Dituduh Pentingkan Diri Dan Tak Berhati Perut, Inessa Adik Arwah Benjy Tak Diamkan Diri

Hiburan

Dituduh Pentingkan Diri Dan Tak Berhati Perut, Inessa Adik Arwah Benjy Tak Diamkan Diri

Adik kepada arwah Benjy Ibrahim, Inessa Irdayanty terkilan apabila menerima beberapa kiriman mesej yang dibuat oleh seorang pelakon wanita yang menuduh perkara yang tidak sepatutnya terhadap keluarganya.

benjy meninggal dunia
5 bulan lalu

(TAKZIAH) Benjy Ibrahim Meninggal Dunia Di Medan Indonesia

Advertisement

Menurut Inessa, pelakon wanita tersebut menghantar mesej peribadi itu menerusi akaun Instagramnya yang menuduh dia dan keluarganya seakan-akan tidak mengendahkan Benjy ketika arwah berada di dalam penjara.

If your mother knew this, she would feel so damn sad. Tak malu ke tak ada hati perut ke NO humanity ke sampai abang nak bayar medical bills RM500 saja tak mahu tolong? Selfish.. Evil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inessa Irdayanty (@inessukamakan)

Kerana terkesan dengan kata-kata yang diberikan oleh individu tersebut, Inessa tidak mendiamkan diri dan memaklumkan dia sendiri berhempas pulas untuk bantu meringankan beban arwah abangnya termasuk menyara keluarga.

Kau tahu ke berapa banyak kakak aku kasi kat Ben tiap-tiap bulan? Kau tahu tak how kakak aku juggled 3-5, sometimes SEVEN jobs at one time!! sampai masuk hospital banyak kali sampai doktor yang beri arahan suruh dia berhenti kerja.

Dia bagai NAK MATI cari duit nak hantar dekat abang aku? Kau tahu ke berapa kali kakak aku NAK BUNUH DIRI sebab tak tahan pressure jaga abang aku?

Inessa Adik Benjy MesejSumber : Instagram Inessa Irdayanty  

Dalam pada masa yang sama, Inessa turut memberitahu dia sudah beberapa kali menangguhkan majlis perkahwinannya kerana mempunyai masalah kewangan.

SEMBILAN TAHUN aku simpan duit jadi kosong, simpan kosong, simpan kosong, sebab tolong keluarga aku. Sampaikan last-last aku kahwin nikah COVID-19 je tahun lepas.

 

Inessa Adik Benjy MesejSumber : Instagram Inessa Irdayanty  

 

Advertisement

Sedia maklum, arwah Benjy Ibrahim telah meninggal dunia Ahad lalu di Hospital Besar Royal Prima Medan, Indonesia atas akibat penyakit asmanya yang kronik.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

12 Comments

  1. someone

    July 15, 2021 at 5:01 am

    Betul tu Diok…nak bising2 satu dunia eslhsl knspe sblm no x cuba nk bantu at least brhubunglh dgn family arwah brtanya khabar brtanya keadaan brtanya jika ada ksulitan yg perlu dbantu…ni x buat2 bodoh jer bila dah jadi arwah baru nk cakap nk bantulh bagai…what the hack?

    • Diok

      July 16, 2021 at 10:43 am

      Yatah kan. Ingat senang kah kan tolong adik beradik, tambah2 lagi yang jenis arwah ne. Yang punya sifat penting kan diri sendiri. Adik beradik dah susah payah tolong bayar, ikat jamin. Last2 peluk tubuh, brunei cakap malas ku ingau. Tapi org luar yg lebih2 macam tau apa masalah keluarga arwah.

  2. penyibuk!!!

    July 14, 2021 at 5:59 pm

    Ya Allah mudah2 nya org luar & netizen judge org
    Benjy tu dh brp kali keluar masuk penjara?
    dh berapa kali org tanggung byr ikat jamin?
    setiap kali fmly dia byr ikat jamin… meminjam sana sini
    kne pulun keje kaw2 nk bayar balik org2 yg dipinjam tu

    then arwah buat apa? masuk balik penjara
    kne jamin lg
    yg fmly ulang2 bayar hutang smpai they cudnt take it anymore

    dh laa org lain pnya khilaf pilih jalan hidup
    org lain yg kne menanggung malu berhadapan dgn masyarakat & kwn2 di tmpt kerja

    so uols nk ckp.. fmly yg keje bagai nak rak tu.. tak deserve utk menikmati hidup yg selesa?
    tak boleh pakai baju cantik2, makan sedap2, just sbb org lain salah pilih jalan hidup?
    sbb org lain salah pilih jalan, fmly dia kne pakai baju buruk, makan megi hari2 sbb nk bayar hutang org dan make sure arwah dpt the best health care?
    TAU TAK HEALTH CARE COST KAT NEGARA ORANG BERAPA?????

    kalau x tau…. cuba tgk org2 yg melancong kt luar negara, then tiba2 jatuh sakit kt sana.. then family derang viralkan utk mintak sumbangan sbb nk cover kos medical
    KORANG PERNAH TGK FMLY ARWAH VIRAL MINTAK SUMBANGAN UTK MEDICAL ARWAH??
    TAK KAN??
    korang rasa sepanjang kt penjara tu, brp kali arwah sakit?
    brp kali famly byrkan medical?
    brp byk duit dh spend?

    so fmly ni mmg kne keje mcm nk mati, berhabis duit utk sara org yg pilih jalan hidup mcm tu ke?
    is that what u mean?

    • Anonymous

      July 15, 2021 at 12:49 pm

      yg bebel ni..adik beradik ben ke..hahah back up baekk punya..lol

  3. anon2000

    July 14, 2021 at 1:07 pm

    LOLLLLL dia punya sembang sebut kakak kena buat kerja sampai 6-7 ke sebab tak dapat bagi 500 ringgit yang arwah mintak. 500 je pun babe. you guys are the biggest piece of shit lah, ko tak dapat kahwen tu sebab ko tu bukan lawa sgt pun sebab tu pihak lelaki tak beria bukan sebab ko sengkek sebab support benjy. aku heran gak lifestyle korang ni macamana sampai kena kerja tujuh kerja parttime. i agree with noris here, serve you right. someone need to call you out

    • Anonymousjugak

      July 14, 2021 at 2:04 pm

      Padan muka…kan dah kena…biarlah org luar nak anggap apa, tapi kalau keluarga yg buat camni bertapa hancurnya hati dia…hanya Allah yg tau…apapun semoga rohnya dicucuri rahmat…Aamiin.

    • Anonymous

      July 15, 2021 at 2:02 am

      Nah…everyone involves are wrong. Yes, he did something terrible when he was alive, but now, he’s gone & only Allah knows & can judge him. Those yg mash hidup ni, termasuk artist yg “baik” tu & family member telah mengaib2 kan orang yg dah meninggal. Now, the question is, saper yg actually boleh jwb bagi pihak Ben tu sendiri? Even dekat akhirat nanti, dia pun xder masa nk layan sapa2. The only thing that everyone could do is, doakan yg terbaik utk arwah, and permudahkan urusan keluarga yg ditinggalkan, bukan nk aib2 kan orang. BTW, you ni lawa sgt ke nk kata org lain buruk? Hopefully, you nanti dipermudahkan urusan jodoh ye.

    • Anonymous

      July 15, 2021 at 11:06 am

      aku ada dalam situasi abang yang macam ni..ko duduk dalam family tu baru kau boleh sembang dik..kalau tak hadap jangan cite banyak

  4. Anonymous

    July 14, 2021 at 12:41 pm

    Usul2 nya siapa artist tu? Sibuk.. ia urg luar polg over. Family nya sendiri nda jua cakap apa2. Ingat nya urg ane kalau menulung jenis bagitau satu dunia kali.

    • brunes

      July 14, 2021 at 4:57 pm

      norish karman

    • Diok

      July 14, 2021 at 6:48 pm

      Yang sandi nya bila urg nya mati baru tah kan sibuk2, kesian lah apa lah..

    • mimi

      July 15, 2021 at 1:13 pm

      the same artist whom having affair with another artist’ brother while she still married and …….. google and hadam. I just fikir orang lain tak perlu sibuk2 hal keluarga org lain. You cuma wujud skg, diorg tu adik beradik and for sure dah buat yg terbaik untuk abang dia. You cant help someone yang taknak selamatkan diri dia sendiri, sadly thats the truth. Pernah kenal someone ada kes 3,4 kali masuk penjara naik mahkamah bagai, family bergolok gadai jual mcm2meminjam sana sini hanya utk jamin dia, tup2 3bulan kemudian masuk lagi penjara. Penat doh, hutang lama pun tak habis bayar lagi, emas gadai pun tak sempat ambik, dah kena pikir cari duit jaminan lagi. Last last, takde duit dah, dah takda tempat dah nak pinjam,biarkan je dia masuk penjara. Mungkin kasih sayang keluarga cannot stop them from commit crime, then let the prison experience be.

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Loading...