Written by AbangNara | September 4th, 2015

Awal Ogos lalu, anak perempuan hasil perkahwinan Didie Alias dan Ridzuan Hashim telah pun selamat dinikahkan. Untuk maklumkan, Didie dan Ridzuan telah pun bercerai pada tahun 2002 dan mempunyai 5 orang anak hasil perkongsian hidup. Pada majlis pernikahan anaknya itu, Ridzuan Hashim telah dijemput untuk menjadi wali. Di sebalik kelancaran majlis, ada desas-desus timbul di mana Ridzuan telah mempertikaikan tanggungjawab Didie Alias membesarkan anak-anak mereka selepas majlis tersebut.
didie alias

Bengang dengan tuduhan tidak berasas itu, Didie Alias telah pun tampil mempertahankan dirinya. Didie Alias mendakwa selepas penceraian mereka, Ridzuan Hashim langsung langsung menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ayah dalam membesarkan kelima-lima anak mereka. Kata Didie:-

Selama ini saya hanya bertahan dan berdiam diri walaupun kesusahan yang saya tanggung membesarkan anak-anak hanya saya yang pikul. Tiba-tiba sekarang dia hendak bercakap pula mengenai tanggungjawab saya? Bagi saya jika itu yang berlaku, ia memang tidak patut.

Dia diundang ke majlis untuk mewalikan pernikahan itu saja, tetapi dia terus berada di majlis. Memanglah dia bapa kandung anak-anak saya, tetapi status itu hanya pada nama dan tanggungjawab terhadap mereka tidak pernah ditunaikan.

didie alias

Perkara sebegini memang sering terjadi apabila penceraian berlaku. Masing-masing ingin menunjukkan mereka yang bersusah payah membesarkan anak-anak sedangkan pada hakikatnya, jenguk anak pun tak pernah. Siapa yang makan cili dialah terasa pedasnya. Janganlah abaikan tanggungjawab sebagai seorang ayah atau ibu walaupun sudah bercerai dan bila hari bahagia anak tersebut, tiba-tiba nak ‘claim’ diri sendiri yang bertanggungjawab membesarkan anak dengan penat lelah. Apa kata anda? Sumber Harian Metro.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

50 responses to Dituduh Tidak Bertanggungjawab Oleh Bekas Suami, Didie Alias Tampil Pertahankan Diri

  1. aku says:

    LANGSUNG LANGSUNG MENJALANKAN… ape ayat ko ni nara…

    0

    0
    • Shhh says:

      tulah aku tak paham gak..abg nara atau bella ke atau sesapa pun yg jadi penulis..better check dulu lah…sbb kkdg tak paham apa yg ditulis

      0

      0
  2. Lovelyvic says:

    ekekek… aku pun nak tegur benda yang sama…

    Alaaaaa….. kejap lagi ni mesti masing bukak baju tunduk pekung yg dekat dada masing2… tu yg maleh tu.

    0

    0
  3. Anti Jantan Tak Bertanggungjawab says:

    Mmg dr dulu tak suka dgn ridzuan walaupun aku bkn peminat Didie! Obviously sgt tanggungjawab digalas Didie sorang. Ada hati nk mpertikaikan! Tak malu ke ridzuan oii!

    0

    0
    • Ridzuan jantan botak says:

      tu la pasal noks! benci betul jantan tak guna yg botak mcm si ridzuan ni. lg satu, nmpk sgt anak2 lbh sayangkan didie dr si botak.

      0

      0
    • minah jambu says:

      pasal dia tk malu la dia leh cakap macm tu cakap didie tk bertangong jawab pulakkkkkkkk ! si botak tu dh kenape semua nk salahkn didie pulak ??? selama didie becerai ngan si botak ni ada si botak ni kasi nafjah untok anak ???? tiba2 aje nk cakap didie macm tu huh !

      0

      0
  4. Bulan says:

    Kalu x silap pernah nampak si laki ni (ridzuan) dalam Jusco bamdaraya melaka (d.i.y) dgn perempuan muda..ingatkan anak tp bukan..awek kot..tp xtahu la takut fitnah plak…eeeeuuww geli I kauuu!!!

    0

    0
    • Lara says:

      Memang.. Si Ridzuan ni mmg suka perempuan muda yang lagi muda dari anak dia pun kot, my fren (budak tu muda sangat) dulu pun dia pernah nak try Euuuwwww geli.

      0

      0
  5. Anonymous says:

    tiba2 aku baca (dlm hati) ayat didie tu dgn cara style didie cakap..terbayang2 style dia..hahaha

    0

    0
  6. lin says:

    pernah dulu kawan nampak didie ni bawa anak2 gi mcd..dia beli fries je kongsi ramai2 dgn ank dia :(

    ridzuan ni poyo..mmg ko tak bertanggungjawab!!

    0

    0
    • cikkilata says:

      aku sangat x suka laki yg lepas tangan tentang tanggungjawab… alih2 nk bising mcm diri tu bapak yg bagus… ingat senang ke nk besarkan 5 org anak…?? dlu2 aku penah baca kenyataan dlm akhbar yg didie ni merempat dgn 5 org anak dia lps bercerai… diorg tumpang tdo umah kawan kat dapur umah kwn 5 beranak… time tu lg aku dah menyampah kat ridzuan sbb abaikan tanggungjawab…

      0

      0
  7. melati says:

    tak kisah ler apapun yg saya nyampah Video bila nk bukak Ruangan Gossip ni..Usop tgn goyang tu cam binatang perliharaan plak, pastu Mamat Khalid yg perasan baguiii tu…Mamat Khalid punya citer Anjing2 perliharaan jer yg layak tgk..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    apa yg tak tanggungjawabnya?? Semua ank2 aku tgk rapat dgn didie.. didie yg menjaga mereka..tetiba nak tuduh plak didie tak tanggungjwb…yg dia ke hulu ke hilir dgn porpm muda tu ape..ish ish ish..

    0

    0
  9. aku wanita biasa says:

    Sukati ko nk cakap apa Ridzuan Hashim oittttt. Yg penting, dpn mata kepala aku nie, aku nampak Didie yg kerja keras membesarkan anak anak. Kau hadir pun atas nama wali, kalau tak bayang bayang kau pun tak nampak !!!

    Apa pun, aku doakan satu hari nanti kau akan berubah menjadi ayah yg lebih bertanggungjawab. Sekian.

    0

    0
  10. zara says:

    lelaki d yang cmtu.. time bercerai lepas tangan.. anak 4,5 org bekas isteri jaga.. bile anak2 dah besar, berkerjaya.. baru la mula nak tunjuk muka, mgaku anak.. bukan nak nafikan hak seorang ayah.. tapi bile pikir balik ape yang diorg buat memg teruk sgt.. mak la yang bertungkus lumus kerja siang malam nak besarkan anak2.. si ayah sebok duk joli sana sini ngn perempuan muda..

    0

    0
    • cittttt says:

      mcm kes nasha aziz….anak time kecik bg kat org…bila dah besar bapak kandung saman anak…sbb anak kata bapak dah meninggal…dia refer kat bapak angkat…bapak kandung yg sentap…..bodo punya org

      0

      0
    • Anonymous says:

      Memang pun berjoli.. Aku penah nampak si tua ni.. Kat belakang aku jer.. Kat zouk..menggeletis je pompuan yg dgn dia tu.. Kenal cause member sume cakap eh ni yg pelakon tu kan.. Baru ku taw dia ex didie alias.. Dalam pukul 2 pagi.. 2 yrs ago.. Over.. Dgn botaknya.. Euwwwwwwwww.. Now nak claim ko bertanggungjawab ker haper?!

      0

      0
  11. ilya says:

    sekarang baru aku terpikir kenapa watak bapak baik2 dlm drama slalu dpt kat mustapa kamal….ada kaitan ke…huhu

    0

    0
  12. jntan hmpeh says:

    13 thun bcerai..bru laa ni kte didi x brtnggungjwab.ko knp botak?takat nikah kn ank..nsib baik didi pnggil ko tau.ptut nya brsyukur la ank2 ko bjak..gheti ttup aurat.mkna nya pndai la didi ajr dn ddik ank.

    0

    0
  13. anon says:

    Dulu mmg aku minat dgn si ridzuan ni sb hensem and tak pernah minat didie. Tapi bukan ke ridzuan yg suka berpoya2 & lupa tanggungjwb terhadap anak2. Kesian didie membesarkan mereka…
    Lelaki pandai buat anak je, masa popular sebok kejar perempuan lain & lupa anak2. Tapi bila anak2 dah besar pandai lah dia org datang cari….

    0

    0
  14. Her Ladyship says:

    He digs his own grave……
    Lembu punya susu… Sapi punya nama kah..!!!
    RIdzuan Hashim….U dot play2 with this Fist Lady….Didie Alias !!!

    0

    0
  15. Biskut says:

    Bila baca smua komen, ternyata mmg bapak dorg ni yg tak bertanggungjwb sbnrnya. penah dulu masa ke kl terserempak ngn bapak dorg ni jln2 ngn awek muda. time tu aku tak tau pun dia ni ex husband didie. so skrg bila pikir blk…mmg btul la bapak dorg ni tergila2kan awek muda. didie plak berhempas pulas jaga anak2

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ridzuan hashim ni kan femes kt kelab2 mlm. minum bagai dgn bdk2 baru nk up..

    0

    0
  17. mawarberduri says:

    Dont worry k didie. You hv my vote 1000 times. We know who you are !!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    klu ikut hukum si ridzuan ni tak blh jd wali sbb fasik..patutnya berwakil wali je..

    0

    0
  19. zaza says:

    nama pon lady gagah…mestilah beliau gagah membesarkan anak2 sendri

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aku ni bukan peminat didie sgt pon.tapi mmg tahu hidup didie ni mmg susah masa bercerai dulu.terpaksa minta bantuan jkm.kalau btul btjwb sgt si botak tu,aku rasa didie pon tak ingin nak minta bantuan jkm

    0

    0
  21. cinta says:

    Botak nie kaki botol..

    0

    0
  22. biskut raya says:

    Didie niaga biskut raya kat bazar the mines slps cerai dlu.. die angkut skali ank2 die 5org tu. Sang bapak niaga kat club.. opssss

    0

    0
  23. saya says:

    Pernah dgr didie kata masa ssh dulu dia siap jual kuih jual nasik lemak lg tepi jln lps cerai. Dia mmg garang dgn anak mmg disiplin la anak2 dia. Lps sekolah terus blk, anak yg tua tlg jaga adik2 sbb didie kena keluar cari nafkah. Elok je anak2 dia. Sekolah pn pandai. Kalau kata tak bertanggungjawab lg xtau la.

    Tp anak2 dia cantik2 & hensem.

    0

    0
  24. mojo says:

    Apa punya jantan la kau nie.Didi masa nama xnaik dulu kau tinggalkan dia.susah payah didik anak2.Lima orang kot.sial la kau cakap cam tu.tak payak komen apa2 nak naik nama balik.

    0

    0
  25. KakLeena says:

    Don’t worry la didie…semua org tau ko bertanggungjawab & ibu yang baik. Pedulikan la ex kau tu..

    0

    0
  26. lady in black says:

    Aku penah pegi offical dinner kat putrajaya..Didie alias jadi pengacara..korang tahu tak…bawak stroller baby kot….aku pun malu tinggal baby aku nak berseronok dgn kawan2..dia sanggup letak stroller tepi stage ni..masyaAllah..tak bertanggungjawab lagi ke…

    0

    0
  27. Mak Jemah says:

    dulu didie ni meniage pasar malam pas kene cerai ngan ridzuan..
    die angkut sume 5org ank die g niage…ssh payah didie besarkn ank2 smp skarang
    pastu si Ridzuan ni nk ngaku die ade tanggungjawab!!!
    puihhhh punyerr JANTAN BOTAK!
    didie panggil ko pon dtg wedding sb ko tu WALI ank die masih idup..
    kalau didie tu busuk ati blh je die nk pakai wali hakim tau tk…
    sb tknk aibkan ko je tau tk!

    0

    0
  28. cute says:

    aku pon pelik jugak nie.. nk comment org..tpi diri sendiri x btul..^_^

    0

    0
  29. anje says:

    Ni pengalaman aku sendiri atau mana2 pelanggan yang pernah lepak atau makan2 kat foodcourt kat ampang. Biasa orang panggil foodcourt artis sebab banyak artis lepak kat situ. Tak silap, lepas je Didie Alias diceraikan, antara kerja yang dia buat adalah berniaga satay. Sorang anak perempuan dia akan tolong. Didie bakar satay, anak ambik order. Siap je bakar, anak dia hantar makanan, & lepas tu anak dia terus buat jomework. Bila Didie penat kipas satay, dia duduk tengok anak dia buat homework.
    Mmmm… macam tu kata tak bertanggungjawab lagi? Kesian tengok diorang… tapi Didie Alias memang kuat…

    0

    0
  30. lily says:

    kak didie…semoga akak tabah. Allah lebih tau kebaikan yg akak dh buat…. semoga panjang umur kak dan diberkati Allah swt.aamiin….

    0

    0
  31. fara says:

    Untung anak2 didie dapat didie sbgai mak. Walaupun laki wat camtu, dia tetap tabah harungi dugaan and sedaya upaya didik anak. Bukan senang nak didik anak, lbh2 lg seorang diri tanpa cukup nafkah untuk anak. Ini la hikmah dia bercerai dengan jantan tu, anak2 terpelihara dari sifat bongok yg tak patut ditunjukkan pada anak…

    0

    0
  32. MAKLONG says:

    Kesiannya didie , mmg poyolah si ridzuan botak tu, eh nyampah klu nampak dia butang baju x abis. Perasan bagus.

    Kebahagiaan akan berpihak pada U DIDIE , anak2 dah besar , mereka pandai menilai , mereka ada mata untuk melihat betapa kuatnya kasih sayang U.

    Anak2 DIDIE , tolong sayang mummy awak , mummy awak byk berkorban untuk awak. Tiada kenangan yang terindah selain kenangan di besarkan oleh mummy dengan tangan mummy sendiri. Jaga mummy awak dunia akhirat. PLSSSS…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    hatiku rasa sebak.mata bergenang mendengar korang punya citer.
    seronok tgk anak2 didie.cantik dan manis bertudung

    0

    0
  34. inn says:

    Suami Kak Didie ni dua pupu dengan staf kat tempat kerja saya. Staf ni selalu cerita kebaikan Kak Didie kat kami. Walaupun artis, tak berlagak dengan sanak-saudara walaupun staf ni cuma dua pupu saja dengan suami dia. Dan macam mana dia gila-gila atas stage, macam tu lah dia dengan famili. Maknanya bukan dibuat-buat, buat berlakon nak dapat publisiti.

    0

    0