Written by Bella | August 4th, 2016

Sejak mengumumkan beliau mempunyai kekasih baru, pelakon Fiza Halim tidak henti dihimpit pelbagai kontroversi. Malah, beliau didakwa sebagai punca rumah tangga kekasihnya itu berantakan.

Terbaru, beberapa wanita telah bertindak “menyerang” akaun Instagram Fiza dan menghina beliau dengan pelbagai kata-kata kesat. Boleh kata agak teruk juga Fiza dihina oleh wanita-wanita berkenaan yang menuduh beliau sebagai perampas suami orang dan “setan bertudung”.

Fiza juga nampaknya ada memuat naik foto senarai penghinaan yang ditujukan kepada dirinya.

Berikut antara cacian yang diterima oleh Fiza :-

Berbekalkan segala “screenshot” kecaman yang beliau terima, Fiza telah mengambil tindakan selanjutnya dengan membuat laporan polis terhadap mereka.

Kalau dilihat, wanita –wanita itu sebenarnya adalah bekas pramugari.

Hmmmph, macam-macam kecaman yang Fiza terima sejak beliau bercinta dengan kekasih juruterbangnya. Mungkinkah wanita-wanita yang menghina beliau kenal dengan bekas isteri kekasihnya? Kami pun tidak mahu komen lebih sebab tidak tahu cerita yang sebenar. Harapnya segala tuduhan mereka itu tidak betul.

111 responses to Dituduh Sebagai Perampas Suami Orang Dan Digelar Setan Bertudung : Fiza Halim Buat Laporan Polis

  1. Anonymous says:

    Eh bag apa dia pakai tu !!!!
    Bila la ABG SHANZ da belikan kak Jah ni

    0

    0
    • Kiah says:

      Nak disiasat atas akta apa ya? Byk kes belum settle kak hoi.

      0

      0
      • Hmnnnnn says:

        Kes ni bakal masuk bakul je la. Kalu x buat, baik diam. Kalu x rompak laki org, apa ko nk heran? Sila buktikan ko bukan perampas kalu ko dipihak benar?

        0

        0
        • Pakar Psikologi says:

          mesti punya ni. kalau x buat bcinta dgn laki org dah lama dia bersihkan nama dia. kenapa tunggu sekian lama? common sense la…terang lagi tersuluh gitu munah!

          0

          0
        • Pak Tam says:

          Pilot tu pun satu. Kau byk $$$$$.. cari la buah yg fresh sikit. Kau cari buah yg dh ditebuk tupai pehal bro? Hehehe

          0

          0
        • justmy2cents says:

          mancung hidung dia…..
          fiza mmg santek pun…tak dinafikan..
          bab rampas merampas ni ive got nothng to say coz kita org luar tak tahu apa2 so tak pyh laa nk jd org tgh…kannnn

          0

          0
        • melah says:

          kalau dah menggatal dgn somi org mmg kau kena bertubi-tubi la dihentan kiri kanan.
          nasib baik malaysia. kt thailand dh lama kau kena jampi tetek naik ke dahi!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ayah Erin Malik pun dgn dia ni lah dulu. Masaalah betul..tak boleh pakai punya pompuan. Sekarang pilot jadi mangsa.

          0

          0
        • Sanggul Beracun says:

          Tudung yg jadi mangsa…kesian tudung ye. Tak habis2 org merosakkan tudung. Nasiblah tudung. Dapat tuan yg x pandai jaga kau tudung!

          0

          0
      • Reporter Kecoh says:

        sila buat press conference cik fiza. ada berani? itu pun kalau akak rasa akak bukan perampas lah! :(

        0

        0
        • Makin Membiak Youols says:

          Byknya pelapis Siti Nurhaliza dan Hanez Suraya. Pfttt…

          0

          0
        • Anonymous says:

          org yg suke menghina dan megcam neh org yg sakit jiwa..mental..kesian lah..
          tak kira la kat spe2..jiwa sakit.

          0

          0
        • yoyo says:

          Erin sakit hati apabila mendengar penjelasan Fiza dan papa selesa berkawan! Bagi balik papa Erin! Erin rapat dengan papa. Namun, sejak papa berkawan dengan Fiza, papa dah berubah, Erin jauh hati dengan papa. Tapi alhamdulillah, sejak kebelakangan ini, papa seolah-oleh sedar kesilapannya. Papa pernah mengaku berkawan dengan Fiza, tapi tak pernah jangka keadaan boleh menjadi keruh. Papa pula dah minta maaf dengan Erin. Erin tak mahu menyalahkan mana-mana pihak, biarlah orang sekeliling yang menilainya,” jelas Erin.

          #camcomelpulakstatementerinmalekni… huhu

          0

          0
        • Anonymous says:

          Gigih akak2 korek arkib perampas somi org. Mcm CSI Miami gitu.,,

          0

          0
      • Anonymous says:

        Semak bodoh org berhijab menconteng arang pada agama! Cabut je tudung tu kalau nak buat perangai merenyam mcm nie!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Boleh la masuk kelab Adira Tok Red tu woi. Ko jadi Bendahari!

        0

        0
      • yoyo says:

        Sumber mendakwa, waktu pagi isteri Malek, Liza, 35, menghantar suaminya ke lokasi penggambaran dan Fiza pula akan menjemput Malek dengan kereta mewahnya, seterusnya menghantar Malek pulang ke kediamannya di Pandan Mewah Height. Bukan sekali dua, tapi banyak kali di waktu pagi sekitar jam 4 atau 5 pagi. Harus diingat, Fiza masih isteri Farriq sekalipun tidak lagi tinggal sebumbung, manakala Malek suami orang! Zubir difahamkan, kedua-duanya tidak pernah menganggap perhubungan dan perlakuan mereka di mata umum itu sebagai suatu kesalahan, sebaliknya mendakwa mereka sekadar berkawan, salah ke bersahur dengan kawan? Zubir pun tertanya-tanya sejak bila Fiza jadi pemandu peribadi Malek? Kata sumber sama,.. #opppsss

        0

        0
        • Tuti says:

          Suka btol hakak piza nk sahur kn…dgn adam dulu pon time sahor…haha..msa merenyamm.nk wat acanorkn…??

          0

          0
    • Lorat says:

      Mcm la polis tkde kerja lain nk siasat komen insta segala. Podah…menyusahkn org je!

      0

      0
      • Fashah says:

        Lebih baik tangkap Alvin Tan dan Nawawe kurang ajar hina Islam tu. Bodoh punya artis status dinasour.

        0

        0
        • donut says:

          aku pun x phm dah terang2 beruk 2 ekor ni duk hina islam tapi tak ada tindakan apa2 pun yg diambil ke atas mereka

          0

          0
    • Lol says:

      Sebiji Fazura. Dia yg tk paham perkataan KimK..lepas tu maki akak tudung..kena kutuk …dia buat pergi polis report. Lawak2!!!

      0

      0
    • Zack says:

      Pilot tu pon bodo. Cari la anak dara. Ni 5 tahun longgar la!

      0

      0
    • FoozaHilam says:

      Menyusahkan polis je. Byk lagi kes belum setel. Dah kau menggatal dgn laki orang nak play victim plak. Lempang nak?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Perampas suami org ko kena ganyang lepas tu pos dlm youtube!

        0

        0
        • Pengalaman says:

          Aku pernah serang betina nk ngorat laki aku. Aku beli cili campak atas meja opis dia. Tahu pun terkedu..satu opis senyap! Kena malukan theyols ni. Kalau menyerah..lagi mjadi-jadi. Kena maki kaw2. Hak kita..nk malu apa. Cili kan aja..

          0

          0
        • xyz says:

          bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi.

          salahkan suami juga. ada je kawan i laki dah skandal 5,6 kali dengan wanita berbeza, masih juga dok pertahan laki pastu gi serang meroyan meroyan dekat perempuan tu siap rakam letak dekat facebook nak malukan perempuan tu.

          perempuan tu buat report polis atas alasan mengaibkan dan menjatuhkan maruah sehingga dia berhenti kerja sebab tertekan. screenshot semua shows yang laki kawan i tu yang selalu kacau kacau dia. perempuan tu siap nak bawa naik mahkamah tapi i tak tau akta/pertuduhan apa la.

          ni kawan i dok minta suggest apa penyelesaian terbaik, lepastu gigih nak fight dekat mahkamah tapi takde duit, dok ajak kawan kawan pinjamkan dulu. kalau lah laki dia tu sejenis yang elok, then kitorang okay je nak pinjamkan. ni dah la skandal bertukar ganti, nak fight apanya. u settle this one, ada lagi 7,8,9,10 tu skandal lain.

          pendapat korang acaner? i kata paling baik u mohon maaf je dengan perempuan tu, buat permohonan maaf terbuka seperti yang u malukan dia tempohari, pulihkan balik maruah dia. i rasa tu je penyelesaian yang tak banyak cost. laki u tu, ehh bagus bagi makan buaya lah.

          0

          0
    • Zack says:

      Korang kena paham. Life cycle artis pendek. Kenalah pasang yg loaded. Nak maintain lifestyle glamer tu. Kalau ambil anak ikan..x berapa nk kembong hangbeg tu. Laki orang pun okay..janji duit susu anak ada dapur berasap. Yang laki orang pula gatal..menjadi la sangat. Artis tu wei..bukan pekerja gomen!

      0

      0
      • Tasha says:

        artis lagi la x nk..berapa ekor jantan dh pegang waktu muda2.

        0

        0
      • Pfttttt!!!! says:

        Knp nk kena paham. Akak cleaner Indon office aku ni anak 4 laki tinggal..buat 2 kerja boleh survive. Kenapa kau yg cantik cenggini xnk usaha? Atau kau retis gred D yg sakit otak suka kt laki org..kebahagiaan org lain?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Motif nk paham peragut suami orang?!

        0

        0
      • Biskut says:

        ala…si zack ni cakap berkias n sarkastik pun korg kat atas ni serius plak komen…hikhikhik…

        0

        0
  2. jari jemari says:

    Kalau xda angin ,lalang x akan bergoyang lerr

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      fiza ni dia suka sngat ngan laki orang…dulu pon sama dia ada scandal ngan bapak pelakon minah jambu dh lupa nama pelakon pmpan tu…kenape suka ngan laki orang ni ???? kalau dh tau laki orang kenape terus kan perhubungan !! fiza ni memang pepek gatal dia nak laki orang yg garok kan pepek dia huh !!!

      0

      0
      • Xpminatfiza says:

        Agak2la ayat tu oi.. simpan dlm kainla benda tu..takyah dok heboh2..hang ni pompuan ke laki?kalau pompuan, hang tak malukan sebut benda dlm kain hang tu? Kalau hang laki, awat nak sebut benda mak hang?sengal

        0

        0
        • Anonymous says:

          Xtau sape btol or slh.klu komen tu bhs biarla elok skit.tu menunjukkn firkin tu kotor.mnegur jgn smpi menghina.mengomen xpyh smpi memaki

          0

          0
      • Tu la says:

        Pompuan yg suka dgn laki org ni selalunya ada masaalah kurang keyakinan diri, terdesak n masaalah jiwa!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Lama biji tak kena asah. Paham2 je lahhh…k bye!

        0

        0
      • nunina says:

        erin malek la minah jambu..saya ingat lagi citer tu

        0

        0
    • Anonymous says:

      Lalang goyang sebab monyet meredah mcm ko!

      0

      0
  3. sue says:

    nak kesian dkt fiza tp sejak dulu takde cerita yg manis dari kes cerai yg first so..macam mana.. satu lg, kalau betul tu laki org lagi, back off jela mak cik oii. lagi kurang job nanti. o

    0

    0
  4. An says:

    Komen2 kt atas semua dh hilang??? Nara…

    0

    0
  5. el says:

    makanya jangan bermaen api nanti membakar diri

    0

    0
    • Kak jah says:

      Main api takpe .. Jgn main gan laki org tak nikah .. Ah Api NERAKA JAHANAM la jwbnya..
      Bako buret.. Ho hey ho hey!! Hip hop horray .. Ho hey !!!

      0

      0
  6. hm says:

    lol. polis takkan layan pun issue ni. unless kalau org ugut nak ancam nyawa ke.. ni bbnu sgt

    0

    0
  7. Kak Sue says:

    Sabar kak fiza..kalau org yg mulut longkang mcm si Nurhaaishaofficial ni mmg ada penyakit anxiety atau lebih senang dikategorikan tekanan mental…sendiri tulis sendiri meroyan pastu ckp diri teraniaya…org mcm ni biasanya mengalami kegagalan kerjaya dan takde kepandaian..sbb tu MAS bankrap coz ada org gila mcm ni…mgkin laki dia tak bagi cukup nafkah kat dia…kerjaya pun suam2 kuku jer coz takde kemahiran kerja…kah kah kah…loser!

    0

    0
  8. Kak Sue says:

    Nurhaaishaofficial giler

    0

    0
  9. Joyah says:

    Sila tampil kalau awak tak skandal dgn suami org….itu saja! Berani kerana benar Piza hoiiii…

    0

    0
  10. Muak! Nak Termuntoh says:

    Tipikal minah tudong. Nanti bila kawin…alasan JODOH!

    0

    0
  11. Adam says:

    Pilot tu mesti terdesak. Nk nikah lagi satu cari la Ruhainies ke..Mira Filzah ke..Elfira Loy ke..muda, mampat lagi ketat. Ni dh nk expired..besok ko yg x puas. Dah kena start all over again..

    0

    0
  12. aaakulahhh says:

    apa da…baik amik Rita..
    leh turun naik mahkamah nanti..
    pemes wooo..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Winnnnn!!! Lol

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tu lagi la..mulut berpuaka. Kisah spender x btukar pun heboh kt umum…

      0

      0
      • hek eleh says:

        mybe ko xpnh rasa di tinggalkan xpnh rasa diabaikan. xpe tggu masa ko nt………. nk heboh 1 dunia ke x. dia bt nk tegakkan hak dia. ada je kt kg gosip lg teruk dari rita. xde kecoh pun sbb org kg .nothing..sbb org xkenal. rita is public figure. da konfem2 wartawan tokak tmbh cerita tu yg bleh kuar spender mak ko bgai.bodoh………………….

        0

        0
        • Kok Ye Pun Bedah says:

          Spender bertaik x yah la. Awak tu betina. Jaga la maruah. Lebih2 lagi retis. Cerita spender kaw hingga ke tua la dlm internet!

          0

          0
        • hek eleh says:

          ex dia lebih dari mmpu… perumpamaan spender yg rita bg tu seolah2 spender tu mahal beribu melebihi gaji ……sampai tak mampu nak belikan untuk isteri. .ko tu yg beria sgt la bedah spender bertaik bgai…

          0

          0
      • pikapika pongpong says:

        aku rasa rita bising pasal spender pn bekas laki tak mampu sebagai perumpamaan je. orang bodoh2 je paham rita nak canang isu spender. spender benda paling asas kena jaga kebersihan sebab dipakai kat tempat sulit. kalau sekecil2 ini pn bekas suami tak mampu sediakan, apatah lagi benda lain..

        lagi pulak duit bekas suami pergi berjoli dengan gf yang sekarang dah jadi bini, lagi lah perempuan bengang beb! nafkah isteri & anak ko buat tak tahu, tapi duit berhabis utk pempuan lain..

        aku harap lepas ni takde lah nak membebel nape isu spender bukan isu bra ke atau pakaian lain… berfikir lebih jauh…

        0

        0
  13. Sesuai Sangat Label Tu says:

    Setan bertudong….kahx3

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Haru la kau ni…

    0

    0
  15. Puhhhleezler says:

    Good luck la. Kes ragut pun x settle..nk settle masaalah kau ni yg secebis kuman ni pulok???

    0

    0
  16. Kak Yem says:

    Yes or no. Tak perlu polis lah. Kau yg kena jelaskan bahlol ..

    0

    0
  17. MAK JEMAH says:

    Kena nak ambik suami org…. awak perempuan xkan xtahu persaan perempuan…buta hati sangat ke?….. yang laki tu satu…. isteri org biasa pu x lalu nak jaga….. ini nak jaga perempuan yang dah dua kali direject….. sempitnya fikiran….

    0

    0
  18. huh says:

    Astaqfirullah…
    Sedih bila sya baca komen2 di sini. sya bukan hendak tnjuk baik. tapi cubalah jgn keluarkan ayat2 yg teruk.
    kepada smua,..iyelah memandangkan fiza tu artis,..ramai yg kutuk. kita yg tdak tahu cerita yg sebenarnya main hentam je bila komen tu. Kita sesedap membalas,..kerana apa..?Kerana ianya tdak kena pada diri kita,..tdak kena pada keluarga atau saudara mara. Mngkin itu sudah [email protected] masing2.
    Sebb itulah…jgn sesekali, kita trlalu nk updatekan sgt setiap apa yg berlaku pada diri kita. Inilah akibatnya permainan laman sosial..wechat, instagram, FB, telegram dll..
    Jgn sesuka hati update status kita. Inilah masalah kita semua,..blum ada apa2 ikatan sudah sibuk menayang lelaki atau perempuan pilihan kpda org ramai. Kita kena lebih tahu atau peka..adakah org sekeliling kita suka atau tdak. Apa shja yg berlaku lebih bnyak keburukkan drpd kebaikkannya.
    kepada semua artis atau sesiapa shja…termasuklah kita smua…jgnlah trlalu bangga dgn pasangan yg belum sah mnjdi milik kita…
    Bila keadaan ini berlaku,..anda sndri yg mnjadi mangsanya.
    kepada nara,..cukup2lah keluarkan kisah2 “rubbish” yg mcm ni. kasihan. tdak mndtgkn apa2 faedah pun.
    saya minta maaf.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    ermm…polis nak siasat ats sbb apa erk?? pergdhan prmpuan2 berebut laki??

    0

    0
  20. sentap says:

    klo x nak di gelar SETAN BERTUDUNG…jgn buat hal dulu ganggu laki org…xda pompuan tu nak ngamuk klo ko tak kaco rumah tangga dia…jg la status ko sbg JANDA tu…byk lagi kes lain yg polis nak setel dr kes ko ni…cam bdk2 sikit2 nak report….pompuan lbh2…yg jantan rilek je….ngok

    0

    0
  21. Siapa yg hina siapa dulu ….. fikir kan. Dulu pernah cakap wife si pilot tu tak pandai jaga laki kan???? Skg, kena muka sendiri, apa rasa??? Satu penghinaan kau beri kat org, org lain boleh balas balik sepuluh. Itu meminta namanya. Anyway, ada pepatah Melayu yg berbunyi ” Mengata dulang paku serpih, mengata org dia yg lebih “, kena sgt dgn kes dia ni. Dulupun ada scandal ngan laki org kan, kalau tak salah, bapa seorang artis muda sampai bercerai ngan laki sendiri. So title “tak pandai jaga laki” tu aku rasa patut jatuh kat empunya diri. Tapi bukan tu je, the twist is, ex-husband sekarang dah pun dapat gelaran dato, dapat isteri lagi cun, sgt lah baik (compared to???). In yr face sgt kan. Kawin pulak hubby no.2 tapi dumped him pasal tak berharta. Org mcm dia ni takkan belajar dari kesilapan punya. Padahal lihat lah apa jadi dgn ahli kumpulan gerak khas, masing2 sibuk kejar glamour, kekayaan dunia, tapi satu2 kecundang baik dari rumahtangga hingga lah kerjaya, akhir2 dapat suami yg biasa2 jugak. Moral of the story, org yg merampas hak milik org lain, adalah org yg kejam dan sgt tak bertimbang rasa, satu hari nescaya akan rasa sakitnya juga. Bi

    0

    0
  22. Anne says:

    gambar last tu kata nak pergi balai polis, perlu ka amik gambar stering keta?? motif nak menunjuk pakai keta apa…kesian ko fiza kesalahan sendiri xnak mengaku..kalau aku jadi Adam aku malu dgn perangai ko ni biarpun suda jd bekas isteri..

    0

    0
    • tapooooo says:

      Ehhh , mana dia dapat duit beli bm hah??? Bukannya laku sangat pun dia nih..Ntah-ntah keta tah sapa-sapa dia curi masuk , tangkap gambar lepas tu keluar balik naik teksi…

      0

      0
  23. muhasabah diri says:

    kes mcm ni mmg selalu sangat jadi ,memula beria sangat menafikan kono2 nak mempertahankan diri sb dah d malukan, akhir sekali yg d nafikan tu lah yg sememangnya kenyataannya, nanti mula lah keluarkan statement sya bukan perampas sya kenal pilot tu masa dia tengah ada masalah ngan wife dia n dalam proses penceraian, hakikatnya penyebab keruntuhan rumahtangga tu dari diri sendiri yg sengaja menjalin hubungan ngan lelaki yg masih berstatus suami org

    0

    0
  24. Senyum Kambing says:

    Polis nk siasat akta kanun kata mengata. Hihihiks

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tak de nye kes ni polis nak ambik tahu beb.banyak lagi kes besar besar sayang oiii..repot tu repot je jangan tak repot kasi gabra je.

    0

    0
  26. Kak Tom Boi says:

    Sorry la, akak kalu bab pompuan merampas sedap maki. Pompuan mcm ni la ibarat babi. Pakai terjah je tak ingat dah betapa kucar kacirnya perkawinan orang tu. Eee…flying kick mmg sedaplah ajar betina mcm ni..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Alaahaiii, tahu pulak pedih kena hentam teruk. Siap report polis pelbagai …

    0

    0
  28. Aku Anti Perampas says:

    Mula2 nk saman segala polis lah gitu gini. Tu ha Hamis Suraya. Siap kata putus lah…tiba2 kawin. Dah masak la perangai merenyam korang tu!

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Main api..kena lah bahang ye dok!?

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Tudung tu kan amanah Allah, sikap kitala yg kena dibaiki. Insya Allah, kita akan sentiasa belajar membaiki diri kerana proses belajar itu smpai ke liang lahad..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Padan muka.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Dia ni mmg dri dulu lagi…taste laki org.

    0

    0
  33. Kuis Manja says:

    Ada rahmat tu. Kita jgn jadi mcm dia ni. Alaaa akak2 kt atas tu.. pun kalu pilot syok.korang layan juga kannnn?!!!

    0

    0
    • minah jambu says:

      ye laaaaaa sape tknk ngan pilot tapi biar la yg belom kawin n belom berbiniii…n jantan tu jangan berbohong yg dia ngan bini dia bermasalah tungu nk cerai aje atau bohong dh bercerai…!

      0

      0
  34. ChickFlick says:

    Abg nara, lebih baik post entry and tutup bahagian comments. Readers sure tetap masuk tp bahagian comments ni..haih. Memaki, mencarut. Pls consider closing this comment section. Rata-rata yg komen saya pasti are uneducated, minda tertutup hati yg sentiasa tunduk pd syaitan. Whatever happens to the good old days dimana kita semua baca berita/gossip (kalau dulu magazine lah) and thats just it. Tak ada pun maki hamun mencarut. Baca tutup. Takde pun call jiran sebelah sok sek sok sek. Freedom to comment is “killing” everybody and everything.

    0

    0
  35. joyah rongak says:

    wow!! prada dan BMW..ok bye!

    0

    0
  36. ingattuhan says:

    tak kisah rampas or tak rampas.. masalahnya ada seorang kanak kanak dah hilang satu institusi keluarga yang sempurna. fiza, u sebagai ibu sepatutnya lebih mengerti dan takkan jadikan sorg lagi kanak kanak alami perkara sedemikian. hubungan si A dgn ex wife mmg dah putus. tapi he still has a young young kid to attend to. perhaps u as the older one in this story should show some maturity instead if playing the victim role.

    0

    0
  37. Kak Ayu says:

    Nurhaaishaofficial ni sendu….kurang kasih sayang dari laki dia…kesian sgt…tu pasal dia sebok hal rumahtangga org lain…dan2 post teraniaya…si pendek bajet nak jadi nora danish…hahahaha

    0

    0
  38. senak says:

    aku rasa pramugari2 yg komen memaki hamun tu pon ada hati kt jantan fiza ni, tp dh x dpt, meroyan la depa..shame on u…yg di maki dgn yg memaki sm ja..

    0

    0
  39. Darlina says:

    Aku pelik la.. Si fiza ni p repot.. Apa buktinya? Xde pun sebut nama dia.. Atau aku yg x nmpak eh..?
    Korang tlg skrinshot jap part yg ade sebut name si fiza nih

    0

    0
  40. Yang Benar says:

    ni memang sahih..pilot tu bini dia pramugari..berasal dari sabah..ada anak sorang..memang gara2 fiza rumahtangga berantakan..

    0

    0
  41. iampilot says:

    alaaaa….akak2 stewardess ni meroyan pulak….relek laaa…sy kan ade…kahkahkah…alaaa…nme pun WANITA..sme je…pramugari pun ape kurgnye..nk cari laki y kaya2 je…pilot…y bese2 xpndg…ade jgk kes pramugari rampas suami org xnk cite ke kak oiii??y desperate nk hdp mewah smpai sggp tidur dgn vip,vvip….ouchhhh…..lg teruk…artis ke pramugari ke bg aku WANITA materialistik…xpyh nk kutuk sgt org kak oii…tau fiza tu artis mmg slh die kacau laki org tp hakak2 sume pun 2×5 je…byk je cite2 pramugari dlm poket aku cume aku mls je nk buka aib sorg2….bezanya hakak2 dgn fiza sbb fiza artis so teruk laa org kutuk die…beware nye hakak….dlm quran pn ade tulis “LAKI BAIK TUK WANITA BAIK,LAKI X BAIK TUK WANITA X BAIK”…..SO PHM SNDRI LAA….KLU DIRI PN 2X5 JE SO XPYH LAA NK MEROYAN BL LAKI BUAT HAL…NK TGK SOLEHAH NYA WANITA ITU TGK PD ALIMNYA SANG SUAMI..KLU SUAMI KAKI CURANG ISTERI????

    0

    0
  42. Zurin says:

    Pompuan tu mmg mcm tu. Dulu dia follow ig i jus to stalk whos my ex bf is. My ex is a pilot too. She have this crazy obsession about pilots kot. I dont know. Illness i guess

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Subhanallah.. Macam-macamnya komen. Itulah Pijah oii next time tak payah la meroyan sgt di media sosial. Status ko tu yg buat drpd org tak tahu jadi heboh satu Malaya.. Ke ko mmg nak glamour cara cam ginih. Maklumlah ko tu rhetis suam2 kuku je. Pasal hubungan ko dgn pilot tu aku doakan korang bahagia sbb ko pun dah banyak kali kahwin cerai kahwin cerai sesuai la kan.. Macamlah ko tak tahu kesah2 silam pilot tu. Perempuan yg solehah khusus buat suami yg soleh

    0

    0
  44. oh_so_drama says:

    Kalo nak cekup orang kayaaa, pilot bukanlah satu pilihan yg bijak, ekceli. Hidup senang, tapi tak sampai level mewah key. And aku setuju dengan xyz. Apesal kecoh serang minah ni je. Pegila tampor si mamat pilot miang tu dulu. Kalo serang si Piza ni si pilot tak hensem tu akan bertobat nasuha ke korang agak? Habis hal si Piza ni kang dia carik je betina lain. Tu la bekas2 stewardess ni semua akal tak panjang camnila mentaliti lepasan SPM je. Komen memasing pun kampung. Penat je MAS hantar korang fly serata dunia. Tak habis jugak mulut kampung nye otak still singkat. And yes bak kata iampilot, takyah bangga la setakat ex-stewardess. Korang punye citer pun macam2. Kalo tak si Fiza ni buat hal, golongan korang lak yg amik alih. Si Piza ni lagi sekor. Ko buat report polis buat ape? Tak ke lagi malu canang satu Msia nak report polis last2 takde mende tindakan pun aiyaaaa

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Dah org2 bodoh dlm ney..g buat kja masing2..x pyh dok meqoyan hal org..buat habis data ja..

    0

    0
  46. Piah says:

    Aku nak tonyoh kat kawan dia si mona fendi waty ila fazila gelak nampak gusi budget cun konon. Ko punya kawan baik fiza ni lagi teruk nak cakap pasal org oiii

    0

    0
  47. kelam says:

    Bukit Aman leh wat report eh?

    1

    0
  48. Anonymous says:

    Jgn la terlalu mengutuk dan mengata org…what goes up must come down. Kita ada anak, adk beradik, anak sedara, even satu hari nti ada cucu. Allah Maha Adil, Dia bayar cash jer…satu hari nanti, mana tau, terjadi pada kita pulak, Wallahualam……….

    0

    1
  49. Anonymous says:

    Ala, ingat FA ni sumenye baik2 ker…bila dpt tugasan ke luar negara, jgn2 ada jantan yg tunggu, kaan….setiap negara yg dia org prgi, mesti ada jantan yg menunggu….kata dudlang paku serpih, ngata org, dia org lagi lebih….

    0

    1