Written by Bella | September 6th, 2019

Istilah ‘Mak Cik Bawang’ memang sebati dengan netizen apabila bercerita tentang sesuatu gosip ataupun perkara di media sosial. Memang soalan dan komen mereka ini sangat pedas, lebih berbisa daripada ular sehingga menusuk ke dalam hati.

sufian suhaimi

Terbaru, penyanyi Sufian Suhaimi ditegur seorang wanita gara-gara memuat naik foto berserta kapsyen ‘rindu’.

sufian suhaimi ditegur selekeh

Wanita itu mengkritik penampilan penyanyi itu selekeh dan masih belum ‘move on’ daripada kisah cinta lalu.

Nak tunjuk kecewa? Sengaja nak bagi

si dia rasa bersalah ke?

mak cik bawang tegur sufian suhaimi selekehRespon Sufian Suhaimi

respon sufian suhaimi

zynakal

Membalas komen pedas tersebut, Sufian menjelaskan penampilannya tidak terurus disebabkan baru sahaja melakukan aktiviti menyelam. Kapsyen rindu yang ditulis pula sebenarnya ditujukan kepada rakan baiknya, Zynakal yang kini dirawat di hospital.

Risau sangat. Mak cik ni yang tak

move on sebenarnya

sufian suhaimisufian suhaimi

Aduhai, macam-macam betul komen ‘Mak Cik Bawang’, tiba-tiba sahaja kritik sedangkan Sufian sendiri sudah lama melupakan kisah cinta lalu. Bersabar je lah.

9 responses to Ditegur Imej Selekeh, Belum ‘Move On’ – Ini Respon Win Sufian Suhaimi Kepada ‘Mak Cik Bawang’

  1. Brunes says:

    hahahahhaha ok yang ani cali ni.. ketawa ku jua ah astahhh, baik pulang kau buat cerita cali tu pian eh. if you cant be handsome then you be funny!

    • artis lelaki muka mesti la nak berseh jangan ada misai jangot semua jangan jadi muka selekeh berserabot ngan jangot ..ada kala boleh untok film or drama kalau di kehendaki oleh pengarah untok idopkn watak…saiful apek paling selekeh dlm abad ini..

  2. Anonymous says:

    childish…zzz

  3. Anonymous says:

    x lawak punnnnn…..huhu

  4. Shah deraman says:

    Dh memang selekeh…eleh…ckp je laa nk cover pian oiii….org blh letak ape2 gmbr pun y xde kaitan dgn kapsyen..tp mmg ko ni jns x reti move on…bkn ke ko nk buat buku??buku tu pulak psl kisah hidup ko??ayoooo…y kelakar boleh pulak buat rujukan student eh..xtau pulak aku kat malaysia ni ade org amik course “putus cinta”…hahahaha…

    • senak teloran says:

      dah dahla komer…bukan nak backup dia…tp kalo ko laaa…dok ulang ulang org ckp tak move on …tak move on…penat kot..aku yg baca pn penat….at some point bila ko dh putus cinta….dh mcm2 org maki…ko pn memg dh move on…..dia tidak laa bodoh sgt..belah sana dh nak beranak pon….
      pasai selekeh kaa apa kaa..tkda kaitan dgn move on pn…tu dh tabiat namanya…pengotor or selekeh or pesen bebudak skrg ni…hipstur la sgt…tp apasalhnya dia muda…
      …kita ni kdg mencarik silap org sgt…kita nak dia move on…sokong laa dia….lagi2 melayu kot…nak buat buku…nak meniaga nak berubah….ater lantak kan…

      aku ni suka dia pon tak…tp kdg sapa yg pernah jadi manusia…yg pernah putus cinta…penat oii bang deraman oii…org dok kata benda yg kita dh takda apaa….letih….kendor telorrr membacaanya tak dayer ler teman ni pon….tukor laa cerita lain…

  5. Puan Rakoen says:

    Carilah kerja tetap Pian oii..

  6. Takselera says:

    Euww dia ckp bile2 msa je boleh dpt girlfriend. Confident gile. Siapa2 nak tu haa silakan

  7. Anonymous says:

    Haha….tu dia..tgn lagi laju dr otak..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini