July 14th, 2020

Mempertikaikan pakaiannya yang didakwa tidak menutup aurat ketika mandi kolam baru-baru ini, Chef Wan akui rimas apabila ada sesetengah netizen yang tampil memberikan komen yang tidak manis kepadanya lebih-lebih lagi mempertikaian usianya dengan pakaiaan yang dikenakan tidak sesuai.

chef wan mandi kolam tak pakai baju

Menurutnya, ramai dalam kalangan netizen terlalu sibuk dan asyik mencari kesalahnnya semata-mata.

View this post on Instagram

Ala sibuk la some of this people yang asyik nak bersyarah konon kita ni ambil gambar mandi di kolam tu nampak aurat, banyak tunjuk seluar pendek with all my friends lah. Ada yang coment tak malu ke dah tua nampak kan perut tu buncit dan tetek tu dah gelebeh. Dah tua gelebeh la semua! Law of gravity! Esok dah tua asyik mengata orang jangan esok bibir masing2 pulak Allah gelebeh kan.πŸ˜‚ Baru tahu nasib masing2. Tak kan la mereka ini bodoh sangat tak tahu yang selama ini i lead a very liberal life. Meaning saya ni tak hidup didalam gua batu bergaul dgn mcm2 orang dan semua pun saya treat with respect. Tak kan mandi di kolam renang nak berjubah pulak. Memang la saya dah tua badan pun gemuk dan boroi tetapi with great confidence and selfesteem. Itu sebab saya berani post gambar2 itu. I am comfortable in my own skin pun. Pi lah suluh muka dan badan masing2 pun kalau cantik sangat nak mengata kan saya ini. Bapak atau laki kau orang masing2 pun ada yg rupa dan badan mcm aku jugak! Sikit hari all of u are going to get to where i am too. I updated all those video because i wanted to laugh at my silly old self and hopefully make others laugh too. Dont be a bloody hipocrite always wanting to judge my life and put me down. By doing so i make others smile dan tak menyakit kan hati sesiapa pun. Yang kau orang risau tetek aku ni gelebeh dan perut aku ni boroi apa hal? Pi telanjang depan cermin tu suluh dulu badan masing2 jika cantik sangat kan.πŸ˜‚ Tak habis2 nak jadi ustazah dan ustaz. Tak habis2 nak jatuh hukuman. Mulut masing2 mcm haram jadah nak menyakit kan hati orang mereka tak sedar pulak. Suka hati aku la nak jadi ikan jerung ke atau badak berendam sekali pun! Kau Ado? Elok2 boleh follow my IG kan dah kena block now. Rimas manusia2 yang always think they are far holy and better than us.. Ada pulak tu menyindir yindir kita pulak mcm la kita ni banggang sangat tak faham maksud mereka. Is all this necessary? Kau tengok Ikan Dugung ni baring relax aja.. Tak pulak dia kisah the world around him. Nak tengok ..tengok tak suka unfollow aja. We have so much to learn from people attitude out there.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

β€œAda yang komen tak malu ke dah tua nampakkan perut tu buncit dan tetek tu dah gelebeh. Dah tua gelebeh la semua!Law of gravity! Esok dah tua asyik mengata orang jangan esok bibir masing-masing pula Allah gelebeh kan.”

Menerusi entri yang dimuat naik di laman Instagramnya, Chef Wan dilihat menzahirkan rasa ketidakpuasan hatinya buat netizen yang tidak putus mencari salah silapnya.

View this post on Instagram

Calun anugerah Seri Panggung! Ya Allah bertabok lari la semut 2 dengar i menyanyi!πŸ˜…πŸ˜‚πŸ˜‚

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Namun begitu, pakaian yang dipakainya itu sesuai dengan keadaannya, malah mengakui langsung tidak kisah dengan fizikal diri dan kulitnya yang sudah menunjukkan usia sebenarnya.

β€œTakkan mandi di kolam renang nak berjubah pula. Memang la saya dah tua badan pun gemuk dan boroi tetapi with great confidence and selfesteem. Itu sebab saya berani post gambar-gambar itu. I am comfortable in my own skin pun.”

Ujar Chef Wan, beliau mendedahkan kebanyakan daripada pengguna laman sosial yang memberikan komen pedas kepadanya telah pun disekat dari mengikutinya di laman Instagram.


5 responses to “Didakwa Dedah Aurat Ketika Mandi Di Kolam, Chef Wan Akui Rimas Dengan Sikap Netizen”

  1. feldegast says:

    Kecoh la netizen ni. Sibuk buat kerja tuhan. Acah-acah masuk syurga tapi masuk panggung, naik moto terus raba boyfriend/girlfriend. Puii!

    • Anonymous says:

      Tgh covid, klau couple nak naik motor rapat2 memang tunjuk berani la tu. Nasib xde motor

  2. Anonymous says:

    byk sesangat Msia ni menyimpan pu pu dan ustaz dan ustazah jadian. pelik sesungguh

  3. vidalaknat says:

    Apa lagi nak tunggu, mana pu pu dan ustaz jadian, tolong lah beri komen merapu dan pecah belah kan orang

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...