Written by serenity | October 4th, 2017

Baru-baru ini, pelakon Raja Ilya memberitahu sebuah portal hiburan bahawa dia telah ditawarkan berlakon dalam sebuah filem adiiwira yang diterbitkan oleh Marvel. Bagi anda yang tidak tahu, Marvel ialah sebuah syarikat penerbitan komik yang kini menerbitkan filem-filem mengenai adiwira komik yang popular, antaranya Captain America, Iron Man, Thor dan X-Men.

Menurut Raja Ilya, untuk menjayakan watak yang bakal dilakonkan itu, dia sedia melakukan pembedahan dan juga ke klinik bagi mendapatkan bentuk badan yang sesuai dengan watak dalam filem adiwira.

Bagaimanapun, portal The Hyped Geek telah membuat ‘siasatan’ mengenai dakwaan Raja Ilya. Portal itu mendapati tiada sebarang laman web atau portal berita luar negara yang menulis mengenai pembabitan atktres Malaysia dalam sebarang filem Marvel, kerana sumber yang ada ialah portal berita Malaysia yang mendapat berita hasil temubual dengan Raja Ilya.

Penulis portal itu juga mendapati, Raja Ilya pernah membuat kenyataan akan berlakon di samping Kajol untuk sebuah filem Bollywood pada tahun 2015. Bagaimanapun tiada khabar lanjut mengenai filem itu sehingga ke hari ini dan carian mengenai pengarah bernama T. Anand tidak membuahkan hasil kerana didapati tiada pengarah filem dengan nama tersebut.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Kepada Utusan Online, Raja Ilya menafikan dia seorang ‘kaki auta’:

Secara jujurnya ini merupakan kali pertama saya mendengar tentang tuduhan menipu.

Terpulanglah kepada mereka yang nak cakap saya berbohong atau sebaliknya.

Hanya kerana saya belum cukup popular jadi apabila saya berkongsi cerita mengenai berita berkenaan orang tidak percaya dan anggap saya menipu.

Sedikit pun saya tidak terkesan dengan tohmahan yang dilemparkan malah kini saya sedang mempersiapkan diri dari pelbagai aspek termasuklah mental dan fizikal untuk menjayakan tawaran tersebut.

Raja Ilya berkata dia tidak akan mendedahkan judul filem tersebut kerana dia tidak tahu judulnya:

Mengenai judul filem, lokasi penggambaran serta pelakon lain, saya sendiri tidak tahu-menahu dan mereka tak beritahu lagi.

Biarlah pihak produksi yang umumkan nanti sebab saya hanya dapat skrip untuk babak saya sahaja

Dia juga akan menjalani pembedahan untuk memperbaiki tahap kesihatannya demi tuntutan watak yang bakal dilakonkan:

Saya dinasihatkan oleh doktor yang merawat untuk membuang ketulan di bahagian perut yang sudah dua tahun saya hidapi.

Demi filem tersebut saya sanggup lakukan apa sahaja asalkan keadaan tubuh badan dan kesihatan tidak terganggu ketika berada di Los Angeles nanti.

Rajal Ilya juga menafikan akan menjalankan pembedahan plastik untuk mencantikkan penampilannya:

Saya hanya buang ketumbuhan seperti yang disarankan oleh doktor pakar tetapi orang ingat saya nak ubah ciptaan Tuhan dan tuduh saya tak ada pegangan agama.

Saya tidak akan buat sebarang pembedahan plastik hanya semata-mata nak nampak cantik dan menawan.

Raja Ilya juga memberitahu masih belum menerima sebarang tawaran berlakon tahun ini kerana ingin berehat dan meluangkan masa bersenam untuk mempersediakan fizikal bagi menjayakan watak dalam filem Marvel tersebut. – beautifulnara.com

Sumber gambar: Instagram Raja Ilya

40 responses to Ditawar Berlakon Filem Adiwira Marvel: Raja Ilya Nafi Menipu

  1. melati says:

    Muka pun dh dekat sama mcm Muka Boy Iman….waakakakakakaaaaa

    15

    0
    • mat sahdo says:

      maknanya.. propa je lah.

      6

      0
      • Datin Girl Iman says:

        kena reject le….
        xkn x paham2 kot.

        6

        1
        • B*tch, please! says:

          konon2 nama dipetik, nk pergi latihan baca skrip di spore lah, nk jalani pengambaran kt hollywood lah. rupa2nya, pembohong ko ni.

          13

          0
        • Mat Ronggeng says:

          Pengarah “Brazzer” yg nak amik dia berlakon…tapi tetek kena mantap…. Orang lain datang Hollywood bawak bakat. Raja illiya nak datang bawak 2 tetek silicon…hazab!

          6

          1
    • wekkkkkkk says:

      buka muka shj, tapi keturunan dari baka kacukan india muslim…kalau baka keturunan ni auta mmg kuat…melayu pun ada auta, tapi kurang sikit lah dri lidah berbelit mcm baka ni..kihkihkih

      kalau jumpa k…..dn ular….
      kita lebih rela di kejar ular.

      13

      25
      • Anonymous says:

        Tu la.. Keturunan mamak.. Dok bajet golongan raja2.. P belakon cerita mami jarum dah la.. Raja la sangaaaaaat.. Puih..

        6

        0
    • Anonymous says:

      sekor lagi muka taliban yg kuat propa. sama species dgn adik tiri neelopa.. ameera. hahahaha

      11

      1
    • Che ah says:

      Kenapa semua nak bash? Biar la dia kalau nak tipu ke apa. Ada bagi kesan besar sangat ke dekat korang?
      Kalau betul dia dapat berlakon dengan marvel, memang sesuatu yg boleh dibanggakan. Kalau pun dia tak dapat, tak busukkan nama korang pun. Yang terkesan pun dia sorang je.
      Siapa entah penulis portal yang busuk hati tu.

      26

      5
      • Anonymous says:

        Hahaha.. Hang ni awat dok bekap dia? Sama2 mamak tongkang kot.. Hahahhahahaha

        3

        1
      • hamba allah says:

        selagi tak tahu keputusan betul atau tak payah la nak buat spekulasi kalau die betul betul dpt tawaran berlakon jangan ternganga pulak sibuk nak bash org diri sendiri tu pon tak betul kot kot same je penipu oops terlepas

        0

        0
  2. Mat K says:

    K. Next

    2

    0
  3. Anonymous says:

    dari mawi botak smpi dh tumbuh rambut, ko masih jugak dgn statement ko yg non hado tu.. bnda blum pasti tu sila la senyap dulu

    11

    1
  4. Kipas Lipas says:

    Takut org marvel tu je menipu

    18

    0
  5. mamizura says:

    lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ammmmmmmmmmmmmmmmboii aku tengok bibir also very the different already!!!! muka pun dah panjang macam daun sireh gitu!!!!!!!!!!!!!!!hmmmmmmmmmmmm propa lebih..hang go and dance in bigo live like patiahhhh cipap no bulu firstlahhhhhhhhhhhhhhhh then sure famous one!!!! are u sure or are u thinking/dreaming that you will be offered a role in the movie..tengok mami dah speaking alrite!!!

    2

    7
  6. kak pora says:

    Acah2 je minah ni..rani kulop je nk ambik ko berlakon dlm filem’SANG KELEMBAI’

    3

    2
  7. kak pora says:

    Acah2 je minah plastik ni

    1

    2
  8. kak pora says:

    Berlakon dengan kajol konon..entah2 filem porno sbb tu nk ubah bentuk bdn…

    1

    2
  9. Anonymous says:

    Pyscho..

    2

    1
  10. mok cute says:

    beria benar la marvel nak amik ko…bersepah retis2 omputih yg lg gah dr amik ko…dulu kata dpt tawaran berlakon citer hindustan…pastu senyap…ni marvel lak…pyscho la dia ni…SS

    4

    1
  11. cikikaka says:

    klu belum ada ape2 jgn heboh2kan dulu.. nnti sendiri malu.

    11

    0
  12. sepaun says:

    kalau belum pasti, rasanya x perlulah diwar2kan..kalau x jadi, malu sendiri pla nanti :D mungkin nama dia termasuk dlm senarai awal beserta dgn berpuluh2 pelakon lain tp kena melalui proses tapisan.. tah2 kalau terpilih pun, belum tentu lg watak dia watak yg berdialog :D

    14

    1
  13. Anonymous says:

    pergi berlakon dgn hans isaac. lemak kampung pisang…nanti ko pun dpt dato.

    10

    0
  14. Anonymous says:

    propa….next??

    2

    0
  15. Anonymous says:

    entah baru pergi audition je. ckp dah sign kontrak. nak kasi ada bahan gosip. hakiki nya….berangan!

    9

    0
  16. aintoka says:

    bukan senang ni nk dpt twrn blkon luar negara..moga dipermudahkan…

    3

    0
    • wekkkkkkk says:

      nanti kalau dh dpt brlakon…kuar pulak statement “saya retis wanita india muslim malaysia pertama pecah tembok di Hollykayu”..

      5

      1
  17. Ex-Amnet Forumer says:

    Percayakan jer lah. Appearance first 5 minutes. Watak salah sorang antara ramai-ramai tengah berjalan atau tengok concert ke, lepas tu berlaku letupan dan mati.

    15

    0
  18. Zazu says:

    You dah naturally cantik la raja illya. Tak perlu nak ubah ape2 lg pun.

    3

    1
  19. Anonymous says:

    aku rasa dia kena reject sbb tak fasih speaking…hahhaha

    5

    0
  20. just curious says:

    teringat dlu ada story aeril zafrel ada berlakon movie dgn sharon stone n christina ricci. tapi lepas tu diam je story tu. tak tau ape status.

    4

    0
    • Kakak kau says:

      Ahh betul dulu pernah juga terbaca statement tu , last last senyap .
      Sama lah jgk time ada sorang penyanyi yg nanyi Lagu BIARLAH rahsia tu last last terbongkar jgk . Siap naik KUDA lagi Jah..

      4

      0
  21. anonymous says:

    muka mcm raja ilya ni berlambak d India muka typical india.. daripada marvel ambil raja ilya. baik ambil yang famous dari bollywood tu. contoh. deepika padukone dan priyanka chopra tu dah femes d hollywood.. why not try anushka sharma , alia bhatt , katrina kaif etc.

    tpi industry film india besar juga esp Hindi… even Disney etc pun Invest sana.

    4

    1
  22. Anonymous says:

    Mungkin scarry movie adaptasi marvel

    1

    0
  23. Anonymous says:

    manjang claim belakon hebat.ko belakon kat tv3 jelah . pun boleh glamor janji lakonan mantop

    0

    0
  24. artis lama says:

    meenachi propa ,kollywood pun tak lepas nak pegi hollywood LOL takat watak extra pun susah aci

    3

    0
  25. vertigo says:

    aku baru tahu nama minah ni today, tapi aku kenal muka la sbb pernah nampak dia berlakon drama..dalam drama tu lakonan dia bagus..bab2 kaki auta ni, aku mmg tak tahu la..tp kelakar jugak bila rupa2nya dah 2 kali dia claim mcm2 tapi takdo..malu ler..huhu

    2

    0
  26. Gggg says:

    Kalau nk prgi hollywood.. Start building badan muscle jmpa trainer.. Ni nk buat operation apa kehall.. Ingat hollywood pndg ke artist mlaysia michelle yeoh yg famous pun x brpa laku

    2

    0

Leave a Comment

Optional