Written by Bella | May 9th, 2016

Sejak kebelakangan ini, Adira AF menjadi bahan hinaan dan kritikan oleh sesetengah netizen di Instagram. Ada sahaja kesalahan yang mereka nampak tentang Adira.

Paling teruk ada yang kritik gaya Adira semakin selekeh dan ibarat tidak terurus sejak beliau mendirikan rumah tangga bersama Datuk Seri Adnan Abu ataupun lebih dikenali sebagai Dato Red.

Jelas Adira, sejak beliau berkahwin beliau jarang keluar daripada rumah dan memakai apa sahaja mengikut keselesaannya. Malah, Adira tidak rasa bahawa gaya beliau itu selekeh.

Sebenarnya sejak bergelar isteri, saya jarang keluar rumah. Saya akan pakai apa sahaja asalkan selesa, namun saya juga melihat pada kesesuaian tempat.

Pada saya pemakaian saya tidak selekeh cuma kadang-kadang suka menggayakan tudung sesuka hati. Saya tidak pandai pakai jarum peniti, sebaliknya lebih suka membelit sahaja tudung di leher.

Pada masa yang sama, Adira sempat meluahkan rasa syukur kerana beliau masih lagi menerima banyak tawaran meskipun dihimpit kontroversi berkaitan pernikahan beliau sebelum ini.

Biarlah Adira hendak bergaya macam mana sekalipun asalkan beliau masih ingat untuk menutup auratnya  dan berhijab secara penuh. Kadang-kadang rupa itu tidak penting, dan sebelum kritik orang lain, lihat dahulu diri kita.

Sumber Berita : Kosmo!

29 responses to Dikritik Netizen Semakin Selekeh Lepas Kahwin : Ini Jawapan Adira AF

  1. Anonymous says:

    Ermm xpe Dato mula2 mmg x kisah ko x pndai pkai pin ke nk lilit ke tudung tu.. Cuma nnti Dato bawak blk la bini yg pndai pkai jarum lilit tudung hijabistaaa habis.. Ktanya jemu tgk muka ko yg mcm bibik2 tu..

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      dato pon tk kesah lah kalau adira nk lilit tudong dia tongang tebalek ke pe ..ape yg kau nk kesah kan pasal lilit tudung dai punye suka la nk pakai pakaian yg macmana huh ..!

      0

      0
  2. orgtua says:

    style tudung tak versatile takpe, janji atas katil versatile. Sbb tu dato sayang.

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      betol ! itu yg penting performance mau bagos hehe..eemmuah hahaha…!

      0

      0
    • Anti poligami says:

      Dato tu buta…pompuan pucat lesi cam mayat…badan cam plywood….lain la datin red cantik.. badan vogue ada curve…walau ada 3 anak…

      0

      0
      • minah jambu harapan nenek says:

        dato ni dh kawin pon ngan adira dh tk payah nk kecoh2 lagi pasal datin red la ape la…tungu aje la adira ngandung nanti n ada anak..

        0

        0
  3. Anonymous says:

    bukan main lovingnya tgk adira n husband dia semalam. Alhamdulillah. Moga bahagia till Jannah. Telekung tak perlu pakai peniti pun.

    0

    0
  4. KAK KIAH PROPA says:

    MEMANG SELEKEH….AURAT TU TUTUP DADA DAN BUKAN TUCK IN SAMPAI NAMPAK BAHAGIAN ‘TUT’…..KAU TANGGUNG BLA DOSA BINI KAU TU DENAN……….

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      eh dia punye suka la ! laki dia la yg tangung dosa yg kau ni apesal nk kecoh2 pasal tudung dia ! dia punye suka la nk pakai tuck in ke tuck out ke itu dia punye suka ok huh !! mengarot huh !

      0

      0
  5. nonono says:

    meluat aku tengok kelakuan beruk berdua di malam tadi…..nampak shgt fake…bila camera arah kt depa tetiba nk tarik lengan dato lar….bluekkkk menyampah

    0

    0
  6. norass says:

    tula rasa meluat, show off sgt, x elok mcmtu wlau sah.. depan public kot, kne control sikit..lg kamera focus lagi galak manjanyer, aduhai..adira harus hormat isteri pertama..mana tau terkecik ati tgk kemesraan mcmtu..

    0

    0
  7. Nyampaz says:

    Kesian kat anak2 dato dgn wide 1…dah besar dah 10 tahun…ada yg dh ke tadika…tak malu ke…kesian klu kawan2 ejek kan…

    0

    0
  8. melati says:

    Btol kew laki dia Dato…??? mcm drebar Lorri jer aku tgk…..!!!

    0

    0
    • Kawan kera says:

      Mmmg muka cam apa2 je…mmg mcm dreber lori je…apa nk heran title dato tu dia byr psl tu x de karisma pun…perangai cam beruk terkinja2 dpn kamera

      0

      0
  9. zila says:

    adira harus sedar kedudukan sbg istri ke-2.. nak bermanja boleh tp jganlah kt public, bahgia kita rahsia kita,simpan je sbg rahsia, tak perlu dipertontonkan kt org….perasaan istri pertama harus dijaga..aku respect kt isteri pertama tabah harungi dugaan, dapat pulak madu yang terlebih kemanjaannyer, merenyamm sepanjang waktu…aduhh mesti terguris hati, siapa la yang tau kn..bertabahlah datin..geramm pulak ngan adira ni..dato red pn sama je perangainya..x fkir prasaan isteri pertama langsunggg!!! sudah2 la musim bulan madu kamu tu..smp ke majlis anugerah mesranya..apa la perasaan orang sekeliling yang tgk ek..menyampah dlm hati je..

    0

    0
  10. adenan bodoh says:

    betul…dato tu bukan budak remaja umur dah dekat 40 tahun tapi tak nampak kematangan dlm menangani situasi ni..galak..gedik (ye lar nak tumpang glamer walau muka yg ado)….adira pun bukan budak…. dah 25 tahun …tak perlu menunjukkan kemesraan kt public….org meluat sbb kau bukan satu2 nya isteri dia…dia ada isteri lain so agak2 perangai tu kat public

    0

    0
  11. Nurz says:

    dye nak mesra dpn public kerr …suka hati dye la…tue hsbnd dye…agak² laahh…koe org sakit hati sngat napa…koe org jerr Over sngat…sdgkan madu dye sndri pown x wat pa² story…ne style tudung pOwn nak kecoh…ptutnya koe org kecoh pada dri sndri…dah cukup smpurna ka nak bantaii org…sdgkan nak kena cover by kain kafan pown tak derr style okay…so..bringat dri sndri…mOga bahagia adira hingga ke jannah..aminnn

    0

    0
    • syaira says:

      kau mungkin x pernah kenal isteri2 pertama yang selalu makan hati bila suami menduakan dia…[email protected] kau bukan perempuan sbb x sensitif…mmg blh berpoligami tapi ada sebab2 yg munasabah…tapi klu jantan dan betina garik cam dema ni yg kawen lps kenal 3 mggu kat siam..ms bini pertama msh dlm pantang mmg jadi kebencian org lar…jgn wat perangai cam pompuan murahan ..nak tunjuk keintiman depan orang….tu bangang namanya

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ni mesti adik beradik adira yg dok kat sabah tu,meroyan pula,dia yg x pandai nk jg hati madu dia x perlu nk expose sgt kat media…apa perasaaan ko klu laki ko kn kebas atu ko mmg kebas laki org jg?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ko dah kwin blom? Klu dah.. bole x aku nak caras laki kau? Aku yakin kau x kesah kenn? Nk lgi drama aku caras somi kau wktu kau tgh pantang. Ko jgn meroyan pulak time tu ek. Kau redha kn jer aku ngn somi kau mesra baik punyer dpan kau.

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Yg atas tu paling selekeh,nk bergaya tp x berapa nak pandai…xpelah asalkan ko hepi adira,kesian datin red bila tgk husb dia asyik keluar di media je dgn pompuan lain..

    0

    0
    • syafiqa says:

      betul tu….sangat tabah wanita hebat ni….x pe datin what goes around comes around….doa org teraniaya tiada hijab…. klu dato nanti kawen lagi 1 baru adira rasa sakit tuh di sini…semuga datin bertambah bahagia dgn anak2…datin ni cantek layak nak jadi duta kecantikan…buat la bisnes ke..yg blh mendatangkan pendapatan…jgn datin terlalu bergantung dgn dato ni…

      0

      0
  13. Anonymous says:

    Adira ni mmg manja kot. Jenis tak boleh sorang. sebab tu pendek akal baru kenal..terus agree nikah. Dia nak suami yg boleh jaga dia. Tapi I agree tak perlu provoke lebih2 la. Bini org tu tgk, anak2 tgk..Biarlah bahagia loving korang tu, rahsia. yang no 1 x perlu tahu. Bahagia no 1 pun, yang no 2 tak perlu tahu. Buat apa la bakar hati pompuan lain. Masalahnya, yang no 1 sengal.. provoke tak habis2. Dulu kau menyundal kenapa?

    0

    0
  14. kotaklayakpoli says:

    kalau lah adil itu dijtuhkan hukum wajib dalam poligami, kafir jika tidak adil, maka tiada manusia sanggup poligami.
    kah ~

    0

    0
  15. Yekeni says:

    Memang selekeh pun. Tak payah defensive sangat.

    Tak tau pakai peniti, pakai aje tudung instant. Jgn amik yg lilit lilit. Amik yg makcik2 punya yg straight forward punya. Lagi kemas dari tudung mu sekarang.

    0

    0
  16. kakmona says:

    Dato red ni dato bidang apo? Nk kata dato kosmetic, emmmmm sgt la plak.
    Br aku tau deme kawin ms wife no 1 dlm confinement…… hu3 sedih!! Jantan x guna!

    0

    0
  17. Mek Ti says:

    Just nak bagi tau.. kenapa lagu Janna Nick mcm lagu org buta selalu kat tepi jalan tu ek? muzik keyboard tu………… :(

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Pelik adira menang penyanyi popular,lagu pun ntah bape kerat je album pun x pnh nmpk yg baru alih2 menang,klu aizat tu ok gak lg menang at least ada gak jasa n sumbangan dia pd rakyat2 palestin si adira keluar media pun asyik dok canang laki dia tu je adalah..

    0

    0
  19. antidot says:

    husband dia ni kalau dlm ig suka komen ‘wawawa…najis…najis..najis’

    so takat bini selekeh, apa der hal…dia kan ske sebut najis najis…

    0

    0