Written by Bella | February 27th, 2019

Berita kecurangan Aliff Azizi buat kali kedua hari ini menggemparkan seluruh media sosial. Isterinya, Bella Astillah mendedahkan suaminya itu sudah seminggu tidak balik ke rumah dan didakwa berhibur sakan di kelab malam sehingga mabuk dengan seorang pelakon wanita baru, Oktovia Manrose.

Bella juga berkata ia bukan tuduhan semata-mata dan mempunyai bukti video Aliff dan Oktovia menari sakan.

Dikala pelbagai spekulasi mula tercetus, Aliff bagaimanapun belum bersedia untuk tampil memberikan sebarang komen mengenai isu beliau curang buat kali kedua.

Buat masa sekarang, saya tak boleh komen apa-apa. Saya sedang berbincang dengan keluarga mengenai hal ini.

Terdahulu, sekitar dua tahun lalu, Aliff pernah ‘kantoi’ bermesra dan berdua-duaan dengan pelakon Afifah Nasir di sebuah pusat karaoke. Namun, demi rasa kasih serta cinta dan juga anak sulung mereka, Bella membuat keputusan untuk memaafkan suaminya itu.  Aliff juga pernah berjanji tidak akan menyakiti hati isterinya lagi dan akan berusaha menjadi seorang suami dan bapa yang baik.

Sumber Berita : Harian Metro

46 responses to Didakwa Curang Kali Kedua : Aliff Aziz Belum Sedia Berikan Komen

  1. Anonymous says:

    no need comment..direct talak

    8

    0
    • Miss Little C*nt says:

      yep agreed…if you cant carry the job as a husband, let her go! simple as that. not only you ‘conteng arang’ at your in-law’s faces but your family as a whole. grow up and be a man lah….

      18

      0
      • Anonymous says:

        drama lagi le tu…besok pujuk2, bini pun terima semula biawak ni.

        9

        0
        • Anonymous says:

          bawang2 semua, kupas jgn x kupas. xkn nk biar saja. kita harus mantapkan barisan. bersatu semua…asah pisau masing2. kes ni akn berlarutan..percayalah.. lol

          14

          1
        • faraj says:

          kak abby korang mana? xkan selena gomes je yg perlu mendapat pembelaan. wakakakaka

          9

          0
        • Opis Gurl says:

          kes selina gomes dah settled sis rasanye, kita bukak kes baru lah. kes kutu-kutu menggeliat atas katil pun rasanya file dah masuk dlm almari semalam!

          6

          0
        • Anonymous says:

          Aliff aziz mmg x boleh pakai. a well-known fact. period.

          1

          0
      • eeee..semak says:

        karaoke kt mana pulak kali ni?

        3

        0
      • Jemah Konpius Sis says:

        Melawak… melawak gak wey persoalannya knp ko kawin? Kalu ko nk berfoya-foya baik ko single aje. Bella pon satu gak.. sanggop lagi tu kutip jantan mcmni? Buat malu muka ko sendiri. Padahal lepas dlm pantang dulu ko patut tinggalkan. Buat org gelak dan jadi bahan je rumahtangga ko.

        11

        1
        • Anonymous says:

          Well-said.. respect yourself first. Self-respect is very important. Who is going to respect her if she cant stand up for her right as a wife?

          8

          1
        • Anonymous says:

          aik.. laki yg x guna jumpa betina s*al, bini pulak yg kena gelak…? drp korg gelakkan si bella ni, baiklah korg doakan dia diberi kekuatan utk tinggalkan jantan x guna tu dan tabah menempuh hari2 mendatang sbg ibu tunggal. x payah sembang nobody is going to respect her bagai… dia yg menanggung seksa masa berpantang aritu, korg setakat perati ramai2 lepas tu nk judge org… dia tinggalkan aliff kita sorak, dia stay dgn laki dia kita ‘disrespect’ her… WTF?!

          1

          0
    • Lilybuds says:

      Aku tak fhm siot jntan camni.
      Klau jnis perangai tak gheti nak setia, takyah la kawin buat anak bagai, ko hancurkan future si bella tu ada lah.
      Cuba jadi cam laki lana nodin / laki ramona zamzam / laki ning baizura / laki nurul depp, helok pon helok, dan pandai syg bini. Buat anak pon org tak sakit hati.
      Bella shud angkat kaki je

      15

      0
    • AJK Bawang says:

      bawang-bawang sekelian, kita ada tugasan penting. ni baru best drp layan kisah kupu2 tayang coli dan kak abby korang yg pembela hak selena gomes….hihiks

      8

      0
    • Anonymous says:

      nanti ada la lebai2 karat cakap…. poligami hak lelaki.

      :((((

      6

      0
  2. Anonymous says:

    dia pasti akan buat lagi dn lgi

    4

    0
  3. dr linda says:

    once a cheater always a cheater. leave him…dump him. you think you can change a man? c’mon sis….he’s an adult who behaves like a baby. find someone and get a new life. you are better off with someone who respects you and caes for you not cares about his balls and d*ck!

    14

    0
  4. eh gram plak aku says:

    humban je..hantar balik tambak johor. sebelum tu ko tolak masuk dlm laut….

    6

    0
  5. M says:

    seriously x terkejut pun, what did you expect? Tu la jangan ingat dah akad nikah, sign surat nikah kita ialah pemenang. Lepas kawin lagi besar dugaan, more to lose.

    9

    1
  6. M says:

    seriously x terkejut pun, what did you expect? Tu la jangan ingat dah akad nikah, sign surat nikah kita ialah pemenang. Lepas kawin lagi besar dugaan, more to lose.

    2

    0
  7. sang saka depan says:

    peluang cerah ni nak ambil bella semula.

    0

    1
  8. Mike says:

    cheater got caught??? well…pandai makan…pandai la simpan bro. silap2 besok balik lah ko spore. ko bakal menerima nasib mcm izreen sbb luasa netizen msia mmg power. kalau tidak takkan yahudi sampai tutup facebook diserang regim bawang negara?

    3

    33
  9. Pusak says:

    Not surprised at all.

    Once a liar, is always a liar. Hehehehehehehe…

    7

    0
  10. Anonymous says:

    some men dont deserve your 2nd chance sis..

    4

    0
  11. Anonymous says:

    ayuh bawangrangers kite tolong si bella ni hapuskan si aliff ni biar die berambus balik singapore, cukup2 laa uda sorg yg miang, jangan nak tambah lg sorg kat msia ni

    6

    32
  12. oh dunia says:

    x phm aku ngn lelaki yg bgelar suami blh menari sakan..clubbing sna cni ngn pompuan len pstu x balik smggu cam lgsg x sedar dh diri tu ada ank bini..ko mgkn blh sorok n ingt bini x tau tp jgn lupa tuhan tu ada..kalo btl dh x blh nk setia, msh nk njoy n msh x brubah lps kn la wife tu baik2..jujur la dlm umh tangga tu..jgn la d perbodoh kn wife tu

    6

    0
  13. Anonymous says:

    overtime la bawang2 semua mlm ni…kikikih

    5

    0
  14. anon says:

    alif ni tak tau kontrol batang tak leh rapat dgn pompuan mudah ghairah semua nak di tikamnya

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Haru biru betol la korang ni .. choy!!!

    1

    0
  16. wekkkkkkk says:

    malas nk komen, masalah rmhtangga perkara biasa. Yg luarbiasa perangainya harus ditinggalkan.

    5

    0
  17. Anonymous says:

    Dedua octopus dengan alip tu salah. Tapi Bella you know your husband punya history macam mana. Kitorang netizen yang bukan spouse dia pun tau. So fikirkan la the next step sebaik mungkin.

    6

    0
  18. Anonymous says:

    Bella ni IQ berapa ye? Humban je!!!!

    1

    0
  19. Ko ni.. says:

    Aliff,u shud learn more dr aaron aziz.mmat tu brgnda2 hensem dr ko.ni bru 2-3 drama snang sgt sngkut dgn pompuan.aaron tu mcm2 hroin da brlkon tp x pnah klur yg bkan2 psl dia.

    4

    0
  20. Anonymous says:

    tu laa dulu siap buat talk pasal perampas…
    skrg makin kantoi laki sendiri jenis tak setia & curang… sok2 baik balik g getting meroyan pasal baju nipis2 jer…
    bertepuk sebelah tgn xkan jadi ler.. aliff tu memang gatal..

    3

    0
  21. Bawang Holland says:

    Blah2 je la bella..tgk si alip tu layan ko mcm haprak lg..mcm terpakse rela je hidup dgn ko..xperlu la terhegeh2 kt laki yg xtahu hargai ank n isteri mcm2..?

    1

    0
  22. HeranAku says:

    aku baru tahu nama artis Via ni..baru pernah ‘visit’ IG dia..muka dia in every pose, video, gambar…sama je…mcm ‘staring into empty space’. no expression at all..u all perasan tak?

    0

    0
  23. Sonny Bunga says:

    Cuaca semakin panas, lebihkan minum air kosong/mineral.

    Kurangkan aktivti luar, jaga pemakaian dan elakkan berada di tempat lapang antara pukul 2pm hingga 7pm

    1

    0