takkan hina kejadian ALLAH, paling penting. intonasi suara tu, gaya percakapan dan bahasa yg dikeluarkan tak menyakitkan telinga.)
    kalau dia betul2 berubah, dia akan cakap “sy dapat suspect sape yg buat, tapi sy xnk ckp sbb ini akan mengaibkan mereka. biarlah antara sy, dia & ALLAH sahaja.” itu dah memadai. jgn komen lebih la nk lahar2 org.

    2. twitter name – azwannur
    (mmg ade lelaki nama nur. tapi nama dia takde nur in the first place kan. ape motif dia letak azwannur? nak tunjuk dia dapat nur kononnya ke?)

    kesimpulannya, kita tak layak nak judge dia. sbb kita pun tak sempurna. azwan ali ni pun skrg kita dah tak boleh nak buat apa. dia dah tak boleh menerima teguran. ape yg kita boleh buat ialah jadikan dia sbg pengajaran dan minta di jauhkan. amin.

    p/s: beringat2 mengutuk melahar orang. kau tak tahu bila ajal kau. nak mati bukan sbb sakit kena SIHIR atau accident atau sakit tua. kalau tuhan kata “kun faya kun” silap hari bulan tali beg LV kau yg kau bangga kan tu boleh terjerut leher kau. :)

    0

    0
  27. jagut says:

    AA fuckin’ shit gay

    0

    0
  28. kuya says:

    ish dia ni asyik bersangka buruk je keje.org lain byk lagi keje nk wat kot drpd dok jampi2 ko tu

    0

    0
  29. Ibu muslimah says:

    Berlatih cakap elok-elok, bersangka baik.. akhir nya kebenaran akan terlihat. Dah banyak kali mencium Hajral aswad tentu ada kesan di hati.

    0

    0
  30. triple j says:

    i boleh percaya lagi tang org hantar sihir (psl sapa la yg taknak sihirkan org mcm aa ni?), hantar ular dsb. tapi kurang percaya bila aa claim dia pi bunuh sendiri ular yg dikatakan berbisa gila tu. lepas tu siap boleh buang bangkai tu. i mean, manusia mcm aa, bunuh dan buang ular?ish geliiiii awww!!

    i rasa ular tu bunuh diri psl dengar makihamun dan caci carut aa masa tu.

    0

    0
    • Cik Nad says:

      ya lor.. macam mane rupe dia ketuk ular berbisa gila tu ek? apsal laa krew melodi tak soh dia buat demo bunuh ular tu.. he-he

      0

      0
  31. HAKTUIH says:

    henchek azwan ali ! simple je. p muhasabah diri ko tu byk2 !

    0

    0
  32. Nur says:

    waallahhua’lam..

    0

    0
  33. terbakor says:

    macam macam.. dari dulu Azwan Ali tak habis2 dgn kontroversi..

    0

    0
  34. confius~~ says:

    ade logik x kalau semua kengkawan artis yg antar sihir kat AA pakat beramai2 komen kutuk AA,, alah,, nak tutup kes yg die tu yg penghantar??? jeng jeng jeng…

    0

    0
  35. mak ngah says:

    lantak ko la azwan….

    0

    0
  36. awan dania says:

    buat apa nk jeles dgn dia ni sampai sihir menyihir. bukan ngetop pun. baik sihir askar yahudi yg duk bedil palentin lg baguih kot. relevan tk komen aku ni?

    0

    0
  37. student bandung says:

    huarghh ngantok

    0

    0
  38. hahuhe says:

    AA adalah contoh [email protected] celebriti yg pi mekah tp balik mcm tu juga..mulut ttp mcm longkang..lebih dasyat dari sblm pi mekah pun..itu disebabkan niat pi mekah tu tak betul agaknya..Artis lain pun ramai yg balik tp perangai kekal sama..bukan artis saja bukan artis pun ada yg mcm tu..biasanya specis mcm AA ni lah..Ego tahap Diva..hipokrit pun tahap diva..job pun dah sunyi..kerja kat twitter jer..kutuk kwn2 artis yg ada job..dengki tahap diva..tak pernah bersyukur..suka cari perhatian..nak naikkan nama semula..yg dah dilupakan org..suka cari gaduh dan tak sikap SABAR pun tp ayat bajet psl agam bukan main..mcm seorg yg pakar dan mahir sgt2…Moga AA akan diberi petunjuk dan hidayah drp ALLAH…kita doakan yg baik2 jer..

    0

    0
  39. lolok says:

    ok Gay.

    0

    0
  40. minah latah says:

    subhannallah…dimanakah keimanan seorg islam…..nabi muhammad biar pun dihina dicerca tetap tidak menghina sesama insan….disitulah indahnye islam…

    0

    0
  41. raeiz says:

    die ckp kat melodi die ade ramai penyokong….nak undi sikit, sape penyokong AA sila DISLIKE komen aku n sape yg x sokong AA sila LIKE aku! yeah! nk anta kat melodi survey ni…

    0

    0
  42. Sarah says:

    Udah2 la tu, AA. Da masuk tahun 2012 da, bwk2 lah berubah. Cube senyap sikit, cube ubah cara percakapan tu, jgn lancang sngt. Naik rimas la, tiap kali kontroversi, mesti AA dan issue “2 artist” ni. Balik2 crite yang same. Maybe da tkde modal lain kot, sbb tu buat crite mcm ni… Renung2 kan la, AA, da masuk tahun 2012 da, forget about it and move on!

    0

    0
  43. Menyampah Ngan AA says:

    alang2 la sihir suh MAMPOS…!

    tak abes2 ngan mulut laser ni…

    0

    0
  44. Nasron says:

    Surat untuk Azwan Ali,
    Kehadapan kekanda Azwan Ali…….alamak silap….

    Kehadapan Adinda Azwan Ali……errr betul ke ni…silap lg

    Kehadapan Nyah Azwan…..Betul ke nyah…mcm da operate je…..

    Mls la nak tulis surat…pening aku….

    (Mcm mana la nak laku, peminat nak tulis surat pun tak tau nak panggil dia apa. Inikan pula produser or pengarah filem).

    Dia sendiri konfius dengan diri dia.

    0

    0
  45. Norma Jean says:

    Aku rasa ular tu bukannya ular sihir, tapi ular sesat. Tak pasal-pasal jadi mangsa tuduhan sihir. Kesian ular tu, mungkin dia nak tumpang lalu ke, sesat ke. Dia tak bersalah.

    0

    0
  46. saya ker says:

    eh eh..saya baca statement AA …. perkataan maki makian yang digunakan oleh sesetengah tukang komen sama juge dengan AA..tibe2 teringat pantun lama :paku dulang paku serpih..kamu fikirla sendiri sebab saya dah letih…dunia dunia.. jom kita istighfar ramai ramai….

    0

    0
  47. ShashaCahaya says:

    Ish ish…
    Astagh…..

    0

    0
  48. nana wan lebo says:

    dulu suka dgn AA nie..lama2 dah menyampah…tak guna sembahyang tonggeng terbalik tapi dok maki hamun orang, cari gaduh dgn org..dah pegi haji pun tak berubah2 lg mamat yang perasan bagus nie…hiduplah kat dunia ni dgn maki hamun org jer….tu pasal hidup tak senang sb dok maki hamun org jer…..busuk punya olang…….

    0

    0
  49. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ape2 pn kite orang melayu islam mana leh buat2 orang pakai bomoh2 ni semua ! tk takot dosa ke !!!!!!! kadang2 kawan baik pn leh buat kawan sendiri yg tidak di sangka2 nye kawan………..itu pendapat minah jambu ajeeee bab tu kawan baik pn minah jambu tk cayaaaaaa…………lebih baik jangan campor banyak kawan………

    0

    0
  50. MKH says:

    apasal la wartawan rajin melayan dia ni..dah takde citer lg best ke.. konfius konfius

    0

    0
  51. none says:

    ckup2 la encik azwan ali oi..x abis2..adoii..hu2..

    0

    0
  52. hamba says:

    Menuduh tanpa bukti. Mereka-reka cerita, menfitnah org lain, semua tu pbuatan keji yg patut dijauhi.
    Semoga Azwan Ali mndapat hidayah dr Allah,lgpun x elok sesama agama,sesama bangsa bgaduh…
    Contohi Aznil. sentiasa miliki sifat yg menyenangkan.

    0

    0
  53. copy and paste aje.. says:

    Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: “Seseorang hamba yang membicarakan sesuatu yang belum jelas baginya (hakikat dan akibatnya), akan dilempar ke neraka sejauh antara timur dan barat.” (Riwayat Muslim)

    Rasulullah telah bersabda yang bermaksud: “Sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari Kemudian, maka hendaklah dia mengucapkan perkataan yang baik dan kalau tidak, hendaklah diam.” (Riwayat Bukhari dan Muslim).

    Imam Jaafar al-Sadiq AS berkata, “Orang yang mengada-adakan cerita palsu tentang orang Mumin dengan tujuan untuk menghinanya, Allah akan menghinanya pada Hari Pengadilan.”

    Hadis Rasulullah s.a.w. Diriwayatkan daripada Huzaifah r.a katanya: Aku telah mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: “Tidak masuk Syurga orang yang suka menabur fitnah.”

    Allah meletakkan dosa membuat fitnah lebih buruk kesannya daripada membunuh. Firman Allah bermaksud: …fitnah itu besar (dahsyat) dari melakukan pembunuhan… (Surah al-Baqarah, ayat 217).

    0

    0
  54. amalina dangdut says:

    urat kepala dia da putus la wei.. tu yang duk meroyan sorang2 ntah hape2! SUMPAH MELUAT NGAN NYAH TAK SEDAR DIRI NI!

    0

    0
  55. cempaka says:

    Ya allah, tak guna la tulis kat twitter nak solat la, solat istiqarah la tapi memaki hamun dan menuduh orang sebarangan..macam tak guna je solat kalo cenggitu..kan?orang yang solat ni mestilah berhati mulia..azwan ali ni umur dah makin meningkat rasanya duk rumah berzikir dan dekatkan diri dengan Allah la..Insyaallah takkan ada orang nk sihir awak =)

    0

    0
  56. Mama Meera says:

    AA u ni bateri cap ape eh?u kalau ckap x benti2 la…huhuhu.

    0

    0
  57. Kertas Double A says:

    aku sian kat mak bapak dia sbb ada anak cam AA…sian sgt…rs2 ular yg masuk tu adalah ular dr neraka la AA…selamat beramal dan menjaga nama baik mak bapak AA yg da tua..sian sgt…sob…sob…sob

    0

    0
  58. Cik Ram says:

    AA ni dah berapa kali p mekah tapi perangai getting worst. Brubah lah AA. Tuhan sajer nak uji kamu ni.

    0

    0
  59. Saya x berapa alim says:

    Azwan ali, please berubah.. u dah makin tua, kubur makin dekat. apa kata ko pupus jer dari industri nie and please go away. DP twitter ko tu dah macam diva, cakap “BYE DUNIA PONDAN” but still bergambar, bergaya macam pondan. KO CAKAP X SERUPA BIKIN.. please, go away, bina hidup baru, pleaseeeee… i really hate u

    TQ. Ikhlas dari salah seorang penduduk malaysia.

    0

    0
  60. lily says:

    la…nasib baek tak mati jer….mak tk kose dgn u ols…lah AA…ker..AAR ker…yang penting AAK

    0

    0
  61. ha mi kua says:

    oh well…ini lah dunia artis..but need to tell sumthin..kalau tak ada bukti jgn tuduh melulu..menuduh lagi dosa..sumtimes kerana mulut badan merana..diam itu ada lah senjata yang paling mujarab. tak ada gunanyer lantang bersuara…dan lidah ada lah anggota badan paling berbisa…lebih tajam dari pisau..back off frm dunia artis kalau rase banyak sangat orang denki hati…

    0

    0
  62. aa says:

    anuar bebasss!!!!!!!!

    0

    0
    • AKU says:

      ye sbb DNA lame leh pakai.. kan die x nak bagi DNA yg betul.. eeeekk lantaklah kalo nk tau betul ke tak kita tengok kt akhirat nanti ye

      0

      0
  63. apa da says:

    aku nak syer kan pengalaman aku dl pnh kene sihir di org…aku sendr pun x tau aku di sihir sampai la bapak saudara aku yg beljar dgn prbtn islam nie jumpe aku tu pun terjumpe coz dia dtg raya ke rumah aku…dia kata dia ada bljr jd sape2 nak scan blh lar…aku gan cousin2 aku pun sk2 la scan…dia org semua ok aku jer tersangkut…berubat2 dia mmg ckp semua nie dtg dr allah n kembali kpd allah…aku pun x fkr kwn2 aku yg sihirkan aku…tp mlmnye aku mimpi kwn2 aku ms aku study yg shrkan aku coz aku tlk lamaran seorg mamat kawin mutaah ms study dl…tak ke gila ms study ajak aku kawin mutaah…lps berubat aku pun dpt jodoh huk3x…tp aku tak pun maki hamun n mara2…coz aku tahu apa yg terjadi pun atas kehendak allah swt…

    0

    0
  64. saya ok jer! says:

    dia ni kan. walau konon kau MULIA. TAK PERLU KECOH KOT………. MACAM KAU SORANG JE MULIA DEKAT DUNIA NI?

    0

    0
  65. KITA MANUSIA BIASA says:

    “BARANGSIAPA YG TIDAK MENEGUR KEMUNGKARAN, MAKA DIA TURUT MELAKUKANNYA JUA..”

    ADA 3 PERINGKAT CARA KITA MENEGUR..
    1.TANGAN (PEMIMPIN YANG BERKUASA)
    2.MULUT (TEGURAN & NASIHAT)
    3.HATI (PERASAAN TIDAK REDHA ATAS KEMUNGKARAN ITU)..INILAH SELEMAH2 IMAN..

    RENUNG2 KAN LAH..
    SELAMAT BERAMAL..

    0

    0
  66. logikka says:

    itu tanda ko byk musuh AA. org bermusuh dgn kita sbb perangai buruk kita. berhentila berkata buruk ttg org, berhenti bermusuh dgn org, Allah suka, manusia syg

    0

    0
  67. aper-aper je says:

    azwan sudah-sudah le….ckp psl agama mcm bagus sgt…padang masyhar la…balasan ALLAH la….tp ko tu aku tgk x berubah-ubah pun..dok camtuuuuu jek…..dok maki-maki org sesuka hati……insaf-insaf le…..berubah le demi kebaikan diri sendiri……….

    0

    0
  68. Khaira says:

    avatar kt twitter tu xbleh blah….. selamat tinggal dunia pondan konon… tp x say Hi to dunia lelaki sejati….. aiyooo….

    0

    0
  69. Aizrul says:

    dia nih kalau wartawan tanya mesti guna ayat AAK…. tapi itu pun selepas dia maki hamun org dulu, sumpah seranah org dulu then last baru cakap ADA AKU KISAH….. hihihi ko sumpah seranah tu, maki hamun tu tanda ko xkisah ke??? dia cakap ada aku kisah tu dgn harapan org budget dia DIVA tersohor la tuh…

    0

    0
  70. Dinda says:

    AzwanNur aka AA nie dah dekat2 nak giler tak lama lagi…. kalau kat twitter dia tu semua org salah semua org tak betul….mcm dia jerk yg bagus kat muka bumi nie…. berlagak jgn ckp lerr…. beli bantal seratus lebih pun nak kecoh…. beli bg LV abis riuh satu dunia …ntah2 petaling street punya dia kirim kat jiran sblah umah….huhuhuhu…. udah2 ler tu azwan oiii…. nko tu dah senja… bawak2 ler tobat…. kalau dah semua org kau nak buat musuh …contoh yg baik ker tu??? pi ler register jadi tok bilal kat masjid taman umah nko tu lagi baik dari dok menyalak jerk nak menghentam org…. yg pengikut dia aka pollotot…bleh plak korang dok menyokong si AA nie…sanggup korang di label cium BONTOT si azwan…bodoh betul korg erkk….insaflah….. azwan kau mmg dah xlaku…. industri nie pun tak berminat nak amik kau lagi…. apa jer rancangan yg kau hos ada jerk kontrovesi yg kau cipta…. udah2 lerr…. pi jual rendang mak kau tu…buat duit kocek nak beli beg LV …katanya….huhuuhuhu….bongok punya AzwanNur

    0

    0
  71. sendu says:

    aku tau soalan aku ni akan mengundang cercaan. tapi sape dua artis team realiti tu?

    0

    0
  72. peah says:

    MyamPah aku dgn muker dia ni..meriyan xBerteMpatt…nyahhh..~~!

    0

    0
  73. tutup mulut says:

    yang dok komen pun pakai ayat macam Azwan Ali. kahkahkah!

    0

    0
  74. ada aku kesah says:

    tiap kali mak aku tengok muka si AA ni mesti mak aku ngucap.. terus paling muka.. takut tengok si AA ni… mulut dia terlalu … sumpah seranah orang.. siap ckp jumpa kat padang masyar.. macam tak takut tuhan tu melihat apa yg dia sendiri buat, ckp dan lakukan… issh ngeri ngan dia ni la.. nauzubillah…

    0

    0
  75. Bantuan Ikhlas says:

    PADA YANG SUDI MEMBANTU~

    salam. Dgn rasa rendah diri berhajat ingin menolong seorang kawan yang berada didalam kesusahan dan memerlukan duit dlm kadar segera. Ida Baba dan suaminya Anuar Aziz memerlukan duit sebanyak RM18k utk pembedahan anak sulung mereka yang hanya berumur kurang 2 bulan kerana mengalami masalah jantung. diharap semua yang membaca msg ini dpt memberikan bantuan kepada pasangan ini kerana selama 4 thn mereka menantikan kehadiran cahaya sulung mereka… both of u, kesabaran kamu berdua diuji lagi… sila share..
    nama anak:Hani Zahra Anuar, anggaran kos pembedahan:rm18k untuk pembedahan P.D.A ligation. account Zuraidah baba (maybank) 1123 5200 8292 (cimb) 1215 0064 7625 21

    0

    0
    • abc says:

      salam… tak salah mohon bantuan dr mana2 pihak tp kalau mohon kat sini rasanya ramai yg tak percaya ni tipu ke tak…

      kalau nak pegi la kat stesen tv RTM dan TV3… baru org bleh percaya…

      0

      0
  76. HUMMER69 says:

    AGAKNYER…. ULAR YG AA HEMPUK
    TU ” ULAR” DIA SENDIRI YG TERKELUAR
    DLM SELUAR KOT..
    TU SEBAB KEJANTANAN DIA DAH
    MELEBIH KE PONDANAN..
    AHAKS! :-D

    ASTAGHFIRULLAH…
    WAHAI ENCIK AZWAN ALI..
    *ku tak nak panggil nama kepondanan
    mu kecuali terbukti benar jika kamu adalah
    khunsa. Jika ku panggil mu azwana nur alia
    berarti ku mengalak mu melawan takdir Allah SWT*

    KU BLOM MENJEJAK KAN KAKI KE TANAH SUCI.
    KU BUKAN ARTIS
    KU PUN BUKAN KAKI BRANDED
    *kalo bilang ada branded ori Hermes, Mont Blanc etc
    nanti di kata riak pulak kan… :-)*
    SEDAJAL2 KU DI RUANG NARA NI
    KACAU2 BUAT MERIAHKAN SUASANA
    DI SINI… TAK LER SAMPAI TAHAP MEMFITNAH
    ORANG… KERANA MEMFITNAH TU LEBIH
    BERAT DOSA DARI MEMEMBUNUH..

    ENCIK AZWAN… KO PATUT BERSYUKUR
    DAPAT MENJEJAK KAN KAKI KE TANAH SUCI
    BERKALI2… BERUBAH LAH KE ARAH
    KEBAIKAN SEBELUM TERLAMBAT.
    JANGAN LAH JADI ORANG YG RIAK,
    ANGKUH, SOMBONG, LANCANG MULUT.
    SEGALANYA PADA KITA ADALAH MILIK ALLAH..
    JGN SAMPAI ALLAH MURKA DAN TARIK BALIK
    SEGALANYA APA YG ADA PADA KITA.
    BERUBAH LAH KE ARAH KEBAIKAN AZWAN..
    JANGAN SAMPAI MENYESAL KEMUDIAN HARI.

    KU TENGOK MU NI DAH MACAM JANTAN MEROYAN..
    HIDUP MU JIWA MU SEBENARNYER KOSONG.
    GI LAH BERUBAT TENANGKAN JIWA MU
    YG PORAK PERANDA SECARA SPIRITUAL..

    SELAGI MU DGN PERANGAI AHLAK MU BEGINI..
    SEMAKIN RAMAI YG MEMBENCI.
    JANGAN SUKA2 SUMPAH SERANAH ORANG
    AKIBATNYER SUMPAHMU TU AKAN MAKAN DIRI SENDIRI.
    TAK PERCAYA…..????
    BUKTI NYER DAH KELIHATAN..
    TENGOK AJELAH CARA KEHIDUPAN
    MU YG KAMU JALANI. :-)

    0

    0
  77. beila says:

    sendu : dia mksdkan didie alias ngn adlin aman ramli rasenye …

    0

    0
  78. PELIK says:

    KEPADA BANTUAN IKHLAS: APA BUKTI KAMU ORG TU BETUL2 PERLUKAN DANA? KALAU KAMU TIPU DAN KAMI MASUKKAN KE AKAUN KAMU, SIAPA TAHU? SKRG NI BYK SGT KES TIPU ONLINE INTERNET NI

    0

    0
  79. Mohd Hafizfuddin Derani says:

    Rumah Encik Azwan Ali kat tepi hutan, so no wonder la ada ular masuk rumah dia. Macam rumah orang tua saya tepi ladang kelapa sawit, kadang-kadang ada kala jengking hitam sebesar udang galah masuk rumah. Kadang-kadang lipan bara masuk. Berkenaan dengan ular yang dia palu tu, pada pendapat saya kalau mati ular tu maknanya ular tu ular betul. Kalau ular jelmaan syaitan atau jin akan ghaib sebaik saja kita pukul. Saya pernah ada pengalaman pukul lipan bara yang masuk ke dalam rumah, saya pukul dengan joran buluh milik orang tua saya. Lipan bara tu ghaib sebaik saja saya tujah dengan hujung joran. Pandangan saya tentang dakwaan Encik Azwan Ali tentang rasa “tak sedap badan” selepas peristiwa pukul ular tu pula ialah – mungkin Encik Azwan Ali kurang bersenam, ditambah pula dengan faktor usia, apabila beliau memukul ular tersebut, hentakan yang kuat tu menyebabkan getaran pada saraf & otot. Memang begitulah rasanya bila kita memukul sesuatu di atas lantai yang keras, ditambah pula dengan rasa gementar dan terkejut menyebabkan kita rasa lemah semangat sekaligus lemah fizikal untuk 2-3 hari atau pun seminggu. Silap-silap boleh demam. Tapi wallahua’lam la kalau benar-benar ada orang hantar sihir pada Encik Azwan Ali. Itu cuma pandangan saya yang kerdil ni saja. Berdoalah agar kita semua terhindar dari kejahatan sihir.

    0

    0
    • hutan belum says:

      hahaha..gelihati aku bace essay cik Din Derani ni.tp mmg logik..perkaitan antara hentakan memukul ular dgn kesan pd saraf..wakakaka

      0

      0
      • ocheeno says:

        Hahaaha,aku gelak x hengat baca komen ni.mmg lawak giler la..penuh berhemah..terbaekk..

        0

        0
        • lily says:

          aku suka baca hypothesis cik derani…..ada logiknye…hehehe

          cik derani i will support u….u have sense of humor

          0

          0
  80. meleis lupa diri says:

    pegi mampus lagi elok la si bapok jantan bodoh ni. serabut aku tgk

    0

    0
  81. AA LA TUUU says:

    aku sokong 96% cik din derani ni…..btolll2

    0

    0
  82. tinmun says:

    Si AA ngan adik dia si ummi hafilda tu sama jek perangai..perangai BURUK..

    0

    0
    • ular berkepala 2 says:

      aku stujuu..si ummi hapilda tu adik or kakak dia?sbb aku tgk muka tua smcm jerr..diorg ni ntah apa jenis muka ekk..satu malaya bantai duk hentam depa adik beradik.tp masih ada muka nak duk di bumi mesia ni.kalo aku kan,dah lama aku gali bilik bawah tanah,nyorok.agknya..tuhan dah tarik sifat malu yg ada pd depa,sbb si azwan tu,kalo caci org,mesti samakan org yg dia caci tu mcm haiwan.lama2 dia sndiri tak sedar yg tuhan dah letak sikit demi sikit sifat haiwan dlm diri depa adik beradik. iaitu hlg dah rasa malu sesama manusia,apatah lg dgn Allah penciptanya..

      0

      0
  83. fikriah samsuddin says:

    aku pun pelik dgn si En Azwan Ali, kenapa tak muhasabah diri sebelum nak tuduh orang …cermin2 kan diri dan selamat beramal wahai En Azwan Ali yang diva tu…

    0

    0
  84. laluna says:

    dia maksudkan sapa? boboi ke hantar? alah lek la…dia kot yg hantar pastu….ular tue sesat…kembali ke pangkal jalan..tue yg sampai kepada tuan balik tue..!!

    0

    0
  85. Reena says:

    AA ni (cam bateri lah pulak) relevan lagi ke dgn industri hiburan kat Malaysia ni? Nak kata jadi penerbit/pengarah cam dulu, takde lak ceta terkini melainkan gosip & maki memaki yg sensasi..beria jer ceta g umrah..menangis dpn kaabah bagai tp balik sini..melahar jugekkk..

    0

    0
  86. azwan propa mulot longkang says:

    sudah2 la AA oiiiii!!!baek ko DIAM je….
    menipu je kerja ko….kalau betol ko xnak bgtaw kt public knape ko ckap lbih2??dalam melodi 2..ak tgok wartawan 2 pon mcam bosan je dgar ko menipu die..nie ko ckap dlam tweet ko plak…ckap nk rahsia je..da la ckap org antar ular kt umah ko….klow btol tu ular jelmaan cmne ko boleh pkol ular 2 smpai mati??dgan ape ko pkul??yg ko ckap ular 2 pnjang n dtang dri swah..ak tawu la klow btol ular tu sme tinggi pras die dgn ko…laen klow ko pkol dgn buluh ke..tp ko ckap ular jelmaan….nak berubat pon bkan sekejap je…AA ckop2 laa…kesian kan ko…

    0

    0
  87. effie says:

    dulu mmg tak suka AA nih… tapi kawan aku ckp, kalau ko kenal dia kat luar, i mean bukan dlm media, dia sgt baik, pendiam and soft spoken..

    kesimpulannya, kita tak boleh nk judge dia dari penampilan dia kan, doakan dia lebih baik dari caci dia..

    0

    0
    • Mohd Hafizfuddin Derani says:

      Ya, saya pun pernah terserempak dia kat beberapa tempat kat KL ni, dia pon selalu beli rojak mee tepi jalan (berhampiran dengan ibu sawat Telekom) kat Taman Melawati tu. Saya rasa dia cuma bersikap macam tu bila dalam tv or majalah jer. Kat luar dia okay, bila dengan orang awam, dia peramah dan tak sombong. Sebagai orang Melayu yang tinggi budi pekerti, berugama Islam pula, saya rasa ada baiknya semua rakan-rakan termasuklah diri saya yang komen dalam ni agar berbaik sangka lah dengan Azwan Ali atau sesiapa jugak. Maafkan saya kalau saya salah…

      0

      0
      • lily says:

        i rasa both of u tak knal luar dlm…coz mgkn bru terjumpa….actually AA memang mcm tu molot puaka…. yg terbaru dia mengutuk saiful bahari…..pls see the tweet….
        dia memang tak sayang mulut dlm dn luar tv…the truth

        0

        0
    • HUMMER69 says:

      MAAF BERCAKAP….
      ITU NAMANYER.. SPLIT PERSONALITY.
      KAMU INGAT DIA PAT LUAR BERANI KE
      ACT DIVA, LASER MULUT PADA ORANG AWAM?
      SILAP2 DIA KENA LANYAK DGN ORANG AWAM.

      MACAM YG CASE LELAKI YG BUNUH
      CANNY ONG.. NAMPAK ALIM.. BERJANGGUT
      IKUT SUNNAH NABI,DAHI BERLEBAM SAKAN,
      BERMASYARAKAT DI MASJID..
      TAPI SIAPA SANGKA DIA PEROGOL BERSIRI
      DAN JUGAK SEORANG PEMBUNUH.. :-(

      PUCUK PANGKAL NAWAITU KITA YA..

      DUNIA INI PANGGUNG SANDIWARA..
      TAPI TAK SEMESTINYER
      KITA BLEH BUAT SESUKA HATI KAN?
      TAK PERLU TUNGGU DI PADANG MASYAR,
      DI DUNIA JUGAK KITA AKAN DPT DAPAT
      BALASAN JIKA BERBUAT JAHAT, ANIAYA
      SESAMA MANUSIA.

      0

      0
  88. Org ada otak says:

    Allah nk bagi ko petunjuk, klu ko tak berubah ular yg akan belit ko dlm kubur esok 100x ganda lg besar dr yg dihantar tu. Ini tidak, ckp org sihir bagai. Aiii….dh biasa buat ke yg tau sgt itu ular sihir? Taubat la selagi ada nafas. Jgn ulang-alik mekah tp hati xpnh nk berubah.

    0

    0
  89. anon says:

    oi anti PKR n ANWAR. ko dpt ape memekak kt cni? slh blog letuwwwww

    0

    0
  90. yoo lah says:

    camni ke orang yang ingat tuhan?

    0

    0
  91. King Cobra between me legs says:

    Agak2 nnt bila ko dlm kubur kene lipat ngan ular ko nak tweet sapa plak yg antar sihir kat dlm kubur tu nnt?

    0

    0
  92. fatinizzah says:

    pe laa AA nie!!..kate da bertaubat tpi pakai gelang sbnyk byk nye..ngn rantai die yg sbsar bsar dan cincin nye!!..klu satu hari ta pkai perhiasan wanita ta bleh ke??

    0

    0
  93. bongok says:

    ko masuk syurga ke AA….ko renung2 kan yer…xder saper pun yang tahu selain Allah…so tak yah suka2 nak neraka kan org…..

    0

    0
  94. REDHA says:

    SEMOGA ALLAH AMPUNKAN DOSA ORANG2 YG KOMEN NI. AND FOR AA, SETIAP DUGAAN ADA HIKMAHNYA. SEMOGA ALLAH SELAMATKAN KITA SUME.

    0

    0
  95. samadsoo says:

    AA apsal deFak sgt lahai -____-“

    0

    0
  96. reen says:

    s0lat sambil bertweet lerr tuhh…sambil rukuk bertype..hahahaa

    0

    0