Written by Bella | July 9th, 2019

Terasa hati dan agak terkilan dengan sindiran Datuk Seri Najib Razak terhadapnya yang dikatakan sudah dirasuk syaitan sekali lagi gara-gara kenyataan isu peneroka Felda pemalas, Chef Wan tampil membalas sindiran tersebut.

Menurut Chef Wan, Najib tidak memahami maksud sebenar disebalik tulisannya di akaun Istagram dan sengaja ingin memutarbelitkan kenyataan itu untuk menjatuhkan nama baiknya.

Chef Wan juga berkata Najib juga telah bersikap hipokrit sebelum ini. Tidak perlu untuk mencampuri urusan orang lain.

Maksud perumpamaan ‘beranak macam kucing’ bukanlah untuk menghina semua golongan peneroka tetapi hanya segelintir sahaja.

Menurut Chef Wan, tidak mustahil tindakan Najib ini berpunca daripada rasa tidak puas hati apabila dirinya menerima anugerah Ikon Felda.

Selepas menerima pelbagai respon dan mendapat perhatian, kenyataan Najib yang dimuat naik di Twitter itu nampaknya sudah dipadamkan.

42 responses to Dikatakan ‘Dirasuk Syaitan Lagi’, Chef Wan Balas Sindiran Najib Razak

  1. BukanKakiPolotikMakKau says:

    Ko mmg tk layak jadi ikon felda pun psl ko sokong PH jerrrrr ko dpt

    25

    34
    • Anonymous says:

      Nanti ko pulak dpt.. ikon rasuah.
      Senah oh Senah .. Bosskau 87 pertuduhan ko nk campak mana bingai? Ko pergi tolong tebuk tin Milo kutip derma.

      21

      4
      • Mak Becok says:

        macai standard ahhh, kuasa skrg maki hamun je dlm socmed. suruh byr utang najib pd msia semua buat2 lena. bodoh punya melayu, babi tak mkn..rasuah kasi anak2 bini makan tanpa segan silu. pastu jerit nama islam ketuanan mlayu konon. please lah… memualkan!

        4

        3
    • Anonymous says:

      Umno dan kebodohan berpisah tiada.

      9

      18
    • One says:

      Najib jgn masuk urusan org lain pe kejadahnya gila, kau yg mula kan pecetusan fitnah smp nak tampar bila najib maklum balas, tak leh jawab.. Menangis macam budak kecik tp tukar dalam mimix marah siap tambah fitnah lg tuduh najib putar belit kenyataan padahal dia yg kenyataan dia kat ig sebab nak nampak win gila kebudak2 in org tua ni , serabai siot style. Memalukan

      24

      0
    • najibanakanjing says:

      umno parti anjing sontot babi..sbabtu kalah pru..padan muka..hahahahaha
      nantikan najibby pondan bibir pink kaki kepit masuk penjara kne sontot dgn banduan lain..hahaha

      1

      7
  2. Budak felda felcra fanbo yanbo says:

    Najib tu bodoh ..chef tulis panjang panjang ingat dia baca ke ..buang masa aje …

    11

    17
    • Sheeda says:

      Tahu pulak padam tu… yg kelakar. Mcm kes 1MDB, berak merata x ngaku. At least Chef Wan not stealing the nation’s money. What a moron and the joke of the nation!

      29

      9
      • Anonymous says:

        bodo lah ko ni sheeda… disebabkan bodo ko lah aku kena bayar sst+gst… lain kali jangan sibuk nak mengundi! bodo duduk rumah je jadi suri rumah.

        14

        5
  3. kakak mika says:

    dah dah la tu.. tak pasal2 kucing jd bahan :(

    8

    0
  4. Anonymous says:

    dh tua2 ni doq diam2 mengaji la tok…doq berbahas kat socmed mcm org2 muda bkn dpt apa…haihh laaa…….

    8

    6
  5. mak jemmsssss says:

    hakikat sebenar yg sukar diterima… ada betulnya.m

    15

    1
  6. anonymous says:

    haairan boleh dpt ikon felda patut diberi pada si pemegang cangkul yg berhamba pada tanah bukan si tukang masak yg hobinya menjatuhkan bangsa melayu…..hmmm

    29

    8
    • aurorarogers says:

      Jatuhkan bangsa melayu?

      kt mana part die jatuhkan bangsa melayu? rs kalau follow ig die mmg die direct ckp je for da sake utk org melayu ni sedar. lembut2 die pun rs die paling berani. terus je ckp x de selindung2.

      kalau die suka jatuhkan bangsa melayu, x de nye die bukak restoran de.wan 1958 tu. banyak die naikkan lauk2 masakan kg melayu dalam keadaan kite sendiri x sangka. penuh je org restoran die.

      then, najib dok menyalak tu, apa je jasa die ada? GST pn x nmpk hasil

      41

      7
    • pasanjingbabi says:

      ni mesti anjing2 pas

      0

      7
  7. haihh says:

    najib tu sikit lg dah nk s… ko nak ikut mcm dia buat ape…haihhh..

    0

    11
  8. Anonymous says:

    nerizen x mau komen, sbb chef wan dh wakilkan ckp hsil dri mulut becok nyer..

    1

    0
  9. anonymous says:

    de wan u cina punya ya

    1

    3
  10. wekkkkkkk says:

    chef ni anak feldakan, dulu2 kau duduk di sana, skrg kau dh berjaya, dh jdi ikon felda pun. Sepatutnya kau beri inpirasi masuk ke kpg2 tu bgitahu mcm mana kau berjaya, bkn kutuk2 mcm tu. Kau mmglah kutuk, sbb kau dulu dulu duduk di tnh gomen felda tu, bila kau dh berjaya, kau pun tinggalkan tmpt tu, sbb itu bkn tanah kau. Andai katalah suatu hari kau masuk ke kawasan felda dlm malaysia ni, tetiba tayar kau pancit, org felda tulah yg tolong. Mereka pendam je dlm hati kata2 kau tu, tpi mana g ada mrh, mereka akan sumpit kau atau santau kau baru tahu sbb mulut kau mmg lancang. Kau beranilah ckp mcm tu..suka buat anak je, mls lah, jual baja lah, dpt duit freelah, berbini lebihlah, sbb kau dh tiada tanah di sanakan…dulu2 tpak rmh yg kau duduk tu gomen punya tau.

    4

    0
  11. wekkkkkkk says:

    ingatlah kau asal dri mana..felda yg tolong bgi “rumah rancangan felda”.

    3

    5
    • eeeeeeuwwwww says:

      felda jugak dihancur umno wahai bingai.

      13

      6
      • One says:

        Tuduhan dgn perbuatan tk selari, siapa yg hancur kn felda kalau bkn ph sawit pun junam 3 rts lebih tahun bn 500 ratus ke bawah pun tak penah tu blm kena tarik semua yg felda dapat sblm ni, gaya ph jelas nk hancur kn felda kau nampak tu tp kau buta kn mata sebab kau dh masuk dlm katogeri baruah ..

        3

        0
  12. anonymous says:

    fuhh banyak betul melayu DAP komen dalam ni,soalnya bukan najib tapi sekrng malaysia ni cina dah nak conqeur sebab tu lah melayu bukak mata luas2 korek telinga,tak perasan lagi ka cina laknat ni nak hapuskan bumiputra,islam ugama rasmi,bhsa msia,majlis raja..ada paham ka so tak pyah nak sekongkol dgn malaun yg dok jilat pakatan ni semua ,nex election umnopas gerenti sapu,haa masa tu baru la nak bodek balik melayu

    13

    4
    • Anonymous says:

      Yg merompak dan makan korupsi berbillion melayu DAP la kan? Macai tetap suci… jubor sendiri tak cebok tapi jubor org lain yg ko bau. Camtu la macai lebih kurang perumpamaan nye!

      12

      2
  13. Nekeleh Bingai Menyalak Tak Sudah says:

    Macai dom UMNGOK ni sembang kemain. Pergi la tolong bayar hutang negara klu dh syg sgt pd bosskurap korang tu…

    8

    6
  14. Anonymous says:

    Mmg betol pun kata Chef! Yg terasa tu mesti korang anak2 kucing tu kn? Muahaha

    18

    1
  15. anonymous says:

    Alhamdulillah atas cacian terhadap melayu islam..Insha’Allah PAS akan memerintah satu hari nanti Insha’Allah

    12

    2
    • Anonymous says:

      Kah kah kah…terigt sblm pru aritu org2 pas gigih doa supaya ph kalah teruk..last2 pas y tersungkur dan tersembam…tulaa org kate klu kt doa y x baik pd org , doa tu y berbalik pd kt…nme je islam tp ske menghukum org, gelar2 org kafir…islam sgt laa tu…x pyh nk guna agama tuk kepentingan politik..org bodoh je y percaya…

      3

      11
      • One says:

        Bendaa la Baruah fitnah ni, terbawa2 lg perangai fitnah dulu, kau ingat skrg org percaya.. Tuduh skt.. Baruah macam kau sebarkan..ok … Masa tu ph blm jadi kerajaan apa kejadah nya nak doakan ph tersungkur .. Dah terang2 ph dgn pas pembangkang..meh link tu yg doakan tu, ok2 aku dapat tangkap dah ilham fitnah kau ni dapat dr mana, pas penah doakan bn tersungkur yg tu ada, munkin tercipta nya ilham fitnah kau dr situ.. dulu rakyat tak tau lg ph hancing macam mana, jd tak dapat nak buat perbandingan.. Mmg mudah la nak percaya fitnah2 dr baruah macam kau ni.. Sebar kan jadi kan real..

        9

        0
  16. Anonymous says:

    Jujurnye aku anak felda, jiran2 depan rumah dan sbelah rumah ramai kawen 2, anak2 dierang pula macam x terurus dan ade ramai anak jiran aku yg amik dadah. X tau nk cakap cambe tp macam betol ape yg chef wan cakap. Bab curi baje and jual x yah cakaplah, mmg sejak aku kecik lg isu ni smpy bergaduh sesame jiran. Sedih sbnrnye dgn segelintir ( ramai ) sikap dierang. Alhamdulillah tq Allah mak ayah aku jage kami adik bradik sebaik mgkn, walau rumah kami kecik, tp aku bersyukur kami adik beradik x terjebak dgn dadah macam ank jiran2 dan mak ayah aku ade sedikit ksedaran agame dan x terjebak dgn isu gaduh2 pasal curi baje n jual. Mak ayah slalu ingatkan kami, blajar elok2, mak x nk anak2 mak jd macam anak2 jiran.

    7

    0
  17. anonymous says:

    alhamdulillah

    0

    0
  18. Anonymous says:

    how do u live with yourself ah pondan tua… sebab tu lah anak ko serina pun tunggang langgang hidup.

    4

    2
  19. Anonymous says:

    kesian kucing….. tak pasal2 kucing jadi mangsa….. ish ish ish….

    0

    0
  20. anonymous says:

    pondan tua gebang kuat bila kena kecam kecut teloq teruih private akaun insta,LOL

    4

    0
  21. Alip syuk says:

    Lopak ikon fashion

    0

    0
  22. alia says:

    dah kenyang dahhh….nk gaduh dgn chef wan pulak….lbh baik tumpukan pada kes yg byk tu

    1

    1
  23. Siti says:

    Banyak betul RBA kt sini. Xpela..teruskan macai. Kami akan terus kuatkan penyatuan ummah.

    8

    0
  24. Anonymous says:

    sabaq2 DCW..kami setuju pendapat DCW..hehe bagi chance la..NR tu nk jugak jadi ala2 instafamous viralkan isu..hehe

    0

    0
  25. Pupukseri says:

    BERTEMU BUKU DENGAN RUAS

    0

    0

Leave a Reply to wekkkkkkk - Cancel

Optional