Diri Ini Tidak Sekuat Mana – Abby Abadi

Hiburan

Diri Ini Tidak Sekuat Mana – Abby Abadi

Tajuk artikel ini hanyalah sedikit cebisan daripada kata-kata Abby Abadi di dalam majalah Nona edisi terbaru. Abang Nara suka sangat dengan front page Nona yang mengabungkan Datin Norjuma, Abby Abadi, Natasha Hudson dan Irma Hasmie. Kempat-empat selebriti ini ada kisah masing-masing di sebalik hijrah mereka.

nona

Advertisement

Izinkan Abang Nara memetik sedikit lagi kata-kata Abby Abadi yang dikeluarkan di dalam laman web Nona:-

Pada hakikatnya, diri ini tidak sekuat mana walau nampak tegas disebabkan penonton terpengaruh dengan watak anggota polis di kaca televisyen. Sebenarnya, sifat dalaman saya lemah dan ratapan meruntun kalbu sentiasa menghiasi hari saya apabila diuji oleh-Nya. Saya sering menangis di dalam kereta dan sendirian di rumah sambil mengharapkan Allah sentiasa memberikan petunjuk untuk memperoleh ketenangan yang abadi. Bila dugaan melanda, saya tak dapat baiki keadaan sebab tak tahu nak buat macam mana. Tidak dinafikan, satu ketika saya terasa sedih memikirkan kenapa semua ini berlaku pada saya. Namun setelah bangkit dari lena, saya bersyukur kerana masih berpeluang memperbaiki diri. Bagaimanapun, sekembali dari sana, saya lebih reda walau diuji. Yang pasti, setiap kali diuji, zikir istighfar sentiasa tidak pernah putus dipanjatkan. Saya sentiasa berdoa diberikan kekuatan agar tidak mengulangi kesalahan dulu. Hati penuh berbunga ingin melipat kali gandakan pahala dan mahu bersama anak untuk berziarah dan bersolat dari masjid ke masjid jika berkelapangan.

Serius hati Abang Nara terusik mendengar kata-kata daripada Abby Abadi. Anda pula bagaimana? Jangan lupa untuk dapatkan majalah Nona edisi terbaru kerana banyak info menarik di dalamnya untuk bacaan anda.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

74 Comments

  1. Lagubestbest

    June 5, 2012 at 4:50 pm

    Huh, contoh model pakej kawin 4 terus. Too bad, mesti abby sedih dikelilingi 3 orang yang ada rumahtangga bahagia.

    • x

      June 6, 2012 at 8:33 am

      La Tahzan Innallah Ma’ana… “Jangan bersedih Allah Bersama kita”

      Tidaklah syarat bahagia di dunia dengan wanita itu adanya suami.. Tetapi berbahgialah jika bertemu suami yang SOLEH…

      ;-)

  2. sarah

    June 5, 2012 at 4:28 pm

    mcm2 kwin cerai..

  3. kain kapan xcukup panjang nak tutup badan

    June 5, 2012 at 2:54 pm

    Adda Butterfly Bercerai Selepas 17 Hari Bergelar Isteri!

    5 JUN 2012, 01:55PM | LI EE KEE | UTAMA > BERITA ARTIS >

    Kongsi Article Ini: 3 Share3
    Menurut laporan Media Hiburan, Adda Butterfly telah bercerai selepas hanya 17 hari berkahwin. Adda yang sebelum ini dikaitkan dengan Mamat Sepah telah bernikah pada 30 Mac lalu.

    Adda memberitahu wartawan Media Hiburan, selepas berita pernikahannya menjadi pengetahuan umum, bekas suami yang sebenarnya ketika itu masih bergelar suami orang “terpaksa mengaku dia berstatus duda”.

    Tambah Adda, keadaan bertambah buruk bila isteri bekas suami mengetahui tentang pernikahan mereka. Ekoran dari itu, bekas suami yang tertekan bertindak keluar dari rumah dan menceraikan Adda melalui telefon apabila mereka gagal mencari jalan penyelesaian.

    • tumpang tanya

      June 5, 2012 at 4:27 pm

      kesian…naperlaa x selidik dulu ujung pangkal status sebenar… ahli keluarga saudara mara terdekat pun xde rasa curiga ke?…x pasal2 dah jadi janda….haishhh bebudak zaman skang. Amik mudah perkahwinan…ntah saper2 asal cinta lanyak ajer…

      tumpang tanya pada sesiapa yang ahli: diorg tak kahwin kat sempadan…tapi mcmana bleh lepas isi borang kahwin? Kan kene declare dan bawak saksi 2 org utk sahkan status bagai semua…. Jab Agama x trace record ke sah statusnyer duda atau tak? kalo dah cerai, mesti nama ade dlm rekod cerai kan? musykil aku…

    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer

      June 5, 2012 at 5:45 pm

      ye laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dh dapat sondol si laki ni pon belah lah !!! ape nk tunggu lagi tol tk ! tepaksa lah kena ngaku duda kalau tk nanti tk dapat sondol !!!!!!

  4. meeradriana

    June 5, 2012 at 2:23 pm

    lawa plak natasha hudson..
    nmpk lebih elegan..
    irma paling cantik..

    • den konal ekau

      June 6, 2012 at 1:30 am

      klu i add u balik, u tolong approve boleh x?????? i janji x stalker u lagi……

  5. pikopikopongpong

    June 5, 2012 at 2:07 pm

    insyaAllah, manisnya iman akan jadi pengubat hati yg lara, malah kita patut bersyukur kerana itulah hakikat kebahagian sebenar. semoga Allah Taala sentiasa merahmati dan mengurniakan kebaikan kepada anda semua..ameen3. syabas betta :)

Loading...