Written by Bella | August 19th, 2019

Penyanyi rap Caprice dikenali sebagai seorang yang lantang memberikan komen dan pandangannya berkaitan isu semasa yang hangat diperkatakan.

caprice hina kelantan

Baru-baru ini, dia ada memberikan pendapat mengenai kehadiran penceramah, Dr Zakir Naik di Kelantan minggu lalu. Caprice menerusi sebuah video mempersoalkan kehadiran begitu ramai rakyat Kelantan pada majlis cerah tersebut.

Kritikan Caprice didakwa menghina rakyat Kelantan apabila mengatakan masyarakat di negeri itu sering terpalit dengan perkara negatif.

Tidak pandai Bahasa Inggeris, banyak

kes dadah dan buang bayi

caprice kelantan

Rakyat Kelantan tersinggung, NGO

buat laporan polis

ngo buat laporan polis capricengo caprice

Kesal dengan kenyataan Caprice yang disifatkan terlalu ego dan penuh penghinaan, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Kumpulan Anak Kelantan Prihatin (KUKP), telah membuat laporan polis terhadapnya.

Caprice Mohon Maaf

caprice mohon maaf hina kelantancaprice hina kelantan

Terbaru, Caprice menerusi akaun Instagramnya tampil memohon maaf kepada Kumpulan Anak Muda Kelantan dan rakyat Kelantan terhadap kenyataannya sebelum ini. Caprice berkata dia bersedia bekerjasama dengan NGO Anak Muda Kelantan untuk membantu ummah.

Sumber Berita : mStar Online

43 responses to Didakwa Hina Rakyat Kelantan, Caprice Tampil Mohon Maaf

  1. anonymous says:

    barua ni islam bangsat jilat anasir kapir

    1

    10
    • MissLittleC*nt says:

      Suami orang Kelantan?
      No, thank you!

      14

      6
      • Anonymous says:

        Aku semakin suker pd Caprice.. tiba2 minat pulak. Ha ha

        5

        6
        • Sajad says:

          Ustaz2 dan ustazah2 online…. Banyakkan lah kuliah tentang bagaimana utk menjadi isteri solehah ye, sbb asyik2 kuliah mcm mana nak jadi maknyah solehah sajorrr. Rimassss i tau.

          1

          0
    • Anonymous says:

      Ko maki hamun pun sama mcm dia? Org warak x maki org la wey!

      6

      2
      • Anonymous says:

        Pro Serambi Mekah pun boleh maki2? Hebatttt!

        6

        0
        • Anonymous says:

          Breaking: Following alleged ‘racist’ remarks by Zakir Naik, a total of 7 states in Malaysia have banned the controversial speaker from holding public speaking events. Johor, Selangor, Kedah, Pulau Pinang, Sarawak, Melaka dan Perlis. Preach about Islam not about other races and religions please.

          0

          0
    • ?? says:

      Bukn nk masuk sebelahi sesiape tp suruh polis siasat atas kapasiti apa.. polis x der kes lain yg penting ehh itu pendapat masing2. Lorat la kritik sikit je pun dah goyah. Yg sentap tu spatutnya duduk madrasah.. bertapa di gua.

      19

      3
    • Anonymous says:

      Kelantan mana ade kes2 buang anak sume tu.. karot naw media liberal arus perdana tersilap jew tu wey. Tu berita kat Vietnam la gais. Jgn percya agenda DAP.
      UMNO dan PAS je parti bersih sesuci Dynama hanya satu penutup dlm semua hal. Parti yg layak mendapat laluan ekpress khas ke syurga! Opsss..

      6

      0
  2. Anonymous says:

    mmg betol pun, rakyat kelantan ramai yang bodoh2 and tak berkembang and negeri paling miskin hahahaha, korang terasa sebab dia cakap mende yang betol kot, sibuk gi ceramah bagai tapi duniawi langsung tolak ketepi itulah orang kelantan hahaha

    9

    13
    • faraj says:

      Alahhh duniawi tolak time balik negeri je.. tapi bila datang tinggal kt kl, duniawi jugak yg dicari. rumah banglo, kereta 3-4 bijik..balik raya pun naik helikopter. knp x nk unta jer.. wakaka

      28

      1
  3. Anonymous says:

    you, sajat and aliff syukri can you guys stop being stupid to draw attention.

    17

    0
  4. Anonymous says:

    negeri paling tinggi HIV pun kelantan haha

    7

    5
  5. haha says:

    Caprice nak sembang Islam konon,tgk video muzik Chikaro tu penuh pompuan seksi,bab seks,arak dan judi

    24

    0
  6. JDT 4ever says:

    Aku bersyukur jadi Bangsa Johor… bebas fanatik dan rider agama. Next?

    1

    14
  7. Anonymous says:

    Dgn retis pun sentap … lawak.. lawak!

    7

    0
  8. gem says:

    benda betul
    aku pelik sangat2. gelaran serambi mekah, tapi yang teruk2 semua tinggi kt Kelantan.
    what happened to you guys Kelantanese?

    20

    -1
    • Anonymous says:

      Lepas tu negeri paling pengotor & orang2 kelantan kalau tinggal serumah,dia la paling pengotor.Negeri serambi mekah konon tapi sampah sarap tepi jalan menjijikkan!

      19

      1
      • Anonymous says:

        Omg.. ye ke sis? Mesti kt kg Nara tu… kekeke

        1

        0
      • Anonymous says:

        yesss pernah serumah dgn diorg sbb masuk uni takleh pilih hsemate.Pengotor dia xleh bawak bincang tp kluar g class bukan main melaram. gatai jgn cite lah gedik culture shock semacam je blaja kt selangor. apooo la dik

        3

        1
    • mell says:

      btol tu…tak leh terima kenyataan

      1

      0
  9. Bawang says:

    Dia ni yg mmbesar kat new york tmpt negro ramai tu ke? Tu sbb balik malaysia. Takut kena tmbak la tu. Katik kecik je.

    4

    3
  10. Anonymous says:

    Sbb tu aku pernh berkata…jika cop bnar org akan marah.

    6

    0
  11. meetomato says:

    truth hurts, ouch!

    15

    0
  12. KakKiah says:

    Hadapilah kenyataan…semua dia cakap tu betul…
    Kelate meme pelik2 belako hahaha

    11

    1
  13. Anonymous says:

    sokong caprice dlm isu ni… knp panas kalu x betul?

    8

    1
  14. Pelik nya.. says:

    Itu pandangan orang luar terhadap Kelantan… knp menggelabah ni?

    9

    0
  15. Adakahhh?! says:

    Maknanya betul lah tu… :)))

    4

    0
  16. Alif S says:

    its true. Kelantan as a whole mcm tu. although not all. accept the fact please. dont be denial kelantanese.

    3

    1
  17. anak makcik bawang says:

    eh betullah… kenapa nak mintak maaf? jantan tak guna pun ramai kat kelantan. pengotor pun ramai. bajet muslimah tapi kurang ajar pun ramai. ini kenyataan yang org kelantan kena terima

    8

    3
  18. roro says:

    bukan nak cakap apalah. most kelantanese ni terlalu bangga dgn jati diri(konon). asyik paggil orang lain ni as ‘orang luar’. what the hack? pastu masakan diorg jela yg sedap. nasi kerabu,nasi dagang nasi berlauk bla bla..nasi negeri lain tak leh terima tekak la, tak leh nak telan lah. citttt!! annoying gile kot. aku pun pelik, korang tak leh terima masakan negeri lain, tapi korang bersepah kat negeri lain cari kerja.. pelik. and yess, psal pengotor tu betul. adala jgk yg aku jumpe jenis pembersih. tp ramai je yg pengotor.

    1

    6
    • Ririi says:

      Macam dengki je roro ni.. bodoh pon ye.. hihihi.. macam negeri lain x pengotor.. tgk statement ko pon aku dah agak level pemikiran ko.. tak bape cerdik.. k lah buang masa layan orang bebal

      2

      1
  19. Anonymous says:

    Yg bab pengotor tu mmg btui.. Dan bawa tinggal ramai2 dlm rmh yg bkn rmh sendiri tu pun betul…

    3

    3
  20. Ainun says:

    Betul. Pernah satu bilik dengan org kelantan, dia punya pengotor…..tahap dh tak tau nk istghfar mcm mana.. tapi bila nk keluar..dia punya melaram cantik bergedik dia sembur minyak wangi dari hujung rambut ke hujung kasut.. terpaksa report kat managment kolej kediaman, suruh keluarkan dia dari bilik aku.. sumpah tak tahan.

    1

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini