Dinamakan Farid Kamil Dalam Laporan Polis: Taj Innuendo Dan Firdaus Diminta Bantu Siasatan

Hiburan

Dinamakan Farid Kamil Dalam Laporan Polis: Taj Innuendo Dan Firdaus Diminta Bantu Siasatan

Sebelum ini, Datuk Farid Kamil lelah mmbuat laporan polis mendakwa tiga orang rakan artis telah memasukkan ganja dalam minumannya, menyebabkan dia berkelakuan ganjil dan menyerang seorang anggota polis dan orang awam. Untuk itu, pelakon Soffi Jikan telah hadir ke balai polis setelah diminta oleh pihak polis dan ia seterusnya didapati positif dadah.

Terbaru, mStar Online melaporkan Ketua Polis Selangor, Datuk Mazlan Mansor berkata, pihak polis memberi tempoh sehingga Jumaat buat Ahmad Tajuddin atau Taj dan seorang individu bernama Firdaus untuk tampil bagi membantu siasatan.

Advertisement

Jika anda masih ingat, Taj Addin, ialah penyanyi kumpulan Innuendo yang popular dengan lagu ‘Belaian Jiwa pada pertengahan 90-an.

Kita percaya salah seorang daripada mereka berada di Johor Bharu.

Saya gesa kedua-dua mereka untuk segera tampil selewat-lewatnya esok sebelum tindakan tegas dibuat.

Pelakon itu disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang memperuntukkan penjara maksimum dua tahun atau denda maksimum RM5,000 atau kedua-duanya serta perintah pengawasan sehingga tiga tahun.

Pada 16 Januari lalu, Farid Kamil didakwa di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, atas empat pertuduhan iaitu dua tuduhan menyebabkan kecederaan, berkelakuan tidak senonoh dan mengganggu penjawat awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara.

Manakala pada 25 Januari lalu, Farid Kamil mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret sama, atas pertuduhan mengambil dadah jenis jenis THC iaitu dalam kumpulan ganja.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

22 Comments

  1. Anonymous

    February 9, 2018 at 8:52 am

    ha aku da agak dah, xkn org da hisap ganja pastu merayau2 mintak tolong org suh anta gi balai polis pastu mcm x boleh control diri sndiri. kalau si FK ni da biase isap ganja, sure lah die tau cmne nak control diri die n duk laa tmpt yg sunyi sepi diam2. xdelaa siap tahan org awam suh hntr gi balai pastu wat perangai. yg lg musykil nye mase FK keluar tu ari, si sofi ni tak ade padahal die yg beriye2 backup FK ckp kemurungan lah ape lah, sure da takot lah tu.

  2. Huhu

    February 9, 2018 at 8:19 am

    Dlm ceta antu omputih dacula ceta korea hensem2 100x dabulbx kpci dri patah n repin y korang keenceman

  3. TOOO ALLL

    February 8, 2018 at 9:30 pm

    Orng yg kena tangkap pasal kes Farid nie seram-seram muka nya …. Eeeeeee ..

    • minah jambu suka sahara yaakop

      February 8, 2018 at 10:52 pm

      orang yg muka seram2 la pengarah ambek belakon cite hantu..kalau muka hensem macam fatah or jul lipin takaaaaaaan nak berlakon cite hantu tak gitu ???

    • Anonymous

      February 9, 2018 at 8:09 am

      Muka seram waktu dah masuk umur 40an ke atas, kalau bwah 35 mmg nmpk muda

  4. Jackoaz

    February 8, 2018 at 6:57 pm

    Kepala buto la…kau bukannya budak kecik atau betina..takkan la kawan kawan nak majal masukan dadah! Tak lojik langsung.kau tu dah besar gelaran dato plak.takkan la tak de kepala otak utk berfikir! Sendiri makan pastu nak cover.

    • Anonymous

      February 8, 2018 at 10:03 pm

      Mana ko tau. Kalau org nak aniaya. Dia ingat org tu baik kiranya walau org tu ambik dadah tp xda lah nak ngajak ore lain. Tp sekali org tu pedejal dia nak kasi dia tengelam sama. Mana tau Sekali sembang2 org bagi rokok bg air minum je padahal org tu ada letak sesuatu.

    • Rj35

      February 9, 2018 at 1:03 am

      Sokong kau jackoaz..ibarat kalu kita kwn dgn penjual minyak wangi..kita akn terbau haruman wangi minyak wangi…mcm farid ni dh tua bangka takkan dia taktau kwn baik dia yg mcm tengkorak tu ambik dadah…ada otak takkan tk boleh fikir perangai kwn2 tahik dadah dia tu mcmana?? Suka melawak ka..suka kenakan org ka..farid ni pun satu mcm je …mata kuyu mcm ambik dadah jgak .

  5. Mug Adam

    February 8, 2018 at 6:41 pm

    Jalani lah hidup yg bersih..dan sihat..Alhamdulillah..

Loading...