Dikutuk Guna Model Disifatkan ‘Tak Cukup Lelaki’ Di KLFW2021, Ini Jawapan Pengarah Kreatif Behati

Hiburan

Dikutuk Guna Model Disifatkan ‘Tak Cukup Lelaki’ Di KLFW2021, Ini Jawapan Pengarah Kreatif Behati

Pada minggu lalu, pertunjukan fesyen Behati di acara Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2021 berlangsung dengan meriah dan penuh keunikan dalam memperagakan baju-baju yang menarik.

Nam Ron
3 minggu lalu

"Saya Tak Tua, Tua Hanya Pada Nombor, Saya Jiwa Muda" - Nam Ron Jadi Model KLFW2021

Advertisement

Namun, pertunjukan fesyen tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen di media sosial, antaranya adalah menyentuh berkenaan dengan imej model lelaki yang menonjolkan sesi feminin di dalam pertunjukkan tersebut.

Melalui keterangan daripada Pengarah Kreatif dan pereka fesyen Behati, Ken Wel yang didapati oleh pihak Gempak, beliau sedar menerima banyak kritikan kerana menggunakan model lelaki yang disifatkan ‘tidak cukup lelaki’ oleh netizen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KEL WEN/ KHAI. (@kel__wen)

Advertisement

Saya mahu memecahkan norma tentang standard kecantikan di Malaysia, saya mahu orang lihat dengan bangga bukan berbentuk negatif.

Dalam pada itu, Ken Wel turut beranggapan orang ramai tidak sepatutnya menggunakan perkataan ‘pondan’ atau ‘bapok’ ketika era ini dan berkata ianya hanya sekadar pertunjukan, mungkin diluar mereka lebih ‘jantan’ berbanding netizen yang mengutuk mereka.

Model KLFW2021 Behati

Sebelum ini, pereka fesyen jenama tersebut ada berkongsikan satu tangkap layar serta jawapan beliau mempertahankan model-modelnya daripada seorang netizen di ruangan Instagram Story miliknya.

Insta Story Ken Wel

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Gempak

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. Anonymous

    November 13, 2021 at 9:21 am

    design baru dia teruk gila..tak user friendly dah menyusahkan orang..nilah namanya design for the look but not for function

  2. Anonymous

    November 11, 2021 at 1:21 pm

    Hahaha x pelik pun sbb kalau tengok review yg beli design behati ni semue pompuan atau bapok. Lelaki sejati mane nk pakai design bodoh n bapok cam tu. Sblm kau tegur ak cakp kasar, kau pegi tengok dulu design behati yg impractical dan tangkp muat je. X macam rr, alia bastaman dll. Aku student fashion designer juga so ak tahu sbb mmg ramai gile lecturer yg cakap jd designer yg betul2 designer jgn merapu cam be****.

  3. Anonymous

    November 11, 2021 at 12:24 pm

    takde apa nak tegur pasal isu bapok ni sebab selama ni pun memang golongan ni dah bertapak dalam industri cuma takdelah sampai diberi laluan sampai ke catwalk stage. aku nak tegur apasal teruk sangat design baru beautifulnara ni. macam semak je aku tengok

    • Anonymous

      November 12, 2021 at 3:39 pm

      aku setuju gila… design yg x user friendly. lepas tu campur aduk blog tech laaa … huhu

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...