Written by Bella | March 27th, 2019

Rasanya semua kenal dengan personaliti media sosial, Farah Lee seorang ibu tunggal yang cukup tabah dan bersemangat menjalani kehidupan bersama anak perempuannya, Maream Esabel.

Sedang melanjutkan pelajaran di University of Leeds, United Kingdom dalam bidang Sarjana Pendidikan Kanak-Kanak, Farah sering sekali berkongsi coretan yang cukup memberikan inspirasi buat ramai orang di luar sana.

Kali ini perkongsian Farah mengenai persoalan kenapa beliau tidak mencari pengganti selepas bercerai dengan Ally Iskadar mencuri tumpuan ramai.

Dalam tulisannya itu, Farah berkata beliau sehingga kini masih lagi trauma dan mencari pengganti bukan bermakna ia mampu menyembuhkan luka yang masih berbekas dalam hatinya.

Pada masa yang sama, beliau sempat titipkan pesan untuk mereka yang bergelar janda tidak malu dengan status mereka.

Perkongsian Farah itu sekali lagi memberikan inspirasi kepada wanita yang turut menghadapi situasi yang sama. Mereka juga mendoakan agar satu hari Farah juga akan bertemu dengan kebahagiaannya.

Farah dan Ally mendirikan rumah tangga pada 20 Januari 2012 dan kemudiannya bercerai pada 17 Ogos 2016. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Maream Esabel.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to Ditanya Mengenai Cinta Baru, Ini Perkongsian Farah Lee Yang Cukup Memberikan Inspirasi

  1. Anonymous says:

    Ini baru contoh baik ;)

  2. aku says:

    setianya dia, entahlah bab jodoh kita jadi bawang bolehlah sembang tapi kalau kena sendiri baru tahu langit tinggi atau rendah… yang penting dia cantik, ada kerjaya sendiri dan bijak soooo hebat dah

  3. ylang2 says:

    takpala hang nak kawin lain ka, nak move ka apa ka
    masalahnya hang ni dok galak sangat kat instagram tu
    kemain hashtag nak cari daddy baru anak hang la itu la ini la
    jaga la sket budi pekerti perempuan islam melayu kan.. toksah dok tunjuk tehegeh sangat nak jantan

    • kesahnya says:

      ohhh ni lah makcik bawangnya..

    • Anonymous says:

      Betul tu ylang2… Aku pun dulu follow IG dia. Tapi asyik2 hashtag cari daddy baru.. dah macam pompuan desperate nak meraih perhatian jantan.. mula2 kesian, lama2 naik menyampah. Setiap masa nak mention jumpa jodoh, cinta baru, daddy baru.. muakkkkk

      • Anonymous says:

        betul tu… nmpk sgt jenis janda sangap jantan.. asek2 hashtag nk cari laki baru
        kene persoal lah tu.. dan2 tulis pasal trauma…. besok2 sangap balik update status nak berlaki lagi

      • atun says:

        kalau muak pasai pa follow beb?

    • Pffft says:

      Betul wehh. Aku pun dulu follow ig dia. Lama2 jd mnyampah unfollow terus. Sibuk hashtag daddy baru, share conversation dgn ally la, lepastu bila netizen doakan dia dpt jodoh cepat, kawin blk dgn ally, si farah ni meroyan ckp smua tak faham apa fia rasa. Gatal.

  4. wina says:

    sape yg caras laki dia? ayat last sekali tu mcm msg je kt someone

    • minah jambu say NO to drugs says:

      itu dia cakap pasal pompan yg suka rembat laki orang lah dia tk tujukn pada sesiape poon..sape nak rembat bekas laki dia yg tak hensem tu gemok lagi !! tak tau dulu ape yg farah tengok ngan si bekas laki dia ni…baik ke ? ada future ? kalau baik tkan cerai ? farah ni pompan tak baik ke ? tengok farah ni macm baik orang nye n she very cool…cantek lagi cute..tak tau macmana farah leh kawin ngan parut kelapa ..lov farah lee..

      • Anonymous says:

        kahwin ngan ally iskandar tu sebab depa sekampung. orang terengganu.. masa tu tak tau lagi perangai si jantan tu macam mana.. bila dah kawin, baru keluar habis perangai sebenar..

      • minah jambu say says:

        tak payah lah u nak cantumkn yg koyak rabak tu farah move on je biar janda lama sikit nanti u akan dapat kebahgiaan akhir nye..u bukan nye tak jambu u tu dh la cantek cute pulak ..jodoh akan datang sendiri dari Allah..u nak kan sangat ngan si ally tu nak buat ape ? kalau dia betol sayang kan u hormat ngan u kenape dia kasi cerai..lagi pon dia gemok kalau nak di bandingkn ngan u tu comel tak kena..so diam2 n move on..lov u farahhh anak u comel..

  5. Poligami itu HALAL says:

    POLIGAMI SAJA KALAU ALLY MAHUKAN AWAK BERMADU. KENAPA PERLU UNGKIT BAB TIDAK PERCAYA SUAMI. BUKA AIB ALLY ISKANDAR PERNAH DUAKAN AWAK?

    • Gepp says:

      Ko ingat perempuan ni patung ke apa? Lelaki nak poligami nak kena hadap aje? Perempuan ada akal, ada kemahuan, ada kemampuan sendiri. Geng poligami blh pergi terjun gaung, salah satu amalan islam yg memalukan

      • minah jambu say NO to drugs says:

        memang betol jantan asek asek nak kawin banyak aje dia ingat pompan ni semua nak berpoligami ????????? jangan asal boleh aje lah…huh !! memng la berpoligami tu di boleh kan tapi semesti nye pompan nak kena turut kan ke ? tkan ?????????????

  6. Get real says:

    Eh pls dont be stupid la. Move on. Just becoz of one bad experience terus tawar. U want to be like someone i know who was divorced at a young age then, now already 60 yrs old baru teringin nak kawin balik, dah kerepot baru sibuk. One bad jantan doesnt mean all are bad. Dah alang kat uk tu cari la jantan lain. Pemain leeds utd pun ramai bujang lagi…wakakakaka

  7. Anonymous says:

    Nak mention jugak ramai yg berkenan walau dh berstatus janda. So kahwin lah crikan daddy baru untuk anak u tu. Macam xpernah kahwin. Aku 31 belum kahwin tp xde setiap detik tika dok berhashtag nk berlaki eh. Doa lah temukan laki yg memenuhi kriteria ko tu. Jgn sbb rmi try dh eksyen. Konon msih hot lg. Boleh se geng dgn si fasha. BAJET!

    • Anonymous says:

      kann..kalau ramai berkenan kenapa tak kawen saja..move on la

      • Anonymous says:

        tak bace ke kaknon oi.. tanya kenapa kenap kenapa.. dia cakap trauma, tahu? Trauma .. duhhh
        dia dah move on kot..dia ada bisness, sambung study uk sana.. ko nak dia move on camno lagi.. move on tak semestinya kena kawin baru

        • Anonymous says:

          Betul. Kalau tak kena dekat diri sendiri, tak akan faham. Saya dh setahun bercerai, tak hilang lagi trauma tu. Bukan nya tak move on.

  8. Jiwa sana sini says:

    Saya mencari bakal isteri yang tak bercerita soal perasaan, hati, jiwa, raga dan segala isu rintihan di ruang media sosial sebab ruang media sosial adalah pembunuh jiwa2 yg berjiwa

  9. Ddddd says:

    Bella should follow her example.

  10. Flamingo says:

    Ala dia bkn sangap jantan yg aku kenal peribadi dia, dia dok gitu cuma nk acah2 hibukan hati je pun, akhlak dia mmg puji jiwa kental n muda dh jadi janda mmg kuatlh dia ni. Moga maju Jaya n kahwin dgn org yg beriman tu je nk DOA.

    • Anonymous says:

      semua org tahu dia kuat dan mmg baik, cumanya, nak hiburkan hati pun kena bepada2. tak perlu nak begitu acah2 hiburkan hati sgt. banyak lagi cara lain nak hiburkan hati daripada menayang tunjuk gatal sangat nak cari daddy baru… kan boleh medatangkan mcm2 fitnah bila dia tunjuk sgt nak cari daddy baru la, amik gambar dgn laki tanya lak orang sepadan ke tak…

  11. Lalaland says:

    Dia suka contradict diri sendiri sebenarnya. Bajet Alim Tapi lelaki message dia layan and ber Kawan je mcm biasa siap post2 gambar Kat ig. Kata tanak kawen baru, ok paham and respect tp dah2 la sebut2 selalu pasal LELAKI sajor Kat ig. Yes you cantik tp sudah2 lah membongkak ramai lelaki nak Kat you and ramai lelaki stalk you. And bangga ke menolak semua lelaki tuh, share Kat ig? Lelaki yg berminat kat you tuh semua ada harapan and perasaan and diorg pun Mesti terasa bila you cakap you tanak kawen ngan diorg. And ramai perempuan di luar sana yg tak kawen lagi and followers you yg takde sapa dtg meminang and you bangga sgt ramai minat you sampai boleh menolak2. Kitorg suka je tgk strong woman and anak you survive without a daddy but Jgn la cakap je, do what you say. Kalau dah tanak cakap Sal lelaki dah Jgn cakap lah. Bukannya wajib story netizen everything.

  12. vavi la says:

    ‘masih tk ble move on ke kak’ type of msg in 3….2….1

  13. poyo says:

    korang bawang yang cakap dea terdesak tu tak paham bahasa inggeris ke?kan dea cakap dea saje suke2 cakap begurau main2 nak carik daddy baru sebab nak hiburkan hati sendiri.itu cara dea.semua orang ada cara sendiri.kenapa dea tak kawin lagi?kan dea cakap trauma..paham tak trauma tu cemane..ingat trauma tu alasan?

  14. tanya jerrr.. says:

    dia ni sape dik non. retis baru ke. ke retis yang dh kene rejek. lollll

  15. Hello subway says:

    Farah, dah kenal since zaman intec. Mmg attention seeker tahap ter tinggi. Teringin sgt nak famous. Boleh je, x salah. Tapi bab nak cari laki baru ke, tanak cari laki ke, ramai lelaki nak Kat kau ke, ko nak reject lelaki ke, pendek kata semua pasal LELAKI is your personal la babe. Takyah la rewind byk kali Kat Kitorg. Dari dulu mende yg sama je ko cakap, tanak kawen tp post pasal kawen and bebaru post gambar ko and lelaki Mat salleh mal Daddy baru konon. Pastuh Kalau komen Kat ig ko, ko pergi perli balik netizen dengan ceramah ko. Apakes, ko yg menulis! Salah kan tangan sendiri! Ada org paksa ke? #gilerpublicity #bukanartisponnn

  16. Aida Musa says:

    She has the package tapi hampir semua status dia cakap pasal nak cari laki baru. Konon nak bagi daddy kat anak .. budak2 tak tahu apa lagipun the anak memang in contact with the father. Kalau dia tak sebut langsung pasal nak cari jodoh lagi nampak steady ..