Written by Bella | November 28th, 2018

Bila sebut nama Fasha Sandha pasti semua tahu kerjaya lakonan beliau sudah berada pada tahap yang agak tinggi dan turut disegani ramai.

Sangat dedikasi dengan kerjayanya dalam bidang lakonan, Fasha menerusi akaun Instagramnya memberitahu salah satu kunci kejayaan beliau sepanjang 16 tahun bergelar anak seni adalah dengan menjaga disiplin serta sering berlaku jujur.

Menurut Fasha, beliau juga tidak pernah berkata buruk mahupun menjaga tepi kain orang.

Satu perkongsian yang sangat bermakna daripada Fasha, beliau sememangnya dikenali sebagai pelakon yang berkualiti dan mempunyai disiplin tinggi apabila melibatkan komitmen kerjaya. Harapnya pendatang baru dalam bidang lakonan boleh mencontohi sikap Fasha.

Kredit Foto : Nizarhafiz Mustafa

25 responses to Disiplin, Tidak Cakap Belakang Dan Jujur Rahsia Bertahan 16 Tahun Dalam Industri – Fasha Sandha

  1. oki says:

    emm btl kot sbb dia pnh tegur si ex myra rosli dlu sapa nama dazrin ka apa ntah lupa dh. tgur sbb selalu lewat dtg set kot.. sekali myra2 meroyan. time tu myra pun org tak kenal lg. baru nk cipta nama.

    11

    1
  2. Bukanpeminatfashatapikeheranan says:

    Jadikan teladan yer artis2 smua..nt berjaya mcm fasha

    5

    1
  3. Anonymous says:

    ya ke tak da cakap belakang?

    14

    0
  4. Chohkri Yulis. says:

    Ye ke x ckap belakang? Prempuan mne de x ckap blakang…faham x ckap aku???????hahahahaha….lg 1 rahsia ialah meroyan bile x dptkn setelkn masalah…….

    15

    0
  5. KakKiah says:

    Bukan dia ke yang cakap belakang masa kes dengan ND dulu? Pasal fashion show pe ntah. Ada sorang batu apa lembut tuh. Eh?

    8

    0
  6. kerapu says:

    tah la, yg aku tau fasha ni bekas perampas laki orang, bila dah jadik haaa, ko terima padahnya dohh, mertua tak sukaa. tengok ND sampai sekrang baik dengan mertua 1st. 2nd yang ku tau, fasha ni pantang di tegur kalau pakain telanjang, kang abis dia viral. ok sekian pasal pasha sanda.

    9

    0
    • Anonymous says:

      Apa kena mengena isu ni dgn mak mertua pulak. Tak boleh move on ke mcm macai Umno! Sedih lah ko!

      0

      4
    • Chohkri Yulis. says:

      Fasha penah minum arak n pakai bikini mase bcuti kt pulau mana ntah….
      Sumber dr spupu kwn aku…dia penah kd bodyguard Fasha. Dia ckp Fasha ni tegas smpai gedik sgt. Tp yg bagus nye Fasha ni…dia kalau de duit lebih de kasila. Bab2 duit dia x bkira sgt.

      0

      0
  7. Noy says:

    Contohilah Dato Siti Nurhaliza. Berpuluh tahun dalam industri, terima pelbagai anugerah, tapi sentiasa down to earth. Sekian.

    19

    1
  8. Anonymous says:

    pembohong perempuan ini…. kerja nya minta dipuji mau menang saja… anak pun macam pelacur budak2 di buatnya…. terlalu berdisplin hingga pakaian pun x boleh ditegur….

    5

    13
  9. damai says:

    for displin dan dedikasi in their work, Dato CT, erra fazirah, fasha, mmg mrk jg masa dan sentiasa buat yg terbaik, tapi paling win Dato CT, dari dulu sampai skg mmg down the earth, hargai peminat, dan x senang melatah kalau ada gossip2 yg negative,

    10

    0
    • ntah says:

      ramai je artis2 yang berdisiplin cuma dorang tak gebang macam si fasha ni..si siti, si erra, artis2 lain tak pernah claim disiplin, dedikasi tip top bagai..

      13

      0
  10. tabik says:

    sape keje belakang tabir mmg tau die ni displin kuat. senang bekerja ng pelakon cmni.ade yg junior tp perangai cam sampah,dtg lmbt haram xmtk maap pn.

    4

    0
  11. Ber tahan jdi pelakon 16 tahun sbb disiplin, jujur dan x ckap belakang. Habis tu knapa tak amal prinsip2 ni utk brtahan smpai bila2 setelah sangat berusaha utk rampas kebahagiaan ND? Napa senang2 buat Jejai jadi duda kali ke2?

    6

    1
  12. Anonymous says:

    fasha poyo

    4

    0
  13. Elliza Razak says:

    BEKAS PERAMPAS SUAMI ORANG. KENAPA MASA SI FASHA DICOP PERAMPAS BOLEH PULA MUNCUL DI MANA-MANA KACA TV DAN LAYAR PERAK? KENAPA TIDAK DIHARAMKAN DARIPADA MUNCUL DI MANA-MANA MEDIA UTAMA?

    1

    2
  14. min says:

    kelakar betul fasha jenis tak cakap belakang???lupa kut dia maki hamun mertua dan ipar duai dia di IG dia dan IG orang2 tu….alahai fashaaaaa….kor ni memang suka puji diri kan??

    2

    0
  15. Anonymous says:

    1 yg aku suke pasal fasha ni, dia marah seller online spam kt og dia..???? artis lain kerek..terus block…

    0

    0
  16. DikNia says:

    Walaupun suara fasha sandha ni macam doraemon, rasa annoying gila dengar, tapi sebab kan disiplin dia, memang orang ambik.

    Pernah dengar budak production kata dia memang disiplin, time management sangat bagus, senang kerja dengan dia.

    0

    0

Leave a Comment

Optional