Dituduh ‘Scammer’ Gara-Gara Cendawan Laku Keras, Alif Satar Anggap Ujian Berniaga

Hiburan

Dituduh ‘Scammer’ Gara-Gara Cendawan Laku Keras, Alif Satar Anggap Ujian Berniaga

Penyanyi dan juga pelakon yang kini bergelar usahawan cendawan, Alif Satar meluahkan rasa syukur kerana perusahaannya kini semakin berkembang maju meskipun berdepan pelbagai cabaran dan dugaan.

Alif Satar
10 bulan lalu

"Itu Adalah Sunah.." Alif Satar Bawa Anak-Anak Main Hujan, Tak Tahan Berkurung Lama

Advertisement

Cerita Alif, dia pernah dituduh terlibat dalam sindiket penipuan perniagaan sehingga ada yang tarik diri daripada bekerjasama dengan dirinya.

Dia yang meminta ‘grower’ menyediakan cendawan dalam kuantiti yang terlalu tinggi menyebabkan pihak yang lagi satu menganggap Alif terlibat dalam sindiket penipuan.

Advertisement

Perancangan asal nak guna 2-3 tan cendawan sebulan je..tapi terus shoot jadi 10 tan sebulan. Jadi team Alif pun call ramai grower cendawan minta supply sampai Alif dituduh nak scam orang sebab kuantiti yang Alif order ni tinggi, luar daripada kebiasaan.

Beberapa grower tarik diri sebab diorang termakan tuduhan tu menyebabkan stok kami terputus. Tapi Alif percaya, setiap ujian tu ada hikmahnya.

Menjengah ke ruangan komen, ramai peminat dan juga rakan selebriti tampil memberikan kata-kata semangat serta ucapan tahniah kepada penyanyi lagu Lelaki Seperti Aku ini kerana tidak pernah berputus asa dalam berniaga.

Alhamdulillah rezeki Alif Satar..

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...