Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Didakwa Tak Hargai Pemberian Peminat, Datuk Rizalman Dikecam Beri Ikan Salmon Import Pada Kucing

Rizalman Ibrahim

Pereka fesyen terkenal, Datuk Rizalman Ibrahim mencuri perhatian netizen gara-gara pemberian peminat berupa ikan salmon kepada dirinya ditolak mentah-mentah.

Ujar Rizalman, dia memang tidak menggemari ikan salmon dan tidak mengetahui bagaimana untuk menjadikannya sebagai sebuah hidangan.

Advertisement
View this post on Instagram

A post shared by rizalman71 (@rizalman71)

Malah, pemberian peminat itu turut diberikan kepada kucing belaannya seperti didakwa Rizalman menerusi sebuah hantaran di Instagram Storynya.

Rizalman SalmonSumber : Instagram Rizalman Ibrahim  

“Saya dah pesan dah jangan duk bagi benda-benda basah ni, tak payah..Salmon? Maaflah cik kak oi, walaupun saya memiliki beberapa buah istana dalam Malaysia tapi tidak makan ikan salmon, tak reti nak makan. Ikan curut cheq tahu. Tak apalah, Faizul dan Umar suka kut.”

Dia dalam pada itu turut memesan agar peminat tidak menghantar sebarang barang basah sebagai hadiah dan sempat menyunting biodata Instagramnya yang memaklumkan bahawa dia tidak makan makanan berupa kambing, ikan keli, roti gardenia bakar, bakso dan juga ikan salmon.

Twitter Rizalman SalmonSumber : Twitter  

Perkongsian pereka fesyen itu ternyata telah mengundang pelbagai reaksi netizen yang menganggap Rizalman tidak menghormati makanan yang diberikan peminat.

Advertisement

Namun, ada juga yang memahami citarasa Rizalman yang tidak menggemari ikan import tersebut.

Ikan Salmon RizalmanSumber : Twitter  

 

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

18 Comments

  1. Anonymous

    June 6, 2021 at 12:34 pm

    Rizalman pnah tazkirah, jgn hine rezki. Kene jg hati orang. Tp last2 die x buat pun ape yg die cakap. Ini irg cakap x srupe bikin. Akhir zaman. Betul die berubah tp perubahannya x seperti mizz nina. Yg nampak ikhlas sangat berubah. Rizalman ni die nk org ikut cara die je. Nk org puji je. Org keji, bg nasihat semue die block. Ego masih tinggi lg rupe2 nye. Die ingat ape yg die kecapi sekrg adlh sbb Allah suke die & balasan dr kebaikn die. Tp die lupe ISTIDRAJ yg Allah bg supaye org tu lalai & fikir die sentiase baik & berade di pihak yg betul.

    Walau ak x nafi bnyk kebaikn yg die telah buat lps die berhijrah. Tapi kekwat die masih tinggi, ego die masih menggunung, die hanyut bersame pujian org ramai. Die leka sehingge lupe Allah maha besar. Sekali Allah nak hapuskn kemewahan die, skelip mata sahaja. Nasihat orang semue die x nak terime, malah die akn twist ikut lain. Tapi die nk org dengar nasihat die. Rasa ujub, riak & bangga diri masih menebal dalam diri die.

    Same2 kite doakn smoge die sedar & insaf sebelum ajal die. Semoge die berubah dengan sebenar2 berubah. Jagi hati org. Allah akn jage hati kite. Trime nasihat org dengan ikhlas & hati yg terbuka. Ustaz pnah cakap, org yg x boleh terima nasihat org itu sbb Allah dah kunci mati hati die sehingge die rase diri dielah yg terbaik.

    Berhijrah itu bukan mudah. Istiqamah lg susah. Faham, dlm berhijrah ade naik turun iman. X pe berubah sikit2 & slow2. Yg penting ikhlaskn diri mnerime nasihat orang. Amirul mukminin ali bin abi thalib pernah berkata

    ?? ???? ??? ?? ??? ????? ??? ?? ???

    Jgn melihat siape yg berkate tetapi lihatlah ape yg dikatakan

    Kami doakn yg terbaik untuk dato, semoge kite sama2 muhasabah diri dan berubah. Harap ade yg sampaikan ini untuk dato.

  2. Rizal

    June 6, 2021 at 11:55 am

    Isunya bukan sebab dia makan kat kucing. Tapi dia menganjing kucing pun tak lalu Salmon. Bila org tegoq, pusing kot lain. Tu la dia Rizalman yg dibanggakan sangat.

  3. Anonymous

    June 6, 2021 at 10:47 am

    Bodoh betul ygbagi kat dia … Nak suruh dia buat review la tu … Padan muka …ko sedekah kat org susah pun tak pe ..

  4. Anonymous

    June 6, 2021 at 10:45 am

    Nani … Ko pun sama riak dgn mangkok belut ni

    • Anonymousjugak

      June 6, 2021 at 2:45 pm

      Pada pendapat aku la, mmg la bila org bagi kita ikhlas kita boleh buat apa kita suka…tetapi tak usahlah bersikap mcm ni…apa kata kalau kau tak mkn kau kasi la org2 yg mkn…ibarat org kasi kau kepala ikan kau tak mkn, kau tanyalah sapa2 yg mkn kau kasi. Lebih baik camtu la, tak usah arrogant dgn apa Allah bagi. Kau kaya, ada istana who the fuck give a damn! Kata nak lebih baik, hati mau baik dulu…kasi kucing sedang ramai org yg lapar saat covid ni…semoga Allah memberikan kau pertunjuk tentang bertapa angkuhnya sifat engkau, kau akan rasa kosong dlm hati kau, walaupun kau rasa kau kaya, kau senang…hati tak akan tenang.

  5. nani

    June 6, 2021 at 9:11 am

    My dearest, kalau kita nak bagi sedekah cukup dengan niat IKHLAS. Sampai situ saja tugas kita berfikir. Bila dia menerima, terpulang kepada dia mcmana dia nak ‘guna’. Nak buat lap laki ke, nak tutup atap rumah bocor ke suka hati dia.. Bila niat kita ikhlas, itu sudah pahala utk kita..buat apa pegi maki2 lagi? Ikan salmon tu ternak bukan liar tu sbb warna oren mkn palet oren.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top