August 20th, 2015

Kami tahu dalam era serba moden ini, ramai yang hidup dengan gaya pemikiran terbuka dan kadang-kadang seakan lupa dengan batas-batas pergaulan sesama manusia.

Baru-baru ini, sebuah foto Awal Ashaari selfie bersama seorang wanita telah mendapat pelbagai respon daripada peminatnya di Instagram. Mesti anda akan cakap “eh selfie pun salah ke?” sebenarnya bukan perbuatan itu menjadi satu kesalahan cuma dalam foto tersebut Awal kelihatan terlalu rapat dengan wanita berkenaan sehingga berlaga pipi.

Niat peminat beliau adalah untuk menegur Awal supaya ingat bahawa beliau sudah bergelar suami orang dan semestinya sebagai seorang Muslim agak tidak manis untuk beliau bergambar sebegitu.

Namun, inilah respon Awal kepada peminatnya :-

Malah, ramai yang menyokong bahawa penggunaan kata peminat yang menegur beliau itu tidak kasar bunyinya dan ianya agak tidak wajar untuk Awal memberikan reaksi sebegitu.

Hurm..memanglah manusia ini tidak sempurna tapi apa salahnya terima teguran itu dengan baik. Lagipun pengomen tu tidak gunakan ayat yang begitu kasar dan mengundang kemarahan.

Sumber Berita: OHBULAN!


Comments are closed.

Loading...