Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Dira Abu Zahar Sokong Kini Ramai Artis Bersuara Isu Politik

Pernah tidak bersetuju dengan tindakan Fathia Latiff yang terlalu aktif berbicara soal politik dan masalah ekonomi negara, kini pengarah dan pelakon Dira Abu Zahar mula menyokong artis yang banyak menyuarakan pendapat mereka berkaitan isu negara.

Advertisement

Buat Dira, sebagai “public figure” sesuatu perkara itu akan mendapat perhatian ramai dan diketahui oleh pihak tertentu dengan lebih pantas.

Satu perkembangan yang positif. Saya beranggapan bahawa situasi ini menunjukkan bahawa bila kita berterusan bersaua khususnya pada mereka di “public line” maka orang akan perasan dan berikan perhatian yang sewajarnya. Tak adalah orang stereotaip artis ini sekadar penyeri majlis atau nak menarik kehadiran orang ramai tapi juga mereka mampu memberikan impak kepada kerajaan.

Walaubagaimanapun, Dira berharap mereka memberikan pandangan yang positif sahaja dan bersuara bagi pihak rakyat Malaysia bukan mengecam untuk menyuarakan pandangan peribadi.

Sumber Berita : Media Hiburan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

20 Comments

  1. kak limah nak balik kg

    February 22, 2018 at 3:35 pm

    aku sokong PH. hehe…

  2. benci orang hipokrit

    February 22, 2018 at 12:53 pm

    Freedom of speech la Dira Abu Zahar. You pun law grad kan? Takkan taktau. Suka hati kita la nak cakap benda positif ke negatif ke asalkan tak membawa kekacau yang serius kepada negara tak menjadi masalah. Sejak bila “freedom of speech” terbatas nak cakap pasal benda positif dan berbentuk pujian je?
    Go and check your Federal Consti. Ada ilmu kalau tak digunakan pun tak bagus ya tak?

  3. Hang kasturi

    February 22, 2018 at 12:49 pm

    Sudahla dira…ko ngan parti ko bleh bungkus..pemikiran dangkal..bergaya je lebih korang ni kt pwtc..resolusi yg nk dibawak hancur…bugima jilake abugen

  4. anonymous

    February 22, 2018 at 11:11 am

    apasal gossip hari ni semua pasal selakbriti yg perasan bagus je eh

  5. kak nam marah

    February 22, 2018 at 11:10 am

    tah… menyampah lak minah poyo ni.. kalau kerejaan salah kompen la kena komplen… x kan smp bab curi duit pun nak puji… bingai

Loading...
To Top